سرگرم واکسن و دارو نشوید، پروتکل‌ها را رعایت کنید صعود کرونا از موج سوم

رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری با اشاره به پیک سوم کرونا و با بیان اینکه این ‌روزها چیزی به اسم سرماخوردگی نداریم و هر علامت تنفسی مطمئنا کروناست، گفت: متاسفانه موج سوم کروناشروع شده، حداقل تا چهار ماه آینده باید برای جلوگیری از فاجعه‌ جدید پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کرده و حواس خود را سرگرم اخبار واکسن و دارو نکنیم.
پیام طبرسی با اشاره به افزایش تقاضای بستری در بخش اورژانس بیمارستان مسیح دانشوری از اواخر هفته گذشته، عنوان کرد: متاسفانه آمار مراجعه به اورژانس از حدود ۶۸ نفر در چند روز گذشته، این روزها به حدود ۲۰۰ نفر در روز رسیده، به گونه‌ای که مردم برای بستری در اورژانس صف کشیده‌اند و فشار کاری شدیدی طی چند روز اخیر شروع شده است.
به گزارش ایسنا، وی با انتقاد از تکرار اشتباهات در زمینه کنترل این اپیدمی، اظهار کرد:‌ تجربه هفت ماه گذشته نشان داده که وقتی اپیدمی وارد موج می‌شود، مانند موج اول و دوم، موج سوم شدیدتر خواهد بود و موج سوم بین یک تا دو هفته طول خواهد کشید، بنابراین به‌طور خیلی جدی از مردم خواهش می‌کنم که پروتکل‌های بهداشتی را بیش از پیش رعایت کنند، از مسافرت‌ها، حضور در تجمعات غیرضروری و رفتارهای غیربهداشتی خودداری کنند.
خطر ۶۰۰ تایی شدن مرگ و میر روزانه


وی همچنین از مسئولان خواست که بحران کرونا را جدی‌تر بگیرند و تاکید کرد: نباید صبر کنیم که شرایط بحرانی شود و بعد به دنبال حل آن بحران باشیم. شیوع موج سوم از اواخر هفته گذشته آغاز شده و اگر به همین منوال پیش برویم، طبق تخمین حریرچی در نموداری که نشان دادند، در آبان ماه مرگ و میر ناشی از کرونا به ۶۰۰ نفر در روز می‌رسد، البته امیدواریم که این تخمین هیچ وقت محقق نشود، ولی اگر برنامه‌‌ریزی درستی نداشته باشیم و این تخمین واقعی شود، واقعاً یک فاجعه در کشور رخ می‌دهد.
ماسک بزنید
طبرسی مجددا بر رعایت پروتکل‌های بهداشتی و پوشش ماسک از سوی مردم تاکید کرد و گفت: از مردمی که تا به امروز هم رعایت نمی‌کردند، می‌خواهیم که پوشش ماسک و رفتارهای بهداشتی را جدی بگیرند، از تجمعات و رفت و آمدهای غیرضروری پرهیز کنند، چراکه اوضاع بدی داریم و اگر این موج سوم شکل بگیرد متاسفانه مرگ و میرها بسیار بالاتر می‌رود.
وی افزایش ناگهانی آمار کرونا طی چند روز اخیر را مسئله‌ای قابل پیش بینی دانست و گفت:‌ میزان بالای مسافرت‌های اخیر، عدم رعایت پروتکل‌ها از سوی مردم در تجمعات و مراسم‌های مختلف، همگی مشخص بود که می‌تواند منجر به بروز فاجعه شود، الان کادر درمان در حال جمع کردن تبعات این فاجعه هستند، لذا از مردم می‌خواهیم که بیش از پیش رعایت کنند، چرا که در غیر این صورت آمار مرگ و میر بسیار بالاتر می‌رود.
طبرسی با اشاره به افزایش ابتلاهای خانوادگی در موج دوم کرونا، عنوان کرد:‌ این مسئله به دلیل رهاسازی پروتکل‌ها در خانواده‌ها اتفاق افتاد. بنابراین برای کنترل و مدیریت موج سوم کرونا باید اصل بهداشتی و پروتکل‌ها را بیش از پیش جدی بگیریم تا بتوانیم از بروز فاجعه پیشگیری کنیم.
سرگرم واکسن و دارو نشوید، پروتکل‌ها را رعایت کنید
وی با بیان اینکه مطالعات درباره واکسن کرونا در کشورهای مختلف در حال انجام است ولی دستیابی به نتیجه قطعی و تولید انبوه واکسن زمان‌بر است، ادامه داد: چیزی که مشخص است این است که امروز که موج سوم شروع شده، حداقل تا ۴ ماه آینده باید برای جلوگیری از فاجعه‌ جدید پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کرده و حواس خود را سرگرم اخبار واکسن و دارو نکنیم.
بازنگری جدی برنامه‌های آموزش و پرورش برای بازگشایی مدارس
وی خطاب به مسئولان آموزش و پرورش بر بازنگری جدی برنامه‌ها برای بازگشایی مدارس تاکید کرد و گفت:‌ متاسفانه طی چند روز اخیر شاهد مواردی از ابتلای دانش‌آموزان و معلمان بودیم. باید دقت کنیم که شاید دانش‌آموزان به کرونای شدید مبتلا نشوند ولی می‌توانند بیماری را به سایر اعضای خانواده منتقل کنند، متاسفانه سرعت چرخش و انتقال این بیماری بالاست.
وی گفت: در حال حاضر توصیه می‌شود که آموزش در مدارس و دانشگاه‌ها به صورت مجازی باشد تا بتوانیم از این فاز بگذریم، چراکه اگر نتوانیم آن را کنترل کنیم، شرایط بدی پیش رو خواهد بود.
رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری با بیان اینکه تخت خالی برای پذیرش بیماران جدید نداریم، گفت: مدتی تناسب و تعادل بین ترخیص و بستری بیماران کرونایی برقرار شده بود که متاسفانه از اواخر هفته گذشته مجددا این تعادل برهم خورده و برای پذیرش در اورژانس تخت خالی نداریم.
وی همچنین با اشاره به داروهای مطرح مانند فاویپیراویر، رمدسیویر و اکتمرا برای درمان کرونا، گفت: این داروها هم اکنون توسط وزارت بهداشت در دسترس قرار گرفته ولی هنوز تاثیر قطعی هیچ کدام ثابت نشده و هیچ یک از این داروها در رابطه با درمان کرونا معجزه نمی‌کنند، البته ممکن است درصدی موثر باشد، ولی از مرگ و میرها به صورت کلی جلوگیری نمی‌ کند. لذا ما همچنان و به شدت محتاج رعایت نکات بهداشتی و پروتکل‌ها هستیم.
ایمنی گله‌ای دیگر کاربرد ندارد
وی با بیان اینکه پیدایش موج سوم کرونا نشان داد که بحث ایمنی گله‌ای نیز دیگر کاربرد ندارد، گفت: همانگونه که مشاهده می‌کنید در استان‌هایی مانند قم که در اسفند و فروردین به شدت درگیر بودند، الان مجدداً وارد فاز قرمز شدند. بنابراین نباید خود را با موضوعات جانبی و حاشیه‌ای گول بزنیم. ویروس کرونا متاسفانه همچنان در جوامع جولان می‌دهد و ما نیز متاسفانه وارد فاز جدید پاندمی شده‌ایم.
این روزها هر علامت تنفسی، مطمئنا کروناست
این استاد دانشگاه در ادامه با بیان اینکه علائم کرونا تغییر خاصی نکرده و گهگاهی علائم نادری در این رابطه گزارش می‌شود، گفت: علائم کلی کرونا همچنان تب و سرفه است. بنابراین به صورت جدی به همه مردم توصیه می‌شود که این روزها هر علامت تنفسی، مطمئنا کروناست؛ چراکه الان چیزی به اسم سرماخوردگی نداریم و کوچک‫ترین علائم مثل آبریزش بینی، تب و بدن درد می‌تواند علامت کرونا باشد. پس افراد باید به محض مشاهده این علائم خود را قرنطینه کرده و در مجامع عمومی حاضر نشوند.
وی ادامه داد: این روزها آبریزش بینی هم می‌تواند از علائم کرونا باشد، برخی تنها آبریزش بینی دارند و به خیال سرماخوردگی از کنار آن می‌گذرند، ولی بعد از مدتی علائم شدیدتر می‌شود. لذا هر علامتی می‌تواند نشانه کرونا باشد و فرد باید خود را سریع قرنطینه کند. باید بدانیم که فلسفه قرنطینه تنها برای جلوگیری از انتقال بیماری به دیگران نیست، بلکه اگر فرد بتوانند استراحت کند، احتمال اینکه بیماری وارد شرایط حاد و شدید شود، کمتر می‌شود.
وی تاکید کرد:‌ بیماران باید از زمان شروع علائم تا دو هفته حتماً در قرنطینه باشند و اگر با گذشت دو هفته و در ۷۲ ساعت آخر، فرد تب و سرفه نداشته باشد، می‌تواند با رعایت پروتکل‌ها از قرنطینه خارج شود و احتیاج به تست مجدد کرونا نیست.
معاون آموزشی بیمارستان مسیح دانشوری با بیان اینکه از دست دادن حس بویایی و چشایی جزو علامت‌های حساس بیماری کروناست، گفت: در خیلی از افراد تنها علامت ابتلا، از دست رفتن حس بویایی و چشایی است که از آن به عنوان علامت غالب بیماری کووید یاد می‌شود.
هنوز وارد فاز شیوع آنفولانزا نشده‌ایم
طبرسی همچنین با بیان اینکه ما هنوز وارد فاز آنفولانزا نشده‌ایم، گفت: علائم کرونا و آنفولانزا شباهت زیادی باهم دارند، ولی یکی از راه‌های تفکیک این دو بیماری این است که علائم ‌آنفولانزا ناگهانی شروع می‌شود ولی علائم کرونا اول خفیف بوده و به مرور شدید می‌شود.
وی در ادامه با اشاره به واکسن آنفولانزا و با بیان اینکه امسال ۸ برابر سال‌های گذشته واکسن وارد شده، گفت: متاسفانه مسئله به صورت نادرستی جا افتاده، برخی به اشتباه تصور می‌کنند که واکسن آنفولانزا در برابر کرونا نیز ایمنی ایجاد می‌کند؛ در حالی که این باور غلطی است و واکسن آنفولانزا تنها در برابر آنفولانزا ایمنی ایجاد می کند و هیچ تاثیر بازدارنده در برابر کرونا ندارد.
وی با تاکید بر تزریق واکسن آنفولانزا برای گروه‌های در معرض خطر بالا مانند خانم‌های باردار، سالمندان و بیماران زمینه‌ای، گفت: با تزریق واکسن انفولانزا از سوی افراد دارای ریسک بالا، می‌توان از عوارض همزمانی این دو ویروس کاسته و مرگ و میر ناشی از اآنفولانزا در گروه های پرخطر را کاهش داد.
سایر اخبار این روزنامه
هشدار رئیس ستاد اربعین به موکب‌داران و مردم به سمت مرزهای ایران و عراق حرکت نکنید! کورش الماسی یک پرسش ملی، به کجا می‫رویم؟ «ابتکار» چالش‌های عدم برنامه‌ریزی مناسب الگوی کشت در عرصه کشاورزی را بررسی می‌کند الاکلنگ دورریز و گرانی! معیار انجمن هنرهای نمایشی برای حمایت از گروه‌های تئاتری چیست؟ نور شفاف‌سازی بر صحنه غبارگرفته سرگرم واکسن و دارو نشوید، پروتکل‌ها را رعایت کنید صعود کرونا از موج سوم یارانه سه برابری به فرزند سوم به بعد یا ارائه سهام دولتی به خانوارها، فرزندآوری را تشویق می‌کند؟ نقشه مجلس یازدهم برای تشویق زاد و ولد سخنگوی حزب اعتماد ملی اعلام کرد تعیین تکلیف نهاد جایگزین شعسا در آینده نزدیک گفت‌وگوی عجیب و فرافکنانه رئیس دولت نهم و دهم با رادیو اروپای آزاد چه اهدافی را دنبال می‌کند؟ بندبازی احمدی‌نژاد روی خطوط قرمز رئیس‌جمهوری در جلسه ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا: کاهش رعایت پروتکل‌های بهداشتی در هفته‌های اخیر، نگران‌کننده است هشدار شدید اللحن فرمانده کل سپاه به ترامپ درصورت کم شدن یک تار مو از سر هر ایرانی کرک و پشم‌تان را به باد می‌دهیم! در پست اینستاگرامی مطرح شد انتقاد عضو شورای نگهبان از عدم تشکیل کمیسیون قضایی در مجلس سخنگوی حزب اعتماد ملی اعلام کرد تعیین تکلیف نهاد جایگزین شعسا در آینده نزدیک هشدار شدید اللحن فرمانده کل سپاه به ترامپ درصورت کم شدن یک تار مو از سر هر ایرانی کرک و پشم‌تان را به باد می‌دهیم!