شورای هماهنگی اصلاح‌طلبان درباره اقدامات مجلس برای اصلاح قانون انتخابات واکنش نشان داد مسخ جمهوریت نظام با طرح انتخاباتی مجلس


شورای هماهنگی اصلاح‌طلبان درباره طرح‌های انتخاباتی مجلس در حوزه اصلاح قانون انتخابات در بیانیه‌ای نسبت به تصمیمات اخیر مجلس اعتراض کرده و درباره عواقب آن هشدار داد.
در بخشی از این بیانیه آمده است: «مجلس یازدهم در اولین گام‌ها برای قانونگذاری برخلاف وعده‌های انتخاباتی خود ، به جای توجه عملی و غیر شعاری به مشکلات معیشتی مردم، دستکاری در قوانین انتخاباتی را در اولویت قرار داده و سه طرح را برای اصلاح قوانین انتخابات ریاست جمهوری، مجلس شورای اسلامی و شوراهای اسلامی شهرو روستا ارائه کرده است. رویکرد مشترک این سه طرح‌ محدود کردن بیش از پیش حق انتخاب مردم و نهادینه ساختن نگاه قیم‌مآبانه و محجور تلقی کردن مردم و نقض سازمان‌یافته‌ی اصول مقوم مردمسالاری در قانون اساسی، بویژه اصل اتکای امور کشور به آرای عمومی (اصل ششم)، اصل حاکمیت ملی (اصل پنجاه و ششم) و اصل تفکیک قوا (اصل پنجاه و هفتم) است.
پس از گذشت چهار دهه از فروپاشی نظام دیکتاتوری پهلوی و تاسیس نظام جمهوری اسلامی به جای تلاش برای هموارتر کردن مسیر تکاملی و آرمانی که در مقدمه قانون اساسی ترسیم شده، یعنی «سپردن سرنوشت مردم به دست خودشان»، این قبیل طرح‌ها راه را برای بازتولید سازوکارهای نظام طاغوتی و اندک‌سالاری در نظام جمهوری اسلامی که برآمده از انقلاب مردمی و آرای عمومی است، باز می‌کند.
شورای هماهنگی جبهه اصلاحات به مجلس و مسئولان و مقامات ذیربط هشدار می‌دهد این قبیل طرح‌ها در صورت تصویب در ادامه‌ روندی که مردم را از اثرگذاری آرای خود در انتخابات اسفند ۹۸ مایوس کرد و موجب شکل‌گیری مجلسی با پایین‌ترین سطح مشارکت طی چهار دهه گذشته شد، آخرین روزنه‌های امید مردم به امکان مشارکت در اداره‌ امور کشور رامسدود خواهد کرد و بیش از پیش از قدرت و اثرگذاری نهادهای متکی بر انتخابات خواهد کاست. تصویب این طرح‌ها اگرچه ممکن است در کوتاه‌مدت زمینه را برای سلطه‌ بیشتر یک جناح سیاسی، که اکنون بر کرسی‌های نمایندگی مردم تکیه زده، بر نهادهای اجرایی و قانونگذاری و مدیریت شهری فراهم سازد، اما در بلندمدت موجب تضعیف و بلا اثر شدن این نهادها و مآلا تضعیف و آسیب‌پذیری بیشتر نظام جمهوری اسلامی خواهد شد.


راه درست اصلاح نظام انتخاباتی این است که به جای تعبیه‌ صافی‌های مختلف حاکمیتی و جناحی در مسیر انتخاب مردم، کار تشخیص صلاحیت داوطلبان را به خود انتخاب‌کنندگان بسپاریم و به جای استفاده از راه‌کارهایی مانند برگزاری آزمون از طریق سازمان سنجش، راه را برای نقش‌آفرینی احزاب در کادرسازی و رقابتی کردن انتخابات فراهم کنیم. ما از کسانی که دل در گرو انقلاب و نظام و عظمت ایران دارند انتظار داریم در برابر این طرح‌ها که موجب مسخ جمهوریت نظام خواهد شد ساکت ننشینند».
سایر اخبار این روزنامه
کرونا چه بر سر مطبوعات آورده است؟ نفس‌های آخر کاغذی‌ها محمدرضا یوسفی آرامش ما و سرنوشت انتخابات آمریکا جامعه انسانی نسبت به یکدیگر مسئول است ضرورت فرهنگ‌سازی برای از حمایت از افراد دارای معلولیت کارشناس حوزه مسکن: رشد نقدینگی عامل مهم افزایش قیمت‌هاست پیام دلار برای بازار مسکن در صحن علنی مجلس اعتبارنامه ۱۰ نماینده جدید مجلس یازدهم تصویب شد شورای هماهنگی اصلاح‌طلبان درباره اقدامات مجلس برای اصلاح قانون انتخابات واکنش نشان داد مسخ جمهوریت نظام با طرح انتخاباتی مجلس کاندیدای دموکرات پس از اولین مناظره پرحاشیه انتخاباتی در نظرسنجی‌های پیش افتاد بوکس کلامی ترامپ و بایدن در رینگ مناظره رئیس‌جمهوری دیروز علاوه بر حضور در جلسه هیئت دولت، دو تماس دیپلماتیک هم برقرار کرد رد نگاه رو به بیرون دولت از سوی روحانی جواب‌های زنگنه نمایندگان را قانع نکرد اولین کارت زرد مجلس یازدهم به نام وزیر نفت یک وکیل دادگستری مطرح کرد اصلاح قانون انتخابات؛ تصریح به امکان رئیس جمهوری شدن زنان حداقل انتظار است