اولین کنفرانس همدان ۲۰۱۸ با حضور نمایندگان از کشورهای آسیایی افتتاح شد عزمی برای برداشتن موانع بر سر راه گردشگری

گروه ایرانشهر: امسال ایران با دو رویداد بزرگ جهانی رو به رو بود؛ نخست انتخاب تبریز به عنوان پایتخت گردشگری کشورهای اسلامی و اینک انتخاب همدان به عنوان پایتخت کشورهای آسیایی. اقدامی که از سوی معاون اول رئیس جمهوری نیز مهم و ارزنده‌ خوانده شد.
از اولین باری که نام یکی از شهرهای ایران به عنوان پایتخت گردشگری جهان اسلام در رسانه‌ها مطرح شد مدت زمان زیادی نمی‌‌گذرد. شهر تبریز به عنوان شهر نمونه گردشگری در سال 2018 از سوی سازمان کنفرانس اسلامی معرفی شد و پس از آن در دومین اجلاس مجمع گفت‌وگوی کشورهای آسیایی (acd) که در شهر سیم ریپ کشور کامبوج برگزار شد شهر همدان به عنوان پایتخت گردشگری آسیا پیشنهاد و به تایید اعضاء آن رسید. این پیشنهاد به خواست مدیران استانی و با توجه به ظرفیت بالای گردشگری استان همدان و قابلیت‌های آن، در مجمع ACD ارائه شد. به همین واسطه شهر همدان در سال 2018 پایتخت گردشگری کشورهای آسیایی شد. این شهر با معرفی شدنش به عنوان پایتخت گردشگری کشورهای آسیایی میزبان دو رویداد مهم شد تا از این طریق خود را به عنوان مقصد گردشگری دنیا معرفی کند. گرچه هنوز رویداد تبریز 2018 به پایان نرسیده و هنوز از خروجی آن در حوزه گردشگری خبری نرسیده است اما همدان تا پایان سال 2018 فرصت دارد تا تلاش‌های خود را برای بهره بردن از این فرصت طلایی به کار بندد. سال 2018 همدان میزبان فاز اول اجلاس وزرای گردشگری کشورهای آسیایی است و در همین سال اجلاس دوره‌ای سازمان جهانی گردشگری UNWTO قرار است در همدان برگزار شود. حالا اما با آمدن ماه شهریور شمارش معکوش آغاز رویدادهای مرتبط با این عنوان شروع شده و اولین کنفرانس رویداد همدان ۲۰۱۸ روز گذشته در همدان کار خود را آغاز کرده است. کنفرانسی که قرار است به جذب بیشتر گردشگران خارجی از کشورهای عضو این اجلاس منجر شود. اسحاق جهانگیری، معاون رئیس جمهوری یکی از مهمان‌ها و سخنرانان اولین کنفرانس همدان 2018 بود. کسی که در این کنفرانس از عزم جدی دولت برای حذف موانع پیش روی صنعت گردشگری در حضور میهمانانی از کشورهای افغانستان، عراق، کامبوج، آذربایجان، ژاپن، گرجستان، ویتنام، کره جنوبی، فیلیپین، بنگلادش، ازبکستان، پاکستان، اندونزی، تایلند، سریلانکا، اسپانیا و دبیر کل ACD خبر داد.
عزم جدی دولت برای حذف موانع پیش روی صنعت گردشگری
جهانگیری گفت: ما مصمم هستیم که با برنامه‌ریزی صحیح و همه جانبه و آینده‌نگری و استفاده از تجربه کشورهای آسیا و با ایجاد زیرساخت‌های لازم این صنعت، آن را به عنوان جایگزین مهمی در درآمدهای نفتی معرفی کنیم. ما عزم جدی داریم و همین جا آمادگی خود را برای همکاری‌های مشترک در حوزه‌های مختلف گردشگری اعلام و پیشنهادات و راهکارهای سازنده از سوی کشورهای آسیایی استقبال می‌کنیم.


معاون اول رئیس جمهوری در کنفرانس بین‌المللی همدان پایتخت گردشگری آسیا گفت: همدان تنها یک نام نیست؛ بلکه نشانه بزرگی از تمدن فرهنگی ایران است که با داشتن دانشمندان صاحب‌نام در تاریخ درخشان شده و امروز نیز به اعتبار مردم سخت‌کوش خود نقش مهمی در توسعه منطقه‌ای و ملی کشور دارد. همدان نه تنها در ایران و آسیا بلکه در جهان قدیم و جدید نیز درخشان بوده و امروز نیز زاینده و زیباست و به سبب تلاش ما می‌تواند قطب مهمی در گردشگری جهان باشد.
صنایع در سال 2020 در قرق گردشگری
وی در بخش دیگری از صحبت‌هایش گفت: در چنین فضا و شرایطی که ما در آن هستیم صنعت گردشگری یکی از مترقی‌ترین صنایع است که به لحاظ اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی می‌تواند رشد پیدا کند. این صنعت کاهش فقر، حفاظت از محیط زیست، تقویت خودباوری و اعتقاد ملی، ارتباطات میان فرهنگی و موارد دیگری را می‌تواند ایجاد کند. به همین دلیل تحول این حوزه یکی از ملزومات ما بوده و برای آن عزم جدی داریم. گردشگری یکی از صنایع مهم کشوری است که می‌تواند در توسعه کشور ما نقش بسزایی ایفا کند و بر اساس نظرهای کارشناسی تا سال‌۲۰۲۰ همه چیز در اختیار این صنعت بوده که فرصت مهمی برای کشورها است که بر فقر، رکود و بیکاری غلبه کنند. کشورهای آسیایی می‌توانند با برنامه‌ریزی و توسعه آن سهم بسزایی برای آن ایفا کنند. وی افزود: البته گردشگری فقط مختص اقتصاد نبوده و در مسائل دیگر نیز نقش موثری دارد و می‌تواند سبب گسترش توسعه در حوزه‌های مختلف شود. کشورهای آسیایی که دارای اشتراکات و همسویی زیادی باهم هستند، می‌توانند با همیاری یکدیگر موانع موجود را بردارند و فرصت خوبی را برای یکدیگر فراهم کنند. یکی از این همکاری‌ها مربوط به محیط زیست است که با توجه به این‌که در حال حاضر با پدیده گرم شدن هوا و همین طور کاهش منابع آب مواجه هستیم می‌تواند مهم باشد.
وی افزود: مورد دیگر در این زمینه توسعه گردشگری در حوزه‌های علمی و دانشگاهی و همکاری‌های صنعتی و اقتصادی مانند فولاد، معدن، کشاورزی و ... است. علاوه بر همه اینها گردشگری یک ظرفیت مهم برای نزدیک کردن ملت‌ها به هم و ایجاد راه‌حل‌های منطقه‌ای بوده که با گفت‌وگو برای حل معضل‌های منطقه تصمیم‌گیری شود. خوشبختانه مجمع آسیا فرصت این هم‌افزایی را که می‌تواند منجر به نزدیک کردن دیدگاه‌ها و چالش‌ها را فراهم کند داشته است که استفاده از آن به نفع همه کشورها است. ریشه‌کن کردن فقر، افزایش رقابت آسیا در بازار جهانی و تبدیل قاره آسیا به یک جامعه آسیایی و همین طور ارتباط با همه جهان از اهداف این مجمع بوده و هست و باید همه به آن پایبند باشیم.
همدان یک ثروت ملی
وی افزود: ایران با توجه به ظرفیت‌های خود می‌تواند در جهت توسعه گردشگری نقش آفرین باشد چرا که با وجود بیش از یک میلیون اثر تاریخی ۳۴ اثر تاریخی ثبت کشور و همین ۲۳ اثر ثبت جهانی شده در بین ۱۰ کشور برتر گردشگری است و می‌تواند در گسترش این صنعت نقش موثری را ایفا کند و همین طور به این صورت منابع جدیدی را در ثروت ملی معرفی کند و در منطقه آسیا نیز موثر واقع شود. وی افزود: ما مصمم هستیم که با برنامه‌ریزی صحیح و همه جانبه و آینده‌نگری و استفاده از تجربه کشورهای آسیا و با ایجاد زیرساخت‌های لازم این صنعت، آن را به عنوان جایگزین مهمی در درآمدهای نفتی معرفی کنیم. ما عزم جدی داریم و همین جا آمادگی خود را برای همکاری‌های مشترک در حوزه‌های مختلف گردشگری اعلام و پیشنهادات و راهکارهای سازنده از سوی کشورهای آسیایی استقبال می‌کنیم. وی در بخش دیگری از صحبت‌هایش گفت: در شرایطی که صلح و امنیت در جهان مطرح است، رئیس ایالات متحده آمریکا با رفتار غیرقانونی و سیاست غلط به صورت یکجانبه به رغم پایبندی ما به برجام از آن خارج شده که این موضوع نشان از فهم نادرست مقامات آمریکایی در حل مسائل جهانی دارد. ما رفتار غیرقانونی آمریکا در تحریم ملت‌ها را محکوم می‌کنیم و از جامعه بین‌المللی می‌خواهیم با ایستادگی در مقابل آن نشان دهد که تحریم در جامعه امروز ابزار بیهوده‌ای است. وی افزود: به رغم این تحریم‌ها ما باز هم آمادگی همکاری‌های مشترک با جهان را داریم و از پیشنهادهای مختلف نیز استقبال می‌کنیم. آماده‌ایم تا دانش و تجربه خود را در اختیار کشورها قرار دهیم و از تجربه بقیه کشورها در توسعه گردشگری خود استفاده کنیم. همچنین امیدواریم این رویداد در معرفی ظرفیت‌های متعدد همدان که همه دنیا موفق باشد و همدان را از این پس به عنوان مقصد جدید گردشگری برای جهانیان معرفی شود تا مورد استقبال آنان قرار گیرد.
سایر اخبار این روزنامه
طلا و نقره دسته فوق سنگین بازی های آسیایی بر گردن وزنه برداران ایرانی بهداد از تخته وزنه‌برداری خداحافظی کرد جلال‌خو ‌ش چهره بزنگاه سرنوشت برای دولت دوازدهم رسانه‌ها در دوران تحریم چه وظیفه‌ای دارند؟ خبرنگاران در دو راهی حقیقت و منافع ملی «ابتکار» حاشیه‌های تصویب لایحه اجباری شدن استفاده از صندلی کودک برای کودکان زیر 10 سال در انواع خودروهای شخصی را بررسی کرد اولین کنفرانس همدان ۲۰۱۸ با حضور نمایندگان از کشورهای آسیایی افتتاح شد عزمی برای برداشتن موانع بر سر راه گردشگری «ابتکار» درباره سوال از رئیس‌جمهوری گزارش می‌دهد در انتظار یک روحانی بدون خود سانسوری نخستین جلسه استماع شکایت ایران از آمریکا در دیوان بین‌المللی دادگستری آغاز شد مصاف تهران و واشنگتن در لاهه جلال‌خو ‌شچهرهرئیس قوه قضائیه: برخی فضای کشور را آماده موج‌سواری خود دیده‌اند شهرام زرگر پر کارترین مترجم آثار «نیل سایمون» در گفت‌وگو با «ابتکار» از او نوشته‌هایش می گوید جلال‌خو ‌شچهرهرئیس قوه قضائیه: برخی فضای کشور را آماده موج‌سواری خود دیده‌اند