سیدحسن خمینی: سلامت، صداقت و قدرت شروط تاثیرگذاری رسانه است

یادگار امام گفت: ممکن است رسانه جایی نتواند راست بگوید ولی دروغ نگوید اما مرگ یک رسانه وقتی است که متهم به دروغگویی شود. علاوه بر این رسانه باید کار خود را بشناسد، قوی باشد و کار درست و صحیح انجام دهد و هیچ عاملی همانند رسانه این قدرت را ندارد که بتواند جامعه را به سلامت سوق دهد.
به گزارش ایرنا، سیدحسن خمینی، سلامت، صداقت و قدرت را شروط تاثیرگذاری رسانه عنوان کرد و گفت: بزرگترین عامل جلوگیری از فساد در جامعه، رسانه و افکار عمومی است که می‌تواند جلو فساد را چه در حوزه سیاست، چه در حوزه اجتماع و چه در حوزه اقتصاد بگیرد.
وی افزود: البته در مسیر مبارزه با فساد همواره باید مراقب بود چرا که معمولا مفسدین خودشان هم سعی می‌کنند رسانه داشته باشند و تلاش می‌کنند رسانه‌هایی را در اختیار بگیرند تا مبارزه با فساد را تغییر ماهیت دهند.
سیدحسن خمینی یادآور شد: اینگونه نیست که اگر هر جا رسانه‌ها آزاد بودند، الزاما مفسدین در بند باشند. در این زمینه نمونه‌های بسیار زیادی وجود دارد. به عنوان نمونه، در کشورهای آمریکای جنوبی رسانه‌های زرد پیدا می‌شوند و آثار مطلوبی به جا نگذاشتند.


یادگار امام با اشاره به اینکه رسانه سالم، صادق و قوی می‌تواند شرط سلامت یک جامعه باشد، تصریح کرد: رسانه باید سالم باشد، خودش را وامدار کسی نداند، صادق باشد و هیچ دروغی نگوید.
وی ادامه داد: هیچ کدام از کنترل‌های رسمی‌- همچون قوه قضائیه و پلیس‌- به اندازه قدرت افکار عمومی و رسانه نمی‌توانند جامعه را به سوی سلامت سوق دهد. البته این مسیر برای متصدیان امر دردهایی به همراه دارد، اما آن دردها را باید به جان بخریم.
سیدحسن خمینی گفت: اگر واقعا اشتباهی داریم - چه کسی هست که اشتباه ندارد؟ - آن را بپذیریم؛ ولو با زبان تلخ گفته شود. اگر عیب ما را می‌گویند «جدل با سخن حق نکنیم» و اگر ایرادی داریم قبول کنیم.
یادگار امام با بیان اینکه در فضای عمومی جامعه اگر ضعف‌هایی وجود دارد، باید مطرح شود، اظهار کرد: وقتی جامعه ببیند کسی ضعف خود را می‌پذیرد و اشتباه خودش را قبول می‌کند و درصدد جبران بر می‌آید اتفاقا همدلی‌اش با او بیشتر می‌شود و عملکردها بهتر پذیرفته می‌شود؛ در مقایسه با اینکه او بخواهد ضعف اشتباه و اشکال خود را کتمان کند.
وی تصریح کرد: دنیای امروز اقتضائات خاص خود را دارد که توجه نکردن به آنها صرفا محروم کردن جامعه از یک امر مهم نیست؛ بلکه ما را از قافله‌ای که به سمت جلو حرکت می‌کند باز می‌دارد.
سیدحسن خمینی با تاکید بر شناخت اقتضائات دنیای امروز گفت: «افکارعمومی» یکی از ابزارهای جدید دنیای امروز است که در گذشته چندان مهم نبود و اگر هم مهم بود، قابل کنترل بود. اما پیدایش رسانه تاثیر قوی‌تری را به افکار عمومی دارد و دلیل آن وجود «تمایل به خوب جلوه کردن» در انسان است.
وی در همین موضوع، «رسانه» را از مهمترین نقاط افتراق دنیای امروز با گذشته خواند و گفت: اگر این اقتضاء را نپذیریم ما از قافله جهانی عقب می‌مانیم و کسی منتظر ما نمی‌نشیند.
سایر اخبار این روزنامه
سیدحسن خمینی: سلامت، صداقت و قدرت شروط تاثیرگذاری رسانه است گزارش محرمانه سازمان ملل ادعا می‌کند که کره‌شمالی علاوه بر دور زدن تحریم‌ها، مشغول صادرات سلاح به آفریقا، یمن و سوریه بوده است «ابتکار» از فراخوان چهره‌های منتقد دولت روحانی به اعتراض‌خیابانی همزمان با ناآرامی‌های اخیر گزارش می‌دهد جهانبخش محبی نیا لزوم تنظیم معادله رابطه ایران و آمریکا بر مبنای واقعیت سینمای ایران با سلطه فیلم‌های کمدی سطحی در مسیر متفاوتی گام برمی‌دارد جستجوی مُسکن اجتماعی در سالن سینمای کمدی تشکیلات گردشگری سلامت ایران فقط با «یک نفر» اداره می‌شود درد بی‌درمان گردشگری درمانی «ابتکار» از حاشیه‌های ادامه‌دار بازار تلفن همراه گزارش می‌دهد خرید موبایل؛ هر روز سخت‌تر از دیروز! عضو ارشد تیم مذاکره‌کننده خرید هواپیماهای جدید: تحویل هواپیماهای جدید نشانه‌ تعهد اروپا به برجام است سوال از رئیس‌جمهوری و ابهامات پیش رو! یادى از مردِ بحران‌ها مراسم بدرقه تیم ملی امید برگزار شد