همه برای افزایش مشارکت باید احساس مسئولیت کنیم


معاون وزیر کشور با تأکید بر اینکه همه باید برای ارتقای مشارکت سیاسی در کشور احساس مسئولیت کنیم، گفت: در حال حاضر ۱۲۰ حزب مجوز دار در کشور در حال فعالیت است و فعالیت این احزاب می‌تواند بر افزایش مشارکت در انتخابات مؤثر باشد و به انتخابات تنوع و زیبایی خاصی بخشد.
به‌گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت کشور، جمال عرف معاون سیاسی وزیر کشور و رئیس کمیسیون ماده ۱۰ احزاب در نشست هم اندیشی مدیران کل احزاب و گروه‌های سیاسی بر اهمیت مشارکت مردم در انتخابات ۱۴۰۰ تأکید کرد و گفت: انتخابات ۱۴۰۰، انتخاب رئیس جمهوری آینده کشور است و طبیعی است که هر چه میزان مشارکت بالا باشد، اقتدار نظام در داخل و صحنه بین‌المللی تقویت می‌شود. به‌گفته وی استفاده از خرد جمعی و دیدگاه‌های مختلف امری مهم است و امروز باید همه برای ارتقای مشارکت سیاسی در کشور احساس مسئولیت کنیم. رئیس ستاد انتخابات کشور در ادامه صحبت‌های خود با اشاره اینکه استحکام و پایداری نظام جمهوری اسلامی در حضور و مشارکت بالای مردم در صحنه‌ها بوده است؛ گفت: در آستانه انتخابات سراسری ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی شهر و روستا در خرداد ماه سال آینده قرار داریم و باید تمام تلاش و دغدغه مان، برگزاری انتخاباتی قانونی، سالم و با مشارکت بالا باشد. عرف تصریح کرد: باید احساس اطمینان را برای مردم عزیزمان در جهت رعایت پروتکل‌های بهداشتی و مسأله سلامتی برای حضور در پای صندوق‌های رأی ایجاد کنیم. وی اظهار داشت: وزارت کشور آمادگی بالایی برای اخذ نظرات سازنده و جدید در مسأله برگزاری انتخابات در شرایط کرونایی دارد و در این خصوص فراخوان ویژه‌ای هم از سوی روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارتخانه منتشر شده است.
آن‌طور که حسین کمالی، دبیرکل حزب اسلامی کار درباره این نشست به روزنامه «ایران» گفت: اکثریت حاضران در این نشست بر اهمیت انتخابات 1400 تأکید داشتند و بر همین مبنا بر رقابت آزاد، قانونی و عادلانه برای زمینه‌سازی مشارکت بیشتر مردم تأکید کردند. وی افزود: حاضران کم و بیش بر این نکته اتفاق نظر داشتند که حضور سلایق مختلف می‌تواند باعث حضور جدی‌تر مردم در پای صندوق رأی شود. ضمن اینکه مسأله مورد اشاره دیگر هم ضرورت داشتن نگاه ملی به انتخابات خصوصاً توسط دستگاه‌های جریان‌ساز و تعیین کننده‌ای مانند صدا و سیما بود. وی گفت: این تذکر که برای انتخابات 1400 کشور نیازمند فضایی رقابتی و شاداب است و زمینه‌سازی چنین فضایی باید توسط دستگاه‌های مختلف در مراحل بررسی صلاحیت‌ها لحاظ گردد، به دفعات تکرار شد. به گفته حسین کمالی با توجه به مسأله کرونا پیشنهاداتی نیز در این جلسه درباره به‌کارگیری شیوه‌های جدید رأی‌گیری مانند رأی‌گیری مجازی یا توجه جدی‌تر به برگزاری انتخابات الکترونیک مطرح شد. دبیرکل حزب اسلامی کار گفت: وزارت کشور این پیشنهادات را دریافت کرد اما درباره اینکه اینها چقدر قابل اجرا شدن هستند، بحثی صورت نگرفت.