تلاش رژیم اسرائیل برای انتقال چند پیام پیام اصلی «تروریسم هسته‌ای» در نطنز چه بود؟

بهروز کمالوندی سخنگوی سازمان انرژی اتمی کشورمان، یک روز پس از رونمایی از برخی دستاورد‌های هسته‌ای ایران که به مناسبت روز ملی فناوری هسته‌ای برگزار شده بود، از وقوع یک حادثه، در نخستین ساعاتِ بامداد روز یکشنبه ۲۲ فروردین ماه در شبکه توزیع برق تاسیسات هسته‌ای نطنز خبر داد.
به گزارش فرارو، بلافاصله پس از این موضع گیری کمالوندی، جریان‌های سیاسی و رسانه‌ای غربی، گمانه زنی‌های مختلفی در این رابطه مطرح کردند. به طور خاص، روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی از وقوع انفجاری مهیب در تاسیسات نطنز خبر داد و تاکید کرد این حادثه، فعالیت‌های هسته‌ای ایران را با تعلیقِ نُه ماهه رو به رو کرده است.
رسانه‌های اسرائیلی نیز نظیرِ رادیو سراسری اسرائیل، شبکه ۱۳ اسرائیل و اورشلیم‌پست هم به وضوح از دست داشتنِ سازمان موساد در حمله تروریستی به تاسیسات نطنز خبر دادند. در این راستا، علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی کشورمان، در موضع گیری، حادثه در تاسیسات هسته‌ای نطنز را تروریسم هسته ای اعلام کرد و تلویحا از دست داشتن رژیم‌صهیونیستی در این حمله خبر داد.
به گزارش فرارو، در این راستا، تاکنون دیدگاه‌های مختلفی در مورد نیات و پیام‌های حمله تروریستی رژیم‌صهیونیستی به تاسیسات هسته‌ای نطنز، مطرح شده است. در این رابطه، نخستین پیامِ این رویداد، تلاش هدفمند تل آویو جهتِ برهم زدن فضای تعامل و مذاکره در چارچوب مذاکرات وین است که از تاریخ ۱۷ فروردین ماه آغاز شده و سعی دارد از طریق رایزنی‌های فشرده، زمینه را جهت احیای توافق هسته‌ای برجام، فراهم سازد. بدون تردید اولویت اصلی رژیم صهیونیستی، قطع شدن کلیه تعاملات بین‌المللی با ایران در حوزه مسائل مختلف و تحمیل انزوا به تهران است. رژیم صهیونیستی از ابتدا نیز قویا با انعقاد توافق برجام مخالفت داشته و سعی نموده به طرق مختلف در مسیر آن کارشکنی کند.


در این راستا، رژیم صهیونیستی با درکِ تهدید از جریان مذاکرات وین که با هدف احیای برجام آغاز شده، تلاش‌های گسترده‌ای را علیه کشورمان به راه انداخته که آخرین نمونه آن قبل از حمله به تاسیسات نطنز، هدف قرار دادن یک کشتی ایرانی در دریای سرخ بود. درواقع در چارچوب این سناریو، رژیم صهیونیستی هر زمان که فضا و جوِ تعامل، پیرامون مسائل مرتبط با ایران اوج می‌گیرد، بر شدت رفتار‌ها و اقدامات تنش زای خود نیز علیه ایران می‌افزاید و به هر نحو ممکن سعی می‌کند کل معادلات را به هم بریزد.
دومین پیام حمله اخیر رژیم صهیونیستی به تاسیسات نطنز نیز در ارسال سیگنال مستقیم از سوی این رژیم به کشور‌های غربی و آمریکا بایستی تفسیر شود. از این منظر، تل آویو سعی داشته این مساله را به پایتخت‌های غربی گوشزد کند که در نظر نگرفتنِ فاکتورِ اسرائیل در هرگونه تعامل با ایران، کنشگری مستقل این رژیم را به دنبال خواهد داشت و در این چارچوب، اساسا تل آویو هیچ خط قرمزی برای خود قائل نیست و حاضر به انجامِ هرکاری است. در این چارچوب، اسرائیل درصورت به خطر افتادنِ منافعش، امروز را به فردا جهت هرگونه اقدام ترجیح می‌دهد (در این راستا، بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی نیز به تازگی و پس از حمله تروریستی به تاسیسات نطنز، صریحا به این موضوع اشاره کرده است).
با این حال، شاید بتوان مهمترین پیام حمله تروریستی اخیر اسرائیل به تاسیسات هسته‌ای نطنز را در تلاش‌های تل آویو جهت عادی سازی فضای تنش نظامی و حملات تروریستی علیه ایران ارزیابی کرد. در خلال این پروژه نامشروع، رژیم اسرائیل سعی دارد تنش نظامی خود با تهران را به یک مسئله عادی و حتی قانونی تبدیل کند. اسرائیل بر آن است تا خود را در جبهه مخالفان جمهوری اسلامی ایران به مثابه بازیگری پیشرو معرفی کند و به همگان نشان دهد که حاضر است در این مسیر، به جای همگی آن‌ها هزینه دهد و با تهران ایجاد درگیری کند. با این حال، طرف‌های مخالف با ایران نیز بایستی به نوبه خود، در این جبهه واحد، از رژیم صهیونیستی حمایت‌های مختلفی انجام دهند و به نوعی ائتلاف غیرقانونی در این رابطه شکل دهند.
در راستای این معادله جدید، اسرائیل سعی دارد نوعی اجماع سازی تهاجمی را علیه ایران تشکیل دهد که بر اساس آن، اقدامات غیرقانونی آن علیه ایران، در زمینه‌های مختلف، با حمایت سیاسی و رسانه‌ای همراه خواهند شد و اساسا با روایت سازی‌های مختلف علیه کشورمان، تهران به مثابه بازیگری ماجراجو و در مقابل، اسرائیل به عنوان بازیگری قانونمدار معرفی می‌شود. امری که هیچ تناسبی با واقعیت‌های میدانی ندارد و صرفا در ادامه تلاش‌های سیاسی و غیرقانونی علیه کشورمان، جهت تضعیفِ جایگاه و موقعیت بین المللی آن قرار دارد.
بدون تردید برخورد هدفمند و دقیق با این توطئه، بایستی در اولویت‌های سیاست خارجی و نظامی جمهوری اسلامی ایران قرار گیرد. با این حال، اساسا اسرائیل در مقام یک رژیم نامشروع، در جایگاهی نیست که دست به اقدامات فراقانونی علیه کشورمان بزند. خنثی سازی این طرح نیز جز با اقدامات منطقی و هدفمندِ سیاسی و نظامی، میسر نیست. با توجه به جایگاه و موقعیت برجسته ایران در منطقه و جهان، این کشور از ظرفیت‌های فراوانی جهت خنثی سازی این توطئه شوم برخوردار است و بدون تردید غلبه بر این توطئه، سخت‌تر از خنثی سازیِ کارزار فشار حداکثریِ دولت ترامپ و پیروزی راهبرد مقاومت حداکثری ایران در برابر آن، نخواهد بود.
اسراییل به دنبال چیست؟
همچنین نصرت الله تاجیک در گفت‌وگو با خبرآنلاین گفت: حرکات ایذائی نه از منظر استراتژیک بلکه حتی از منظر عملیاتی هم واجد وزن سیاسی و تاثیر گذار نیست! حادثه نطنز چه خرابکاری باشد و چه اقدامی سایبری و از سوی هر کشوری طراحی و یا اجرا شده باشد اولا اقدامی غیر قانونی و خطرناک است که میتواند باعث لطمات انسانی هم بشود و ثانیا مسئولیت سازمانهای تخصصی ذیربط را برای حفظ جان مردم در قبال اینگونه اقدامات چند برابر میکند. اما از آنجا که گمانه زنیها به سمت خرابکاری توسط رژیم صهیونیستی است از نظر سیاسی من فکر می کنم یکی از اهداف نتانیاهو از انجام چنین اقداماتی عصبانی کردن ایران است تا عکس العملی نشان دهد تا هم روابط ایران و آمریکا در دوره بایدن تخریب شود و هم این فضای مثبتی که در جهان و ایران در اثر مذاکرات ایران و غرب برای احیای برجام شکل شکل گرفته بهم بخورد. بعد از روی کار آمدن بایدن تلاویو به دنبال این بوده که روابط بین ما و بایدن را تخریب کند تا مانع از مذاکرات شود. به نظر می رسد که تلاش زیادی می کنند تا به نوعی رابطه ایران و آمریکا همچنان منجمد مانده و مشکلات باقی بماند. تا توان دیپلماسی ایران مستهلک شده و همچنین دلمشغولی برای کشورمان باشد تا اهداف توسعه ای اش را فراموش کند.
در این میان مخصوصا بعد از اینکه اخباری در رسانه ها درز پیدا کرد که آمریکایی‌ها مایلند درصد زیادی از تحریم ها را که برجامی بودند را بردارد و در مورد سایر تحریم ها هم در حال بررسی است، آنها به دنبال اجرای پروژه سنگلاخی کردن راه ایران و آمریکا حرکت کرده‌اند‌. البته این مرسوم است که کشورهایی که به دنبال دستیابی به فناوری هایی مثل فناوری های هسته ای هستند از سوی مخالفانشان دچار مشکلاتی شوند. هدف رژیم صهیونیستی به عقیده من عکس العملی کردن ایران است تا فضای مثبت به وجود آمده بر اثر مذاکرات را از بین ببرد و ایران میز مذاکره را ترک کند یا حرکتی نشان دهد که به تخریب جو و اوضاع کنونی بیانجامد.
این یک بخشی از اهداف است و بخش دیگر هم بر می گردد به این که اخیرا یک نوعی فضایی شکل گرفته که مسائل خاورمیانه با گفتگو حل شود. رژیم صهیونیستی به دنبال این نیست که این مسائل حل و فصل شوند.
سایر اخبار این روزنامه
معاون توسعه سازمان نظام پزشکی: جزئیات واکسیناسیون کادر درمان علیه کرونا جلال خوش‌چهره مسئولیت غرب در پاسخ به اسرائیل «ابتکار» تاثیر طرح جهش تولید مسکن بر بازار را بررسی می‌کند سقف کوتاه طرح های مسکن تلاش رژیم اسرائیل برای انتقال چند پیام پیام اصلی «تروریسم هسته‌ای» در نطنز چه بود؟ محمد سلطانی‌فر در گفت‌وگو با «ابتکار» مطرح کرد دود عدم بی طرفی صدا و سیما در چشم انتخابات؟ ذخایر ارزی کشور به شدت کاهش پیدا کرد اقتصاد کشور همانند بیمار اورژانسی رییس پلیس تهران بزرگ خبر داد تهران در انتظار خاموشی های دوباره معادلات رقابت در انتخابات ریاست جمهوری تغییر کرد محمدجواد ظریف: آمریکا باید بدون توقف در اجرای تعهداتش تمام تحریم‌ها را رفع کند واکنش ۲۰۴ نماینده مجلس نسبت به مذاکرات هسته‌ای جریان مذاکرات با تعجیل و شتابزدگی همراه است سخنگوی قوه قضائیه: دادگاه سرباز راهور و نماینده به زودی برگزار می‌شود تشابه و تفاوت انتخابات ایران و آمریکا