سعی کنیم تعقل را در جامعه بالا ببریم

شهروند| 400 تن از جوانان جمعیت هلال‌احمر غروب  روز گذشته با حضور در حسینیه جماران ضمن دیدار با حجت‌الاسلام‌والمسلمین سیدحسن خمینی با آرمان‌های امام‌خمینی(ره) تجدیدمیثاق کردند. به گزارش «شهروند» در این گردهمایی  با حضور مهندس مصطفی محمدیون دبیرکل جمعیت هلال احمر و همچنین دکتر مسعود حبیبی رئیس سازمان جوانان جمعیت هلال‌احمر و جمعی از مسئولین  برگزار شد، یادگار امام به سخنرانی پرداخت.  
یادگار گرامی امام جهل را دشمن همه انسان ها دانست و تأکید کرد: هرچه فرد عالم تر شود خیر و توانایی در او در انجام کارخیر بیشتر می شود؛ پس هرچه می توانید از انواع جهالت ها دوری کنید.
به گزارش خبرنگار جماران، حجت الاسلام
و المسلمین سید حسن خمینی در تجدید میثاق جوانان هلال احمر با آرمان های امام خمینی (س) با بیان اینکه همه ما نسبت به محیط اطرافمان و جامعه خویش مسئولیت داریم، اظهار کرد: تفاوت پیامبران و دانشمندان در این است که دانشمندان یا نخبگان در مسیر صعودی جوامع پیدا می شوند. لذا در یک جامعه بدوی نمی توان امثال بوعلی سینا، ابوریحان، ادیسون و نیوتن را پیدا کرد؛ بلکه باید فضای مناسب  فراهم شود تا از درون آن چنین شخصیت هایی پدیدار شود.


وی با بیان اینکه پیامبران از این نظر در نقطه مقابل نوابغ هستند، تصریح کرد: پیامبران در موعد سقوط جوامع پیدا می شوند، لذا وجود آنان معجزه و خرق عادت است. بنابراین، نتیجه طبیعی جامعه عربی که دختر را زنده به گور می کند و هیچ دانش و فرهنگی ندارد، پیدایش پیامبر نیست، اما نتیجه طبیعی جامعه اسلامی بوعلی سینا است.
سید حسن خمینی با تأکید بر اینکه همه ما مدیون جامعه هستیم، افزود: اگر جامعه شما مشکل دار باشد استعداد شما به ظهور نمی رسد؛ لذا مسئولیت ما در جامعه ادای دین است و لطفی نیست که ما به جامعه می کنیم.
وی با اشاره به روایتی از پیامبر (ص) که می فرمایند «هر کس صبح کند و به امور مسلمانان همت نورزد، از آنان نیست»، یادآور شد: یکی از ابعاد کار هلال احمر که دوستان با نیت پاک به آن می پیوندند، ادای دین به جامعه است.
وی گفت: از زبان معصومین توصیه می کنم که دانش خود را در هر حوزه ای که هستید بالا ببرید. امیرالمؤمنین (ع) می فرماید «العلم اصل کل خیر و الجهل اصل کل شرّ». یعنی ریشه همه خیرها در علم و ریشه همه شروردر جهل است؛ امام خمینی نیز کتابی با عنوان «شرح حدیث جنود عقل و جهل» دارد و در آن توضیح می دهد، ریشه تمام خیرهای عالم در علم و ریشه همه شرّها در جهل است.
یادگار امام با بیان اینکه قدر جوانی را بدانید، افزود: یکی از مواردی که می شود قدر جوانی را دانست این است که علم خود را بالا ببرید. حدیث امیرالمؤمنین (ع) را وجهه همت خودتان کنید و در کنار مسئولیت اجتماعی، علم خود را بالا ببرید. هرچه فرد عالم تر شود خیر و توانایی او در انجام کارخیر بیشتر می شود؛ بنابراین، هرچه می توانید از انواع جهالت ها دوری کنید.
وی با تأکید بر اینکه سعی کنیم تعقل را در جامعه بالا ببریم، گفت: امیرالمؤمنین (ع) می فرمایند«هر ظرفی پر می شود الّا علم». هرچه دانش فرد بالا رود وسعت شخصیت پیدا می کند. در زندگی جمعی، شخصی، سیاسی و اجتماعی هرچه بیشتر به دوری از جهالت توجه کنید، زیرا دشمن همه انسان ها جهل است.
سید حسن خمینی اظهار کرد: وقتی دانش را کسب کردید، این توانایی مانند همه توانمندی‌های دیگر زکات دارد. امیرالمؤمنین(ع) زکات علم را در دو چیز می‌داند؛ زکات اول این است که علم را به کسی که نمی‌داند منتقل کنید. البته این علم الزاما علم دین نیست و می‌تواند دانش اقتصاد، سیاست، فرهنگ و هر چیز دیگری باشد. اما همه زکات علم این نیست؛ زکات دوم علم این است که تلاش کنید به آن علم عمل کنید.
وی در پایان سخنان خود گفت: مجموعه هلال احمر بر اساس مسئولیت ما نسبت به درد دیگران و حق آنها بر گردن ما، شکل گرفته است و ان شاء الله این تلاش ها مورد لطف و عنایت خداوند قرار گیرد.
دکتر مسعودحبیبی :
امید به آینده را باید در جامعه حفظ کرد
دکتر مسعودحبیبی رئیس سازمان جوانان هلال احمر در این گردهمایی ضمن خوش آمد‌گویی به جوانان حاضر در حسینیه جماران گفت: ما  در این حسینیه حاضر شده ایم تا میثاق ببندیم که راه  و روش و اندیشه حضرت امام (ره) را استمرار و ادامه می دهیم. حبیبی در ادامه با اشاره به فعالیت جوانان و نوجوانان در کانون های دانشجویی و جوانان و دانش آموزی گفت :جوانان حاضر در جلسه به نمایندگی از بیش از یک میلیون عضو جمعیت هلال احمر حاضر شده اند تا پیمان ببندد که با توجه به اهداف نهضت صلیب سرخ یعنی کاهش آلام بشری، حفظ کرامت انسانی وگسترش صلح و نوع دوستی و.. در راه خدمت به مردم همواره آماده باشند.
رئیس سازمان در ادامه به دو خصلت حضرت امام اشاره و عنوان کرد:حضرت امام توجه بسیاری به جوانان و محرومان داشت، ما در هلال احمر نیز در این جهت با توجه به اهداف نهضت حرکت می‌کنیم. حبیبی صحبت خود را با یادی از آیت‌الله هاشمی رفسنجانی یار دیرین حضرت امام و همچنین دکتر امیر معتمدی معاون فقید دانشجویی و جوانان سازمان جوانان هلال احمر به پایان رسانید.
حبیبی افزود: حضرت امام جوانان را باور داشت و در همه موارد به جوانان رجوع می کرد. حتی در جهادسازندگی و در دوران دفاع مقدس فرماندهان و مسئولین را از میان جوانان انتخاب می کرد و جوانان با این توجه در جامعه موثر واقع می شدند. حضور جوانان در فعالیت های علمی و هسته ای نمونه ای از این اتکای به نسل جوان است.
وی افزود : برای استمرار این موفقیت ها و برای اینکه انقلاب اماممان را استمرار دهیم ، جامعه نیازمند به امید و نشاط است. امید به آینده را باید در جامعه حفظ کرد.
دبیرکل جمعیت:جمعیت هلال احمر ترجمان خواسته های حضرت امام است
دبیر کل جمعیت هلال احمر سخنان خود را در این همایش با ذکر یک خاطره آغاز کرد.محمدیون در این گردهمایی گفت:سال 65 بود که بنده در این مکان حاضر بودم. در یکی از عملیات های دفاع مقدس برادر من به شهادت رسید. در آن دوران مادر من یک غصه داشت و آن دیدار با امام(ره) بود که در این مکان محقق شد. خواسته مادر شهید در آن دوران توسط رهبری مهربان محقق شد. هدف من از ذکراین خاطره، این است که بیان کنم که محبت یک فرد تا کجا است؟
محمدیون در ادامه به فعالیت های جمعیت هلال احمر اشاره داشت و گفت:  ما و جوانان جمعیت هلال احمر در این مکان حضور پیدا کردیم به جهت تجدید میثاق با آرمان‌های امام(ره). محمدیون ادامه داد: جمعیت هلال احمر ترجمان خواسته های امام (ره) است، خواسته امام کمک به محرومین  و ایجاد یک جامعه سالم بود که عمل0ا هلال احمر در این راستا قدم برمی‌دارد.
محمدیون در ادامه به بخشی از خدمات هلال احمر اشاره کرد و گفت:کمک به در راه ماندگان در شش ماه گذشته،ارایه خدمات  در سیل و زلزله و کولاک بدون هیچ چشم داشتی از جمله فعالیت‌های هلال احمر است. محمدیون ادامه داد:هلال احمر در ارایه خدمت نمی پرسد چه دینی و چه مذهبی داری، همواره همراه مردم بوده است و خدمات مورد نیاز مردم را ارایه کرده است.