شلیک موفق موشک ساحل به دریای «قادر»

مرحله اصلی رزمایش مشترک بزرگ ذوالفقار ۹۹ ارتش، از صبح پنجشنبه با رمز یا «سیدالشهداء(ع)» و با شعار «امنیت پایدار در سایه اقتدار دفاعی» با گسترش یگان‌های شناور سطحی و زیر سطحی و یگان‌های پروازی نیروی هوایی و دریایی ارتش و با حضور نیروهای جوان در دریای عمان آغاز شد و تا امروز ادامه دارد.
به گزارش ایسنا، رزمایش مشترک بزرگ ذوالفقار ۹۹ ارتش، با رمز یا سیدالشهداء(ع) و با گسترش شناورهای سطحی و زیر سطحی و یگان‌های پروازی نیروی دریایی، سامانه‌های راداری و موشکی قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء(ص)، یگان‌هایی از نیروی زمینی و جنگنده‌های نیروی هوایی در دریای عمان با فرماندهی قرارگاه ذوالفقار ارتش و با حضور ناظران قرارگاه مرکزی خاتم الانبیا(ص) از روز پنجشنبه آغاز شد.
گستره رزمایش مشترک ذوالفقار ۹۹ ارتش دو میلیون کیلومتر مربع از شرق تنگه هرمز، دریای عمان و شمال اقیانوس هند تا مدار ۱۰درجه شمالی است و در این رزمایش طرحهای تاکتیکی آفندی و پدافندی برای حراست از آبهای سرزمینی کشورمان و حفظ خطوط مواصلاتی، برخی از مهمترین سامانه‌های رزمی از جمله موشک‌های کروز سطح به سطح و ساحل به دریا، اژدر، موشک‌های هوابه سطح و سطح به هوا و سامانه‌های راکت انداز از روی شناورهای سطحی، زیر سطحی، یگان‌های پروازی و پهپاد مورد تست و ازمایش قرار  گرفت.
دریادار دوم شهرام ایرانی سخنگوی رزمایش ذوالفقار ۹۹ ارتش گفت: ناوگروه شصت و نهم نیروی دریایی ارتش متشکل از ناوشکن سهند و ناو پشتیبانی بندرعباس که اکنون در اقیانوس هند حضور دارند ضمن اشراف اطلاعاتی و رصد شناورهای بیگانه و دشمن در هزاران کیلومتر دورتر از آبهای سرزمینی ایران، اطلاعات لازم را جهت انجام عملیات‌های مقابله در اختیار دیگر یگان‌های حاضر در رزمایش قرار می‌دهند.


وی افزود: همچنین یگان‌های پروازی نیروی هوایی ارتش متشکل از جنگنده بمب افکن‌ها و همچنین پهپادهای رزمی در این رزمایش به اجرای طرح‌های از پیش تعیین شده خواهند پرداخت.
در مراحل اصلی رزمایش مشترک ذوالفقار ۹۹ ارتش، عملیات انهدام یگانهای سطحی و شناوری دشمن با شلیک موشک کروز قادر تمرین شد.
در این مرحله از رزمایش موشک کروز قادر با شلیک از سایت‌های موشکی ساحل به دریای نیروی دریایی ارتش، شناور هدف در فاصله  بیش از ۲۰۰ کیلومتری را با موفقیت مورد اصابت قرار داد.
امیر دریادار دوم شهرام ایرانی سخنگوی رزمایش ذوالفقار ۹۹ ارتش در تشریح این بخش از رزمایش، اظهار داشت: نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران امروز با در اختیار داشتن طیف متنوعی از موشک‌های کروز دریایی در بردهای مختلف، توانمندی اجرای آتش موثر موشکی از سایت‌های موشکی ساحل به دریا و همچنین یگان‌های سطحی و زیرسطحی را دارد.
سخنگوی رزمایش ذوالفقار ۹۹ ارتش ادامه داد: موشک‌های کروز دریایی که امروز در اختیار ارتش قرار دارد، از قابلیت‌های ویژه ای از جمله سرجنگی موثر با قدرت انفجار بالا و اجرای عملیات در محیط جنگ الکترونیک برخوردار است.
دریادار دوم ایرانی با تاکید بر اینکه امروز سامانه‌های موشکی ساحل به دریای نیروی دریایی ارتش در سرتاسر سواحل جنوبی کشور مستقر هستند، خاطرنشان کرد: با رونمایی از موشک کروز دریایی با برد بلند جهش قابل توجهی در توان موشکی ارتش و دکترین دفاعی جمهوری اسلامی ایران ایجاد خواهد شد.
انهدام اهداف در آب‌های دوردست توسط پهپاد سیمرغ
 پهپاد تمام ایرانی سیمرغ هم در رزمایش مشترک ذوالفقار 99 ارتش با استفاده از بمب‌های هوشمند و نقطه زن، اهداف خود را در آب‌های دوردست مورد حمله و اصابت قرار داد.
در ادامه برگزاری مراحل اصلی رزمایش مشترک ذوالفقار 99 ارتش، پهپاد بومی سیمرغ نیروی دریایی ارتش با استفاده از بمب‌های هوشمند و نقطه زن «سدید»، اهداف خود در آبهای دوردست را مورد حمله و اصابت قرار داد.
در این مرحله از رزمایش پهپاد سیمرغ با پرواز از پایگاه مبدأ و طی مسافت بیش از هزار کیلومتر موفق به هدف قرار دادن یک فروند شناور سطحی در آبهای دوردست با استفاده از بمب‌های هوشمند و نقطه زن سدید شد.
گفتنی است پهپاد رزمی سیمرغ با برد بلند عملیاتی و مداومت پروازی 24 ساعت که قابلیت اجرای عملیات‌های مختلفی از جمله گشت، شناسایی، اجرای عملیات رزمی و جنگال را دارد، آذرماه سال 1398 با حضور فرمانده نیروی دریایی ارتش به منطقه سوم دریایی نبوت نداجا در کنارک ملحق شد.  در ادامه برگزاری مراحل اصلی رزمایش مشترک ذوالفقار ۹۹ ارتش، زیردریایی کلاس غدیر با موفقیت یک فروند موشک کروز زیرسطح به سطح را بر علیه هدف شناوری شلیک کرد.
به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی ارتش، امیر دریادار دوم شهرام ایرانی سخنگوی رزمایش مشترک ذوالفقار ۹۹ ارتش با اعلام این خبر گفت: این موشک زیرسطحی قابلیت نصب بر روی هرنوع زیردریایی را دارد و امروز این موشک در مراحل تولید انبوه قرار گرفته و همه زیردریایی‌های ارتش به این موشک مجهز خواهند شد.
وی با بیان اینکه این موشک دست بلندی را برای نیروی دریایی در زیر سطح ایجاد می‌کند و قطعا بر علیه دشمن یک توان کوبنده و جدی است، ادامه داد: برد این موشک در آینده به میزان قابل توجهی افزایش پیدا خواهد کرد.
دریادار ایرانی با بیان اینکه هم اکنون علاوه بر زیردریایی‌های کلاس غدیر، زیردریایی تمام ایرانی فاتح نیز قابلیت شلیک موشک کروز ضدکشتی را دارد، خاطرنشان کرد: موشک نصب شده بر روی زیردریایی فاتح، نسل جدیدی از موشک نصر است که در پروژه «جاسک۲» به نتیجه رسیده و با نمونه‌های گذشته موشک کروز نصر از لحاظ بُرد و قدرت انهدام نیز تفاوت‌هایی دارد.
شلیک موشک سطح به سطح «نصر»
 در رزمایش مشترک ذوالفقار ۹۹ ارتش
همچنین یگان‌های شناوری نیروی دریایی ارتش با استفاده از موشک کروز «نصر» اهداف سطحی خود در دریا را منهدم کردند.
 امیر دریادار دوم شهرام ایرانی سخنگوی رزمایش مشترک ذوالفقار ارتش ۹۹ با اعلام این خبر، گفت: در ادامه برگزاری مراحل اصلی رزمایش ذوالفقار ارتش ۹۹، یگانهای شناور سطحی نیروی دریایی ارتش با اجرای آتش موشکی اهداف سطحی خود در دریا را مورد اصابت قرار دادند.
وی افزود: در این مرحله از رزمایش ناو موشک انداز نجم با شلیک موشک کروز «نصر» هدف سطحی تعیین شده در دریا را با موفقیت مورد اصابت و انهدام قرار داد.
سخنگوی رزمایش مشترک ذوالفقار ۹۹ ارتش با بیان اینکه سناریوهای مختلف و پیچیده ای در این رزمایش برای مطابقت آن با عرصه رویارویی واقعی اجرا شده است، گفت: طراحی‌های متعددی در این رزمایش انجام داده ایم که بسیاری از آنها را به دلیل رعایت ملاحظات رسانه ای نخواهیم کرد.
زیردریایی نیمه سنگین بومی فاتح هم برای اولین بار در رزمایش مشترک ذوالفقار ۹۹ ارتش جمهوری اسلامی ایران شرکت کرد.
اجرای ماموریت گشت اطلاعاتی و عملیاتی در منطقه عمومی رزمایش مشترک ذوالفقار ۹۹ ارتش و حضور در آب‎های دوردست در شمال اقیانوس هند (تا مدار ۱۰ درجه) از جمله عملیات‌هایی بود که توسط زیردریایی فاتح در این رزمایش انجام شد.زیردریایی فاتح اولین زیردریایی ساخت ایران در کلاس متوسط است که با تلاش وزرات دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و همکاری نیروی دریایی ساخته شده و بهمن ماه سال ۱۳۹۷ با حضور رئیس جمهور به ناوگان جنوب نیروی دریایی ارتش در بندرعباس
 ملحق شد.
 سخنگوی رزمایش ذوالفقار ۹۹ ارتش هم گفت: پهپاد کمان نیروی هوایی ارتش برای اولین بار در این رزمایش مأموریت رزمی انجام خواهد داد.
به گزارش روابط عمومی ارتش، امیر دریادار دوم شهرام ایرانی در گفتگویی ر خصوص ویژگی‌های رزمایش مشترک ذوالفقار ۹۹ ارتش با بیان اینکه یکی از این ویژگی‌ها حضور برخی از دستاوردها و تجهیزات ارتش برای نخستین بار در یک رزمایش است، گفت: در رزمایش مشترک ذوالفقار ۹۹ ارتش طبق برنامه همه رزمایش‌ها، تجهیزات و طرح‌ریزی‌هایی را داریم که برای نخستین‌بار به صورت عملیاتی در یک رزمایش شرکت می‌کنند.  وی افزود: در حوزه دریا برای اولین بار زیردریایی بومی کلاس متوسط فاتح حضور عملیاتی دارد و در رزمایش به آن مسئولیت عملیاتی واگذار شده و باید یک ماموریت عملیاتی را برای مقابله با تهدیدات زیرسطحی انجام دهد. دریادار ایرانی ادامه داد: در حوزه هوادریا نیز برای اولین بار پهپاد دورپرواز و رزمی سیمرغ حضور عملیاتی خواهد داشت و برای اولین بار کارکنان و پهپاد، مقابله با اهداف شناور را تمرین خواهند کرد.