حالا همه را جذب کنیم

آرمان: دیروز تالار وزارت کشور بنفش بود؛ دیروز کسانی دعوت شده بودند که برای خلق حماسه 29 اردیبهشت در ستادهای حسن روحانی مشغول فعالیت بودند و هدفشان جز آگاهی‌بخشی به جامعه در راستای نیاز به تداوم اعتدال نبود. دیروز روحانی مانند همیشه محکم و شفاف سخن گفت و عزم او برای تحقق اهداف و خواست ملت در کلماتی که بیان می‌کرد نمایان بود. 23‌میلیون رأی سرمایه بالایی برای حمایت از رئیس دولت است که روحانی در دولت اول خود نشان داد به‌خوبی قدردان این همراهی است و در دولت دوم باز هم این 24‌میلیون رأی باید همراه رئیس‌جمهور باشد تا او در عرصه‌های مختلف داخلی و خارجی انرژی مضاعفی برای تحقق خواست ملت در راستای آبادانی کشور داشته باشد. دکتر روحانی دیروز گفت: «اگر روحانی هست، به کمک و حمایت شما پاسدار این رای‌ها خواهد بود.» برجام که دستاورد بزرگ دولت یازدهم بود جز با حمایت ملت در مقابل سنگ‌اندازی‌های دلواپسان محقق نمی‌شد و انتخابات 29 اردیبهشت نشان داد که همین مردم محکم‌تر از گذشته همراه رئیس‌جمهور هستند. دیروز که قرار بود از کمک‌های ستادهای دکتر روحانی تقدیر شود، همه بودند و با شعارهایشان این همراهی را فریاد زدند. شعار «اسحاق دوستت داریم» که دیروز در سالن وزارت کشور طنین‌انداز شد، نشان از انتخاب صحیح روحانی در تعیین نماینده و برنامه‌ریزی دقیق تیم او داشت. دیروز میرزاآقا پیردوستی، پیرمردی که تصویر حمایتش از روحانی در سفر به اردبیل بارها در فضای مجازی منتشر شد هم حضور داشت که روحانی برای تقدیر از او پیشانی‌اش را بوسید. دیروز زهرا شجاعی با شجاعت از مدیران میانی انتقاد کرد که مورد تشویق حضار قرار گرفت و نماینده اهل سنت از همراهی طیف خود با دولت گفت. همه بودند و همه بیعت کردند.
برای همه شعار «زنده‌باد» باشد
حسن روحانی در همایش تجلیل از فعالان ستادهای انتخاباتی خود گفت: بسیار خوشحالم از این اجتماع شکوهمند عزیزانی که در طول هفته‌های گذشته بار سنگینی را بر دوش داشتند و به‌خوبی آن را به مقصد رساندند. وی افزود: رسانه آن‌چنانی در اختیار ما نبود، ستادهای ما پول هم نداشتند، ستادهای ما و دوستان ما حاشیه امنیتی هم نداشتند، اما فضای بسیار خوبی در سایه شجاعت شما مردم و ایستادگی شما و صبر شما بود. منتخب مردم تاکید کرد: هیچ‌زمانی در انتخابات یاد ندارم این‌همه شور توام با متانت را دیده باشم. می‌رفتیم در یک سالن ورزشی بزرگ، ناگهان از یک گوشه ۲۵ نفر از آن جماعت وارد می‌شدند در میان ۱۵‌هزار نفر شروع می‌کردند به داد زدن؛ مردم خیلی متانت به خرج می‌دادند. در یک استانی این جمع کوچک به من توهین کردند، من خوشحال شدم این جوانان عکس‌العملی نشان ندادند، این یک پختگی است که ایجاد شده است. او خاطرنشان کرد: ما دلمان می‌خواهد برای همه شعار «زنده‌باد» باشد، ان‌شاءا... روزی مرگ از همه شعارها جمع شود. شما ببینید بین سال ۸۸ تا ۹۶ چقدر تفاوت ایجاد شده است. این متانت و قضاوت مردم بود. روحانی یادآور شد: ببینید در چه حد پیش رفتیم، الان صحبت‌های این بانوی روستایی خراسانی را شنیدید. ببینید آیا اساتید اقتصادی بهتر از او می‌توانند تحلیل کنند؟ ببینید این بانوی روستایی با چه متانتی صحبت می‌کند. شما دیدید همین میرزاآقا چه کرد، وقتی کلمات او را شنیدم غیرت ایرانی را دیدم. درود بر تو. من کاملا به آینده ایران مطمئن هستم.
مسئولیت سنگینی در برابر تک‌تک آرا داریم


منتخب ملت در انتخابات ریاست‌جمهوری با تاکید براینکه ما مسئولیت سنگینی در برابر تک‌تک آرا داریم، اظهار کرد: ما در برابر ۴۱‌میلیون رایی که به صندوق‌ها ریخته شد و آن ۴ میلیونی که نشد از آنها رأی گرفت مسئول هستیم. ای‌کاش می‌شد این شورای عزیز نگهبان ما که در ساعت ده و نیم شب پیشنهاد هیات اجرایی را قبول کرد، همان زمانی که هیات اجرایی در صبح پیشنهاد کرد که برای تسریع در کار فقط کد ملی افراد نوشته شود موافقت می‌کرد و دیگر از ده و نیم صبح تا ده و نیم شب طول نمی‌کشید. لابد دقت کافی نمودند. او اضافه کرد: هیات اجرایی پیشنهاد کرد در حوزه‌هایی که صف‌ها طولانی است صندوق سیار ببریم، اما شورای نگهبان با این امر دیر موافقت کرد و ۴‌میلیون نفر پای صندوق ماندند. کسی به من گفت ۵ ساعت و نیم در صف بوده است. متاسفم آن ۴‌میلیون رأی به صندوق ریخته نشد. هرچند این ۲۴ میلیون، ۲۷‌میلیون یا ۲۸‌میلیون رأی مهم نیست، رأی بالا که نگرانی ندارد. اگر روحانی هست، به کمک و حمایت شما پاسدار این رای‌ها خواهد بود. رئیس‌جمهور به انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۹۲ اشاره کرد و گفت: در آن انتخابات، همه بحث‌ها این بود که هسته‌ای و تورم چه می‌شود. اما در این انتخابات هیچ‌کس از هسته‌ای و تورم سخن نگفت. این راهی که ما طی کردیم و به نتیجه رسیدیم به خاطر این بود که ملت به میدان آمد. امیدوارم در یادداشت‌هایم در آینده بنویسم که خیلی سخت بر ما گذشت تا این برجام به ثمر نشست. روحانی یادآور شد: این مساله پیچیده و درهم‌تنیده، سیاستمداران دنیا را به تعجب واداشت که دیپلمات‌های ما چه کردند. دست‌مریزاد به مردم و دیپلمات‌هایمان. ما با اجماع و در کنار هم قرار گرفتن توانستیم این امر را حل کنیم. رهبری از ما حمایت و هدایت کردند و با حمایت و به میدان آمدن مردم یک اجماع ملی شکل گرفت. انتخابات تمام شد و ما برای مسائل مهم کشور اجماع می‌خواهیم و نیاز داریم دست‌به‌دست هم دهیم.
راهی جز وحدت نداریم
دکتر روحانی با بیان اینکه من با تجربه ۴۸ساله‌ام در قبل و بعد از انقلاب می‌گویم که راهی جز وحدت نداریم، اظهار کرد: چه تفاوتی میان عرب، لر، ترک، کرد و ترکمن وجود دارد؟ مگر در حقوق شهروندی می‌توان تفاوت قائل شد؟ مطمئن باشید مبنای دولت دوازدهم شایسته‌سالاری است، نه قومیت و نه جنسیت. رئیس دولت تدبیر و امید افزود: اعضای دولت یازدهم شاهد بودند که ابلاغیه استخدامی از چند موردی بود که من به‌شدت ناراحت شدم و بر سر یکی از دوستان عزیزم و معاون خودم داد زدم و گفتم چه فرقی میان زن و مرد وجود دارد. همان ابلاغیه استخدامی که زنان فرصت نداشتند؛ ما به آنها فرصت دادیم و در آزمون‌ها ۵۳‌درصد موفق شدند. مبنای ما باید قانون و منافع ملی باشد. روحانی با طرح این پرسش که چرا امروز در کشور امنیت بالاتر است، ادامه داد: برای این امنیتی که در کشور وجود دارد دست نیروهای مسلح را می‌بوسیم، اما قبلا هم که بودند. اینکه چرا امنیت کشور بیشتر شده به دلیل این است که مردم در کنار نیروهای مسلح قرار گرفتند. او با اشاره به سوم خرداد و آزادسازی خرمشهر گفت: من می‌دانم نیروهای مسلح ما در هشت سال دفاع مقدس چه کردند. من می‌دانم غواصان از تمرین تا عملیاتشان چگونه بود. شب عملیات والفجر هشت با آیت‌ا... هاشمی پای بیسیم نشسته بودیم. غواصان به آن سوی اروند رسیده بودند و در کنار لجن‌ها خوابیده بودند که یکی از فرماندهان بر پشت آن رزمنده ایستاده بود و او تلاش می‌کرد تا حتی نفس هم نکشد که آن فرمانده عراقی متوجه نیروهای ایرانی نشود. روحانی با اشاره به نقش نیروهای مسلح در اداره کشور عنوان کرد: این‌ نیروها خرمشهر‌ها را به ما برگرداندند. امروز هم به آنها نیاز داریم اما وقتی دولت و مردم و نیروهای مسلح به هم گره می‌خورند، همه با هم کنار هم قرار می‌گیریم. الان هم هسته‌ای همان خرمشهر است، چون ما حق خود را پس گرفتیم. تحریم حتما ظالمانه است. در برابر ظلم باید سکوت کرد، یا با همه توان آن را برطرف کرد؟
می‌دانم برداشتن قدم‌های بعدی چقدر سخت است
حجت‌الاسلام روحانی ادامه داد: من می‌دانم برداشتن قدم‌های بعدی چقدر سخت است، اما این را هم می‌دانم که ملت ما قدرتمند و بزرگ است. همه این مردم در انتخابات پیام دادند. پیام ملت ما یک کلمه بود. می‌گفتند ما را باور کنید.
ادامه در صفحه7