المپیک برگزار نشود ژاپن متحمل ضرر می‌شود

آفتاب یزد: با بروز کرونا بسیاری از مراسم و گردهمایی‌ها در سراسر جهان لغو شدند. بخشی از گردهمایی‌ها که هم رویدادهای فرهنگی و هم ورزشی را شامل می‌شد، تا حد امکان به صورت مجازی و یا با حداقل شرکت‌کننده برگزار شدند. اما بخشی دیگر از مراسم که امکان برگزاری مجازی آن‌ها و یا ایجاد شرایط فاصله‌گذاری برای آن‌ها فراهم نبود به زمان دیگری موکول شد. المپیک، این بزرگترین رویداد ورزشی جهان، تقریبا یکی از نخستین گردهمایی‌هایی بود که به تعویق ناخواسته و اجباری یک‌ساله تن داد. المپیک ژاپن که قرار بود در سال ۲۰۲۰ برگزار شود به دلیل موج خانمان‌برانداز کرونا یک سال به تعویق افتاد و به امسال موکول شد. اما نگرانی‌هایی که از بابت کرونا در سال گذشته وجود داشت، امسال نه تنها کاسته نشده بلکه به شکلی عمومی‌تر بر قوت خود باقی است. این نگرانی‌ها بخشی از مردم ژاپن را به تلاش برای لغو بازی‌های المپیک کشانده است. تلاشی که در قالب یک دادخواست اینترنتی نمودار گشته است.
> امضای دادخواست لغو المپیک ژاپن
به گزارش ایرنا به نقل از شبکه خبری ان‌اچ‌کی، ۲۰۶ هزار ژاپنی با امضای اینترنتی دادخواستی خواستار لغو بازی‌های المپیک و پارالمپیک ۲۰۲۰ که قرار است تابستان امسال در توکیو برگزار شود، شدند. این دادخواستِ جمع‌آوری امضا، چهارشنبه گذشته توسط یک وکیل ژاپنی به نام اوتسونومیا کنجی از طریق بستر (پلتفرم) Change.org به راه انداخته شد. در این دادخواست از پنج نهاد ذیربط از جمله استانداری‌های ژاپن و دولت کلانشهر توکیو خواسته شده است که برای حفظ جان و معاش شهروندان، بازی‌های المپیک و پارالمپیک را لغو کنند. در این دادخواست گفته شده است که اگر این بازی‌ها در حالی که همه‌گیری کرونا ادامه دارد برگزار شود ورزشکاران برای آماده‌سازی خود شرایط برابر و عادلانه‌ای نخواهند داشت و باعث فشار بیشتر بر بخش بهداشت و درمان ژاپن خواهد شد. این دادخواست قرار است طی چند روز آینده تسلیم دولت کلانشهر توکیو شود. از سوی دیگر برگزار‌کننده بازی‌های المپیک و پارالمپیک توکیو به دلیل افزایش تعداد مبتلایان به کرونا در ژاپن با کمبود کادر پزشکی داوطلب برای بازی‌های المپیک مواجه خواهند شد. کمیته برگزاری بازی‌های توکیو برای این بازی‌ها که از ابتدای مرداد آغاز خواهند شد، متقاضی حدود ۱۰ هزار نفر کادر بهداشت و درمان شده است. کمیته برگزاری بازی‌ها می‌گوید در حالی که وضعیت مراقبت‌های پزشکی را تحت نظر دارد، با گروه‌های مرتبط با بهداشت و درمان مشورت می‌کند. بازی‌های المپیک و پارالمپیک قرار بود در تابستان سال ۲۰۲۰ در توکیو برگزار شود، اما به دلیل شیوع ویروس کرونا مجبور شدند به سال جاری موکول کنند.
> سود اقتصادی از برگزاری یک المپیک
هادی حق‌شناس کارشناس اقتصادی درباره‌ی ارتباط برگزاری المپیک و اقتصاد به آفتاب یزد می‌گوید: «برای برگزاری المپیک هزینه‌ای شده است. ورزشگاه ساخته و تجهیزات ورزشی خریداری شده است. برگزار نشدن آن ژاپن را متحمل ضرر اقتصادی می‌کند. هر کشوری که میزبان المپیک می‌شود، تولید ناخالص داخلی‌اش به واسطه‌ی برگزاری المپیک افزایش می‌یابد. این اتفاق در همین المپیک اخیر که ۵ سال پیش برگزار شد هم افتاد. پس برگزاری المپیک از نظر اقتصادی بسیار به سود کشور میزبان تمام می‌شود. همچنین برگزاری المپیک و رویدادهای ورزشی منجر به بهبود فضای کسب و کار و رونق اقتصادی در کشور برگزار‌کننده می‌شود. کشور میزبان صدها هزار میلیون دلار سرمایه‌گذاری می‌کند تا بتواند رقمی بیشتر را برداشت کند. پس اصل مطلب این است که به طور کلی برگزاری رویدادهای ورزشی بسیار سودآور است. اما به هر روی در حال حاضر با مشکل کووید رو به رو هستیم که جای ترس و نگرانی هم دارد.»