سران سیکا بر امنیت، صلح پایدار و همکاری منطقه‌ای تاکید کردند دیپلماسی ایرانی درپی کاهش تنش در منطقه

روز گذشته پنجمین کنفرانس سیکا با حضور رهبران و نمایندگان ۲۷ کشور دنیا، از جمله روسای جمهوری روسیه، ایران، ترکیه، قزاقستان، قرقیزستان و ازبکستان در کاخ نوروز شهر «دوشنبه» پایتخت تاجیکستان برگزار شد. این اجلاس یک همایش بین دولتی و سازمان منطقه‌ای است که سال ۱۹۹۲ با کمک سازمان ملل متحد تاسیس شد. بررسی مسائل امنیت و همکاری آسیا، از اهداف اساسی این همایش است. رئیس‌جمهوری اسلامی ایران با حضور در این نشست دستیابی به صلح، ثبات و توسعه در جهان را نیازمند گسترش همکاری و گفت‌وگوهای منطقه‌ای دانست و تاکید کرد: سیاست خارجی ایران مبتنی بر همکاری، هم‌افزایی و یافتن راه‌های دستیابی به منافع مشترک، سود متقابل و در یک کلمه، سیاست برد - برد است. حسن روحانی همچنین در حاشیه این نشست با اردوغان، رئیس‌جمهوری ترکیه و امیر قطر دیدار و گفت‏وگو کرد.
رئیس جمهوری اسلامی ایران در سخنرانی خود با تاکید بیشتر بر وضعیت خاورمیانه، در این‌باره گفت: مداخله خارجی بعضی از قدرت‌ها، سیاست‌های قهرآمیز یکجانبه گرایانه، تروریسم، افراط گرایی، پیمان‌شکنی و قانون‌گریزی، خاورمیانه را به یکی از بحرانی‌ترین و بی‌ثبات‌ترین مناطق جهان تبدیل کرده است.
ایران نمی‌تواند تنها طرف متعهد به برجام باقی بماند
روحانی به مسئله توافق هسته‌ای نیز اشاره کرد و گفت که با وجود خروج آمریکا از این قرارداد و ازسرگیری تحریم‌های ضد تهران معتقدیم که انجام تعهدات پذیرفته شده توسط طرف‌های ذی‏ربط نقش مهمی در افزایش ثبات منطقه و جهان ایفا خواهد کرد.


رئیس‏جمهوری دستیابی به سطح قابل قبولی از صلح، ثبات و توسعه را در شرایط امروز جهان، نیازمند گسترش همکاری و گفت‏وگوهای منطقه‌ای با هدف تقویت تفاهم دانست و تاکید کرد: سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران مبتنی بر همکاری، هم‌افزایی و یافتن راه‌های دستیابی به منافع مشترک، سود متقابل و در یک کلمه، سیاست برد – برد است.
وی تصریح کرد: بدیهی است که ایران نمی‌تواند به صورت یک‌طرفه به توافق هسته‌ای متعهد باقی ماند، بلکه لازم است که سایر کشورها نیز سهم خود را برای حفظ توافق هسته‌ای ایفا کنند.
او افزود: در خصوص برجام، یادآوری می‌کنم که اجرای کامل تعهدات ایران بارها به تایید آژانس بین‌المللی انرژی اتمی رسیده و با وجود خروج آمریکا، ازسرگیری تحریم‌های غیرقانونی یکجانبه این کشور و نیز حمایت ناچیز سایر طرف‌های موافقتنامه از آن، همچنان معتقد هستیم که انجام تعهدات پذیرفته شده توسط کلیه طرف‌های ذی‌ربط، نقش مهمی در افزایش ثبات منطقه‌ای و جهانی ایفا خواهد کرد. بدیهی است ایران به صورت یک‏طرفه نمی‌تواند تنها طرف متعهد به برجام باقی بماند و سایر کشورها نیز لازم است سهم خود را برای حفظ این توافق مهم بپردازند. اکنون که نهایت حسن نیت و شکیبایی استراتژیک ما از یک سو و قانون‌شکنی آمریکا از سوی دیگر بر همگان ثابت شده است، جمهوری اسلامی ایران ضمن اعلام آمادگی برای هرگونه تعامل، تصمیم گرفته است تا طبق بندهای 26 و 36 برجام اجرای تعهداتش را برای بازگرداندن توازن در توافق مزبور کاهش دهد. در صورت عدم دریافت پاسخ مناسب، به ناچار اقدامات بیشتری انجام خواهیم داد.
رئیس‌جمهوری در ادامه تصریح کرد: در شرایط امروز جهان، یک کشور به تنهایی قادر به مقابله با چالش‌ها و استفاده از فرصت‌ها نبوده و دستیابی به سطح قابل قبولی از صلح، ثبات و توسعه، نیازمند گسترش همکاری و گفت‏وگوهای منطقه‌ای با هدف تقویت تفاهم است. سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران مبتنی بر همکاری، هم‌افزایی و یافتن راه‌های دستیابی به منافع مشترک، سود متقابل و در یک کلمه، سیاست برد – برد است. در همین چارچوب، مشارکت با کشورهای منطقه و استفاده از ساز و کار گفت‏وگوهای چندجانبه در قالب نشست‌های سیکا را بسیار مفید، ضروری و کارگشا می‌دانیم.
روحانی در دیدار امیر قطر: رایزنی تنها راه کاهش مشکلات منطقه‌ای است
رئیس‌جمهوری روز گذشته در حاشیه پنجمین نشست سران کنفرانس تعامل و اعتمادسازی در آسیا(سیکا) در دیدار با امیر قطر رایزنی دوجانبه و چندجانبه و همکاری بیشتر را تنها راه کاهش اختلافات و حل و فصل مشکلات منطقه‌ای عنوان کرد و گفت: همکاری با کشورهای همسایه از اصول ثابت سیاست خارجی ایران است.
حسن روحانی گسترش روابط با کشورهای همسایه و دوست به‏ویژه قطر را از اولویت‌های ثابت سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران برشمرد و تاکید کرد: ثبات و امنیت کشورهای منطقه به یکدیگر پیوند خورده است و ما خواستار حاکمیت روحیه اعتدال، برادری و حکمت و دوراندیشی در روابط میان کشورها هستیم. وی اظهار کرد: جهان اسلام نیازمند وحدت و یکپارچگی است و دو کشور بی‌تردید می‌توانند با همکاری یکدیگر در این عرصه تلاش کنند.
روحانی روابط ایران و قطر را برادرانه و دوستانه و به نفع مردم منطقه دانست و گفت: ظرفیت‌های فراوانی برای تقویت بیش از پیش روابط اقتصادی دو کشور وجود دارد که باید از این ظرفیت‌ها در راستای منافع دو ملت استفاده کرد. شیخ تمیم بن حمد آل ثانی امیر قطر نیز در این دیدار گفت: قطر بر این اعتقاد است که حل تمام اختلافات در منطقه تنها از طریق گفت‌و‌گو، همکاری جمعی و پیگیری راه‌های سیاسی امکان‌پذیر است. امیر قطر همچنین اظهار کرد: دوحه برای توسعه روابط خود با تهران در همه حوزه‌های مورد علاقه، آماده است.
تهران علاقه‌مند به توسعه روابط با ترکیه در همه عرصه‏هاست
حسن روحانی همچنین روز شنبه در حاشیه پنجمین نشست سیکا، در دیدار رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهوری ترکیه گفت: برای توسعه و تعمیق روابط ایران و ترکیه طی سال‌های اخیر گام‌های ارزنده‌ای برداشته شده و این روند باید شتاب بیشتری بگیرد.
رئیس‌جمهوری با تاکید بر اینکه تهران علاقه‌مند به توسعه روابط با ترکیه در همه عرصه‌ها به‏ویژه در حوزه اقتصادی است، گفت که باید به تلاش‌ها برای تقویت این همکاری‌ها و رساندن حجم مبادلات سالانه دو کشور به رقم 30 میلیارد دلار افزوده شود.
روحانی همچنین همکاری‌های منطقه‌ای ایران و ترکیه را با اهمیت دانست و اظهار کرد: همکاری‌های دوجانبه و سه‏جانبه با روسیه در حوزه مسائل منطقه‌ای و از جمله در فرآیند آستانه و بازسازی سوریه بسیار با اهمیت و در راستای تقویت صلح و ثبات منطقه است.
رجب طیب اردوغان رئیس‌جمهور ترکیه نیز در این دیدار گفت: روابط ایران و ترکیه روابطی رو به توسعه بوده و تقویت بیش از پیش این روابط در عرصه‌های دوجانبه و منطقه‌ای بسیار حائز اهمیت است.
وی افزود: ترکیه مصمم است روابط خود را با تهران در همه عرصه‌ها توسعه دهد.
روسای جمهوری اسلامی ایران و ترکیه در این دیدار همچنین بر مخالفت خود با تحریم و زورگویی در منطقه تاکید کردند.
سایر اخبار این روزنامه
از ابراز نگرانی نسبت به عملکرد مافیای دخانیات تا نگرانی نسبت به آمارهای مصرف سیگار و قلیان جهانبخش‏محبی نیا آشفته ‏بازار سیاست «ابتکار» از نشست خبری سخنگوی شورای نگهبان گزارش می‌دهد احتمال رد صلاحیت برخی از نمایندگان فعلی میراث یزد از سرریز‏شدن حجم سرمایه‌گذاری و ممنوعیت سرمایه‌گذاری جدید در برخی محلات یزد خبر داد اقدامات سوداگرانه در بازار مسکن جوانان را از صاحب‌خانه شدن دور می‌کند ریسک کمتر و بازدهی بالاتر در بخش مسکن؟! آیا دیوارکشی، آسیب‌های اجتماعی پیرامون محوطه تئاتر شهر را از بین می‌برد؟ تئاتر، پشت حصار سران سیکا بر امنیت، صلح پایدار و همکاری منطقه‌ای تاکید کردند دیپلماسی ایرانی درپی کاهش تنش در منطقه مدیرکل نظارت بر اجرای احکام سازمان تعزیرات خبر داد عفو و تخفیف ۵۸۲ نفر از محکومان تعزیرات با موافقت رهبری رئیس قوه قضائیه: از فضای مجازی باید برای دریافت نظرات استفاده کرد لاریجانی در دیدار رئیس کمیسیون سیاست خارجی مجلس فرانسه: مکانیزم اینستکس روی کاغذ مانده است چرا این همه چالش در کشور وجود دارد؟ شیطنت سیاسی و خطای هاله‏ای ینگه دنیا