تئوری توطئه جمهوری‌خواهان

اوضاع سیاسی ایالات متحده به شکل عجیبی درهم تنیده و متلاطم شده است. به نظر می‌رسد فعلاً همه نظرسنجی‌های پیش از انتخابات ریاست جمهوری سوم نوامبر از پیشتازی جو بایدن حکایت دارند اما قماربازان واقعیت دیگری را می‌بینند و پول خود را روی دونالد ترامپ سرمایه‌گذاری می‌کنند. 
 در بین نظرسنجی‌های انتخاباتی متعدد در آمریکا که بیشتر آنها حاکی از افت محبوبیت دونالد ترامپ درمیان مردم و رای دهندگان آمریکایی است، نتیجه نظرسنجی اخیر موسسه راسموسن نشان می‌دهد میزان محبوبیت او به سطح قبل از شیوع کرونا بازگشته و به ۵۲ درصد رسیده است .
شرط‌بندی در انتخابات سراسری یا محلی در ایالات متحده آمریکا غیرقانونی است. تمام این فعالیت‌ها در سایت‌های شرط‌بندی خارجی انجام می‌شود که آمریکایی‌ها به آن دسترسی دارند. امروز شرط‌بندی ۱۰۰ دلاری برای برنده شدن ترامپ می‌تواند در صورت پیروزی او ۱۹۰ دلار به همراه داشته باشد. روپرت آدامز، سخنگوی شرکت شرط‌بندی انگلیسی موسوم به «ویلیام هیل» که فعلا بیش از ۱.۳ میلیون دلار در شرط‌بندی‌های انتخاباتی پذیرفته است، گفت: تردیدی وجود ندارد که این جریان در حال بازگشت به نفع دونالد ترامپ است.
لی پرایس که سخنگوی یک دلال شرط‌بندی ایرلندی به نام «پدی پاور» است، می‌گوید پس از سیر نزولی در فعالیت شرط‌بندی که به علت بحران کرونا بوده، دوباره در هفته‌های اخیر علاقه به شرط‌بندی افزایش یافته است. او به خبرگزاری فرانسه گفت: فکر می‌کنیم عامل «ترامپ» قطعا مشتری‌ها را علاقمند نگاه می‌دارد.


بسیاری از افرادی که روی ترامپ شرط بسته‌اند، به تکرار اتفاقات ۲۰۱۶  امید دارند که این میلیاردر آمریکایی توانست بر هیلاری کلینتون غلبه کند.
فارغ از تب شرط بندی‌ها، جمهوریخواهان ارشد آمریکا در تلاشند در آستانه انتخابات ۲۰۲۰ با کم اهمیت جلوه دادن آمار بالای مرگ و میر کرونایی و عنوان تئوری توطئه آمار بسیار کمتری را اعلام می‌کنند.
به گزارش نشریه هیل، «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا به همراه «جونی ارنست» سناتور آیوا و «راجر مارشال» سناتور ایالت کانزاس در روزهای اخیر به این تئوری فاش شده اشاره کرده اند مبنی بر اینکه آمار مرگ‌های ناشی از بیماری کووید-۱۹ فقط ۱۰ هزار نفر است این در حالی است که آمار بیش از ۱۸۰ هزار نفری که از سوی مقام‌های بهداشتی برای جان باختگان کرونا اعلام می‌شود.
این ادعا در حالی مطرح است که در حال حاضر حدود یک هزار نفر در روز در آمریکا بر اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست می‌دهند. ترامپ با این حال سعی کرده حامل پیامی نویدبخش باشد به طوری که غالبا به پیشرفت سریع به سوی دستیابی به واکسن کرونا اشاره کرده است.
دولت ترامپ همچنین بر حمایت از اقشار آسیب پذیرتری چون سالمندان تاکید داشته، به جای آنکه تمرکز فعالیت‌های خود را بر راهبردی جامع تر برای از بین بردن این بیماری معطوف کند.
این تئوری غیرمعتبر به یک صفحه اینترنتی در مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا اشاره دارد مبنی بر اینکه ویروس کرونا به عنوان دلیل صرف برای مرگ تنها ۶ درصد از این ویروس فهرست بندی شده است. اما این بدان معنا نیست که ۹۴ درصد دیگر از ویروس کرونا نمرده باشند. بلکه این مساله به مثابه آن است که عواملی دیگر مورد توجه قرار گرفته اند همچون نارسایی تنفسی یا اینکه یک بیماری زمینه ای مانند چاقی یا دیابت وجود دارد که به خودی خود کشنده نیست اما خطرات آن بر اثر کرونا بیشتر می‌شود.
مطرح بودن این تئوری بی اعتبار و استقبال از آن در میان جمهوریخواهان عالی رتبه، کارشناسان را نگران کرده است.
«آمش آدالجا» محقق ارشد مرکز امنیت سلامت دانشگاه جانز‌هاپکینز گفت: کاملا گیج کننده است که برخی از این مساله برای دامن زدن به تئوری توطئه استفاده می‌کنند.
وی افزود: مدت‌هاست کارشناسان گفته اند که شرایط زمینه ای مانند دیابت و فشار خون بالا از عوامل خطرناکی برای داشتن موارد وخیم تری از کروناست، از اینرو، جای تعجب ندارد که شرایطی این چنینی در بسیاری از موارد مرگ و میر کرونایی ذکر شده است.
«آنتونی فائوچی» کارشناس ارشد بیماری‌های عفونی آمریکا نیز گفت: زمانی که فردی مبتلا به فشار خون بالا یا دیابت براثر ابتلا به کووید - ۱۹ فوت می‌کند، این بدان معنا نیست که وی بر اثر کرونا نمرده است، از اینرو آمار ارائه شده مبنی بر مرگ بیش از ۱۸۰ هزار نفر، آمار واقعی فوتی‌ها از کرونا است. در همین حال، ترویج این تئوری همراه با عوامل دیگر برای زیرسوال بردن تاثیرات کرونا مطرح است.
ترامپ به تازگی «جو بایدن» رقیب دموکرات خود در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا را به دلیل زدن ماسک مورد تمسخر قرار داد.
رئیس جمهوری آمریکا همچنین بر تشویق افراد کم خطرتر به ادامه زندگی تمرکز کرده و در عوض بر حمایت از سالمندان تاکید بیشتری داشته است.
این رویکرد، منطبق با نظریه‌های «اسکات آتلاس» مشاور کاخ سفید است که نگرانی‌های مربوط به ابتلای افرادی که سالمند نیستند یا در گروه‌های پرخطر نیستند را کم اهمیت جلوه داده است.
این نظریه‌های ضد و نقیض در حالی مطرح است که تاکنون شش میلیون و ۴۳۲ هزار و ۱۰۳ نفر در آمریکا به کووید - ۱۹ مبتلا شده اند. از این تعداد، ۱۹۲ هزار و ۸۵۰ نفر فوت کرده و سه میلیون و ۷۰۷ هزار و ۱۲۸ نفر بهبود یافته و به زندگی بازگشته اند.
نتیجه نامتعارف
به گزارش ایرنا، شبکه خبری فاکس نیوز نوشت: آخرین بار محبوبیت ترامپ در فوریه (بهمن) ۵۲ درصد بود که به هفته‌ها قبل از آغاز قرنطینه ناشی از شیوع کرونا مربوط می‌شود.
این نظرسنجی نشان داد در مقابل حمایت ۵۲ درصدی از ترامپ، ۴۸ درصد از مردم آمریکا ترامپ را قبول ندارند. از نظر سطح احساسات در مقبولیت یا مخالفت با ترامپ ۴۲ درصد قویا عملکرد ترامپ را قبول ندارند و ۴۲ درصد قویا عملکرد او را تایید می‌کنند.
بالاترین میزان مقبولیت ترامپ به سپتامبر۲۰۱۹ (شهریور ۹۸) مربوط می‌شود که ۵۳درصد از مردم گفتند ترامپ را به عنوان رئیس جمهوری قبول دارند. این رقم یک درصد بالاتر از بالاترین میزان مقبولیت باراک اوباما رئیس جمهوری سلف او به میزان ۵۲ درصد در اواخر ژانویه ۲۰۱۱ (دی ۸۹( بوده است. نتایج نظرسنجی راسموسن  از طریق نظرسنجی تلفنی از بین ۵۰۰ نفر از رای دهندگان واجد شرایط منتشر شده است. اوباما و جورج دبلیو بوش رئیس جمهور پیش از او در دوره دوم رقابت‌های انتخاباتی خود فقط درنظرسنجی که روز انتخابات انجام شد توانستند ۵۱ درصد رای مقبولیت مردم را کسب کنند.
پایین ترین نرخ محبوبیت ترامپ در اواسط ماه‌های آوریل، مه، ژوئن و ژوئیه (فروردین تا تیر) یعنی اوج شیوع ویروس کرونا به حدود ۴۵ درصد رسید.
نتایج نظرسنجی‌های دیگری که انجام شده درباره میزان مقبولیت ترامپ متفاوت بوده است. بر اساس نتایج نظرسنجی «فایوترتیتی فایو» مقبولیت شخصی و شغلی ترامپ فقط ۴۴ درصد است و ۵۲.۱ درصد ترامپ را قبول ندارند.
انتخابات ریاست جمهوری آمریکا برای تعیین پنجاه و نهمین رئیس جمهوری آمریکا و معاون او سوم نوامبر ۲۰۱۹ برابر با ۱۳ آبان ۹۹ برگزار می‌شود.
نظرسنجی دیگری که به تازگی تارنمای هیل انجام داد نشان می‌داد که مردم آمریکا از نظر اجرای نظم و قانون، مقابله با ویروس کرونا و مبارزه با خشونت‌های نژادی جو بایدن رقیب دموکرات ترامپ را ترجیح می‌دهند و امتیاز ترامپ همچنان به دلیل مدیریت اقتصادی او است که در این بخش رای دهندگان او را به بایدن ترجیح می‌دهند.