تعداد فوتی‌های روزانه کرونا در کشور به 34 نفر کاهش یافت


مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت دیروز در اطلاعیه‌ای جدیدترین آمار کرونا را اعلام کرد.
به گزارش وبدا، در این اطلاعیه آمده است: «تاکنون ۵۹ میلیون و ۵۹۲ هزار و ۷۷۰ نفر دُز اول، ۵۱ میلیون و ۴۰۲ هزار و ۸۵۸ نفر دُز دوم و پنج میلیون و ۹۲۲ هزار و ۲۱۳ نفر، دُز سوم واکسن کرونا را تزریق کرده‌اند و مجموع واکسن‌های تزریق شده در کشور به ۱۱۷ میلیون و ۳۴۰ هزار و ۴۲۴ دُز رسید.
در شبانه‌روز گذشته ۶۳۲ هزار و ۷۰۹ دُز واکسن کرونا در کشور تزریق شده است. از پنجم تا ششم دی ماه ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، یک هزار و ۹۶۷ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۳۴۴ نفر از آنها بستری شدند.


مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۶ میلیون و ۱۸۶ هزار و ۷۲۹ نفر رسید.
متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۳۴ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان‌باختگان این بیماری به ۱۳۱ هزار و ۴۳۴ نفر رسید.
پس از ۵۸۰ روز، مرگ و میر روزانه بیماران کرونایی به ۳۴ نفر رسید. آخرین بار ۵ خردادماه سال گذشته، رکورد ۳۴ فوتی در روز ثبت شده بود.
در شبانه روز گذشته ۲۵ استان کشور، مرگ و میر صفر و یک داشته‌اند اما بیشترین تعداد موارد فوت بیماران کرونایی مربوط به استان‌های اصفهان
با ۱۳ نفر، آذربایجان شرقی با پنج نفر، تهران با چهارنفر، فارس با سه نفر و خراسان رضوی و سیستان و بلوچستان با دو نفر بوده است.
در این بازه زمانی، در ۲۰ استان کشور هیچ موردی از مرگ و میر بیماران کرونایی ثبت نشده و پنج استان نیز، یک فوتی داشته‌اند.
خوشبختانه تا کنون ۶ میلیون ۲۸ هزار و ۴۹۵ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند. دو هزار و ۷۶۶ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخش‌های مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها تحت مراقبت قرار دارند.
تاکنون ۴۱ میلیون و ۵۹۲ هزار و ۹۸۴ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.»
آثار ارزشمند واکسیناسیون گسترده
کاهش محسوس و چشمگیر تعداد مبتلایان و فوتی‌های ناشی از کرونا در کشور که به لطف خدا به کمترین میزان در 580 روز گذشته رسیده است، به طور قطع از اثرات واکسیناسیون گسترده‌ای است که طی ماه‌های اخیر شتاب ویژه‌ای گرفت. به ویژه با روی کار آمدن دولت سیزدهم و در ادامه تلاش‌های گذشته با ورود جدی‌تر و هماهنگ‌تر مجموعه دولت و حتی شخص رئیس‌جمهور، واردات واکسن رشد چشمگیری پیدا کرد که خرید و تزریق بیش از 100 میلیون دز واکسن در کنار افزایش تولید واکسن‌های داخلی در دوره فعالیت دولت جدید شاهد این ادعاست.
اما این روزها که به واسطه تزریق واکسن و کاهش آمار مبتلایان و فوتی‌ها خیلی از افراد کمتر از گذشته در رعایت پروتکل‌ها جدیت به خرج می‌دهند، شاهد ورود سویه‌ای جدید به نام اُمیکرون به کشور هستیم که بیش از 110 کشور را درگیر خود کرده است. این روزها افزایش رعایت پروتکل‌ها و تکمیل واکسیناسیون و تزریق دز سوم مهمترین خواسته و توصیه کارشناسان برای در امان ماندن از تبعات امیکرون است.
شناسایی ۲۶ مورد مبتلا به اُمیکرون
در کشور تاکنون
در همین زمینه دیروز رئیس‌مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با اشاره به شناسایی ۲۶ مورد مبتلا به اُمیکرون در کشور گفت: اُمیکرون در دنیا شکل انفجاری به خود گرفته است، این سویه از ویروس در کشور ما فعلا مراحل اولیه را طی می‌‌کند و امیدواریم بتوانیم از گسترش انفجاری آن جلوگیری کنیم.
محمد مهدی گویا، در نشست خبری که در استودیو سلامت وزارت بهداشت و به صورت ویدئوکنفرانس برگزار شد، اظهارداشت: سویه اُمیکرون در دنیا به سرعت زیادی گسترش می‌‌یابد و بسیاری از کشورهای دنیا موارد ابتلا به این سویه را گزارش کردند. در کشور ما هم تا روز گذشته ۲۶ مورد ابتلا به سویه اُمیکرون شناسایی کردیم و ۱۲ مورد مشکوک هم در دست بررسی هستند که بلافاصله پس از تعیین تکلیف، اعلام می‌ شود.
امکان تشخیص انواع بیماری‌‌های ویروسی دستگاه تنفسی در کشور
گویا در پاسخی درخصوص امکانات تشخیص سویه اُمیکرون بیان داشت: ما امکان تشخیص انواع بیماری ‌های ویروسی دستگاه تنفسی در کودکان و بزرگسالان را در کشور موجود داریم و یک شبکه آزمایشگاهی گسترده در سطح کشور این کار را انجام می‌دهد و تمام موارد مشکوک که ذره‌‌ای تردید در تشخیص آنها وجود داشته باشد، به آزمایشگاه مرجع کشوری در انستیتو پاستور ایران و دانشکده بهداشت دانشگاه تهران ارجاع داده می‌‌شود تا به طور قطعی، تعیین تکلیف شود.
گسترش انفجاری سویه اُمیکرون در دنیا
وی ادامه داد: گسترش سویه اُمیکرون در دنیا شکل انفجاری به خود گرفته است. در کشور ما فعلا مراحل اولیه را طی می‌‌کند و امیدواریم بتوانیم با اقداماتمان حداقل از گسترش انفجاری این سویه در کشور جلوگیری کنیم و همه تلاش ما در این راستا است. ما اقدامات سختگیرانه زیادی درنظر گرفته و اجرا کرده‌ ایم. برخی از این اقدامات مربوط به مرزهای زمینی، هوایی و دریایی است که ستاد ملی کرونا دستورات لازم را صادر کرده است و تمام وزارتخانه ‌ها و سازمان‌های درگیر موظف به اجرای دستورالعمل‌‌ها شدند. برخی اقدامات سختگیرانه هم در رابطه با مراقبت هوشمند رعایت پروتکل ‌های بهداشتی در سطح اجتماع داشتیم که به مرحله اجرا رسیده است. اگر مشاهده کنیم که موارد بیماری درحال افزایش است، قطعا تصمیمات شدیدتری اتخاذ می‌‌کنیم.
واکسن ‌نزده‌‌ها
در معرض خطر ابتلا به اُمیکرون
رئیس‌مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت در ادامه، درخصوص افرادی که واکسن نزده‌اند، گفت: افرادی که هنوز واکسن نزده یا پروسه واکسیناسیون شان را تکمیل نکرده‌اند، در معرض ابتلا به انواع سویه‌ها هستند و باید این موضوع را جدی بگیرند، زیرا سلامت خود، خانواده و افراد جامعه را به خطر می‌اندازد. برای مثال، یک فرد مبتلا به سویه اُمیکرون در تهران، سه نفر از اعضای خانواده خود را مبتلا کرده است و این نشان می‌‌دهد بیماری سرعت انتقال خیلی زیادی دارد و مهمترین راه پیشگیری از انتقال اُمیکرون تزریق کامل واکسن است و باید نوبت سوم واکسن را تزریق کنند و پروتکل ‌های بهداشتی را رعایت کنند. تزریق واکسن و رعایت پروتکل یک پیوند ناگسستنی داشته و جدا از هم نیستند. لازم است کسی که حتی سه نوبت واکسن زده، باز هم نکات بهداشتی را رعایت کند و کسی که تمام پروتکل‌ها را رعایت می‌کند نیز باید حتما سه نوبت واکسن دریافت کند.
گویا اظهارداشت: انتظار داریم مردم عزیز کشورمان به دو نکته مهم توجه کنند؛ اول اینکه با دو نوبت واکسیناسیون باز هم احتمال ابتلا به سویه جدید وجود دارد و کسانی که می‌ خواهند بیشترین فایده از تزریق واکسن را ببرند و در برابر اُمیکرون در امان باشند، حتما سه نوبت واکسن دریافت کنند. البته دریافت دُز سوم هم باید بر اساس جدول زمانی و نه زودتر و نه دیرتر باشد که فاصله تزریق دُز سوم، سه ماه پس از تزریق دُز دوم است. افراد بالای ۱۸ سال که از نوبت دوم واکسنشان سه ماه گذشته باشد، اکنون می‌ توانند برای نوبت سوم واکسن مراجعه کنند.
تاکید بر لزوم رعایت پروتکل‌‌های بهداشتی
وی با تاکید بر لزوم رعایت پروتکل ‌های بهداشتی، افزود: رعایت این پروتکل‌‌ها هم به صورت فردی و هم به صورت جمعی اهمیت زیادی دارد. اکنون دو خوشه از این بیماران در تهران و خراسان داریم که داخل خانواده مبتلا شدند و این نشان می‌‌دهد وقتی یک نفر در خانواده مبتلا می‌ شود، بلافاصله دیگر اعضا هم مبتلا خواهند شد و تقاضا داریم که در خانه و جامعه و محل کار، پروتکل‌‌های بهداشتی را رعایت کنند. نباید اجازه دهیم وضعیتمان به گونه ‌ای شود که باز هم با موج سنگینی رو‌به‌رو شویم، زیرا موج‌‌ها بسیاری از خدمات بهداشتی درمانی را در سطح کشور تحت تاثیر خود قرار می‌‌دهد.
رئیس‌مرکز مدیریت بیماری ‌های واگیر وزارت بهداشت درخصوص عوارض احتمالی واکسن ‌ها نیز بیان داشت: ۹۵ درصد عوارض گزارش شده واکسن‌ها، خفیف و کاملا قابل انتظار است، مثلا درد محل تزریق، تب و... که ممکن است چند روزی با فرد همراه باشد.
تجمعات باید کاسته شود
گویا با تاکید براینکه تجمعات باید کاسته شده و از تجمعات، همایش‌ها، گردهمایی‌ها و مراسم و مهمانی‌های بی‌ مورد پرهیز شود، ادامه داد: اکنون انواع و اقسام واکسن کرونا در ایران تولید می‌‌شود یا در دست تولید است. سیاست وزارت بهداشت استفاده از واکسن‌‌های تولید داخل است. اکنون به طور قاطع می‌‌توان گفت اثربخشی واکسن‌‌های ما چیزی کمتر از واکسن ‌های دنیا ندارد و تلاش می‌کنیم از این واکسن‌‌ها استفاده کنیم و اگر مجبور به واردات واکسن باشیم، آن زمان این امکان هم
وجود دارد.
سرانجام واکسیناسیون کودکان زیر ۱۲ سال
وی درخصوص واکسیناسیون زیر ۱۲ سال نیز گفت: کمیته ملی واکسن نظر خود درباره استفاده از واکسن در کودکان زیر ۱۲ سال را صراحتا اعلام کرده است. واکسن‌‌های تولید داخل در کشور می‌‌توانند در این زمینه مورد استفاده قرار گیرند. ما طبق دستور رئیس‌جمهور محترم قرار است مستندات بیشتری در این رابطه جمع‌آوری کنیم که ستاد ملی کرونا متقاعد شود کودکان زیر ۱۲ سال هم واکسینه شوند.
اُمیکرون می‌تواند باعث شروع پیک جدید
در کشور شود
در همین حال کمال حیدری، معاون بهداشت وزارت بهداشت هم ضمن تاکید بر لزوم جدیت در رعایت کلیه پروتکل‌های بهداشتی و همچنین دریافت دز سوم واکسن توسط هموطنان، گفت: متاسفانه بسیاری فکر می‌کنند سویه اُمیکرون قدرت کشندگی ندارد، اما در عمل این ویروس با قدرت سرایت بسیار بالایی که دارد می‌تواند باعث شروع پیک جدید در کشور شود.
واکسن بوستر حداقل 80 درصد
بر انواع شدید اُمیکرون تاثیر دارد
معاون درمان وزارت بهداشت هم گفت: براساس نتایج تحقیقات واکسن بوستر حدود 80 درصد بر انواع شدید اُمیکرون تاثیر دارد، بنابراین باید در این مدت واکسیناسیون با سرعت بیشتری انجام شود.
سعید کریمی افزود: براساس گزارشات کمیته علمی، سرایت پذیری سویه اُمیکرون بسیار بالاست، به طوریکه موارد ابتلا در انگستان و فرانسه نشان می‌دهد پیک در عرض کمتر از 15 روز رخ داده و تعداد موارد به صورت انفجاری سیر صعودی داشته است.
اُمیکرون بیشتر افراد جوان را درگیر می‌کند
کریمی بیان داشت: براساس تحقیقات، سویه اُمیکرون بیشتر افراد جوان را درگیر می‌کند، از این‌رو استان‌های سیستان و بلوچستان، هرمزگان، بوشهر، کهگیلویه و بویراحمد و خوزستان که جمعیت جوانی دارند، باید بیش از سایر استان‌ها مراقب باشند.
وی ادامه داد: در هفته‌های پیش رو باید آمادگی کامل داشته باشیم تا در صورت افزایش تعداد بیماران، غافلگیر نشویم؛ واکسیناسیون، فاصله گذاری، استفاده از ماسک، ایجاد محدودیت و آمادگی کامل مراکز درمانی برای مقابله با سویه اُمیکرون ضروری است.
کمتر از یک‌ماه برای مقابله با اُمیکرون
زمان داریم
عضو کمیته علمی کرونا و رئیس‌بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری در گفت‌و‌گو با خبرگزاری تسنیم با تأکید بر لزوم تزریق دز سوم واکسن کرونا به افراد بالای 18 سال، بیان داشت: ما کمتر از یک‌ماه برای مقابله با سویه امیکرون فرصت داریم و بنابراین باید زودتر نسبت به تکمیل واکسیناسیون گروه هدف اقدام کنیم. پیام طبرسی درباره تفاوت علائم بالینی سویه امیکرون با سایر گونه‌های ویروس کرونا نیز گفت: تاکنون تفاوت فاحشی در علائم بالینی دیده نشده است اما با توجه به این‌که در مناطقی که سویه امیکرون گسترش پیدا کرده افراد جوان‌تر بیشتر درگیر شده‌اند؛ علائم، خفیف‌تر و شامل تب، بدن‌درد، درد مفاصل و سایر علائم سرماخوردگی بوده است اما برای به دست آوردن اطلاعات بیشتر به زمان بیشتری نیاز داریم.
سایر اخبار این روزنامه
صادرات رونق گرفت/ پادوهای آمریکا به دست و پا افتادند چرا بانیان وضع موجود نباید باشند(یادداشت روز) اخبار ویژه سونامی اُمیکرون در آمریکا، عربستان و سرزمین‌های اشغالی/تمامی فعالیت‌های نظامی صهیونیست‌ها تعطیل شد تعداد فوتی‌های روزانه کرونا در کشور به 34 نفر کاهش یافت دیدار خانواده شهید «محمد رستم» با پیکر مطهر فرزندشان پس از ۳۸ سال شبکه الجزیره: حمله شبیه‌سازی شده به دیمونا با دقت بسیار بالا انجام شد قبل از دستکاری اسناد توسط گروهک موسوم به «جمعیت امام علی (ع)»! از آنها عکس و فیلم گرفته بودیم ترحم به کسانی‌که با زور و تهدید اموال مردم را سرقت می‌کنند ظلم به مردم است شیفته آیت‌الله خامنه‌ای هستم، به زودی به ایران می‌روم روایت بانویی که با همت و پشتکار از کلاس‌های نهضت به کارشناسی ارشد رسید هاآرتص: روسیه، چین و ایران می‌دانند نظم آمریکایی به پایان رسیده است کمپین ‌سازی با چاشنی اعتراض‌ شگرد جدید تخریب و فضا ‌سازی علیه دولت صادرات رونق گرفت/ پادوهای آمریکا به دست و پا افتادند صادرات رونق گرفت/ پادوهای آمریکا به دست و پا افتادند