همزمان با رکوردشکنی آمار مرگ و میر کووید19 در ایران، تشدید تمهیدات کنترلی ضروری به نظر می‌رسد پرواز 337 جان بر بال کرونا


فرمانده مقابله با کرونا در کلانشهر تهران با اشاره به شاخص‌های بسیار فزاینده بیماری در استان تهران، ضمن تحلیل تفاوت‌ها و نکات تمایز پیک سوم اپیدمی نسبت به پیک‌های گذشته، گفت: روز گذشته طی نامه‌ای به وزیر بهداشت درخواست کردیم تا برای تعطیلات تجمیع هفته آینده تدابیری در زمینه ایجاد مداخلات منعی برای سفر و ایجاد مکانیزم جرایم اعمال شود.
علیرضا زالی در حاشیه مراسم بزرگداشت و بدرقه شهید مدافع سلامت محمد زارع جوشقانی، رئیس بیمارستان لبافی‌نژاد که در محوطه دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد، در جمع خبرنگاران ضمن تشریح وضعیت تهران، اظهار کرد: متاسفانه تهران در طول چند هفته اخیر هیچ تغییری در شاخص‌های ابتلا ندارد و تقریبا طی روزهای اخیر میزان ابتلا، بستری، مراجعین سرپایی و میزان مرگ و میر کماکان شاخص بسیار فزاینده‌ای را نشان می‌دهد.
به گزارش ایسنا، وی با بیان اینکه به نظر می‌رسد که ما در تهران تماماً در پیک سوم اپیدمی به سر می‌بریم، تصریح کرد: چند اتفاق در جریانات اخیر افتاده که ما را از پیک دوم متمایز می‌کند، اول اینکه بیماران در شرایط بدحال‌تری مراجعه می‌کنند، دوم اینکه مدت اقامت بیماران در بیمارستان‌ها نسبت به پیک اول و دوم، حداقل بین 1.2 تا 2.3 روز افزایش داشته و طولانی‌تر شده است. زالی مراجعه دیرهنگام مبتلایان به مراکز درمانی را یکی از مهم‌ترین دلایل این مساله عنوان کرد و گفت: بخشی از مبتلایان نیز به مراکز غیردولتی مراجعه می‌کنند و تا رسیدن به مراکز ارجاعی تخصصی درمانی کرونا ممکن است زمان بر باشد.
مراجعه خانوادگی مبتلایان با حال عمومی نامساعد


وی نکته متمایز بعدی پیک سوم نسبت به پیک‌های قبلی را مراجعه خانوادگی مبتلایان عنوان کرد و افزود: اکثر بیماران در پیک سوم به صورت خانوادگی مراجعه می کنند؛ در صورتی که در پیک اول و دوم این الگو کمتر مشاهده می‌شد، به عبارت دیگر این روزها افراد یک خانواده جمیعا با حال عمومی نامناسب و نامساعد مراجعه می‌کنند.
حدود 25 درصد مراجعان نیازمند دریافت مراقبت‌های ویژه در بدو امر هستند
زالی با بیان اینکه تعداد بیمارانی که از اورژانس مستقیماً وارد بخش مراقبت‌های ویژه می‌شوند، نسبت به دوره‌های قبل افزایش بیشتری را نشان می‌دهد، اظهار کرد: به عنوان نمونه در روز یک‌شنبه در تهران ۱۶۲ بیمار مستقیما در بخش مراقبت‌های ویژه بستری شدند. تقریبا حدود 20 تا 25 درصد مراجعین روزانه ما به مراکز درمانی استان تهران نیازمند دریافت خدمات مراقبت‌های ویژه در بدو امر هستند و برخی پس از بستری در بخش و در سیر بیماری به این خدمات نیاز پیدا می‌کنند.
پیک سوم در تهران هنوز حالت صعودی دارد
فرمانده ستاد مقابله با کرونا در استان تهران با اذعان به اینکه فاصله بین پیک دوم و سوم اپیدمی تقریبا به نقطه افول قطعی نرسید، گفت: درصورتی که شروع پیک دوم بعد از یک افول نسبی نسبت به پیک اول بود، ولی پیک دوم و سوم به هم متصل شده و یک حالت پیوستگی پیدا کردند، این یک حالت نگران‌کننده است و حتی پیک سوم در تهران هنوز حالت صعودی تلقی می‌شود و دچار کاهش شاخص نشده است.
میزان قله بستری و مرگ و میر در پیک سوم خیلی سریع‌تر حاصل شد
وی در ادامه با اشاره به نکته مهم بعدی در این رابطه، عنوان کرد: میزان قله بستری و میزان افزایش مرگ و میر در تهران خیلی سریع‌تر از پیک اول و دوم حاصل شده است؛ به عبارت دیگر اگر موارد و تعداد کلی بستری در بخش‌های عادی و مراقبت‌های ویژه در پیک دوم مثلا بین 3 تا 4 هفته طول کشید، این بار در عرض کمتر از 10 روز به این عدد و آمار رسیدیم که نشانه گسترش بیشتر بیماری در شهر تهران است. زالی با بیان اینکه به نظر می‌رسد بیماری فراگیرتر و سرایت پذیرتر از قبل در شهر تهران در حال جولان است، تاکید کرد: طبیعتاً تا زمانی که رفت و آمد و تولید سفر در داخل شهر مدیریت نشود، این روند و چرخه ویروس منحوس در تهران استمرار پیدا می‌کند و متاسفانه شاهد شهادت تعدادی از بهترین فرزندان این مرز و بوم خواهیم بود.
درخواست مدافعان سلامت از مردم و مسئولان
فرمانده ستاد مقابله با کرونا در استان تهران با تاکید بر اینکه تیم پزشکی و درمانی دچار خستگی مزمن شده و چندین ماه مستمرا در تلاش تمام عیار برای مقابله با این بیماری قرار دارد، بیان کرد: شاید درخواست همه مدافعان سلامت از مردم و مسئولان این است که با رعایت جدی‌تر و مداخلات بازدارنده‌تر و همچنین ترویج دیسیپلین در تناسب با ماهیت خشن اپیدمی و این بیماری فراگیر به کاهش بار بیمارستانی کمک کنند.
تضعیف سیستم دفاعی کادر درمان به دلیل فشار کاری غیر متعارف و مضاعف
زالی با تاکید بر اینکه تیم درمانی و پزشکی ما به ریکاوری احتیاج دارد، عنوان کرد: حجم زیادی که روزانه به بیمارستان‌ها تحمیل می‌شود، موجب خستگی مستمر کادر درمان شده و به نظر می‌رسد که یکی از دلایل افزایش تعداد ابتلا و شهدای مدافع سلامت در روزهای اخیر، خستگی مزمن تیم درمانی و کاهش و تضعیف سیستم دفاعی آنان و همچنین فشار کاری غیر متعارف و مضاعفی است که به آن‌ها وارد می‌شود.
تاثیر اعمال دورکاری در کاهش ترددهای درون شهری
زالی در این بخش گفت‌وگو با تاکید بر تاثیر اعمال دورکاری در کاهش ترددهای درون شهری، عنوان کرد: همانگونه که بارها اعلام کرده‌ایم به نظر می‌رسد که با اعمال دورکاری، کماکان پیشنهاد ما و استانداری تهران تقلیل ظرفیت کارکنان در استان تهران حداقل برای یک تا دو هفته است که بتوانیم در این فرصت تولید سفرها در تهران را کم کنیم. وی ادامه داد: با توجه به شرایط آلاینده‌ها و آلودگی هوا در تهران، به نظر می‌رسد که دورکاری هم در کاهش آلودگی هوا و هم بر ترافیک شهر اثرگذار است و همچنین می‌تواند باعث کاهش ترددهای درون شهری شود. وی با بیان اینکه در اولین روز اجرای طرح تعدیل کارکنان در پیک دوم اپیدمی در تهران، کاهش ۵۳ درصدی ترافیک کالبد مرکز شهر را شاهد بودیم، اظهار کرد: این مساله نشان‌دهنده تاثیرگذاری دورکاری بر این مساله و همچنین بر جمعیت استفاده از وسایل نقلیه عمومی است. زالی با بیان اینکه تعداد زیادی بسته‌های پیشنهادی جهت تقلیل سفرهای درون شهری و بین شهری تهیه کرده‌ایم، اظهار کرد: طی نامه‌ای به وزیر بهداشت درخواست کردیم تا برای تعطیلات تجمیع هفته آینده تدابیری در زمینه ایجاد مداخلات منعی برای سفر و ایجاد مکانیزم جرایم اعمال شود. فرمانده ستاد کرونای تهران در خاتمه با اشاره به تاثیر محدودیت های کرونایی در چند هفته گذشته، عنوان کرد: هنوز تحلیل آمار میزان ترافیک و تردد انجام نشده ولی به محض اینکه این آمار جمع آوری شود، با توجه به زمان مشابه سال قبل ارزیابی‌ها اعلام می شود، با این حال بررسی‌ ترددهای یک روز قبل از پایان تعطیلات و شروع سفرهای بین استانی نسبت به سال گذشته ۱۳ درصد کاهش ترددهای بین استانی را نشان داد.
رکورد جدید تعداد فوتی‌‌های کرونا با فوت ۳۳۷ بیمار
گفتنی است، دیروز سخنگوی وزارت بهداشت ضمن تشریح آخرین آمار بیماران و بهبودیافتگان کرونا در کشور گفت: در ۲۴ ساعت گذشته ۳۳۷ نفر بر اثر ابتلا به بیماری کرونا جان باختند. دکتر سیماسادات لاری، سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دیروز گفت: از دیروز (یکشنبه) تا امروز (دوشنبه) 28 مهر 1399 و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، 4 هزار و 251 بیمار جدید مبتلا به کووید19 در کشور شناسایی شدند که یک‌هزار و 948 نفر از آنها بستری شدند و مجموع بیماران کووید19 در کشور به 534 هزار و 631 نفر رسید. وی افزود: متاسفانه در طول 24 ساعت گذشته، 337 بیمار کووید19 جان خود را از دست دادند و مجموع جان‌باختگان این بیماری به 30 هزار و 712 نفر رسید البته خوشبختانه تا کنون 431 هزار و 360 نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند. به‌گفته لاری 4771 نفر از بیماران مبتلا به کووید19 در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند و تا کنون چهار میلیون و 540 هزار و 455 آزمایش تشخیص کووید19 در کشور انجام شده است. بر اساس اعلام سخنگوی وزارت بهداشت استانهای تهران، اصفهان، قم، آذربایجان شرقی، خراسان جنوبی، سمنان، قزوین، لرستان، اردبیل، خوزستان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، گیلان، بوشهر، زنجان، ایلام، خراسان رضوی، مازندران، چهارمحال و بختیاری، البرز، آذربایجان غربی، مرکزی، کرمان، خراسان شمالی، همدان، یزد و کردستان در وضعیت قرمز و استان‌های هرمزگان، فارس و گلستان نیز در وضعیت هشدار قرار دارند.
سایر اخبار این روزنامه
جشنواره بین‌المللی فیلم کودکان و نوجوانان به صورت آنلاین برگزار می‌شود پرواز پروانه‌ها در دنیای وی‌اودی‌ها علیرضا صدقی کرونا و آفت بی‌تصمیمی مجلس انقلابی؛ آن سبو بشکست و آن پیمانه ریخت! علی بختیار / نماینده مجلس دهم همزمان با رکوردشکنی آمار مرگ و میر کووید19 در ایران، تشدید تمهیدات کنترلی ضروری به نظر می‌رسد پرواز 337 جان بر بال کرونا پیش‌فروش‌کنندگان مسکن کیش و مات می‌شوند ساخت و ساز مسکونی متری چند؟! ممنوعیت سفر برخی مقامات مرتبط با وزارت دفاع و سپاه ذیل قطعنامه 2231 رفع شد این ۲۳ نفر! آیا نتیجه انتخابات آمریکا نقطه عطف شرایط پیچیده بازار سرمایه می‌شود؟ بورس‌بازان در انتظار 13 آبان معاون زنان ریاست جمهوری از موافقت وزیر کشور با حق بدیهی مادران و فرزندان خبر داد «نام مادر» بر کارت ملی درج می‌شود رئیس‌جمهوری در دیدار مسئولان وزارت بهداشت و متخصصان کرونا: آژیر خطر کرونا، شمار مرگ و میرها است، نه ابتلا آمارها و پیش‌بینی‌ها از یکی از پرمشارکت‌ترین انتخابات دهه‌های اخیر آمریکا خبر می‌دهند از موج سرخ تا سراب سرخ ترامپ معاون اول رئیس‌جمهوری:‌ حذف بخش خصوصی از اقتصاد جفا به کشور است مجلس انقلابی؛ آن سبو بشکست و آن پیمانه ریخت! علی بختیار / نماینده مجلس دهم