وضعیت کرونا همچنان قرمز

با وجود این که مشهد و استان خراسان رضوی همچنان و در چندمین هفته متوالی در وضعیت قرمز کرونایی قرار داد اما آن طور که قائم مقام معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد اعلام کرده، الزامی شدن استفاده از ماسک موجب کاهش قابل توجه آمار بستری ها و فوتی های ناشی از کرونا شده است. دکتر فرهمند در این زمینه به وبدا گفت: خوشبختانه در روزهای اخیر آمار بستری‌ها و فوتی‌های کرونایی کاهش قابل توجهی داشته و در کنار آن افزایش بهبودی این نوع بیماران را هم داشته‌ایم. وی افزود: استفاده از ماسک که از ۱۵ تیر الزامی شد، کاهش چشمگیری در آمار مبتلایان، بستری‌ها و فوتی‌ها در این روزها و نیز افزایش بهبودی‌ها داشته که باید ادامه یابد و مردم نباید همانند پایان موج اول احساس کنند کرونا تمام شده است، زیرا اگر چنین تصوری بکنند دوباره دچار غفلت می‌شویم و موج سوم از راه می‌رسد.
کاهش بستری ها در بیمارستان های مشهد
مسئول کارگروه اطلاع‌رسانی کووید ۱۹ در دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در این زمینه به ایرنا گفت: مردم باید برای خروج مشهد و خراسان رضوی از وضعیت قرمز شیوع ویروس همه‌گیر کرونا، به استفاده صحیح از ماسک بهداشتی و رعایت دقیق و کامل پروتکل های بهداشتی ادامه دهند. رحیمی افزود: ظرف چند روز اخیر تعداد بیماران کووید ۱۹ بستری در بیمارستان های مشهد کاهش یافته است. وی ادامه داد: البته این کاهش به هیچ وجه نشانگر کاهش خطر ابتلای شهروندان در مشهد و خراسان رضوی به ویروس کرونا و شیب نزولی وضعیت قرمز نیست. رحیمی تصریح کرد: وضعیت شیوع ویروس کرونا در مشهد و خراسان رضوی همچنان قرمز است بنابراین همگان باید در رعایت پروتکل های بهداشتی و استفاده از ماسک بهداشتی هوشیارتر  از گذشته باشند و در این خصوص با حساسیت رفتار کنند. وی افزود: بررسی ها نشان می‌دهد که استفاده از ماسک بهداشتی تاثیر زیادی بر مهار انتقال ویروس کرونا و کاهش بیماران کووید ۱۹ دارد بنابراین از عموم مردم عاجزانه تقاضا داریم که پروتکل های بهداشتی را همچنان با دقت و حساسیت تمام رعایت کنند. سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی مشهد یادآور شد: گرچه بیش از ۶۰ درصد مردم استان از ماسک بهداشتی استفاده می‌کنند اما این میزان باید به ۱۰۰ درصد جمعیت برسد.
برگزاری عزاداری های محرم در فضای باز منعی ندارد


قائم مقام معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد همچنین در بخش دیگری از اظهارات خود گفت: برگزاری مراسم عزاداری امام حسین(ع) برای حفظ سلامت مردم در مساجد، حسینیه‌ها، تکایا و هیئت ها که فضای مسقف دارد، ممنوع است. در فضای باز هم که بدون مانع اعلام شده، اگر وضعیت نامساعد باشد، در این فضا هم نباید برگزار شود.  دکتر فرهمند افزود: در چنین شرایطی بهتر است به توصیه معاون بهداشت وزارت بهداشت که اعلام کرد «هر خانه، یک هیئت» عمل و با نصب پرچم عزای امام حسین(ع) بر سر در منازل، عزاداری خانوادگی را جایگزین عزاداری عمومی کنیم. وی با بیان این که برگزاری عزاداری حسینی در فضای باز هم باید با رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی و بدون توزیع نذری باشد و به‌جای آب سردکن هم آب معدنی در اختیار عزاداران قرار گیرد، تأکید کرد: در شب‌های پرفضیلت قدر این برنامه در اکثر نقاط شهر به‌خوبی اجرا شد، اما متأسفانه در برخی مناطق  به علت بی توجهی به دستورالعمل‌های بهداشتی دچار مشکل شدیم و توصیه ما این است که در ایام محرم و صفر عزاداران حسینی تمامی دستورالعمل های بهداشتی را رعایت کنند. قائم مقام معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: توصیه دیگر به مردم این است که بخشی از برنامه‌های عزاداری محرم مانند زنجیرزنی‌هایی را که با زنجیر مشترک بوده در فضای کرونایی فعلی که آسیب‌زاست اجرا نکنند و برنامه دیگری را جایگزین آن کنند تا سلامت خودشان و دیگران را به خطر نیندازند.
بیمارستان قائم (عج) مشهد درحال تبدیل  شدن به وضعیت عادی
مدیر مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی قائم (عج) مشهد نیز درباره وضعیت بستری ها در این بیمارستان به وبدا گفت: تمامی بخش‌های کرونایی این مرکز به جز بخش مغز و اعصاب تا آخر هفته جاری پاک می‌شود و بیماران کرونایی این مرکز درمانی هم به بیمارستان امام رضا(ع) منتقل می‌شوند. دکتر خداپرست اظهار کرد: با توجه به تصمیم ستاد دانشگاهی مقابله با کرونا، این مرکز درمانی در حال تبدیل شدن به وضعیت عادی است، هرچند کرونا موجب نشده که در این دوره بحرانی فقط این گروه از بیماران دیده شوند و خدمات درمانی به دیگر بیماران ارائه نشود. وی افزود: خدمات درمانی به بیماران غیرکرونایی در  بیمارستان قائم(عج) از ابتدای شیوع ویروس کرونا بی‌نقص در حال انجام بوده و هست و این موضوع تحت تاثیر بیماران کرونایی قرار نگرفته است.