می‌خواهیم تحریم را برداریم، اما عده‌ای عزاداری می‌کنند

آرمان ملی: رئیس‌جمهور در جلسه هیات دولت با اشاره به کسانی که از مذاکرات وین ناراحت هستند اظهار کرد: چرا از مذاکرات وین ناراحتید؟ اینها فکر می‌کنند وین همین بغل‌هاست در حالی‌که وین یک شهر دیگر است. مدام می‌گویند چرا مذاکره می‌کنید. در حالی‌که این دولت در هشت سال خود مذاکره ای نکرد مگر اینکه از آن موفق بیرون بیاید. اهم اظهارات حسن روحانی از این قرار است:
 دوران قبل تمام شده، بعضی‌ها هم در آن زمان به مذاکره‌ای نرفتند مگر اینکه یک قطعنامه علیه ایران گرفتند و آمدند، اما من امروز به مردم قول می‌دهم پایان مذاکرات وین پیروزی ملت ایران است و ما همین امروز هم قدم‌های بزرگی در این زمینه برداشته‌ایم. معیار برای ما زندگی مردم است به خاطر همین تحریم ما ۲۰۰۰ قلم جنس را ممنوع کرده‌ایم که این باید برداشته شود تا کالاها بیاید. برای راحتی مردم و برای صادرات و واردات نباید مشکلی پیش پای مردم باشد. ما می‌خواهیم مشکل صادرات و واردات را برداریم، اما شما چرا ناراحت می‌شوید. ما می‌خواهیم تحریم را برداریم، اما یک عده‌ای عزاداری می‌کنند.
  وا... بالله اگر کسی منافع ملی را کنار گذاشت و به دنبال منافع حزبی، جناحی و قبیله‌ای رفت به مردم خیانت کرده است. منافع و مصالح ملی و زندگی مردم برای ما اصل است؛ چراکه مردم باید به راحتی زندگی کنند. هدف ما این بود که دشمن را وادار کنیم یک روزی بگوید غلط کردم و این کار را هم کردیم، اما باز مدام عده‌ای می‌گویند چه کار کرده‌اید؟ 
  البته ممکن است کسی بگوید که این مسیر درست که به اهدافتان رسیدید به خاطر صبر مردم بوده که این حرف کاملا درست است و ما به خاطر مقاومت مردم به اینجا رسیدیم، دولت که چیزی نیست و تنها نماینده مردم است. آنهایی هم که به دولت توهین می‌کنند در واقع به ملت توهین می کنند؛ چراکه ما هیچ چیزی جز رای و اعتماد مردم نداریم. از طرفی ممکن است کسی بگوید که در این موفقیت‌ها مقام معظم رهبری حمایت و کمک کرده‌اند که این هم درست است؛ چرا که همیشه اینگونه بوده که رهبری هدایت و کمک کرده و اصلا مگر می‌شود بدون کمک رهبری به موفقیت رسید. در برجام هم اگر ما موفق شدیم همین گونه بوده و قدم به قدم خدمت آقا رفتیم که روسای قوا هم بودند و ایشان در مراحل مختلف چه به صورت کتبی و چه شفاهی به ما کمک کردند. 


 خرداد اساسا ماه امام است و ما در نیمه خرداد حادثه ۱۵ خرداد و رحلت امام را در پیش داریم. از طرفی برای یک انتخابات مهم آماده می‌شویم. البته انتخابات شوراها هم بسیار حائز اهمیت است اما انتخابات ریاست جمهوری همیشه از لحاظ بین‌المللی هم مورد توجه همه خواهد بود. در ۲۸ خرداد همه چشم‌های دنیا به ایران دوخته شده، در قدم اول درباره انتخابات در روزهای گذشته ما شاهد یک حضور و هیجان مناسبی بودیم و شاهد بودیم که کاندیداهای مختلفی برای ثبت نام به وزارت کشور رفتند. این یک حضور قابل توجه از جناح‌ها، احزاب و تفکرات مختلف بود که همه حضور پیدا کردند. قدم دوم در روزهای آینده اعلام کاندیداهای نهایی از سوی شورای نگهبان است که بسیار مهم است. چراکه آن اعلام می‌تواند تشویق کننده جامعه برای حضور در انتخابات و یا خدای نکرده کند کننده حرکت باشد. امیدواریم این قدم دوم هم به خوبی در چارچوب قانون اساسی و منافع نظام برداشته شود و شاهد ترکیب بسیار خوب و مناسبی باشیم که همه مردم را برای حضور در انتخابات ۲۸ خرداد تشویق کند.
 قدم سوم که بسیار مهم است دوران تبلیغات است که در هفته آینده آغاز می‌شود و قدم چهارم حضور مردم پای صندوق‌های رای است که مهمترین قدم به حساب می‌آید. من باید خطاب به مردم عزیز بگویم که انتخابات مال خودتان است و صندوق آرای افتخار جمهوری اسلامی ایران به حساب می‌آید. جمهوریت ما در سایه حضور پای صندوق رای است و در واقع نظام ما دو پایه اساسی به نام های اسلامیت و جمهوریت دارد. اگر خدای نکرده دروغ و تهمت رواج پیدا کند اسلامیت از بین می رود و اگر مشارکت کاهش پیدا کند جمهوریت متزلزل می‌شود.
  ما در همه جا باید شاهد راستگویی و گزارش درست باشیم و به مردم برنامه‌های خود را ارائه بدهیم؛ فحش دادن که برنامه نمی‌شود. آدم وقتی برخی موارد را مشاهده می‌کند می‌بیند که اگر فحش را از طرف بگیری خلع سلاح می‌شود و همه چیزش فحش دادن است. در حالیکه امروز مردم از کاندیداها برنامه می‌خواهند. ما هنوز با تحریم مواجه‌ایم و در این زمینه گام‌هایی باید تکمیل شود و کاندیداها باید برنامه شان را در این باره بگویند. ما هنوز در کرونا هستیم و کاندیداها باید برنامه های خود را برای مقابله با کرونا به مردم بگویند.
 از اینها مهمتر این است که کاندیداها استراتژی خودشان را برای مردم بگویند، مردم باید بفهمند که این شخص تعاملی است یا تقابلی، مردم باید بفهمند که این آقا دنبال تعامل با جهان است یا دنبال دعوا با جهان است. باید پرسید که رای مردم فقط در ۲۸ خرداد مهم است یا رای مردم تا چهار سال آینده و برای هر روز مهم است. چراکه هر کار مهمی با رای مردم باید انجام شود. نه اینکه مثلا امروز چون انتخابات است بگوییم فضای مجازی عالی است و فردای انتخابات به دنبال فیلتر کردن با دست و پا بگردیم.
 باید به مردم بگوییم افراط گریم یا اعتدال‌گرا تا مردم بدانند به دنبال تفکر افراطی هستیم یا اعتدالی، این خیلی مهم است که راهبرد، اصول و برنامه مان را برای مردم توضیح دهیم و دلسوزی مان را نشان دهیم. مردم باید احساس کنند که کاندیداهای قدرتمندی با برنامه به صحنه آمده‌اند تا آنها هم پای صندوق رای بیایند. ان شاءا... که دولتی قدرتمندتر از دولت یازدهم و دوازدهم تشکیل شود و آرزوی ما هم همین است که دولت آینده بسیار توانمند باشد تا بتواند با وجود مشکلاتی که داشتیم و داریم ما را به نقطه نهایی برساند.
 از طرفی دوران تبلیغات انتخاباتی بسیار مهم است. در این دوران نباید غش در معامله انجام بدهیم و اگر کالایی را در حضور مردم به آنها عرضه می‌کنیم که این کالا یا برنامه است یا نقد گذشته و یا وصف شرایط حال باید منطبق با واقعیت باشد و اگر با دروغ، تهمت و اقدامات غیر اخلاقی توام باشد برای مردم قابل قبول نیست. کسی آمده سنگین‌ترین بار اجرایی کشور را بر دوش بگیرد، نباید از یک مسیر ناثواب به یک هدف بلند برسد. 
 من مدت‌ها بود که می‌خواستم یک چیزی را بگویم، اما آن را فاکتور می‌گرفتم و از آن رد می‌شدم. قبل از این دولت یک سال، یک سال و نیم نفت ما دچار تحریم شد که البته تحریم به معنای امروز نبود و مثلا یک میلیون بشکه استثنا بود و بقیه آن تحریم بود و ناچار بودند آن مقدار اضافه را به روش‌های دیگری بفروشند. شما ببینید در همان مدت کوتاه چه فسادی اتفاق افتاد که فقط یک نمونه، آن نمونه معروف بود که از آن خبر دارید و میلیاردها دلار پول ملت را بردند و هنوز هم معلوم نیست آن پول چه شد و کجا بردند؟ که ما حتی اصرار کردیم و من نامه نوشتم که این آقا را در اختیار وزارت اطلاعات بگذاریم و بگذاریم در بیاید که بوده، کجا برده ولی گفتند نه دیگر ما می‌بریم به یک گوشه‌ای و ما هم گفتیم دیگر خودتان می‌دانید.