نمایش نامنتظره «ترامپ» و «اون»

گروه بین الملل:  رئیس جمهوری آمریکا در یک دیدار نمایشی با رهبر کره شمالی دیدار و پا به خاک سرسخت ترین دشمن ایالات متحده گذاشت. بیشتر سیاستمداران غرب درباره دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا و برخورد وی با مسائل بین المللی اتفاق نظر دارند که وی در همه بحران‌های سئوال برانگیزی که از زمان ورودش به کاخ سفید با ان روبرو شده، در صدد حل هیچ یک از این بحران‌ها  نبوده تا بتواند همواره در صفحه ماهواره‌ها و در صدر صفحه‌های مجلات و روزنامه‌های جهان خودنمایی کند.
ناگفته نماند که پیش از «دونالد ترامپ»، رؤسای پیشین جمهوری آمریکا شامل «رونالد ریگان» در ۱۴ نوامبر سال ۱۹۸۳، «بیل کلینتون» در ۱۱ روئیه ۱۹۹۳، «جورج دبلیو بوش» در ۲۰ فوریه ۲۰۰۲ و «باراک اوباما» در ۲۵ مارس ۲۰۱۲ از ناحیه غیر نظامی شده مرز دو کره در روستای پانمونجوم بازدید کرده بودند اما هیچ کدام به عنوان رئیس جمهوری آمریکا وارد خاک کره شمالی شدند.
به گزارش اسکای نیوز، رئیس جمهوری آمریکا که پس از نشست گروه ۲۰ در اوزاکای ژاپن به کره جنوبی رفته است، دیروز (یکشنبه) در کنفرانس خبری مشترک با مون جائه این، همتای کره جنوبی خود تایید کرد که قرار است همانطور که پیشتر ابراز تمایل کرده بود، دیداری با کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی در منطقه غیر نظامی شده مرز دو کرده داشته باشد. این دیدار قرار بود راس ساعت ۱۴:۳۰ به وقت محلی کره برگزار شود اما به دلیل تاخیر در ورود رهبر کره شمالی، با تاخیر برگزار شد. ترامپ که با یک هلیکوپتر نظامی به منطقه مرزی رفته بود، با اون دست داد و سلام و احوالپرسی کرد و به داخل خاک کره شمالی هم قدم گذاشت.
ذوق دوطرفه


رئیس جمهوری آمریکا در این باره گفت که عبور نمادینش از خط فاصل میان دو کره «افتخاری بزرگ» است و «احساس خوبی است که اولین رئیس جمهوری آمریکا باشی که به کره شمالی پا گذاشته‌ای.»
ترامپ در دیدار با رهبر کره شمالی گفت: از همان روزی که همدیگر را برای اولین بار دیدیم از یکدیگر خوشمان آمد.
رئیس جمهوری آمریکا هم‌چنین گفت که «از همینجا از او دعوت کردم که به کاخ سفید بیاید.» او همچنین خبر داد که تیم‌های مذاکره کننده دو کشور ظرف دو یا سه هفته آینده با یکدیگر دیدار خواهند کرد.
کیم جونگ اون نیز اظهار امیدواری کرده که دو کشور بر تمام مشکلات گذشته غلبه کرده و صفحه جدیدی را در روابط دوجانبه باز کنند. اون هم با ستایش از ترامپ به عنوان اولین رئیس جمهوری از آمریکا که پا بر خاک کره شمالی گذاشته است، گفت: اگر از ترامپ خوشم نمی‌آمد این دیدار انجام نمی‌گرفت.
پیش از این دیدار ترامپ و مون جائه این در مرز دو کره از فراز مکانی نظامی در جریان توضیحات نظامیان آمریکایی حاضر در محل قرار گرفتند. ترامپ پس از این دیدار در جمع خبرنگاران در کنار مون جائه‌این، رئیس‌جمهور کره جنوبی گفت که سه طرف حاضر در نشست با تشکیل تیمی برای ادامه مذاکرات موافقت کردند و سرپرستی تیم آمریکایی برعهده مایک پامپئو، وزیر خارجه خواهد بود  ترامپ گفت: هیچ کس نمی‌داند اوضاع در آینده چگونه خواهد بود اما این دیدار بسیارافسانه‌ای بود یک روز بسیار تاریخی و تاریخی تر خواهد شد اگر چیزی از این دیدار حاصل شود. او همچنین بار دیگر به انتقاد از دولت قبلی آمریکا پرداخت و گفت یک آشفتگی و شلوغی وجود داشت. چیزهای بدی رخ داد. پس از صحبت‌های مون ترامپ گفت  که می‌خواهد از اون به خاطر اینکه او را از دست رسانه‌هایی که دنبال بودند، نجات داده تشکر کند. ترامپ گفت:ما می‌توانیم کوه‌ها را حرکت دهیم، در ضمن در یک مقطع زمانی هیچ آزمایش هسته‌ای و موشکی وجود نداشته است. او به رغم ابراز امیدواری برای لغو تحریم‌های کره شمالی گفت: با این حال الان زمان این کار نیست. تحریم‌ها می‌مانند. من در آرزوی لغو آنها هستم. من اعمال تحریم علیه کشورها را دوست ندارم اما تحریم‌ها می‌مانند.
وی گفت :تحریم‌ها در زمان فعالیت کارگروه تشکیل شده همچنان باقی خواهد ماند. در برخی مواقع در ضمن گفتگوها اتفاقاتی رخ می‌دهد بنابراین تحریم‌ها باقی می‌مانند.
حاشیه‌های ملاقات
شبکه تلویزیونی سی ان ان که تصاویر زنده ای از این دیدار را پخش کرد؛ گزارش داد، دیدار ترامپ به عنوان اولین رییس جمهوری آمریکا که پا به خاک کره شمالی گذاشت؛ تحت تدابیر شدید امنیتی برگزار شد.
ترامپ که چند قدمی رهبر کره شمالی را تا وارد شدن به خاک این کشور همراهی کرد، برای لحظاتی تیم حفاظتی او را همراهی نکردند هرچند منطقه توسط نیروهای امنیتی دوکشور به شدت تحت چتر امنیتی و حفاظتی قرار داشت. «جیم شوتو» خبرنگار سی ان ان در گزارشی به حساسیت خط مرزی بین دو کره اشاره کرد و گفت: منطقه غیرنظامی محل دیدار کوتاه سران دوکشور موسوم به «دی ام زد» به لحاظ امنیتی منطقه ای حساس است و باتوجه به شرایط جنگی دو کره از سال ۱۹۵۳؛ اگر فردی قصد عبور از آنرا داشته باشد ممکن است از طرف مقابل هدف گلوله قرار گیرد.
این درحالی بود که با وجود تمامی تدابیر شدید امنیتی، ترامپ پس از ملاقات کوتاه با کیم جونگ اون رهبر کره شمالی و قدم نهادن در خاک این کشور؛ بلافاصله به خاک کره جنوبی بازگشت و محافظان وی خبرنگاران به کنار زدند. «جیم آکوستو» خبرنگار ارشد کاخ سفید (که پیشتر از سوی ترامپ برای ورود به کاخ سفید منع شده بود اما دادگاه این حکم را رد کرد) دراین سفر دونالد ترامپ را همراهی می‌کرد. وی افزود: به من گفته شد که درگیری فیزیکی بین «استفانی گریشام» (Stephanie Grisham) سخنگوی کاخ سفید با طرف کره شمالی نیز رخ داده است.
وی به علت این درگیری اشاره ای نکرد؛ اما گفته می‌شود که نزاع فیزیکی موجب کبودی بدن وی شده است.
از دیگر حاشیه‌های این دیدار؛ حضور جرلد کوشنر داماد ترامپ بود. دوربین سی ان ان برای لحظاتی وی را در حاشیه ملاقات سران دوکشور نشان داد.