راز کامنت های دورهمی ترکمنچای ویلموتس و آمارهای تکان دهنده همتی!


 
 
رمزگشایی از کامنت‌های پرابهام «دورهمی»


آیا مهران مدیری نظراتی را می‌خواند که مردم زیرپست‌های این برنامه در اینستاگرام نوشته‌اند؟
 
 

 
  مائده کاشیان   - یکی از بخش‌هایی که در سری چهارم برنامه «دورهمی» به آن اضافه شده، خواندن تعدادی از نظراتی ا‌ست که مردم در صفحه رسمی برنامه در اینستاگرام نوشته‌اند. این نظرات معمولا انتقادی، کنایه‌آمیز و طنز هستند و به سهم خود فضای بامزه برنامه «دورهمی» را تقویت کرده‌اند، اما ابهام مهمی که درباره کامنت‌ها وجود دارد این است که آیا کاربران و مخاطبان برنامه عینا چنین نظراتی را در صفحه رسمی «دورهمی» نوشته‌اند؟
 
کامنت مردم یا توئیت‌های کاربران؟
بعضی از پیام‌های بامزه‌ای که مهران مدیری به عنوان کامنت مردم زیر پست‌های اینستاگرام برنامه می‌خواند، بسیار شبیه به توئیت‌هایی است که کاربران توئیتر پیشتر نوشته‌اند. به عنوان مثال، یکی از کاربران در تاریخ 24 اردیبهشت‌ماه توئیتی را درباره گرانی قیمت یخچال منتشر کرده و نوشته است: «یخچالی که دو سال پیش خریدیم ۹ میلیون تومن، امروز قیمت کردم گفت ۵۴ میلیون! الان آوردمش تو تخت پیش خودمون بخوابه.» مدیری این توئیت را در برنامه‌ای که سه‌شنبه 6 خردادماه پخش شد، با تغییر جزئی در قیمت یخچال خواند. یکی دیگر از کاربران، 15 اردیبهشت‌ با انتشار توئیتی نوشته: «به نظرم توی شیراز داره یه انقلاب ادبی صورت می‌گیره. دوستم خورده زمین، بهش میگم بیا بریم دکتر میگه: روی پام وُوی نمی‌تونم سم.» مهران مدیری عینا همین توئیت را با تغییر شیراز به ایران، در برنامه‌ای که 7 خرداد روی آنتن رفته خوانده است. او در برنامه‌ای که 9 خرداد پخش شد، نیز کامنتی خواند که نوشته بود: «اعلام کردن خط فقر ۹ میلیون تومنه، شخصا پاره خط هستم!» این شوخی پیشتر در قالب یک توئیت به تاریخ 19 اردیبهشت‌، منتشر شده بود. می‌دانیم که ممکن است برخی کاربران این توئیت‌ها را که گاه در شبکه‌های اجتماعی چرخیده، به صورت کامنت در صفحه «دورهمی» نوشته باشند، اما شائبه‌های دیگری وجود دارد که باعث می‌شود ابهامی که درباره کامنت‌های مردم وجود دارد، برطرف نشود. علاوه بر شوخی‌هایی که عینا در توئیتر وجود دارد، جنس شوخی و ادبیات بعضی از کامنت‌هایی که مدیری می‌خواند، بی‌شباهت به جنس شوخی‌های خود او در پلاتوهایی که می‌گوید، نیست. اگر مخاطب همیشگی «دورهمی» بوده باشید، تا حدودی با طنز و زبان شوخی‌های پلاتوهای مهران مدیری در برنامه آشنا شده‌اید.
خواندن نظرات از روی صفحه منو
مهران مدیری برای خواندن کامنت‌های مردم، گوشی تلفن همراهی را برمی‌دارد و ظاهرا نظرات را از روی آن می‌خواند، اما او این کامنت‌ها را مانند پلاتوهایی که در برنامه می‌گوید حفظ کرده و آن‌ها را از روی صفحه اینستاگرام یا چیز دیگری نمی‌خواند. هرچند که مهران مدیری معمولا گوشی موبایل را طوری دستش می‌گیرد که صفحه آن برای مخاطب قابل دیدن نباشد و تصویربردار برنامه هم با او همکاری می‌کند، اما در قسمت 32 که پنج شنبه هشتم خرداد روی آنتن رفت، لحظات پایانی برنامه مهران مدیری کامنتی خواند که نوشته بود چرا هردفعه موبایل او عوض می‌شود، در این لحظه مدیری گوشی موبایل را برگرداند و در حالی که از این کامنت تعجب کرده بود به موبایل نگاه کرد، اگر خوب به صفحه گوشی او دقت کنید متوجه خواهید شد که صفحه موبایل او روی منو، روشن است و مهران مدیری کامنت‌ها را از حفظ می‌خواند!
فضای اینستاگرامی در کامنت‌ها
اگر اهل فضای مجازی باشید و کامنت‌های پست‌هایی را که نظرات زیادی دارند  خوانده باشید با این فضا آشنا هستید و می‌دانید که معمولا نظرات مردم در این بخش، به چند دسته تقسیم می‌شود. عده‌ای درباره پستی که منتشر شده نظر مرتبطی می‌نویسند، عده‌ای از وضعیت اجتماعی گلایه می‌کنند و عده‌ای هم کلا به دیگر نظرات و پست مربوطه کاری ندارند، مسیر خود را می‌روند و کسب‌وکار خود را تبلیغ می‌کنند. کامنت‌هایی نیز که مهران مدیری در «دورهمی» می‌خواند، دقیقا چنین فضایی دارد. معمولا یکی از کامنت‌ها شوخی کنایه‌آمیزی با مشکلات اجتماعی است، بعضی نظرات بی‌ربط و تبلیغاتی هستند و عده‌ای هم درباره برنامه نظر می‌دهند. در این بخش سعی شده است که فضایی که در حقیقت بر بخش کامنت‌ها در اینستاگرام حاکم است حفظ شود اما همچنان شائبه‌هایی وجود دارد.
شگردی برای افزایش فالوئرها
اضافه کردن این بخش به برنامه، علاوه بر این که باعث ایجاد تنوع شده و بخشی از طنز برنامه را تأمین کرده، فایده مهم دیگری هم برای صفحه اینستاگرام برنامه داشته، صفحه‌ای که در واقع متعلق به گروه برنامه‌ساز اول مارکت است و صداوسیما   بر آن مالکیت یا مدیریتی ندارد. در «دورهمی» برخلاف دیگر برنامه‌های تلویزیون، به جای این که صفحه رسمی برنامه، تنها زیرنویس شود یا از زبان مجری تبلیغ شود، با این ترفند، مردم به نوشتن نظر در صفحه اینستاگرام برنامه ترغیب می‌شوند تا شاید کامنت‌شان خوانده شود، به این ترتیب تعداد دنبال‌کنندگان صفحه برنامه بیشتر می‌شود. طبق رویکردی که این صفحه تا به حال داشته، اینستاگرام «دورهمی» تنها مختص آن نیست و از این فضا برای تبلیغ برنامه‌های جدید مهران مدیری، آثار سینمایی و سریال‌های او استفاده می‌شود. پیشتر و پس از پایان فصل سوم «دورهمی»، در همین صفحه گزارشی نوشتیم درباره تغییر کاربری صفحه اینستاگرام این برنامه، به صفحه برنامه «شب‌نشینی» که آن زمان قرار بود در نمایش خانگی تولید شود. این صفحه اینستاگرام که مدت‌ها به عنوان یکی از صفحات تبلیغاتی سریال نمایش خانگی «هیولا» هم فعالیت می‌کرد، به نظر می‌رسد تکیه فراوانی بر تبلیغات از طریق آنتن تلویزیون دارد.
 
 
رونمایی از بدترین قرارداد تاریخ فوتبال ایران
فراتر از ترکمنچای
 
آپشن‌های ۷ میلیاردی در قرارداد ویلموتس
220 میلیون تومان پاداش برای بردن هنگ‌کنگ و کامبوج
سالی ۲میلیون و ۲۵۰هزار یورو در جیب آقای نجیب
از خانه لاکچری تا بلیت بیزینس کلاس و بیمه عمر


دوران حضور مارک ویلموتس در فوتبال ایران فقط 198 روز بود که در این مدت این مربی بلژیکی در 6 بازی هدایت تیم ملی را به عهده داشت اما پس از رفتنش‌، فدراسیون و فوتبال ایران را در آستانه پرداخت یک بدهی مالی بزرگ قرار داد. به تازگی نیز ابعاد جدیدی در قرارداد این مربی بلژیکی با فدراسیون فوتبال پیدا شده که نشان می‌دهد این قرارداد چیزی فراتر از قرارداد ترکمنچای است!
 مبلغ قرارداد با ویلموتس
طبق قراردادی که به امضای ویلموتس و مهدی تاج و اعضای هیئت رئیسه فدراسیون رسیده سرمربی بلژیکی باید در 3 ماهه اول ۵۶۲هزار یورو دریافت می‌کرد و پس از آن به مدت یک سال و هر 3 ماه یک بار این مبلغ را می‌گرفت که در واقع مبلغی حدود ۲میلیون و ۲۵۰هزار یورو به صورت خالص خواهد شد. در ادامه بند رقم قرارداد و تعهدات فدراسیون فوتبال آمده که فدراسیون تعهد می‌کند ۲میلیون و ۲۵۰هزار یورو در سال را از تاریخ ۲ ژوئن ۲۰۱۹ به مدت یک سال پرداخت کند و مبلغ ۷میلیون و ۸۷۵هزار یورو را تا اول ژوئن ۲۰۲۲ برای مدت کل قرارداد به ویلموتس بپردازد. مبلغ فوق، پرداختی خالص بوده و هزینه مالیات سرمربی بر عهده فدراسیون است. حقوق سرمربی در سال اول باید در ۴ قسط ۲۵درصدی و در تاریخ‌های دوم ژوئن، اول سپتامبر و اول دسامبر ۲۰۱۹ و همچنین اول مارس ۲۰۲۰ به مبلغ هر قسط ۵۶۲هزار و ۵۰۰یورو باشد که فدراسیون فوتبال ایران تا این لحظه یک قسط را پرداخت کرده است. در سال‌های دوم و سوم قرارداد با این سرمربی نیز باید همانند سال اول در ۴ قسط پرداختی صورت بگیرد و در سال چهارم در 2 قسط ۵۰درصدی مبلغ قرارداد پرداخت شود.
 پاداش‌های عجیب
در تبصره یک این بند از قرارداد آمده که علاوه بر حقوق اشاره‌شده، فدراسیون متعهد می‌شود مبالغی را به‌عنوان پاداش به سرمربی پرداخت کند؛ یعنی مبلغ ۶هزار یورو بابت هر برد و مبلغ ۳هزار یورو بابت هر تساوی در راه رسیدن به جام‌جهانی ۲۰۲۲ پرداخت می‌شود و مبلغ فوق می‌بایست قبل از مسابقه بعدی تیم ملی پرداخت شود! همچنین در تبصره 2 این بند آمده فدراسیون باید ۱۰درصد از مبالغ دریافتی از فیفا را به سرمربی ایران پرداخت کند. تیم ملی ایران در مسیر جام‌جهانی 18 بازی باید برگزار کند که 4 بازی آن با هدایت ویلموتس برگزار شده است. حال تصور کنید ایران با مربی بلژیکی خود در این 18 بازی با 10 برد، 5 تساوی و 3 شکست جواز صعود به جام‌جهانی را می‌گرفت. در این شرایط ویلموتس 75هزار یورو(1.4 میلیارد تومان) پاداش می‌گرفت که به این مبلغ باید طبق قرارداد 10درصد از پاداش 10میلیون دلاری فیفا را هم اضافه می‌کردیم تا جمع پاداش دریافتی ویلموتس به رقمی حدود 20میلیارد تومان برسد! اما تاراج پاداش‌های فوتبال ایران به همین جا ختم نمی‌شود و در تبصره ۳ این بند عنوان شده که در ایام جام‌جهانی فوتبال، فدراسیون باید ۱۰درصد از پاداش‌های فیفا را در همان ایام به سرمربی پرداخت کند! برای این‌که بیشتر به ابعاد فاجعه تاج و دوستان پی ببرید کافی است بدانید ویلموتس با همین فرمول احتساب پاداش‌ها برای برد مقابل هنگ‌کنگ و کامبوج 12هزار یورو پاداش گرفته که با توجه به قیمت روز ارز پاداش برد مقابل 2 تیم درجه 3 آسیایی 220میلیون تومان می‌شود!
 بند‌های عجیب
مواردی که در ادامه می‌خوانید، بخش دیگری از بند‌های عجیب در قرارداد فدراسیون فوتبال با مارک ویلموتس است. فدراسیون باید برای سرمربی شرایط حمل‌ونقل، بلیت هواپیمای بیزینس‌کلاس، هتل و اتاق فرست‌کلاس تهیه کند، فدراسیون باید ۵ بلیت بیزینس‌کلاس برای برگشت سرمربی تیم ملی در هر جایی که باشد تهیه کند، در مدت قرارداد باید بالاترین و بهترین بیمه عمر برای سرمربی تهیه و تحویل او شود. فدراسیون باید در مدت قرارداد برای سرمربی تیم ملی، محل اقامت و تجهیزات مناسب و رایگان تهیه کند که متناسب با نمونه‌های بین‌المللی باشد! تمام هزینه‌های مربوط به مالیات دولت ایران، مالیات بر درآمد، بیمه سلامت، ویزا، اجازه کار و تمام مالیات‌های مبالغ دیگر می‌بایست توسط فدراسیون فوتبال ایران پرداخت شود. شاید در ابتدا این بندها به ظاهر ساده و ناچیز به نظر برسند اما با بررسی‌های صورت‌گرفته توسط خبرنگار خراسان ورزشی مشخص شد که در صورت ماندن ویلموتس اجرای همین بندهای به ظاهر ساده حسابی خرج روی دست فدراسیون و فوتبال ایران می‌گذاشت و شاید باید خوشحال باشیم که مربی بلژیکی رفت و دیگر هم به ایران برنگشت. یکی از این بندها به بیمه عمر مربوط می‌شود که سالی 20میلیون تومان هزینه دارد. هر پرواز رفت و برگشت بیزنس هم به طور میانگین 35میلیون تومان خرج دارد که اگر سفرهای ویلموتس را 5 سفر در طول سال در نظر بگیریم به رقمی معادل 175میلیون تومان می‌رسیم. اجاره یک واحد مسکونی در تهران که طبق قرارداد متناسب با استادنداردهای بین‌المللی باشد نیز حداقل ماهی 40میلیون تومان آب می‌خورد که در سال می‌شود 480میلیون تومان. اما بیشترین رقم در آپشن‌های قرارداد ویلموتس مربوط به مالیات است. اگر درآمد سالیانه ویلموتس را با قیمت امروز یورو حساب کنیم به درآمد سالیانه 42میلیارد تومانی می‌رسیم که حداقل مالیات برای این درآمد در سال 6.3میلیارد تومان می‌شود. با یک حساب سر انگشتی رقم آپشن‌های قرارداد مرد بلژیکی در سال به رقمی حدود 7میلیارد تومان می‌رسیم! یعنی سالی 7میلیارد تومان فقط برای آپشن‌های قرارداد آقای بلژیکی!
 محرمانه بودن قرارداد
در بند یک بخش ملاحظات قرارداد فدراسیون و ویلموتس عنوان شده که هیچ‌کدام از طرفین حق ندارند کل یا بخشی از قرارداد را در اختیار کسی قرار بدهند، مگر در اختیار مشاورین حسابرس خود و البته در صورت اجبار می‌توانند آن را در اختیار مقامات دولتی بگذارند اما در کل این قرارداد باید محرمانه بماند. مطمئنا و بدون هیچ تردیدی این بند به درخواست فدراسیون فوتبال بوده چراکه فقط در فدراسیون فوتبال ایران یک قرارداد ساده با سرمربی در رده اسناد محرمانه قرار می‌گیرد! با توجه به این بند حالا انتشار قرارداد مارک ویلموتس می‌تواند دردسر جدیدی برای فدراسیون فوتبال باشد و شاید عدم تعهد به این بند عجیب به برگ برنده جدیدی برای شاکی بلژیکی فوتبال ایران در دادگاه تبدیل شود.
 بدترین قرارداد تاریخ فوتبال ایران
افشای جزییات قرارداد مارک ویلموتس نشان می‌دهد تمام ادعاها درباره خوب بودن و درس گرفتن از قرارداد کی‌روش، عاری از واقعیت بوده است. آنچه از جزییات این قرارداد می‌توان پی برد، نابخردی و کارنابلدی در تنظیم آن بوده است. حال این‌که چه افرادی در این ماجرا نقش داشته‌اند، نیاز به بررسی‌های بیشتری دارد اما قطعا نفر اولی که باید پاسخگو باشد، مهدی تاج است. در صورتی که ایران بازنده شکایت ویلموتس به فیفا باشد  که احتمال آن هم کم نیست، فدراسیون حدود 6میلیون یوروی دیگر به این مربی بدهکار خواهد شد؛ مربی‌ای که پس از 2 شکست مقابل بحرین و عراق، علاوه بر این‌که صعود تیم ملی به جام‌جهانی 2022 را به خطر انداخت، حالا فدراسیون فوتبال را در باتلاقی فرو برده که مدیرانش با قراردادی که بسته‌اند آن را ایجاد کرده‌اند.
 
 
 
آمار همتی از ارزهایی که صرف خرید خانه در کانادا شد
بخش عمده تزریق ارز 280 میلیارد دلاری در 15 سال اخیر از کشور خارج شد
رئیس کل بانک مرکزی شرط این نهاد برای مهار تورم را اجتناب دولت از دست اندازی به منابع بانک مرکزی دانست.به گزارش فارس، عبدالناصر همتی روز سه شنبه در صحن علنی مجلس به توضیح تحریم هوشمندانه دشمن پرداخت و تصریح کرد: دولت آمریکا از همه ابزارهای خود استفاده کرد تا ما را از درآمدهای بین‌المللی‌مان محروم کند بنابراین تمام منافذ بانکی ما را قطع و فعالیت‌های صادراتی ما را مختل کردند و همه این‌ها در چارچوب هدفی بود که آنان نتوانستند به آن دست پیدا کنند.وی با تأکید بر این که هدف آمریکا فروپاشی اقتصادی ایران بود، گفت: آنان می‌خواستند که ایران چهلمین سال پیروزی انقلابش را جشن نگیرد اما الان در موقعیتی قرار داریم که هم دارای دست برتر در منطقه و جهان هستیم و هم دولت آمریکا اکنون گرفتار آن چیزی شده است که برای ما پیش‌بینی کرده بود.وی مهار تورم را مهم ترین وظیفه بانک مرکزی اعلام و تصریح کرد: ما راهی جز اصلاح رابطه بانک مرکزی با دولت نداریم؛ ما در طول 50 سال گذشته به طور میانگین تورم 20 درصدی را شاهد بوده‌ایم یا نرخ رشد نقدینگی ما در 50 سال گذشته نیز متوسط 25 درصد بوده است. ما در یک دهه گذشته نرخ رشد 37 درصدی میانگین نقدینگی را داشته‌ایم بنابر این علت کجاست؟ چرا رشد نقدینگی در کشور ما تا این حد زیاد است.همتی در همین زمینه به اشاره رئیس جمهور مبنی بر این که بنا نداریم دست در جیب بانک مرکزی کنیم پرداخت و تأکید کرد: اگر دولت به این نتیجه برسد که در جیب بانک مرکزی دست نکند و اگر بتوانیم ناترازی بانک‌ها را اصلاح کنیم می‌توانیم بر نقدینگی و تورم فائق آییم.وی با بیان این که اضافه برداشت بانک‌ها یکی از دلایلی بود که سبب رشد پایه پولی کشور می‌شد، افزود: از سال گذشته (98) تا الان (99) تقریبا اضافه برداشت نصف شده است و مبلغ باقی مانده مربوط به دو تا سه بانک ناتراز است که  آن ها را نیز تحت مدیریت گرفته‌ایم بنابراین بدهی بانک‌ها به بانک مرکزی نزدیک به 40 درصد کاهش پیدا کرده است و تمام هدف ما این است که بانک‌ها را از فشار رشد نقدینگی خلاص کنیم و بتوانیم نقدینگی را در کشور تحت کنترل درآوریم.همتی در خصوص کنترل بازار ارز اظهار کرد: اکنون در حال اجرای مدیریت جدید علمی در بازار ارز هستیم و این مسائل که مطرح می‌شود گله از رؤسای اجرای سابق نیست اما کلاً‌ سیستم اجرای ما این گونه جا افتاده بود که ما برای حفظ نرخ ارز باید به بازار ارز تزریق کنیم بنابراین 280 میلیارد دلار در ظرف 15 سال گذشته به عبارتی به طور میانگین سالی 18 میلیارد دلار به بازار ارز تزریق کرده‌ایم تا نرخ ارز را کنترل کنیم.بنابراین طبیعی است که بسیاری از این ارزها به صورت سرمایه از کشور خارج شده است. این همه امکاناتی که در خارج از کشور خریداری شده به خاطر همین ارزها بوده است، یعنی ارزهای ارزان و رانت.به گزارش تسنیم ،رئیس کل بانک مرکزی گفت: ما وقتی جلوی این موضوع (تزریق ارز به بازار) را گرفتیم خیلی‌ها گفتند «ما نمی‌توانیم اقساط‌مان را در کانادا و جاهای دیگر پرداخت کنیم» چرا که با سود بالای 25 درصدی که از بانک ها می گرفتند و تبدیل آن به ارز 4200 و 3500 تومانی اقساط خانه های خریداری شده در خارج را می پرداختند.یعنی به خرید ملک در خارج  ازکشور یارانه می دادیم. بنابراین از اواسط سال  97، در حاشیه بازار مداخله و روش را عوض کردیم.وی گفت:‌بانک مرکزی در طول دو سال گذشته نه تنها یک دلار به بازار ارز تزریق نکرده بلکه یک میلیارد دلار هم ارز از بازار خریده‌ایم.وی تأکید کرد: اکنون هیچ کس نمی‌تواند مبالغ بزرگ را بدون اطلاع سیستم بانکی و بانک مرکزی جابه‌جا کند و یکی از دلایل توفیق ما در کنترل ارز همین کنترل ریال بود و اقدامات خوبی در این زمینه صورت داده‌ایم.