بدون همراهی مردم کاری پیش‌نمی‌رود

رکوردشکنی ترسناک کرونا در روز گذشته وزیر بهداشت و  مدیران ارشد این وزارتخانه به همراه تعدادی از متخصصان از سراسر کشور را به نهاد ریاست جمهوری کشاند تا در یک جلسه مشورتی با رئیس جمهوری حاضر شوند. به گفته سخنگوی وزارت بهداشت، روز گذشته  ۳۳۷ بیمار مبتلا به کرونا  فوت کرده و 4251 نفر مبتلا هم شناسایی شده‌اند.
رئیس جمهوری در این جلسه پس از مرور پرونده هشت ماهه کرونا گفت: مردم باید به بزرگان بخش پزشکی کشور اعتماد کنند و اکنون مهم‌ترین مسأله قانع کردن مردم از سوی پزشکان، متخصصان و اثرگذاران در جامعه است. به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست جمهوری، حسن روحانی با اشاره به اینکه ممکن است این بیماری در حالت بدبینانه تا دو سال دیگر ادامه داشته باشد، افزود: باید درکنار هر درمان و راه حل‌های دیگر، سبک زندگی خود را تغییر دهیم و بپذیریم که شرایط کنونی با شرایط پیش از دوران کرونا، کاملاً متفاوت است.
رئیس جمهوری با تأکید بر اینکه وقتی رهبر معظم انقلاب اسلامی خود را موظف به اجرای مصوبات ستاد ملی کرونا می‌دانند، درس بزرگی برای همه ما است که باید این مصوبات را به طور دقیق رعایت کنیم، گفت که از همه مردم می‌خواهم برای موفقیت روند مقابله خستگی ناپذیر مدافعان سلامت کشور، به طور دقیق دستورالعمل‌های بهداشتی و مصوبات ستاد ملی مقابله با بیماری کرونا را مراعات کنند.
وی با بیان اهمیت سخن گفتن با مردم با ادبیات واحد از سوی متخصصان امور پزشکی کشور گفت: در هر کاری اگر مردم با ما همراه نباشند موفق نخواهیم شد و در همین راستا باید بشارت و انذار کنار هم باشند و تکرار مداوم نکات منفی کم کم باعث می‌شود آن موضوع عادی شود و از سوی دیگر ضمن ارائه هشدارهای لازم و ضروری، نباید در جامعه ترس و واهمه ایجاد کنیم. رئیس جمهور با ضروری خواندن گسترش روند تست افراد مشکوک به بیماری و کوتاه کردن مرحله تشخیص گفت: وزارت بهداشت اکنون روزانه 25 هزار تست کرونا انجام می‌دهد و دولت مخارج 15 هزار تست دیگر را نیز تأمین خواهد کرد که به این ترتیب میزان تست‌های روزانه کرونا در کشور به 40 هزار مورد خواهد رسید و به وزیر بهداشت گفتم در مرحله نخست 20 میلیون کیت جدید را خریداری کنیم ولی هر مقداری که لازم است، خریداری خواهیم کرد. وی با تأکید بر اهمیت تشدید نظارت‌ها و اجرای دقیق مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: مردم باید احساس کنند که این مصوبات، قطعی و ضروری است و باید اجرا و عمل کنند و ضروری است که برای مردم توضیح داده شود چه تجمعات و شیوه زندگی باعث افزایش موارد ابتلا و مرگ و میرها شده است و در این راستا باید از تجربیات دیگر کشورها نیز بهره گرفت.


رئیس جمهوری به موضوع اهمیت گسترش تجهیزات و تخت‌های بیمارستانی اشاره کرد و گفت: در این جلسه مطرح شد که تا پایان دولت رقمی حدود 11 هزار تخت آماده و تجهیز خواهد شد اما نکته مهم نیروی انسانی ما است که در این هشت ماه بار سنگینی را بردوش داشته‌اند و باید نیروهای ضروری در این بخش استخدام شده و معوقات کارکنان بخش درمانی پرداخت شود که این کار را ان‌شاء الله انجام می‌دهیم. روحانی با بیان اینکه، اولویت نخست دولت با همه امکاناتی که در اختیار دارد، سلامت مردم است افزود: برخی از موارد  نیاز به پروتکل‌های جدید دارد و وزارت بهداشت باید به طور مرتب برای کارهای مختلف پروتکل تهیه کند. مثلاً برای مسافرت باید پروتکل کامل تهیه کنیم و از وقتی که فرد از خانه راه می‌افتد تا به خانه بازمی گردد، یک پروتکل تهیه و اعلام کنیم و آنجایی که برای اجرای دقیق این پروتکل لازم است، برخورد شود. وی در زمینه مسأله واکسن نیز اظهار داشت: اگر واکسنی در دنیا تهیه و مورد تأیید سازمان بهداشت جهانی قرار گرفت، برای کشور تهیه می‌شود و در این زمینه هیچ محدودیت نداریم و این کار را ان‌شاء الله انجام خواهیم داد.