چشمک عبدالمهدی به نخست وزیری عراق

منابع آگاه عراقی اعلام کردند تقریبا تعیین «عادل عبدالمهدی» به عنوان نخست وزیر عراق قطعی شده است.
به گزارش ایسنا، منابع آگاه عراقی به شبکه المیادین گفتند، تقریبا تعیین عادل عبدالمهدی به عنوان نخست وزیر عراق نهایی شده است. منابع افزودند، عادل عبدالمهدی برای احراز پست نخست وزیری عراق در پی اعتراض نکردن مراجع بانفوذ نسبت به کاندیداتوری‌اش تقریبا شانس ۹۵ درصدی به دست آورده است.
براساس اطلاعات به دست آمده، گروه‌های عراقی نام نخست وزیر آینده را قطعی کرده‌اند و عادل عبدالمهدی بیشترین شانس را دارد.
منابع عراقی آگاه گفتند، رهبران دو فراکسیون سائرون و الفتح یعنی مقتدی صدر و هادی العامری، عادل عبدالمهدی را فرد مناسب برای این پست می‌دانند.


عادل عبدالمهدی که از خانواده‌ای ریشه‌دار و با سوابق سیاسی در عراق است، هم گرایش‌های پان عربیسم را در دوران جوانی از سر گذرانده و هم مدت‌زمانی عضو جریان‌های کمونیستی کشورش بوده است و در ایستگاه آخر زندگی سیاسی خود به جریان‌های اسلامی شیعی نزدیک شد. او با دیگر همفکران خود در دوران بعد از انقلاب اسلامی ایران، راهی کشورمان شد و از بنیان‌گذاران مجلس اعلای اسلامی عراق محسوب می‌شود.
عبدالمهدی تا سال 2016 و دودستگی در مجلس اعلای اسلامی عراق از رهبران این جریان سیاسی بود که بعد از اختلافات درونی این سال، از مجلس اعلا جدا شد و اکنون بیشتر یک شخصیت مستقل سیاسی خوانده می‌شود که گرایش‌های تکنوکرات دارد. او در این زمینه بیشتر به ایاد علاوی و احمد چلبی، دو سیاستمدار شیعه عراقی می‌ماند که هر دو در طیف شیعیان تکنوکرات جای می‌گیرند.
این سیاستمدار عراقی که در پاریس درس خوانده و پدرش یکی از وزرای دولت ملک فیصل بوده تقریبا از سوی همه جریان‌های شیعی، سنی و کرد عراقی و حتی طرف‌های خارجی که اهتمام خاصی به اوضاع سیاسی این کشور دارند، شخصیتی مورد قبول است؛ عبد المهدی هم با غربی‌ها کار کرده و هم به واسطه سابقه ملی گرایانه‌اش مورد تایید کشورهای عرب منطقه است و سال‌ها حضورش در ایران و بودن در کادر رهبری مجلس اعلای اسلامی عراق هم باعث شده در زمره جریان‌های اسلامی شیعی در عراق به حساب آید. با تمام این اوصاف او را باید یک تکنوکرات به حساب آورد که سوابق کاریش نشان داده آمادگی همکاری با همه 
طرف‌ها را دارد.
آمریکا در حاشیه
یک روزنامه عربی وعده‌های داده شده به جریان‌های اهل سنت و کرد عراقی پس از بی‌اعتمادی‌ آنها به آمریکا را افشا کرد و نوشت، آمریکا در برابر اتفاقاتی که در عراق جریان دارد، شوکه شده است.
روزنامه العربی الجدید به نقل از یک منبع سیاسی عراقی نوشت: واشنگتن نسبت به اتفاقات حال حاضر عراق دچار شوک شده است و حتی همپیمانان این کشور در میان چهره‌های سیاسی اهل تسنن و کردها به نظر می‌رسد به فشارهای واشنگتن تن نمی‌دهند و بیشتر از آمریکایی‌ها به تعهدات ایران اطمینان دارند. این منبع که نخواست نامش فاش شود، افزود: دلیل این سخن آن است که بیشتر جریان‌های سیاسی توافق کرده‌اند که اولین مسئولیت پارلمان جدید تصویب قانون اخراج تمامی گروه‌های خارجی از عراق و در راس آنها ارتش آمریکا باشد.
وی در ادامه گفت: فراکسیون‌های اهل تسنن و کردها وعده‌های بسیاری از جمله عقب‌نشینی نیروهای حشد شعبی از شهرهای اهل تسنن واقع در شمال، غرب و مرکز عراق، پایان دادن به پرونده ربوده‌شدگان، بازسازی شهرهای آزاد شده از دست داعش، برنامه‌هایی برای آزادی ده‌ها هزار زندانی، تضمین برقراری وحدت در نینوا، عدم قطع هیچ بخشی از منافع اقلیم کردستان، حمایت از تشکل‌های عربی در کرکوک و بازگرداندن ساکنان جرف الصخر، العویسات، یثرب و دیگر مناطق به خانه‌هایشان، دریافت کرده‌اند. همچنین وعده‌هایی به ویژه درباره مسایل امنیتی به کردها داده شد که همه اینها باعث شده قدرت مانور آمریکا به شدت کاهش یابد.
منبع مذکور در ادامه تاکید کرد: اهل تسنن و کردها تجربه بدی از وعده‌های آمریکا در طول سال‌های گذشته دارند.
مقتدی صدر، رهبر جریان صدر عراق و پیشتاز انتخابات اخیر پیشتر مخالفت خود را با هرگونه تصمیمی که «خارج از مرزهای عراق گرفته شود» ابراز داشته بود.