پاسخ ایران به هیاهوی آمریکا

گروه سیاسی: در حالی که مقامات کشورمان انجام آزمایش موشکی جدیدی را به طور رسمی اعلام یا تایید نکرده‌اند، مقامات آمریکایی این اقدام را مغایر با قطعنامه 2231 دانسته‌اند. روز گذشته (یکشنبه) سه تن از مقامات دولت آمریکا در تازه‌ترین اظهارات خصمانه خود علیه ایران آزمایش موشکی ایران را محکوم و آن را مغایر قطعنامه 2231 عنوان کردند.
به گزارش ایسنا، به نقل از رویترز، «مایک پمپئو»، وزیر امور خارجه آمریکا در پی رویکردهای بدخواهانه کشورش، مدعی شد که آزمایش موشک‌های میان‌برد ایران که توانایی حمل چندین کلاهک موشکی منفجره را دارند تخطی از توافق بین‌المللی هسته‌ای تهران می‌باشد و آن را محکوم کرد.
در میان تنش‌های میان واشنگتن و تهران در زمینه موشک‌های بالستیک، پمپئو در پیامی توییتری هشدار داده است که ایران در حال افزایش آزمایش و تکثیر موشک‌هایش بوده و از جمهوری اسلامی ایران خواست «این اقدامات را متوقف کند.»
پمپئو در ادامه این اظهارات ادعایی خود به جزئیاتی در مورد آخرین آزمایش موشکی ایران اشاره کرد. او در پیام توییتری خود مدعی شد که ایران به تازگی موشک‌های میان‌بردی را مورد آزمایش قرار داده است که قابلیت حمل چندین کلاهک موشکی منفجره را دارند.


وی سپس بر ادعای خود افزود: این آزمایش از قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل تخطی کرده است. وزیر امور خارجه آمریکا سپس در ادامه این اظهارات با در نظر گرفتن توافق هسته‌ای بین‌المللی که توسط شورای امنیت به امضا رسیده است، گفت: ما این اقدام را محکوم می‌کنیم.»
مشاور امنیت ملی آمریکا نیز در پیامی توییتری مدعی شده بود که آزمایش موشکی ایران را رفتاری تحریک‌آمیز و غیرقابل تحمل می‌داند. «جان بولتون»، در پیامی توییتری با طرح این ادعا که ایران به تازگی موشک‌های بالستیک میان‌بردی  را که قادر به رسیدن به اسرائیل و اروپا هستند را مورد آزمایش قرار داده است، گفت: این اقدام تحریک‌آمیز غیر قابل تحمل است.
وزیر دفاع آمریکا نیز با همراهی پمپئو و بولتون در اظهاراتی واهی ایران را به نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت متهم کرد.
«جیمز متیس»وزیر دفاع آمریکا با ادعای اینکه دولت ایران به فکر منافع مردم خود نیست، عنوان کرد: آن‌ها اقدامات مداومی را اتخاذ می‌کنند که به بدتر شدن شرایط مردم خود منجر می‌شود.
وی در ادامه مدعی شد: تهدید از سوی ایران چندجانبه است. آن‌ها با این پرتاب موشک، قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل را که آن‌ها را از انجام اینگونه پرتاب‌ها بازمی‌داشت نقض کردند. به نظر می‌رسد که بهترین تلاش‌مان برای منصرف کردن ایران از حمایت از تروریسم همانند تلاش‌های سازمان ملل برای ممانعت از پرتاب موشک توسط ایران، ناکام مانده است.
وزیر دفاع آمریکا در ادامه با مقایسه ایران و کره شمالی افزود: در حال حاضر سطح تهدیدات استراتژیک ایران از کره‌شمالی کمتر است اما این تهدیدات در منطقه بسیار مهم می‌باشند. اگر با این تهدیدات مقابله نشود، می‌توانند گسترش یابند.
متیس در پاسخ خبرنگاری که درباره تمرکز دولت ترامپ بر روی ایران سوال کرد، گفت: بهترین راه مواجهه از طریق دیپلماسی است؛ اما زمانی که دیگر دپیماسی کارساز نباشد، باید هرچند کشوری که ‌می‌توانیم را در مقابل ایران با یکدیگر متحد کنیم.
وی با اشاره به حمایت معنوی ایران از حزب‌الله لبنان و «بشار اسد»، رئیس‌جمهوری سوریه ادعا کرد که می‌بایست فتنه‌های خونین ایران را تحت کنترل درآورد.
متیس بار دیگر با ادعای واهی «ما با مردم ایران مشکل نداریم و مسئله ما با نظام ایران است»، نسبت به مسئله قتل «جمال خاشقچی» ابراز کرد: ما همه می‌خواهیم بدانیم که چه بر سر جمال خاشقجی آمد و چه کسانی در قتل وی دست داشتند. در همین حال، ما نمی‌توانیم از تهدید ایران علیه تمامی جوامع متمدن چشم‌پوشی کنیم.
وی در ادامه افزود: ما سند موثقی نداریم که نشان دهد ولیعهد (عربستان) در این قضیه دست داشته باشد. ما باید به تحقیق از همه‌کس و از تمامی جوانب این قتل ادامه دهیم و کسانی که دخیل بوده‌اند را پیدا کنیم اما این مسائل نباید سد راهمان برای مقابله با ایران شوند.
وزیر امورخارجه بریتانیا نیز با مقامات آمریکایی همراه شده و در واکنش به آزمایش موشکی که ادعا می‌شود ایران به تازگی انجام داده است، گفت که این اقدامی تحریک برانگیز و مغایر با قطعنامه 2231 شورای امنیت است.
«جرمی هانت» وزیر امورخارجه بریتانیا با انتشار پیامی در صفحه توئیتر خود به این ادعا که ایران به تازگی یک موشک بالستیک میان برد آزمایش کرده است نوشت: «من به شدت نسبت به آزمایش موشک بالستیک میان برد توسط ایران نگران شده‌ام. این اقدامی تحریک برانگیز و تهدیدآمیز بوده و در تضاد با قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل است.» جرمی هانت ادامه داد: «حمایت ما از برجام به هیچ وجه از نگرانی ما درباره برنامه موشکی بی‌ثبات کننده ایران و از عزم ما نسبت به اینکه باید متوقف شود، کم نمی‌کند.»
واکنش ایران
با این وجود «بهرام قاسمی»، سخنگوی وزارت امور خارجه در واکنش به ادعای مقامات آمریکایی به ویژه «مایک پمپئو»، وزیر امور خارجه آمریکا که آزمایش‌های موشکی ایران را نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت دانست، اظهار داشت: برنامه موشکی ایران ماهیت دفاعی دارد و بر اساس نیازهای کشور طراحی می‌شود.
قاسمی تاکید کرد: هیچ قطعنامه‌ای در شورای امنیت برنامه موشکی و یا آزمایش‌های موشکی ایران را ممنوع نکرده است.
قاسمی همچنین خطاب به وزیر امور خارجه آمریکا افزود: «جالب و البته مضحک آنجاست به قطعنامه ای استناد می‌کنید که با خروج یک‌جانبه و غیر قانونی‌تان از برجام نه تنها خود آن را نقض کرده‌اید بلکه دیگران را هم به نقض آن تشویق و یا حتی اگر آن را اجرا کنند تهدید به تنبیه شدن و تحریم می‌کنید.»
آزمایش موشکی نقض قطعنامه نیست
از سوی دیگر مدیر اجرایی اندیشکده بین‌المللی مطالعات راهبردی در پیامی توییتری گفت که آزمایش‌های موشکی ایران نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت به شمار نمی‌رود.
«مارک فیتز» پاتریک در پیامی توییتری نوشت: «این معذور کردن آزمایش موشکی ایران نیست، اما این اقدام نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت به شمار نمی‌رود چرا که تنها از ایران می‌خواهد چنین آزمایش‌هایی را انجام ندهد.»
وی همچنین در ادامه این پیام نوشت: «همچنین این قطعنامه خواستار آن است که تمامی کشورهای عضو از هر گونه اقدامی که اجرای تعهدات برجام را تضعیف می‌کند، خوددادری کنند. اگر ایران در حال تخطی از قطعنامه می‌باشد، پس آمریکا نیز چنین است.»