طلای «گنج‌زاده» رو برانکارد جاودانه شد پایان طلایی ایران در توکیو

«سجاد گنج‌زاده» ملی‌پوش سنگین وزن تیم ملی کاراته ایران به مدال طلای بازی‌های المپیک توکیو دست یافت و نامش را در تاریخ جاودانه کرد.
به گزارش ایرنا، دیروز (شنبه) در آخرین روز بازی‌های المپیک توکیو، مبارزات اوزان به اضافه ۶۱ کیلوگرم زنان و به اضافه ۷۵ کیلگرم مردان برگزار شد که «حمیده عباسعلی» و «سجاد گنج‌زاده» نمایندگان کشورمان بودند. در این بین عباسعلی در مرحله گروهی حذف شد تا ناکامی تیم زنان کشورمان کامل شود.
گنج‌زاده که امید زیادی به مدال‌آوری او می‌رفت در مرحله گروهی با سه پیروزی و یک تساوی و هفت امتیاز، به‌ عنوان صدرنشین راهی مرحله نیمه‌نهایی شد. او مقابل «ایوان کوسیچ» از کرواسی، «برایان ایر» از آمریکا و «دانیل گاسنسکی» از کانادا برنده شد و با «طارق حمدی» عربستانی هم به تساوی صفر بر صفر رسید. وی سپس در نیمه‌نهایی مقابل «ایگور آکتاش» ملی‌پوش باتجربه و عنوان‌دار ترکیه ایستاد که این مبارزه تماشایی با تساوی دو بر دو همراه شد اما گنج‌زاده به دلیل قانون سنشو (گرفتن امتیاز اول) به برتری دست یافت و با شایستگی به فینال رسید. در این مبارزه هم «شهرام هروی» سرمربی تیم ملی ایران بار دیگر از کارت خود به موقع استفاده کرد تا با استفاده از سیستم ویدئو چک، امتیاز سجاد داده شود.
در دیگر مبارزه نیمه‌نهایی، «ریاتارو آراگا» ستاره تیم ملی ژاپن با «طارق حمدی»‌ از عربستان مبارزه کرد که این رقابت تماشایی با برتری دو بر طارق همراه شد تا این جوان عربستانی با شایستگی به فینال برسد. با این اوصاف گنج‌زاده و طارق حمدی از عربستان در آخرین مبارزه کاراته بازی‌های المپیک رو در روی هم ایستادند که این مبارزه پس از گذشت یک دقیقه با برتری چهار بر یک نماینده عربستان در حال پیگیری شد.


سومین طلای کاروان ایران
سپس در حمله گنج‌زاده، طارق حمدی ضربه خطرناکی با پا به گلوی سجاد زد که موجب مصدومیت شدید گنج‌زاده و انتقال او به بیمارستان شد.
درنهایت داوران پس از مشورت خود، کاراته‌کای عربستانی را به دلیل ضربه خطرناک، هانسکو (اخراج) کردند تا گنج‌زاده به مدال طلا دست یابد.
پیش از این و در بخش زنان، حمیده‌عباسعلی در حالی که قرعه مناسبی داشت با ۲ برد و ۲ باخت حذف شد. «سارا بهمنیار» هم روز پنجشنبه از دور مسابقات کنار رفت بود. مسابقات کاراته در دو گروه برگزار شد و از هر گروه دو نفر به مرحله نهایی راه پیدا کرده و به صورت ضربدری برای راهیابی به فینال با یکدیگر به رقابت پرداختند. «سمانه خوش‌قدم» سرمربی تیم زنان است و «شهرام هروی» هدایت مردان کاراته ایران را برعهده دارد. این اولین و شاید آخرین حضور رشته رزمی کاراته در بازی‌های المپیک بود. با این اوصاف نام «سجاد گنج‌زاده» در تاریخ کاراته و ورزش ایران جاودانه شد. او توانست با هدایت تحسین برانگیر «شهرام هروی» به این موفقیت برزگ دست یابد.
پایان کار ایران در المپیک توکیو با ۳ طلا، ۲ نقره و ۲ برنز
کاروان ایران در المپیک ۲۰۲۰ توکیو موفق به کسب هفت مدال شد و در رده ۲۷ جدول مدال‌ها قرار گرفته است.کاروان ورزشی ایران به نام ستارگان ایران زمین با ۶۶ ورزشکار در ۱۷ رشته ورزشی راهی المپیک ۲۰۲۰ توکیو شد. ایران در رشته‌ها ورزشی کشتی آزاد و فرنگی، وزنه برداری، تکواندو، بوکس، تیراندازی، تیروکمان، قایقرانی، تنیس روی میز، دوچرخه سواری، دوومیدانی، شمشیربازی، والیبال، بسکتبال، جودو، شنا، بدمینتون و کاراته شرکت کرد.
تیراندازی، کشتی آزاد و فرنگی، وزنه برداری و کاراته رشته‌هایی بودند که موفق شدند هفت مدال ( ۳ طلا، ۲ نقره و ۲ برنز) را برای ایران به دست آورند تا کاروان ایران تاکنون در جدول مدالی در رده ۲۷ قرار بگیرد. ایران در المپیک ریو با ۳ طلا، یک نقره و ۴ برنز در رده ۲۵ و در المپیک ۲۰۱۲ لندن با ۷ مدال طلا، ۵ نقره و یک برنز در رده هفدهم قرار گرفته بود.
در توکیو، سجاد گنج زاده در کاراته، جواد فروغی در تپانچه بادی و محمدرضا گرایی در کشتی فرنگی سه طلایی کاروان ایران بودند. علی داودی در وزنه برداری و حسن یزدانی در کشتی آزاد نیز صاحب مدال نقره شدند. امیر حسین زارع در کشتی آزاد و محمدعلی ساروی در کشتی فرنگی نیز ۲ برنزی ایران بودند.
در این دوره اتفاقات قابل توجهی برای کاروان ایران رخ داد که مهمترین آن کسب مدال طلای جواد فروغی در تپانچه بود که او توانست در این دوره تاریخ ساز و شگفتی ساز شود و برای نخستین بار در تاریخ تیراندازی مدال کسب کند. او همچنین اولین مدال طلای کاروان را کسب کرد.
حسن یزدانی در این دوره در لحظات پایانی مسابقه فینال در حالی که تا آستانه قهرمان شدن رفت اما در ۱۷ ثانیه پایانی به تیلور باخت و رنگ مدال طلا را با نقره عوض کرد و بسیار ناراحت شد.
هرچند که کشتی آزاد و فرنگی با ۴ مدال بیشترین سهم را در سبد مدالی ایران داشتند اما کشتی آزاد ضعیف تر از فرنگی عمل کرد.
در این دوره تیم‌ تیراندازی با تک مدال فروغی درخشید اما تیم‌های تکواندو، شمشیربازی، دوومیدانی و والیبال جزو ناکام های این دوره بودند.
احسان حدادی نایب قهرمان المپیک لندن در پرتاب دیسک حتی نتوانست از مرحله مقدماتی صعود کند و از دور مسابقات حذف شد و حسن تفتیان نیز با وجودی که در ریو به نیمه نهایی رسیده بود در توکیو با رکوردی بهتر در مرحله مقدماتی متوقف شد.
تیم شمشیربازی ایران که یکی از شانس‌های کسب مدال در این دوره به حساب می‌آمد نتوانست به هدفش نزدیک شود و از کسب مدال دور ماند.
تکواندو که در دوره قبل در بخش زنان صاحب مدال برنز و در بخش مردان بدون مدال به کار خود پایان داده بود در این دوره هم بدون مدال توکیو را ترک کرد.
تیم ملی والیبال نیز در دومین حضورش در المپیک با سه شکست و دو پیروزی در دور مقدماتی حذف شد و حتی نتوانست همانند المپیک ریو به مرحله یک چهارم نهایی راه یابد.
سایر اخبار این روزنامه
طلای «گنج‌زاده» رو برانکارد جاودانه شد پایان طلایی ایران در توکیو ژوبین صفاری آیا ما خبرنگاریم؟ ایران: اسناد حمله به «مرسر استریت» جعلی است امیرعبداللهیان به عنوان گزینه وزارت امور خارجه با چالش های بین المللی چه خواهد کرد؟ سیگنال انتخاب دیپلمات مقاومت علی لاریجانی: مُهرِ محرمانه نامه رد صلاحیتم را بردارید دولت سیزدهم از یارانه جدید برای ۶۰ میلیون نفر خبر می‌دهد کارت‌های اعتباری، مهمان جدید اقتصاد آیا دولت سیزدهم در پی حمایت از خبرنگاران بر می‌آید؟ سال تلخ مطبوعات جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا برگزار شد هشدار فرمانده هوافضای سپاه به تهدیدهای اخیر رژیم صهیونیستی پاسخ سختی خواهیم داد امیر سرتیپ حاتمی: پیشرفت‌های موشکی، پدافندی و پهپادی ایران خار چشم دشمنان شده است قالیباف در دیدار با فرستاده ویژه رئیس مجلس لبنان: ملت لبنان با مدیریت مقاومت توانسته توطئه‌های دشمنان را شناسایی و خنثی کند خبرنگاران و افق باز دولت جدید