کوتاه کردن دست متعدیان به حقوق مردم


رئیس قوه قضاییه با اشاره به بررسی و تصویب طرح تسهیل صدور مجوز کسب و کار در مجلس از نمایندگان مجلس خواست که با استفاده از نظرات کارشناسان و پرهیز از تصویب پیشنهاداتی که این "طرح جامع" را ممکن است از هدف اولیه و اصلی خود خارج کند، قانونی جامع الاطراف در نهایت تصویب کنند.
به گزارش ایسنا غلامحسین محسنی اژه‌ای در جلسه شورای عالی قوه قضاییه گفت: امروز شیطان بزرگ و صهیونیست‌ها و عوامل آنها به اشکال مختلف در حال گسترش جنایات ضد بشری در جهان هستند و در طول تاریخ و دهه‌های اخیر اقدامات رذیلانه علیه ملت‌های آزادیخواه جهان انجام داده‌اند. وی از مسلمانان جهان خواست که در برابر توطئه‌های دشمنان هوشیار باشند و فریب و نیرنگ آنها را که به دنبال تفرقه افکنی در امت اسلام هستند نخورند و اجازه ندهند شیاطین به اهداف شوم خود برسند.
رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه انسانهای آزادیخواه جنایات ضد بشری مستکبران مدعی دفاع از حقوق بشر را تحمل نمی‌کنند، به جنایات نظام سلطه علیه مسلمانان در کشورهای منطقه اشاره کرد و گفت: در دو هفته اخیر عناصر تفاله نظام سلطه که دست پرورده و مستظهر به حمایت شیطان بزرگ هستند در قندوز و قندهار افغانستان در روز جمعه مردم مسلمان بی‌گناه نمازگزار را به خاک و خون کشیدند.
محسنی اژه‌ای از غریب آبادی معاون جدید بین‌الملل قوه قضاییه و دبیر ستاد حقوق بشر خواست که با کمک وزارت امور خارجه و دیگر نهادهای ذیربط، این جنایات و جنایاتی که نظام سلطه در طول سالیان دراز علیه ملت ایران انجام داده را با فوریت از طریق مجامع حقوقی بین‌المللی و دادگستری تهران پیگیری کند.



وی با تاکید بر اینکه نباید در موضع صرف تدافعی قرار گرفت ادامه داد: کسانی که ایران را به نقض حقوق بشر متهم می کنند درحالیکه خودشان بزرگترین ناقضان حقوق بشر هستند باید مورد مواخذه قرار گیرند و در برابر جنایاتی که علیه مردم ایران و دیگر ملت‌های آزادیخواه انجام داده‌اند پاسخگو باشند.
محسنی اژه‌ای با اشاره به ترور سرلشگر شهید حاج قاسم سلیمانی و همچنین دانشمندان کشورمان که توسط آمریکا و صهیونیست‌ها به شهادت رسیده‌اند، تأکید کرد: عوامل و مسببین و مباشرین و معاونین این جنایت‌ها باید جدی تر تعقیب شوند و اجازه نخواهیم داد خون این انسانهای بی‌گناه پایمال شود.
رئیس قوه قضاییه با اشاره به بررسی و تصویب طرح تسهیل صدور مجوز کسب و کار در مجلس از نمایندگان ملت خواست که با استفاده از نظرات کارشناسان و پرهیز از تصویب پیشنهاداتی که این طرح جامع را ممکن است از هدف اولیه و اصلی خود خارج کند، قانونی جامع الاطراف در نهایت تصویب کنند.
محسنی اژه‌ای با اشاره به ارائه برخی پیشنهادات در خصوص این طرح در صحن مجلس از نمایندگان خواست که با نگاهی جامع به این مسئله نگاه کنند.
رئیس قوه قضاییه به مأموریت‌های خطیر و متنوع این قوه نیز اشاره کرد و با اشاره به مشکل کمبود بودجه و امکانات متناسب با این مأموریت‌ها، خواستار توجه و مساعدت مجلس ودولت برای تأمین نیازهای دستگاه قضا شد.
رئیس قوه قضاییه خطاب به همکاران خود در دستگاه قضا اظهار داشت: امر قضا سخت و حجم کار ما بالاست و گرفتاریها و مشکلات هم وجود دارد اما این مشکلات و حرف و حدیث‌هایی که برخی معاندان یا حتی خیرخواهان کم اطلاع مطرح می‌کنند نباید ما را از مأموریت اصلی خود که پیشگیری از جرم و قضاوت به حق و فصل خصومت‌هاست، باز دارد و از جاده عدل و انصاف خارج کند.
محسنی اژه‌ای افزود: سختی‌ها نباید کمترین تأثیر را در کیفیت کارمان و اتقان آرایمان و خیرخواهی و قضاوت بحق ما درباره تظلم‌خواهان داشته باشد و ما باید برای رضای خدا و بر اساس آموزه‌های فقهی و شرعی عمل کنیم.
وی با بیان اینکه رسیدن به کمال زحمت دارد تصریح کرد: ما باید زمینه ساز ظهور منجی عالم باشیم و در این راه دشوار، هم باید خودمان با تحمل سختی‌ها در مسیر حق حرکت کنیم و هم باید با کسانی که در مسیر درست سنگ اندازی و مانع ایجاد می‌کنند برخورد و راه را برای حرکت دیگران در راه حق، هموار کنیم.
رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه دستگاه قضایی مصمم است با همه کسانی که سد راه مردم می‌شوند و مانع ایجاد می‌کنند برخورد قاطع و دست متعدیان به حقوق مردم و بیت‌المال را قطع کند، تصریح کرد یقین دارم با همدلی مجلس و دولت و کمک مردم می‌توانیم زمینه تحقق عدالت را هموارتر کنیم.
رئیس دستگاه قضا بر ضرورت افزایش هماهنگی میان رابطان دستگاه قضا با مجلس شورای اسلامی تاکید کرد و از وزیر دادگستری خواست که شرایط را برای حضور مسئولان عالی قضایی در کمیسیون‌های مختلف مجلس، بیش از پیش تسهیل کند.
محسنی اژه‌ای گفت: برداشت برخی‌ از صحبت‌های اخیر بنده در خصوص اصلاح نحوه اجرای ماده ۴۷۷ این بود که دستگاه قضایی به دنبال حذف این ماده است در حالیکه ماده ۴۷۷ یک قانون است و لغو شدنی نیست و تنها می‌توان آن را اصلاح کرد و از ابتدا هم هدف همین بوده است.
رئیس قوه قضاییه افزود: آنچه مورد تاکید است این است که از روسای کل دادگستری‌ها خواستیم در مواردی که قاضی حکم خلاف شرع بیّن داده، قبل از امضا و تایید گزارش قاضی از او سوال کنید چرا خلاف شرع بیّن حکم داده است؛ اگر قبول داشت حکمش خلاف شرع است می‌گوید سهوی بوده و دیگر تکرار نمی‌شود اما اگر قبول نداشته باشد به این معنی است که باز هم از این احکام صادر می‌کند که باید جلوی آن را گرفت و این فرایند را اصلاح کرد.وی ادامه داد: اینکه در یک استان تعداد درخواست اعمال ماده ۴۷۷ بیشتر و در یک استان بسیار کم است، باید آسیب‌شناسی شود که اگر لازم است با برگزاری جلسات توجیهی هر چه می‌توان از صدور احکام غیرمتقن پیشگیری کرد.
در ادامه رئیس سازمان بازرسی با اشاره به حضور اژه‌ای در آیین نکوداشت چهلمین سالروز تاسیس سازمان بازرسی و بازدید ایشان از نمایشگاه اقدامات و دستاوردهای این سازمان، گفت: شورای معاونان و مدیران سازمان بازرسی کل کشور در همان روز حضور رئیس قوه قضاییه در سازمان بازرسی، جلسه‌ای تشکیل داد و دستورات رئیس عدلیه را به صورت فوق العاده در ۹ محور تقسیم‌بندی و برای اجرای آنها برنامه‌ریزی کرد. درویشیان با اشاره به بازدید معاونان و مدیران سازمان بازرسی از شرکت‌های خودروساز طی هفته گذشته، گفت: با پیگیری‌های صورت گرفته مقرر شد عمده ۱۴۵ هزار خودرویی که هم‌اکنون در پارکینگ‌های ۲ شرکت خودروساز کشور وجود دارد تا پایان آبان ماه به صفر برسد.رئیس سازمان بازرسی کل کشور افزود: حسب دستور رئیس قوه قضاییه، هیئتی از سوی سازمان بازرسی کل کشور در شورای رقابت مستقر شد تا علاوه بر نظارت بر چگونگی اجرای ماموریت‌های این شورا، نظارت‌های لازم را در حوزه افزایش کیفیت، قیمت‌گذاری و نحوه فروش خودروها انجام دهد.