وزیر ارتباطات: از انعکاس مشکلات اینترنت در فضای مجازی استقبال می‌کنیم

وزیر ارتباطات با بیان اینکه از انعکاس مشکلات اینترنت در فضای مجازی استقبال کرده و گروهی مامور شده‌اند تا مشکلات اینترنت روستایی را پیگیری کنند، گفت: مشکلات مربوط به پوشش‌دهی ۳۰ روستا در دستور کار قرار گرفته و تا پایان امسال همه روستاهای بالای ۲۰ خانوار به اینترنت متصل می‌شوند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، طرح مطالبات مردم در فضای مجازی را مسیر نظارت آن‌ها به عملکرد وزارت ارتباطات می‌داند. به همین دلیل است که اکنون علاوه بر میانگین ۲۰ روستایی که روزانه به شبکه ملی اطلاعات متصل می‌شوند، رفع ایرادات پوشش‌دهی ۳۰ روستای دارای مشکل نیز به صورت ویژه در دستور کار وزارت ارتباطات قرار گرفته است.
مشکل روستای بلوکات ظرف ۲۴ ساعت حل شد
محمدجواد آذری جهرمی روز چهارشنبه در گفت‌وگو با ایرنا درباره وضعیت اینترنت روستای بلوکات که انتشار عکس دانش‌آموزانش در حال درس خواندن کنار جاده، چند روزی جزو صدرنشین‌های فضای توئیتر بود، گفت: روستای بلوکات دارای پوشش نسل سوم ایرانسل است، اما مانع طبیعی تپه مانندی که وسط روستا وجود دارد باعث شد پوشش فرکانسی بخشی از روستا دچار مشکل شود. وی افزود: به دلیل همین مانع طبیعی، دسترسی بخشی از مردم روستا به اینترنت میسر نیست و مدرسه نیز در یکی از همین بخش‌ها واقع شده است. اپراتور در گذشته برای رفع این مشکل روی سقف ساختمان مدرسه، گیرنده‌ای وصل کرده تا فرکانس را از طریق آن دریافت کند و با این راهکار، اینترنت مدرسه متصل شده بود.


وزیر ارتباطات خاطرنشان کرد: پس از مدتی به دلیل تغییر در مکان مودم، اینترنت مدرسه نیز قطع شد. دو هفته قبل از انتشار آن عکس در توئیتر از این ماجرا اطلاع داشتم و حتی با یکی از ساکنین روستا درباره جزئیات صحبت کردم. پس از آن به مدیران استانی گفتم این مساله را به شکلی حل کنند که تمامی مردم روستا از منازل خود توانایی دسترسی به اینترنت را داشته باشند. اما متاسفانه این مشکل حل نشد به همین دلیل پس از انتشار آن عکس، از مدیر استان خواستم در محل استقرار پیدا کند و تا زمانی که کار تمام نشده به خانه برنگردد.
مشکلات اینترنت، بی‌واسطه به دست وزیر ارتباطات می‌رسد
شیوع کرونا، شیوه آموزش را تغییر داد. در هم‌تنیدگی آموزش با فضای مجازی باعث شده کیفیت و میزان پوشش‌دهی اینترنت در کشور خصوصا در روستاها بیش از گذشته مورد توجه قرار بگیرد. مدت‌هاست تعامل وزیر ارتباطات در شبکه‌های اجتماعی با مردم، به سمت‌وسویی رفته که آن‌ها مشکلات کیفیت اینترنت را بی‌واسطه از او مطالبه کرده و روند رسیدگی به آن را پیگیری می‌کنند.
بیشترین مطالبات در فضای مجازی نیز به کیفیت و پوشش‌دهی اینترنت به ویژه در سطح روستاها برمی‌گردد. گلایه‌هایی که با عکس‌های پیوست شده به دست وزیر ارتباطات می‌رسد و او روند پیگیری را با مخاطبانش در توئیتر و اینستاگرام به اشتراک می‌گذارد. جهرمی با بیان این‌که مشکل روستای بلوکات توسط اپراتورها ظرف مدت ۲۴ ساعت حل شد، افزود: پس از برطرف شدن مشکل روستای بلوکات، ژانری در فضای مجازی شکل گرفت تا دانش‌آموزان با انتشار تصاویر خود مشکلاتی که برای دسترسی به اینترنت دارند را مطرح کنند. به همین واسطه گروهی در بخش توسعه روستایی برای رصد و پایش این مشکلات تشکیل شد. تاکنون حدود ۳۰ روستا از این طریق معرفی شدند که مسائل مربوط به دسترسی‌شان در حال بررسی و رفع شدن است.
پیگیر وضعیت دانش‌آموز قائنی هستم
او درباره دانش‌آموزی که روز گذشته خبر سقوط او از تپه منتشر شده است، گفت: من هم خبر دانش‌آموز روستای قائنی که برای دسترسی به شبکه شاد، بالای تپه رفته و متاسفانه از آن‌جا سقوط کرده است را شنیده‌ام. در پیوست این خبر تصویر دردناکی از چهره این نوجوان معصوم به نمایش گذاشته شد که واقعا متاثرکننده بود. او با بیان اینکه به سرعت دستور پیگیری وضعیت سلامتی دانش‌آموز را دادم، افزود: «گزارشی که به دست من رسیده نشان می‌دهد، دسترسی به نسل سوم و چهارم اینترنت در این روستا برقرار است و بررسی‌های میدانی نیز همین مسئله را تایید کرده است. هنوز از جزئیاتی که به آن اتفاق، منجر شده مطلع نیستم، اما مدیر ما در حال پیگیری سلامت دانش‌آموز و برطرف شدن مشکل پوشش اینترنت در محل زندگی او است.»
دسترسی روستاهای کمتر از ۲۰ خانوار به اینترنت
بر اساس برنامه ششم توسعه، برقراری پوشش اینترنت در روستاهای بالای ۲۰ خانوار جزو تعهدات وزارت ارتباطات است، جهرمی درباره این‌که دسترسی روستاهای کمتر از ۲۰ خانوار به اینترنت قرار است به چه صورت انجام شود، گفت: اپراتورها مطابق با ضوابط پروانه‌ای خود موظف هستند سه درصد از درآمدشان را برای توسعه روستایی هزینه ‌کنند که این باعث محدودیت می‌شود به همین دلیل نیاز است تا برقراری اینترنت در روستاها را بر اساس اولویت‌هایی که وجود دارد پیش ببریم.
سایر اخبار این روزنامه
«ابتکار» دلایل ایجاد انتظار ریزش قیمت مسکن را بررسی کرد پیش شرط های تعادل در بازار مسکن محمد یوسفی آرامش بورس، اعتماد ملی فراموش شده و اشک‌های مجانی! حسن روحانی با تاکید بر استفاده از هر فرصتی‌ برای رفع تحریم مطرح کرد فرصت‌سوزی ممنوع آیا می‌توان بار دیگر سلیقه ترانه‌ای جامعه را به سمت درستی هدایت کرد؟ دوربرگردانی برای ترانه توجه به تهران باید بیشتر دیگر نقاط کشور باشد حجت‌الاسلام داوود فیرحی درگذشت فدایی استعفا داد، «علی زینی وند» استاندار کرمان شد جنجال در کرمان حواشی انتخابات 2020 در ایالات متحده ابعاد تازه ای پیدا کرده است ترامپ در مسیر کودتا؟ عراقچی: از آمدن بایدن ذوق‌زده نیستیم ظریف خبر داد گشایش معبر مرزی در هفته آینده بین ایران و پاکستان رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی و هوایی: بلیت‌های ارزان آزاد شد؛ قیمت‌های قبلی برنگشت حجت‌الاسلام داوود فیرحی درگذشت وزیر ارتباطات: از انعکاس مشکلات اینترنت در فضای مجازی استقبال می‌کنیم جهان پسا ترامپ؛ نیازمند گفت‌وگو و تعامل در عرصه بین المللی شهاب زمانی (کارشناس ارشد علوم سیاسی و تحلیلگر روابط بین الملل )