برای بهسازی سرویس‌های بهداشتی مدارس استان تهران نیاز به ۹ میلیارد تومان است کمین کرونا در کلاس‌های مدرسه

رئیس سازمان نوسازی مدارس کشور درباره رسیدگی به آبخوری‌ها و سرویس‌های بهداشتی مدارس برای جلوگیری از شیوع کرونا ویروس گفت: ما مدارسی داشتیم که اصلا آبخوری نداشتند یا سیستم‌های لوله‌کشی آنها دچار فرسودگی شده بود که به بخشی از آنها رسیدگی شد و مابقی نیز در حال رسیدگی هستند.
حضور دانش‌آموزان در مدرسه تنها محدود به حضور در کلاس‌های آموزشی 35 دقیقه‌ای نمی‌شود و از همین رو سوال این است که آنها در زنگ تفریح و حین ورود و خروج چطور مدیریت می‌شوند و به ویژه دانش‌آموزان مقاطع اول و دوم ابتدایی که بیشتر از سایرین در مدرسه حاضر می‌شوند، حین استفاده از آبخوری‌ها و سرویس‌های بهداشتی چطور می‌توانند بهداشت را رعایت کنند تا خطری آنها را تهدید نکند؟
به گزارش ایلنا، معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش اعلام کرده که مقرر شده بود، سازمان نوسازی مدارس کشور در تابستان به همه این موارد رسیدگی کند و حدود ۵۰ میلیارد هم برای آن هزینه شده است. همچنین مدیرکل دفتر سلامت و تندرستی وزارت آموزش و پرورش گفته است؛ وزیر آموزش و پرورش به سازمان نوسازی مدارس تکلیف کرده است تا زمان بازگشایی، مشکلات مدارس را در حوزه سرویس بهداشتی و آبخوری، تعداد اندک روشویی‌ها، سیستم نامناسب دفع فاضلاب و مشکل آب آشامیدنی برطرف کند.
سازمان نوسازی مدارس کشور حدود ۶۰ میلیارد تومان برای این کار بودجه صرف کرده، اما فعلا این اقدام به طور سراسری در مدارس کل کشور که نیازمند بازسازی در قسمت آبخوری‌ها و سرویس بهداشتی هستند،‌ انجام نشده است. انتظار می‌رفت با توجه به تاکیدهای بی شماری که وزارت آموزش و پرورش و وزارت بهداشت به حفظ سلامت دانش‌آموزان داشته، سیستم به روزتر و کارآمدتری برای آبخوری‌ها و سرویس‌های بهداشتی مدارس اعمال شود؛ به عنوان مثال آبخوری‌ها انفرادی شده و یا سرویس‌های بهداشتی به سیستم ضدعفونی کننده خودکار بعد از استفاده هر دانش‌آموز مجهز شوند و اینگونه نباشد که اعتبارات فقط صرف تعمیرات و بازسازی شود.


تجهیز سرویس‌های بهداشتی و آبخوری‌هایی که شرایط اضطراری داشتند
مهراله رخشانی‌مهر، رئیس سازمان نوسازی مدارس کشور با اشاره به ایجاد سرویس‌های بهداشتی در مدارس فاقد سرویس اظهار کرد: حدود ۶۰ میلیارد تومان اعتبار برای ساخت و تجهیز سرویس بهداشتی در استان‌های مختلف کشور تخصیص یافته است. این اعتبار برای استان‌هایی در نظر گرفته شده است که بیشترین مشکل را از حیث دارا بودن سرویس بهداشتی داشته‌اند.
رئیس سازمان نوسازی مدارس کشور تصریح کرد: در هر استان نیز متناسب با اعتباراتی که داشتیم و متناسب با نیازهای استانی تخصیص اعتبار صورت گرفت. برای این کار اولویت‌هایی را مشخص کردیم به عنوان مثال اولویت اصلی با مدارس دخترانه بود؛ علاوه بر اینکه امسال متناسب با اعتبارات دریافتی سرویس‌های بهداشتی و آبخوری‌هایی که شرایط اضطراری داشتند را تجهیز می‌شوند، این برنامه را به صورت مستمر در دستور کار داریم و در سال‌های آتی و در کنار تامین اعتبار لازم برای سایر مدارس استان‌های کشور این استانداردسازی لحاظ خواهد شد.
رخشانی‌مهر با اشاره به اینکه برای ۱۱ استان تامین اعتبار انجام شده است، بیان کرد: در اغلب این استان‌ها مناطق روستایی با جمعیت پایین و مناطق عشایری با سرویس‌های بهداشتی نامناسب وجود دارد که برای تعمیر، تجهیز و استانداردسازی آنها برنامه‌ریزی شد.
وی با اشاره به اینکه با توجه به شیوع کرونا رعایت بهداشت و سلامت دانش‌آموزان برای ما بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته است، گفت: برای این منظور تامین سیستم‌های سرمایشی در مناطق گرمسیر با ابلاغ اعتباری بالغ بر ۸۵ میلیارد تومان نیز انجام شده است.
رخشانی‌مهر همچنین از ابلاغ اعتبار ۱۰۰ میلیارد تومانی برای سیستم‌های گرمایشی در مناطق سردسیر خبر داد و گفت: اولویت اصلی ما امسال حفظ سلامت دانش آموزان در کلاس‌های درس است، هرچند که حضور آنها امسال تفاوت‌هایی با سال‌های گذشته دارد.
ضدعفونی مداوم سرویس‌های بهداشتی و آبخوری‌ها توسط کادر مدرسه
علی شهری، مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان تهران در خصوص تجهیز و تعمیر سرویس‌های بهداشتی و آبخوری‌های مدارس در شهر تهران برای کاهش شیوع کرونا گفت: اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان تهران برنامه‌ریزی مدونی برای بازگشایی مدارس در سال تحصیلی جاری داشت که با کمک تمام همکارانم که به صورت تمام وقت مشغول انجام عملیات عمرانی در پروژه‌های آموزشی بودند، به نتایج بسیار خوبی دست یافتیم. در شرایطی که شیوع بیماری کرونا تمام جهان را متاثر کرده است، فعالیت عمرانی، ساخت و ساز و بهسازی فضاهای آموزشی با سرعت و دقت کافی انجام گرفت تا بتوانیم مدارس را جهت حضور دانش‌آموزان مهیا کنیم. سرویس بهداشتی و آبخوری مدارس هم در مجموعه یک فضای آموزشی قرار دارند و از این قاعده مستثنی نیستند. در مدارس نوساز، سرویس‌ها با استفاده از دستورالعمل‌های جدید احداث شده است و در مدارسی که قدیمی بود و نیاز به بازسازی و بهسازی داشتند، این سرویس‌ها تعمیرات اساسی شدند.
شهری در پاسخ به این سوال که این اقدام از چه زمانی شروع شد و چند درصد از سرویس‌ها و آبخوری‌ها غیراستاندارد بوده‌اند؟ گفت: به طور کلی عملیات عمرانی در آموزش و پرورش در تمامی فصول سال در حال انجام است و در این قسمت هیچ توقفی رخ نخواهد داد. در سال‌های گذشته موضوع تفکیک آبخوری از سرویس بهداشتی مطرح شد که از همان سال‌ها و به تناوب بهسازی آنها در دستور کار قرار گرفت.
سالانه بین ۸۰ تا ۱۰۰ مدرسه با ۱۰۰۰ کلاس درس در استان تهران احداث می‌شود
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان تهران گفت: در حال حاضر سالانه بین ۸۰ تا ۱۰۰ مدرسه با حدود ۱۰۰۰ کلاس درس در مجموعه استان تهران احداث می‌شود که همگی با استفاده از استانداردهای روز و توجه به ایجاد آسایش و آرامش بیشتر برای دانش‌آموزان بهره‌برداری شده است. تمام مدارسی که در سال‌های اخیر بازسازی یا مقاوم سازی شده‌اند، موضوع مورد نظر در آنها رعایت شده است.
شهری در پاسخ به این سوال که با توجه به اینکه آبخوری‌ها و سرویس‌های بهداشتی مهم‌ترین عامل انتقال احتمالی کرونا در مدارس هستند، دقیقا چه امکاناتی در آنها ایجاد شده که شیوع کرونا را کاهش دهد؟ گفت: با عنایت به اینکه پس از احداث فضاهای آموزشی، مدرسه تحویل ادارات آموزش و پرورش می‌شود، تمام تمهیدات لازم در خصوص کنترل دانش‌آموزان توسط کادر مدرسه انجام می‌شود، اما به لحاظ آماده سازی فضاهای فیزیکی، در احداث مدارس جدید تمامی موضوعات منطبق با آیین نامه‌ها و دستورالعمل‌ها است و نوسازی مدارس به بهترین شکل در حال انجام است. به طور کلی، ضدعفونی مداوم سرویس‌های بهداشتی، آبخوری و کلاس‌های درس توسط کادر مدرسه و مناطق آموزش و پرورش انجام می‌گیرد و سازمان نوسازی مدارس فعالیت عمرانی خود را در موضوع احداث، بازسازی و تجهیز مدارس با قوت پیش می‌برد.
نیاز به ۹ میلیارد تومان برای به‌سازی سرویس‌های بهداشتی مدارس استان تهران
شهری گفت: تعمیرات اساسی سرویس‌های بهداشتی مدارس از مدت‌ها قبل آغاز شده و همچنان هم بر اساس اولویت‌هایی که مناطق آموزش و پرورش اعلام کرده‌اند، ادامه دارد. همچنین در جهت رفع کمبود تعداد چشمه‌های سرویس بهداشتی و روشویی اقداماتی انجام و برای افراد کم توان نیز از سرویس‌های بهداشتی فرنگی تهیه شده است. بر اساس برآوردی که در نوسازی مدارس انجام شده است، حدود ۹ میلیارد تومان اعتبار نیاز است تا سرویس‌های بهداشتی مدارس سطح استان تهران که نیاز به بهسازی دارند، بازسازی شوند.
سایر اخبار این روزنامه
آیا کاغذ از لیست کالاهای اساسی خارج می‌شود؟ بیم خداحافظی با کتاب کاغذی! ژوبین صفاری سراب «بایدن» برای اقتصاد هیئت عمومی دیوان عالی کشور اعلام کرد تایید «قتل عمد» در رای محمدعلی نجفی وجود تکرار اختلاف در آمار بانک مرکزی و مرکز آمار ایران رشد اقتصادی بهار 99 منفی شد برای بهسازی سرویس‌های بهداشتی مدارس استان تهران نیاز به ۹ میلیارد تومان است کمین کرونا در کلاس‌های مدرسه «ابتکار» دلایل رشد دوباره شاخص بورس را بررسی کرد مُسکن سبز در رگ‌های بورس توافق صلح امارات و بحرین با اسرائیل در کاخ سفید همزمان با انتقاضه مردمی در فلسطین امضا شد صلح سیاه در کاخ سفید جهانگیری: نباید فضای رسانه‌ای کشور علیه بخش خصوصی و فعالیت‌های اقتصادی باشد جهش تولید زیر پرچم فعالیت بخش خصوصی بیژن زنگنه در مجلس گزارشی از عملکرد این وزارتخانه را ارائه کرد دست یاری‌خواهی وزیر نفت به سوی بهارستان سردار جلالی: در شرایط فعلی نباید دنبال مچ‌گیری و تضعیف یکدیگر باشیم