سخنگوی وزارت خارجه: بازخوردهای خوبی از نامه به عربستان و کشورهای منطقه گرفتیم

سخنگوی وزارت امور خارجه با تاکید بر اینکه اروپایی‌ها نمی‌توانند از مکانیزم اسنپ بک استفاده کنند، گفت: اگر آنها بخواهند این کار را انجام دهند، طیف وسیعی از انتخاب ها پیش روی ملت ایران است که بسته به شرایط تصمیم خواهیم گرفت کدام یک از این انتخاب‌ها را بررسی و اقدام کنیم. سید عباس موسوی روز یکشنبه در نشست خبری اظهار کرد: گام چهارم کاهش تعهدات هسته‌ای، حضور وزیر خارجه در نشست همکاری‌های اکو در ترکیه و قبل آن در باکو، حضور عراقچی در کمیسیون خلع سلاح مهمترین تحولات هفته گذشته بود. سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره نامه رئیس‌جمهوری به سران کشورهای منطقه درباره صلح هرمز عنوان کرد: طرح یا پویش صلح هرمز که رئیس‌جمهوری در مجمع عمومی سازمان ملل ارائه کرد با جزئیات برای کشورهای ذینفع از جمله بحرین و عربستان ارسال شد و بازتاب‌های خوبی را شاهد بودیم. موسوی با بیان این که فعلا به جزئیات آن نمی‌پردازیم اما بررسی‌ها در داخل کشورها در حال انجام است، ابراز امیدواری کرد، این گام خیرخواهانه جمهوری اسلامی مورد استقبال این کشورها قرار بگیرد و شاهد منطقه امن باشیم.
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین درباره اظهارات اخیر سید عباس عراقچی درباره احتمال تجدید نظر ایران در دکترین هسته ای و اظهاراتی که از اروپایی‌ها درباره مکانیسم اسنپ بک شنیده می شود گفت: آنچه توسط آقای عراقچی مطرح شد، در واکنش به موضوعی است که در گوشه و کنار در برخی محافل اروپایی مطرح می شود که اگر ایران به برداشتن گام‌ها ادامه دهد آنها ممکن است مکانیزم اسنپ بک را اجرایی کنند.وی افزود: بنده و دوستان دیگر و حتی وزیر محترم امور خارجه بارها توضیح دادیم که آن ها نه حق چنین کاری دارند و نه می توانند این کار را انجام دهند. کاری که ما می‌کنیم برای حفظ برجام است و بر اساس مفاد آن است و این حق ماست که از آن استفاده می‌کنیم. موسوی اضافه کرد: اگر آنها بخواهند این کار را انجام دهند طبیعی است طیف وسیعی از انتخاب ها پیش روی ملت ایران است که بسته به شرایط تصمیم خواهیم گرفت کدام یک از این انتخاب ها را بررسی کنیم بر روی آن اقدام انجام دهیم. سخنگوی دستگاه دیپلماسی با بیان اینکه هنوز دیپلماسی فرصت دارد، گفت: کار ما در وزارت خارجه دیپلماسی ورزیدن هست و کار خودمان را می کنیم و به دیپلماسی بها می‌دهیم در دیپلماسی و گفت و گو باز است.وی در عین حال گفت: اما به کسی امید نبسته ایم به وعده‌ها و حرف‌هایی که زده می‌شود امید نبسته ایم ما بر اساس وظیفه ذاتی خودمان این کارها را انجام می‌دهیم اما بخش های مختلف کشور نشان دادند که آنها هم می توانند کار خودشان را انجام دهند و معطل وعده ها و مذاکرات نخواهند بود و بخش های مختلف کشور در چند ماه نشان دادند که آمادگی دارند که در کنار وزارت خارجه اقداماتی که در راستای منافع ملی ایران لازم است را بردارند. سخنگوی دستگاه دیپلماسی یادآور شد: وزارت خارجه وظیفه دارد برای پیش بردن سیاست خارجی درها را باز بگذارد حرف ها را بشنود اما بخش های اقتصادی کشور باید کار خود را انجام دهند و با تکیه بر منابع و توانمندی های داخلی همین راه را ادامه دهیم. موسوی درباره این اظهارات بعیدی نژاد سفیر ایران در انگلیس درباره احتمال خروج ایران از پیمان NPT هم گفت: آقای بعیدی نژاد بعد از آن هم نظری داد. ایشان طیف های مختلفی از نظرات موجود در کشور را بیان کرد و بنده هم گفتم فعلا جمهوری اسلامی تصمیمی برای این موضوع ندارد. برنامه ها حساب شده است و براساس واکنشی که از طرف مقابل می‌بینیم گام‌ها را برخواهیم داشت و باید به آینده فرصت دهیم.خبرنگاری درباره ماهیت نامه رییس جمهور به عربستان پرسید که موسوی پاسخ داد: نامه فقط به عربستان نبود در چارچوب پویش صلح امید بود که به سران هفت کشور منطقه ارسال شد و بازخوردهایی هم گرفتیم.
موضع فرانسه قابل درک اما غیرقابل قبول است
موسوی درباره موضع گیری تند امانوئل مکرون بعد از برداشتن گام چهارم کاهش تعهدات ایران گفت: موضع مکرون قابل درک است؛ آنان موضع جدی ایران را دیدند و از طرفی هم برای نتوانستن های خود پاسخی ندارند. اما آن را نمی پذیریم این واکنش ها قابل قبول نیست آنها باید اقدامات عملی انجام دهند و به رغم تلاش‌ها به نتیجه ای نرسیدند.وی افزود: اگر آنها توافق را خوب اجرا کردند شاید بشود در سایر موارد هم بحث و گفت و گو کرد اما در همین هم مانده اند پس چنین اظهاراتی غیرمعمول است. موسوی درباره پاسخ به این که آیا جمهوری اسلامی برای خروج از از برجام تصمیم خواهد گرفت و آیا آماده پذیرش طرح ها از مقامات اروپایی هستید،گفت: رایزنی ها ادامه دارد از قبل هم می‌دانستند جمهوری اسلامی در برداشتن گام ها جدی است اما چیز ملموسی ندیدیم و امیدواریم در فرصت دوماهه ای که به دیپلماسی داده ایم به تعهدات خود عمل کرده و جمهوری اسلامی را قانع کنند در برجام بماند. سخنگوی وزارت خارجه با اظهار بی‌اطلاعی از راه اندازی واحد دیپلماسی حمل و نقل در وزارت راه و شهرسازی درباره موازی کاری بودن یا نبودن آن با وظایف وزارت امور خارجه گفت: اگر این راه اندازی با هدف تسهیل حمل و نقل با همسایگان باشد ارج می نهیم. این موضوع را بررسی می کنیم. دیپلماسی اقتصادی وزارت خارجه تصدی گری نمی‌کند بلکه فعالیتش زمینه سازی و تسهیل سازی است.سخنگوی وزارت امور خارجه درخصوص این ادعا که لوینسون تبعه ‌آمریکایی در ایران پرونده ای در دادگاه انقلاب دارد، گفت: آقای لوینسون هیچ پرونده قضایی یا کیفری در هیچ یک از محاکم ایران ندارد بحث مفقود شدن ایشان است که جمهوری اسلامی برای کمک انسانی پرونده یک مفقود را برای او باز کرده است.وی افزود: براساس درخواستی که از ایران شد ایران با حسن نیت این موضوع را پیگیری می‌کند. ما اطلاعی از سرنوشت ایشان نداریم اما هرکاری از دست ما بر بیاید انجام می‌دهیم.


مذاکره با فرانسه ادامه دارد
موسوی در پاسخ به دیگر پرسش ایرنا درخصوص‌ آخرین وضعیت مذاکرات ایران و فرانسه گفت: از دولت های چین و روسیه تشکر می‌کنم که در سیاست های اعلامی شان بر مواضع خود در برجام پایبند بودند اما بقیه شرکا چون هویت مستقلی نداشتند نتوانستند اینگونه باشند و کارهایشان را به اجازه گرفتن از دیگری منوط کردند. وی افزود: جمهوری اسلامی در مذاکرات خود از ۱۱ تعهد برجام ۲ تعهد را در اولویت اصلی قرار داد که یکی رسیدن میزان فروش نفت ایران به قبل از خروج آمریکا از برجام یعنی ۲/۵ میلیون بشکه در روز و دیگری بازگشت عایدات ناشی از فروش نفت بود. مذاکرات روی این موضوعات همچنان ادامه دارد اما آنان تا کنون موفق نبودند.
سایر اخبار این روزنامه
روحانی با تکرار نام رییس دولت اصلاحات سعی در پیوند دوباره با اصلاح‌طلبی داشت مردم فرق «خاتمی» و «خاتمی» را می‌دانند داستایوفسکی نقاد روح انسان؛ رها از قید و بند نثر سنتی پایداری‌ها بعد از جدایی از احمدی‌نژاد برای کسب کرسی‌های بیشتر مجلس دوباره دست به دامان او می‌شوند؛ مجید متقی‌فر، سخنگوی جبهه پایداری: حسینیان عضوی از ما نیست «همدلی» مقصد سرمایه‌های سرگردان در ایران با سایر کشورها را ارزیابی کرد چوب تولید گریزی یا چماق واردات‌پیشگی سخنگوی وزارت خارجه: بازخوردهای خوبی از نامه به عربستان و کشورهای منطقه گرفتیم گزارش همدلی از افزایش آلودگی هوای تهران در بیم آلودگی حامیان لاریجانی با مجلس خداحافظی می‌کنند؛ میانبر جلالی از بهارستان به روسیه روحانی با تکرار نام رییس دولت اصلاحات سعی در پیوند دوباره با اصلاح‌طلبی داشت مردم فرق «خاتمی» و «خاتمی» را می‌دانند چرا لاریجانی نامزد انتخابات مجلس نمی شود؟ شفافیت شفاف نیست