رئیس‌جمهوری در جلسه شورای اداری استان گلستان: آمریکایی‌ها هر کاری کنند جایی در منطقه ندارند

رئیس‌جمهوری امنیت و همدلی را لازمه حل مشکلات دانست و با تاکید بر اینکه «از تحریم نمی‌ترسیم‌ اما جنگ اقتصادی بدون سختی معنا ندارد»، گفت: مانند جنگ تحمیلی، جنگ اقتصادی هم به ما تحمیل شد؛ ما خسارت می‌بینیم‌ اما می‌ایستیم.
به گزارش ایسنا،‌ حسن روحانی روز سه شنبه در جلسه شورای اداری استان گلستان با بیان اینکه «افتخار می‌کنیم که مانند جنگ 8 ساله، در جنگ اقتصادی هم ناقض تعهدات کشور نبوده‌ایم»، گفت: هدف ترامپ، جدایی مردم از نظام، دست شستن از استقلال و انزوای ایران است اما او هم موفق نشد و نخواهد شد.
رئیس‌‌جمهوری وحدت، همدلی و همراهی همه‌جانبه مردم را برای غلبه بر مشکلات و شکست طرح‌های دشمن مورد تاکید قرار داد و گفت: امروز همه باید دست به دست هم داده و دشمن را شکست داده و از مسیر سخت تحریم عبور کنیم و مطمئن باشیم که همه این اهداف با صداقت، راستگویی و ایمان به حق امکانپذیر است.
روحانی امنیت و همدلی را اساس توسعه کشور دانست و اظهار کرد: بدون تردید اگر در جایی امنیت و همدلی وجود نداشته باشد، سرمایه نیز به آن منطقه وارد نمی‌شود لذا توسعه نیز اتفاق نمی‌افتد.


رئیس‌جمهوری در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه امروز در شرایط تحریم قرار داریم بدین معنا که شرایط عادی و طبیعی نیست، گفت: قرار داشتن در این شرایط سخت بدین معنا نیست که از تحریم بترسیم و از اهداف خود دست برداشته و عقب‌نشینی کنیم، اما به هر حال شرایط جنگ اقتصادی ویژگی‌های خاص خود را دارد. همچنان که در شرایط جنگ تحمیلی نمی‌شد که انتظار داشت شهید، مجروح و بمباران وجود نداشته باشد.
روحانی با اشاره به آثار جنگ اقتصادی آمریکا علیه کشورمان اظهار کرد: ابرقدرت مستبدی به نام آمریکا با کمک صهیونیست‌ها و مرتجعین منطقه جنگ اقتصادی بزرگی را بر ملت ایران تحمیل کرده و معلوم است که این جنگ می‌تواند شهید، مجروح و خسارت داشته باشد‌ اما مهم این است که باید در مقابل آن ایستادگی کنیم و البته در این جنگ ما نیز خسارت‌هایی به دشمن می‌زنیم.
رئیس‌جمهوری تصریح کرد: افتخار دولت دوازدهم این است که ما آغازگر این مسیر نبودیم. البته به طور مداوم ما را تحریک کردند که شروع‌کننده باشیم و در این راه دولت دوازدهم خدمت بزرگی به ایران و ملت بزرگ ایران انجام داد که در آینده ابعاد و زوایای مختلف این کار دولت دوازدهم را برای مردم بازگو خواهم کرد.
روحانی اضافه کرد: شاید اگر دولت دیگر و شرایط دیگری در کشور حاکم بود، ما آغازگر می‌شدیم. البته خیلی تحریک کردند که ما را لبه آتش ببرند که یک جا نقض‌کننده باشیم تا بلافاصله آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بیانیه داده و به واسطه آن فشارها و قطعنامه‌های مختلف علیه کشورمان صادر شود.
رئیس‌جمهوری با تاکید بر اینکه افتخار دولت این است که آغازگر و متجاوز به حقوق بین‌المللی نبوده است، گفت: همانطور که در جنگ 8 ساله نیز ایران آغازکننده حمله به عراق نبوده و صدام جنگ را بر ملت ایران تحمیل کرد امروز هم آغازگر جنگ اقتصادی آمریکا، صهیونیست‌ها و مرتجعین منطقه هستند چرا که هنوز هم آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اعلام می‌کند که ایران کاملا به تعهدات خود پایبند بوده است.
روحانی گفت: هنوز هم وقتی ترامپ ریاست شورای امنیت سازمان ملل را برعهده گرفته و با تشکیل جلسات مختلف به دنبال اعمال فشار و محکوم کردن ایران است، به جز خودش همه 14 عضو از برجام و ایران دفاع می‌کنند و این رسوایی تاریخی بزرگی است که در تاریخ آمریکا سابقه نداشته است و این پیروزی و موفقیت بزرگی است که متعلق به ملت ایران و دیپلماسی کشورمان است.
رئیس‌جمهوری، ملت ایران را سربازان مقدم جنگ اقتصادی، نیروهای مسلح و دیپلماسی کشورمان دانست و گفت‌: تمام پیروزی‌ها و موفقیت‌هایی که در عرصه‌های مختلف به دست آورده‌ایم متعلق به ملت بزرگ ایران است.
حسن روحانی با بیان اینکه آمریکا نیز در جنگ اقتصادی چندین هدف را دنبال می‌کند، گفت: هدف اصلی آمریکا این است که مردم ایران از نظام اسلامی جدا شوند و دیگر راه شهدا و علما را ادامه نداده و برای استقلال، امنیت، آزادی، ایمان، اعتقاد و هویت ایرانی و اسلامی خود حاضر به فداکاری نباشند اما به فضل الهی در این هدف خود به هیچ‌وجه موفق نخواهد شد چرا که ملت ایران به اسلام، عشق می‌ورزند و مصمم هستند راه استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی ایران را مانند 40 سال گذشته با قدرت ادامه دهند.
روحانی منزوی کردن ایران را هدف دیگر آمریکا از جنگ اقتصادی علیه ملت ایران دانست و گفت: بدون تردید هرگونه پیشرفت و توسعه در کشور با انزوا همخوانی ندارد چرا که اگر صادرات نداشته باشیم و سرمایه‌ گذاری و تکنولوژی پیشرفته وارد کشور نشود، قرار گرفتن در مسیر رشد و توسعه بسیار دشوار و چه بسا نشدنی است.
رئیس‌جمهوری با بیان اینکه انحصار و عدم رقابت بلای بزرگی برای کشور است، گفت: در کشورمان در هر موضوعی که رقیب وجود نداشته باشد، شاهد پیشرفت در آن نیز نخواهیم بود و انحصار و انزوا، کشور را به عقب می‌اندازد.
رئیس‌جمهوری با تاکید بر اینکه آمریکا قصد دارد دیواری دور ایران بنا کند، تاکید کرد: این کار برای آمریکا امکان‌پذیر نیست و ایران هیچ‌گاه منزوی نخواهد شد و هم‌اکنون در سطح جهان نسبت به اهداف آمریکا درخصوص توافق هسته‌ای و تحریم‌ها تنها چند کشور انگشت‌شمار از آن حمایت می‌کنند و به جز این چند کشور تمام کشورهای دنیا، حتی متحدین آمریکا و اتحادیه اروپا از ایران دفاع کرده و آمریکا را محکوم می‌کنند لذا آمریکا هیچ‌گاه نمی‌تواند ایران را در محاصره قرار دهد.
روحانی خاطرنشان کرد: هدف دیگر آمریکا این است که نقش ایران را در منطقه کم‌رنگ کند تا نتوانیم در این منطقه جزو کشورهای پیشرو و تاثیرگذار باشیم و این موضوع را در چند کشور ازجمله یمن امتحان کردند، اما ناموفق بوده و به دنبال آن هستند که خود را از یمن بیرون بکشند و امروز مشخص شده که کارشناس‌های نظامی آمریکا در یمن حضور داشتند.
رئیس‌جمهوری خاطر نشان کرد: در چند سال گذشته برخی کشورهای منطقه بیش از 100 میلیارد دلار اسلحه خریداری کردند که عمدتا از آمریکا بوده است، اما علی‌رغم این تسلیحات اعلام می‌کنند که در یمن شکست خورده و یمن راه‌حل نظامی ندارد.
روحانی افزود: در سوریه نیز تصور می‌کردند که موفقیت مطلق خواهند داشت و در عراق و سایر کشورهای منطقه نیز چنین احساسی داشتند اما شرایط این کشورها کاملا برخلاف اهداف آنها رقم خورده است.
رئیس‌جمهوری خاطر نشان کرد: اینکه آمریکا می‌خواهد ایران در منطقه، خود را کنار بکشد تا خودش همه‌کاره منطقه شود، از کارهای نشدنی است و امکانپذیر نیست. هر چقدر هم که وزیر خارجه آمریکا حتی به جای یک هفته ده‌ها هفته هم در کشورهای منطقه بچرخد، باز هم ناموفق خواهند بود.
روحانی گفت: هدف دیگر آمریکا از جنگ اقتصادی این است که فشار وارد کند تا ما امتیاز سیاسی در بخش‌های هسته‌ای و موشکی یا در منطقه به آنها بدهیم چرا که ترامپ مرتبا اعلام می‌کند که سر توافق هسته‌ای بر سر آمریکا کلاه رفته و بدترین توافق تاریخ آمریکا بوده است، البته جمهوری اسلامی ایران در این توافق هدف برد – برد را پیگیری می‌کرده است.
رئیس‌جمهوری خاطر نشان کرد: هدف اصلی آمریکا در مذاکرات هسته‌ای این بود که صنعت هسته‌ای را کنار بگذاریم اما ما بر سر این موضوع کاملا ایستادگی کردیم و امروز صنعت هسته‌ای کشورمان از هر زمان دیگری بهترین شرایط را دارد.
روحانی تصریح کرد: آمریکا به دنبال اعمال فشار است، اما هیچ‌گاه تسلیم فشارهای آمریکا نشده و در مقابل آن سر فرود نخواهیم آورد. باید به آمریکایی‌ها تفهیم کنیم که اگر می‌خواهند با ایران صحبت کنند باید به ملت ایران احترام بگذارند و تحریم‌ها را کنار بگذارند.
رئیس‌جمهوری افزود: ما هیچ‌گاه از حرف زدن مضایقه نکردیم، اما باید این موضوع از چارچوب اصولی و منطقی برخوردار باشد.
روحانی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مشکلات اقتصادی مردم اظهار کرد: اگر کسی ادعا کند که می‌تواند به طور کامل مشکلات اقتصادی را از بین ببرد سخن درستی نگفته و اگر کسی نیز بگوید که نمی‌توانیم در مقابل این فشارها اقداماتی انجام دهیم‌، سخن نادرستی بیان کرده است چرا که حتما می‌توانیم در مقابل این فشارها با برنامه‌ریزی صحیح توفیقات بزرگی به دست آوریم.
رئیس‌جمهوری با بیان اینکه آمریکایی‌ها به زعم خودشان سه گلوگاه سیستم بانکی، درآمدهای ارزی و حمل و نقل را تحت فشار قرار داده‌اند، گفت: در حوزه کشتیرانی و حمل و نقل کالا با پیش‌بینی‌هایی که از قبل کرده بودیم اقدامات خوبی انجام شده و طی ماه‌های اخیر ده فروند کشتی کانتینر بر خریداری کرده‌ایم ضمن اینکه راه‌های جایگزینی نیز در این حوزه وجود دارد.
روحانی با اشاره به اهمیت خط آهن اینچه برون، گفت: برای اهداف این راه 4 سال تلاش شده است و قابل تغییر نیست و این طرح می‌تواند چین، اروپا و اروپا و روسیه را به خلیج فارس و دریای عمان وصل کند و باید تلاش کنیم که همه این آهن را برقی و دوبانده کنیم.
رئیس‌جمهوری اضافه کرد: دولت نسبت به احداث راه‌آهن گرگان – مشهد، کاملا آمادگی دارد و اقدامات اولیه در این زمینه انجام شده و امیدواریم این خط آهن احداث و در اختیار مردم استان قرار بگیرد.
رئیس جمهوری با بیان اینکه دولت همه توان خود را به کار خواهد گرفت تا تمام وعده‌هایی که در این سفر داده شده‌، اجرایی و عملیاتی شود، گفت: امیدوارم از این مراحل حساس عبور کنیم و به جایی برسیم که در پیشگاه مردم سرافراز باشیم. دولت خدمت به مردم را افتخار بزرگی برای خود می‌داند و معتقدیم مسئولیت‌ها، گذرا هستند و مهم این است که در پیشگاه مردم و وجدان خود سرافراز باشیم.
روحانی با تاکید بر اهمیت مشارکت و همکاری مردم با دولت در همه عرصه‌ها به ویژه عرصه اقتصادی گفت: زمانی که گندم در ژاپن کم شد نخست وزیر این کشور از مردم خواست تا برای کمک به مردم 3 ماه گندم مصرف نکنند و بعد از آن مغازه‌هایی که نان و گندم عرضه می‌کردند بدون مشتری ماندند و در یکی از کشورهای همسایه زمانی که قیمت دلار در حال افزایش بود، از مردم خود خواستند تا دلار نخرند و دلارهای خود را به بازار عرضه کنند و همه با این خواسته همراهی کردند و حتی زمانی که شکر در انگلیس کم شد نخست وزیر این کشور از مردم خواست که یک ماه آن را مصرف نکنند، لذا قیمت شکر پایین آمد.
وی تصریح کرد: نمی‌شود که همه مردم در انتخابات شرکت کنند و دولتی را انتخاب کنند و انتظار داشته باشند که دولت همه کارها را درست کند. این در حالی است که دولت به تنهایی توان این کار را ندارد و اصل و اساس حضور و همراهی مردم است. همه باید در مسیر رفع مشکلات مشارکت و همراهی داشته باشند.
رئیس‌جمهوری خاطر نشان کرد: بعد از عید زمانی که قیمت دلار نوسان پیدا کرد، همه اقتصاددانان در جلسه‌ای اعلام کردند که باید دلار تک‌نرخی شده و با 4200 تومان عرضه شود. البته شخصا با این موضوع موافقت نداشتم اما از آنجا که همه اقتصاددانان در جلسه‌ای که حضور داشتند بر آن اجماع داشتند و اعلام کردم که با وجود اینکه قبول ندارم اما چون اجماع قبول دارد، آن را می‌پذیرم.
روحانی اضافه کرد: پس از اعلام تک نرخی شدن ارز یک عده دلال وارد عرصه شده و برای واردات جنس دلار دریافت کردند، اما با ثبت سفارش و اقدامات صوری، نیمی از ارز دریافتی خود را در بازار آزاد عرضه کردند و این کار بسیار ناپسندی بود. اگر چه باید با آن برخورد شود، اما مگر می‌شود بالا سر هر فردی دو مامور گماشت. لذا با توجه به تخلفاتی که انجام شد، دولت نتوانست طرح تک نرخی ارز را دنبال کند.
رئیس‌جمهوری خاطر نشان کرد: امروز هم برای کالاهای اساسی دولت ارز 4200 تومانی می‌دهد اما در این حوزه نیز شاهد تخلفاتی هستیم. به نحوی که شخصی برای واردات ماده اولیه دارویی که تاریخ مصرف آن 3 ساله است، ارز دریافت می‌کند، اما موادی وارد می‌کند که بیش از 3 ماه از تاریخ انقضای آن باقی نمانده است لذا خیانت‌هایی در این حوزه انجام می‌شود که اصلا گفتنی نیست. لذا در این شرایط همه باید دست به دست بدهیم تا کشور را نجات بدهیم.
روحانی تصریح کرد: در 40 سالگی انقلاب اسلامی در همه عرصه‌ها پیروز شدیم و تنها در یک‌جا کم آورده‌ایم و آن حوزه اخلاق، ایثار، فداکاری، راستگویی و ادای امانت است.
سایر اخبار این روزنامه
رئیس موزه هنرهای معاصر تهران درباره حاشیه‌های اثر «ان ول آب» به «ابتکار» گفت: غیرممکن است اثری از موزه وارد حراج شود علیرضا صدقی تاملاتی در باب امید عمومی با ضریب 85 درصدی خوداتکایی و حذف واردات ایران تا دو سال آینده در تولید شکر خودکفا می‌شود «ابتکار» در گفت و گو با نمایندگان مجلس، دیپلماسی نفتی ایران را بررسی می‌کند آغاز فصلی جدید در برچیدن موانع تحریم «ابتکار» بیانیه‌های جشنواره‌های سینمایی و تئاتری روزهای اخیر را بررسی می‌کند تاختن به دیگران برای بالا بردن وجهه خود! گفت‌وگوی ساعدی با«ابتکار» درخصوص مجوز کمیسیون تلفیق برای فروش بنزین ترجیحی در بازارچه‌های مرزی خوزستانی‌ها در مخالفت با #انتقال_آب_کارون در فضای مجازی توفان به پا کردند کارون زنده می‌ماند؟ دستور رهبر انقلاب اسلامی در پی حادثه سقوط هواپیمای ارتش : مسئولان، نقاط ضعف و خطاهای احتمالی را شناسایی و پیگیری کنند مجید انصاری : به لحاظ اخلاقی دچار عقب‌گرد شده‌ایم رئیس‌جمهوری در جلسه شورای اداری استان گلستان: آمریکایی‌ها هر کاری کنند جایی در منطقه ندارند