ايران آماده همکاري و تعامل با دنيا


گروه سیاسی: رئيس‌ جمهور با اشاره به شکست‌هاي پياپي آمريکا بويژه در زمينه سياسي در توطئه‌هايي که عليه جمهوري اسلامي‌ايران داشته و دارد، گفت: امروز ميان ايران و آمريکا يک زورآزمايي حداکثري است به معناي آنکه امروز آنها از حداکثر توانشان عليه ملت ايران استفاده مي‌کنند و ملت ايران هم از حداکثر اراده، اميد و اعتمادش در برابر آنها استفاده مي‌کند و اين شرايط کمتر در گذشته بوده است.

به گزارش ايلنا، حجت‌الاسلام حسن روحاني در جلسه هيأت دولت با بيان اينکه امروز در شرايطي هستيم که جنگ اراده‌ها نتايج خود را نشان خواهد داد، تأکيد کرد: هيچ ترديدي به پيروزي اراده ملت بزرگ ايران در برابر آمريکا نداريم.

رئيس جمهور با اشاره به اينکه آمريکايي‌ها در ارديبهشت امسال در همراهي اروپا با خود براي خروج از برجام يکبار دچار شکست شدند، افزود: آنها اوايل پاييز در سازمان ملل متحد اجلاس ويژه‌ شوراي امنيت عليه ايران تشکيل دادند و از پيش اعلام کردند قرار است اين نشست در سطح سران تشکيل شود، اما بخاطر فشارهايي که بود، مجبور شدند که اعلام کنند موضوع نشست ايران نيست و مي‌خواهند راجع به صلح و امنيت و سلاح کشتار جمعي بحث کنند.

روحاني ادامه داد: آمريکايي‌ها در مقام عمل همه توان خود را بکار گرفتند که در اين نشست کشورها را براي مخالفت با برجام با خود همراه کنند، اما تمامي‌۱۴ عضو ديگر شوراي امنيت با آمريکا مخالفت کرده و باعث شدند، شکست مفتضحانه سياسي براي آمريکا در شوراي امنيت سازمان ملل بوجود بيايد.

رئيس جمهور با اشاره به طراحي آمريکايي‌ها براي برگزاري اجلاس ورشو، ‌گفت: آنها ابتدا به وضوح اعلام کردند که اين اجلاس عليه ايران است و حتي در بيانيه ابتدايي خود موضوع ايران را مطرح کرده بودند اما زماني که با مخالفت همه کشورها مواجه شدند، ناچار شدند موضوع را تغيير داده و بگويند درباره خاورميانه است.

روحاني افزود: آنها نتوانستند يک جلسه آبرومندانه را در ورشو تشکيل دهند و علي رغم آنکه اتحاديه اروپا، متحد نزديک آمريکا بشمار مي‌رود و اين نشست هم در يک کشور اروپايي برگزار شد، اما بسياري از کشورهاي مهم اروپايي در سطح نازلي شرکت کردند.

رئيس جمهور با اشاره به مخالفت کشورهاي اروپايي در برابر تقاضاي معاون رئيس جمهور آمريکا براي خروج از برجام، گفت: آنها قاطعانه پاسخ دادند که در برجام خواهند ماند و در عين حال رئيس مجمع نمايندگان آمريکا هم اقدام رئيس جمهور اين کشور در خروج يک جانبه از برجام را اشتباه عنوان کرده است.

روحاني با بيان اينکه آمريکايي‌ها در برگزاري اجلاس ورشو به دنبال دو هدف ايران‌هراسي و فراموش کردن موضوع فلسطين بودند که در هيچ کدام موفق نشدند، اظهار داشت: البته نخست وزير رژيم صهيونيستي با چند کشور دست نشانده جلسه کوچکي درباره فلسطين برگزار کردند، اما اين جلسه به حدي با بي‌آبرويي برگزار شد، که وقتي لحظاتي از آن جلسه در فضاي مجازي منتشر شد، ناچار شدند که فوراً آن را حذف کنند.

وي با بيان اينکه جمهوري اسلامي‌ايران براي سومين بار در دادگاه بين‌المللي در برابر آمريکا به پيروزي رسيد، اظهار داشت: آمريکايي‌ها در موضوع ۲ ميليارد دلاري که از حساب‌هاي ايران به طور غيرقانوني برداشت کرده بودند، اعلام کردند که دادگاه صلاحيت رسيدگي ندارد، اما برخلاف نظر آنها اين دادگاه چند روز پيش اعلام صلاحيت کرد، کما اينکه همين دادگاه در مورد برجام نيز چندي پيش ۲ رأي به نفع ايران صادر کرده بود.

روحاني با اشاره به اقدامات ديگر آمريکا عليه ملت ايران از جمله تهديد آژانس بين‌المللي انرژي اتمي‌و اعمال فشار به بانک‌ها و شرکت‌هاي تجاري براي ممانعت از همکاري آنها با ايران، گفت: اقدام آمريکايي‌ها در اعمال فشار به بانک‌ها و شرکت‌ها براي همکاري با ايران صد در صد تروريستي است.

روحاني با بيان اينکه همواره اعلام کرده‌ايم که آمريکا هيچ‌گاه با تروريسم مبارزه نکرده و در بسياري موارد از تروريست‌ها حمايت کرده است، خاطر نشان کرد: آمريکا با اقدام خود براي اعمال فشار به شرکت‌هاي تجاري براي همکاري با ايران، خود باني حرکات تروريستي است تا مردم نتوانند به نيازمندي‌هاي خود دست پيدا کرده و شرکت‌ها و تجار ايراني و همچنين شرکت‌هاي خارجي که مي‌خواهند در ايران کار کنند، نتوانند به راحتي فعاليت‌هاي خود را انجام دهند.

روحاني با اشاره به برگزاري اجلاس کاملاً موفق و هماهنگ ۳ کشور ايران، روسيه و ترکيه در سوچي، همزمان با برگزاري اجلاس مفتضح آمريکايي‌ها در ورشو، گفت: يکي از انتقادات صريح هر ۳ کشور عليه فعاليت‌هاي آمريکا در سوريه بود و معتقد بوديم که آنها برخلاف مقررات بين‌المللي در اين کشور حضور داشته و تاکنون با انجام اقدامات تجاوزگرانه تاکنون به نفع تروريست‌ها فعاليت کرده‌اند.

رئيس جمهور با تأکيد بر اينکه جمهوري اسلامي‌ايران به دنبال همکاري با همه کشورهاي دوست است، گفت: اصل تعامل با کشورها براي ما حائز اهميت بوده و در اين راستا با کشورهاي دوست خود در منطقه و ساير نقاط جهان از جمله اروپا همکاري مي‌کنيم.

روحاني افزود: ما آماده همکاري و تعامل با دنيا هستيم اما کشورهايي که با ما کار مي‌کنند بايد کاملاً حواسشان جمع باشد که به دنبال زياده‌خواهي نباشند؛ چرا که ملت ايران بر اصول خود ايستاده و مسايل مهمي‌که در راستاي منافع ملي بشمار مي‌رود مورد توجه آنان بوده و زياده‌خواهي‌ها هرگز مورد پسندشان نيست.

رئيس جمهور با تأکيد بر اينکه ملت ايران هرگز زير بار زورگويي و قلدرمآبي نمي‌رود، گفت: گاهي برخي کشورها تمايلات و خواسته‌ها و اظهارات غيردقيق نسبت به ايران مطرح مي‌کنند و اين در حالي است که همانطور که مي‌خواهيم با اروپا روابط خوب و صميمانه داشته باشيم، اما هرگز رفتار غيرمسئولانه هيچ‌کس را نمي‌پذيريم.

روحاني ادامه داد: همه بايد نسبت به پيمان و تعهدات خود عمل کرده و با بيان توقعات جديد فرار رو به جلو نداشته باشد و خواست ما اين است که روابط دوستانه‌مان با اتحاديه اروپا ادامه داشته باشد و آنها هم همانگونه که قول و وعده داده‌اند و در برابر دوربين‌ها اعلام کردند به تعهدات خود به طور دقيق عمل کنند، چرا که اين به نفع منطقه و جهان است.

رئيس جمهور افزايش اميد و اعتماد در کشور را موجب اضطراب دشمنان دانست و گفت: مردم ما بايد محکم باشند و دشمن را بتوانيم در مأيوس کردن مردم از آينده دچار شکست و اضطراب کنيم.

روحاني با بيان اينکه رهبر معظم انقلاب در اين پيام همچنين به انعطاف‌پذيري انقلاب، اشاره کرده‌اند، افزود: انقلاب اسلامي‌يک سيستم خشک و غيرپويا، نيست و ما همچناني که بر روي اصول خود ايستاده و آنها را غيرقابل تغيير مي‌دانيم، ‌معتقديم بايد حوادث و پديده‌هاي نو را مورد توجه قرار دهيم.

رئيس جمهور خاطر نشان کرد: انقلاب اسلامي‌بايد در ادامه راه خود انعطاف‌پذيري لازم را داشته باشد،‌چرا که اين پويايي و انعطاف‌پذيري يکي از نکاتي است که همگان وظيفه داريم نسبت به آن اقدامات لازم را انجام دهيم.

رئيس جمهور با بيان اينکه رهبر معظم انقلاب در بيانيه خود نسبت به مسايل اقتصادي کشور تأکيد داشتند، گفت: مسأله اقتصاد هدف دشمن در اين شرايط مبارزه و تحريم است و بايد ضمن اينکه شرايط براي کشور سخت شده به دنبال راه‌حل‌ها براي عبور از اين شرايط باشيم.

روحاني با اشاره به اينکه رهبر معظم انقلاب همچنان بر درون‌زا بودن، مردمي‌بودن و برون‌گرا بودن اقتصاد تأکيد دارند، افزود: دولت بايد به سهم خود به اين نکته توجه داشته باشد و در راستاي واگذاري بخش‌هايي که در وظايف حاکميتي بشمار نمي‌رود، تلاش کند.

رئيس جمهور با بيان اينکه بايد بسياري از بنگاه‌هاي اقتصادي که در تصدي بخش‌هاي دولتي است، در بورس و فرابورس به مردم واگذار شود، به مردم گفت: مردم بايد احساس کنند که اقتصاد به دست آنها اداره مي‌شود.