نوباوه: تهران ۶۰ نماینده مجلس می‌خواهد

منتخب مردم تهران در مجلس یازدهم گفت: اگر سرانه بودجه را به نسبت جمعیتی که تهران در خود جای داده است محاسبه کنیم، متوجه می‌شویم که شهروندان تهرانی سرانه بودجه‌ای حتی کمتر از محروم‌ترین استان‌های کشور به خود اختصاص می‌دهند.
بیژن نوباوه‌وطن در گفت‌وگو با ایسنا، در پاسخ به این پرسش که مهم‌ترین اولویت‌های مجلس یازدهم چیست؟ اظهار کرد: شاید یکی از اولویت‌هایی که باید جزو اصول کار مجلس باشد، اما در شرایط موجود احتمالا یکی از تعارضاتی که میان این اصل با وضعیت وجود داشته باشد توجه به اوضاع اقتصادی کشور و استان‌های مختلف است.
وی افزود: اولین اقدام مجلس یازدهم باید این باشد که برای بهبود وضعیت کسب و کار مردم چاره اساسی بیندیشند. ما باید موانع راه تولید را برداریم و تلاش کنیم شرایطی به وجود آوریم که به جای کاهش یا کندی روند تولید، با افزایش و سرعت آن مواجه باشیم.
منتخب مردم تهران در مجلس یازدهم با تاکید بر اینکه یکی از موانع تولید در کشور مربوط به حوزه کشاورزی و صنعت دامپروری می‌شود، اظهار کرد: ما در این حوزه شاهدیم سازمان‌ها و نهادهای متعدد و عریض و طویلی وجود دارند که ظاهرا هدف‌شان کمک به امر تولید کشاورزی است، اما در واقع جلوی تولید حقیقی را می‌گیرند و تنها کسانی در این میان سود می‌برند که دلالی می‌کنند و پول مفت درمی‌آورند.


نوباوه تصریح کرد: اما آن شخصی که واقعا به دنبال تولید است و در این زمینه تلاش و کوشش می‌کند کمتر قدر می‌بیند و نتایج مثبتی را در کار خود شاهد است. پس توجه فراوان به این موضوع و بررسی مجدد قوانین تولید و کسب و کار باید یکی از مهم‌ترین اولویت‌های مجلس آتی باشد.
وی با بیان اینکه واردات بی‌رویه کالای قاچاق یکی دیگر از مهم‌ترین مشکلات کشور است که باید در مجلس به آن رسیدگی شود اظهار کرد: ما در دولت‌های گذشته شاهد بوده‌ایم که بسیاری شعار مبارزه با قاچاق سر داده‌اند، اما یا واردات کالای قاچاق کاهشی پیدا نکرده یا این کاهش نامحسوس و بسیار کم بوده است. بنابراین یکی از اولویت‌های مجلس یازدهم باید جلوگیری از واردات بی‌رویه، قاچاق کالا و واردات کالاهای غیرضروری باشد که در این زمینه قطعا نیازمند بازنگری در قوانین هستیم و البته باید از دستگاه‌های حاکمیتی نیز استفاده کنیم.
منتخب مردم تهران در مجلس یازدهم تاکید کرد: در زمینه فرهنگی اگر ما و دولت‌هایی که در این سال‌ها روی کار آمده‌اند به این موضوع توجهی داشتند، این‌قدر شاهد تلاش مردم برای تغییر سبک زندگی خود به مصرف‌گرایی، عدم تمایل جوانان به ازدواج و افزایش شکاف طبقاتی نبودیم. این موضوعات همه به نوعی ریشه در فرهنگ ما دارند که در این سال‌ها به آن توجهی نشده است.
نوباوه افزود: مثلا در حوزه نشر ما مشکلات بسیار فراوان و البته غیرقابل قبولی داریم. چاپ مجلات و کتاب‌ها در شرایط بسیار اسفباری انجام می‌شود و یکی از دلایل اصلی آن این است که بودجه فرهنگی ما به سختی به ۲ درصد می‌رسد یا اگر در بالاترین حد بوده تنها ۲.۵ درصد از کل رقم بودجه را به خود اختصاص داده، در حالی که اکثر کشورها ۵ تا ۷ درصد بودجه خود را صرف فرهنگ می‌کنند.
وی با انتقاد از رویکرد دولت و مجلس در پرداختن به موضوع فرهنگ اظهار کرد: یکی از مقصران اصلی این موضوع همین دولت و مجلس چه در این دوره و چه در دوره‌های قبلی بودند که کمتر توجهی به فرهنگ داشتند و حتی به موضوع ورزش هم عنایتی نکردند. اگر یک صدم هزینه‌ای که ما برای مبارزه با مواد مخدر می‌کنیم صرف مسائل فرهنگی و توسعه ورزش کرده بودیم بسیاری از جوانان ما به سمت اعتیاد کشیده نمی‌شدند.
وی با بیان اینکه با توجه به وضعیت تهران و جمعیت آن این شهر باید حداقل ۶۰ نماینده در مجلس داشته باشد اظهار کرد: این در حالی است که ما تنها ۳۰ نماینده از تهران را در مجلس داریم که با توجه به مسائل فراوان این شهر و مشکلات حاشیه‌نشینی کار بسیار سخت است و رسیدگی به این مشکلات، یک مرکز تحقیق و بررسی و ارائه راهکار به مجلس را طلب می‌کند.