بر مدار بشردوستی

   [عذرا والی- رئیس اداره پیش دبستانی و مهدهای کودک سازمان جوانان جمعیت هلال احمر] در تاریخ نوزدهم آگوست ‌سال 2003 طی یک بمب‌گذاری در هتل کانال بغداد 22 نفر از کارکنان کمک‌های بشردوستانه ازجمله نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد در عراق، سرجیو ویرا دی‌ملو را به کام مرگ کشاند. رویداد غم‌انگیز مرگ سرجیو ویرا دی‌ملو با بیش از ۳۰‌سال خدمات بشردوستانه و ۲۱ نفر از همکارانش باعث شد پنج‌سال بعد مجمع عمومی سازمان ملل متحد با تصویب قطعنامه‌ای نوزدهم آگوست را به‌عنوان «روز جهانی بشردوستی» برگزیند. بر مدار بشردوستی
 انسان‌ها در طول تاریخ و همواره برای ماندگاری و ادامه حیات و برخورداری از آسایش و امکانات رفاهی زندگی خود تلاش می‌کنند. در این میان انسان‌های مهرورز، کمک به همنوع و بشردوستی را رسالت و اولویت نخست زندگی خویش قرار داده‌اند. وقوع بحران‌های طبیعی چون سیل، زلزله و شیوع بیماری‌های نوظهوری چون کرونا و تبعات و پیامدهای منفی اقتصادی و اجتماعی ناشی از آن در جامعه و جهان، نیاز به اقدامات انساندوستانه، ترویج و اشاعه فرهنگ و ارزش‌های بشردوستانه و حمایت از منزلت و کرامت انسانی را بیش از پیش در جامعه کنونی ضروری‌می‌نماید.
انسانیت و بشردوستی یکی از اصول مهم نهضت بین‌المللی صلیب‌سرخ و هلال‌احمر است که براساس آن این نهضت تلاش می‌کند تا با پشتوانه ملی و بین‌المللی خود رنج را در هر کجای جهان التیام بخشد و از جان و سلامت نوع بشر محافظت و کرامت آنان را تضمین کند. طبق اصل انسانیت، نهضت بین‌المللی صلیب‌سرخ و هلال‌احمر وظیفه دارد درک متقابل، دوستی، همکاری و صلح پایدار را در میان ملت‌ها ترویج کند. در سازمان جوانان جمعيت‌ هلال‌احمر همواره نقش و مشارکت جوانان به‌عنوان سفيران بشردوست و عاملان ايجاد تغييرات رفتاري و ترویج فرهنگ نیکوکاری در جامعه با استفاده از روابط اجتماعي و تكنولوژی‌های نوین ارتباطی دارای اهمیت و مورد توجه بوده است. خدمت‌گزاری به افراد آسيب‌پذير و پاسخگويی به امور بشردوستانه، محوری‌ترین معیار برای فعالیت جوانان عضو سازمان جوانان و برخوردار از روحیه داوطلبی، ایثار اخلاق و رفتار بشردوستانه است.
سازمان جوانان جمعیت هلال‌احمر ایران با توجه به اصول و اهداف عالی و رسالت خود در تقویت روحیه امید و نوعدوستی در بین جوانان و ترویج و نهادینه‌سازی فرهنگ بشردوستی میان مردم، در پی ظرفیت‎سازی برای بهره‎مندی حداکثری از توان اعضای جوان و داوطلب و ارتقای سطح مشارکت آنان در ‏ارایه خدمات داوطلبانه و بشردوستانه است.


این سازمان قدیمی‌ترین نهاد بشردوست و متولی امور جوانان با ۷3‌‌سال سابقه برنامه‌ریزی در عرصه‌ بهره‌گیری از نیرو و استعداد جوانان انساندوستی است که به صورت داوطلبانه و بدون انتفاع شخصی برای تأمین سلامت، نجات جان انسان‌ها و کمک به همنوع؛ همراهان مستمر و شایسته این نهاد بشردوست هستند تا با تلاش و مشارکت فعال علاوه بر نشر مفاهیم بشردوستانه از قبیل صلح، دوستی و مهرورزی، جریان‌ساز اقدامات و خدمات نیکوکارانه با نگاهی رو به جلو در جامعه باشند.
حال که در دنیای دیجیتال امروز ارتباطات واقعی تبدیل به ارتباطات مجازی شده و نیز شرایط حاکم به دلیل شیوع ویروس کرونا، تجمع و انجام فعالیت‌های تیمی و گروهی به صورت حضوری را غیرممکن کرده و قدرت شبکه‌های اجتماعی در نشر رسالت انسانی و آموزه‌های بشردوستی بیش از پیش نمایان شده، وظیفه انسانی همه ما است تا به انحای مختلف از این فضا بهره کافی را برای ترویج اقدامات و فعالیت‌های بشردوستانه جمعیت هلال‌احمر ببریم و بر ایده و خلاقیت‌های فناورانه برای انجام فعالیت در فضای مجازی و ایجاد پویش‌ها و کمپین‌های اثرگذار در جذب و پیوند انسان‌های نیکوخرد و نیکوکار به نیازمندان و افراد آسیب‌پذیر جامعه برای یاری رساندن به آنان و نیز نشر فرهنگ، اقدامات و فعالیت‌های بشردوستانه متعهد و متمرکز شویم.
روز «جهانی بشردوستی» زمان مناسبی است برای ارج نهادن به خدمات ارزشمند پزشکان، پرستاران، کادر سلامت به‌خصوص عزیزانی که در مسیر خدمت‌گزاری جان گران‌بهای خود را در دوران سخت شیوع ویروس کرونا از دست دادند. همچنین باید از جوانان عضو، داوطلبان و امدادگران نیک‌اندیش و نیکوکرداری تجلیل و الگوسازی کرد که در کسوت داوطلب نوعدوست با ازخودگذشتگی، تمام تلاش و انرژی خود را صرف ترویج فرهنگ و رفتارهای ارزشمند بشردوستی و خدمت به جامعه بشری به‌خصوص در ایام شیوع ویروس کرونا کردند و اقدامات موثری چون تب‌سنجی از هموطنان عزیز، توزیع اقلام بهداشتی در نقاط کم‌برخوردار و حاشیه شهرها، کمک به ضدعفونی‌کردن ساختمان‌های اداری و معابر عمومی، آموزش و اطلاع‌رسانی اقدامات پیشگیرانه در فضای مجازی، توزیع بسته‌های معیشتی میان خانوارهای نیازمند و آسیب‌دیده از کرونا و توزیع بسته‌های بهداشتی میان بیماران خاص انجام دادند.