در بررسی ساختارهای فرهنگی، قوانین بازنگری و به‌ روزرسانی شود

سيد ابراهيم رييسي در همايش ملي منطق بازسازي انقلابي ساختار فرهنگي با بيان اينکه همواره آنچه نسبت به آن تهديد و شبيخون صورت مي‌گيرد ، فرهنگ غني ، دل پاک جوانان ، دين باوري ، هويت اسلامي ، ديني و فرهنگي اين جوانان است که سرچمشه اقتدار ملي  کشور محسوب مي شود، گفت: اقتدار ملي همين هويت است که از دين و فرهنگ ما برخواسته و اکنون مورد هجمه دشمنان قرار  گرفته است .
وي مخاطب محوري و چابک سازي دستگاههاي فرهنگي را مورد تاکيد قرار داد و با بيان اين‌که «به روز رساني قوانين در حوزه فرهنگ و توسعه سواد مجازي يک ضرورت اجتناب ناپذير است» ادامه داد: حذف دوباره کاري ها و تبديل دستگاههاي فرهنگي به دستگاهاي نقش آفرين و مساله محور با رويکرد توجه مخاطبان خود ضرورت دارد.
وي خواستار توجه دستگاه‌هاي فرهنگي به مخاطبان خود شد و با تاکيد بر اين‌که «نگاهها بايد بر حل مساله معطوف باشد»، خواستار تدوين شاخص هايي براي اندازه گيري عملکرد دستگاهها شد.
رييس‌جمهور  خاطرنشان کرد: تمام ساختار، سازمان و اعتبارات تخصيص يافته به دستگاههاي فرهنگي براي انجام و تحقق ماموريتي و حال سوال اين است که از آن ماموريت چه خبر؟


وي گفت: چابک سازي دستگاه هاي فرهنگي طوري که بتواند نقش آفرين باشد و مساله محور کار کند و با نگاه به حل مساله و نوع مخاطباني که دارد، کار کند.
رئيس شوراي عالي انقلاب فرهنگي همچنين گفت: تعيين نسبت هايي که بين دستگاه هاي فرهنگي رسمي و غيررسمي مانند خانواده، مسجد و هيات بسياري از ساختارهاي فرهنگ ساز در جامعه وجود دارد، مهم است چون دستگاههاي فرهنگي غير رسمي در تعليم و تربيت نقش قابل توجه و تعيين کننده اي دارند.
وي تاکيد کرد: در بررسي ساختارهاي فرهنگي حتما لازم است قوانين بازنگري و به روز رساني شود و در همين راستا رهبر معظم انقلاب اسلامي به هر سه قوه دستور دادند تنقيح قوانين را دنبال کنند.
وي با تاکيد بر «انجام مطالعات براي بروزساني قوانين» اين موضوع را ضرورت اجتناب ناپذير عنوان کرد و گفت که تمرکز بر اصلاحات در حوزه تعليم و تربيت بايد صورت بگيرد و در کنار آن طراحي شاخص‌هاي سنجش ميزان موفقيت براي حوزه فرهنگي که شاخص هاي کمي و کيفي را ارزيابي و مورد سنجش قرار داد، هم از ديگر موضوعات مهم و اجتناب ناپذير است.
رئيسي توسعه سواد مجازي را يک  ضرورت براي خانواده ها و براي همه عنوان کرد و گفت: توسعه سواد مجازي خود يک سوادي لازم دارد که بايد به تمام ابعاد اشراف داشته باشند و مسئول ان آموزش و پرورش است.
وي شناساسي ظرفيت زنان در حوزه هاي فرهنگي، آموزشي و اقتصادي و سياسي و اجتماعي را مهم عنوان کرد و افزود:  صدا و سيما در اين زمينه مسئوليت بزرگي دارد و اين ظرفيت هاي زنان که همواره مورد تشويق رهبري هستند بايد در جامعه شناسايي و معرفي شود و بکارگيري همه الگوهاي فرهنگي با تاکيد به فعال شدن معاونت هاي پژوهشي در بخش هاي مختلف به ويژه آموزش و پرورش از ديگر موضوعات مهم است که بايد توجه شود ومحوريت بخش هاي تربيتي و پژوهشي مهم است.
وي ساماندهي تعاملات فرهنگي  را مهم خواند و گفت: آنهايي که قصد تعامل فرهنگي با جمهوري اسلامي را دارند و برنامه ريزي براي مقاومت در مقابل با آن فرهنگي هاي که مي خواهند به مباني هجوم ببرند آمادگي وجود دارد  اما آنهايي که مي خواهند تهاجم کنند بايد ايستادگي کرد که ساز و کار خود را دارد.
رئيس شوراي عالي انقلاب فرهنگي تاکيد کرد: در اين توفان جنگ سايبري، کشوري که مباني فرهنگي غني و مستحکمي داشته باشد، هرگز تکانه ها او را تکان نخواهد داد؛ اگر مباني محکم باشد و صيانت شود، نبايد از توسعه الکترونيک نگران شد زيرا هرروز پديده اي نو به ميدان مي آيد و نگراني زماني است که هويت ملي تهديد شود. 
رئيسي با يادآوري يکي از مصاحبه ها درباره «گفت و گو» گفت: گفت و گو در جهت رفع شبهات و در جهت پيشرفت امور بسيار موثر است مقام معظم رهبري سال هاي قبل بارها فرموده اند بر کرسي هاي آزاد انديشي و حتما کرسي هاي  گفت و گو در مجامع علمي و فرهنگي کشور فعال شود زيرا در جهت توسعه فرهنگي نقش آفرين خواهد بود.
وي درباره راههاي تحقق آن گفت: با همکاري همه دستگاه ها اين محقق مي شود بنده مجري هستم و همه بايد به همه کمک کنيم تا همه اين اتفاق ها در ساختار توسعه فرهنگي اتفاق بيفتد. ما بايد بتوانيم حداکثر در هر فصلي ارزيابي داشته باشيد با شاخص هاي مشخص و ببينيم به اهداف رسيديم يا نه و ايراد کار در کجا بوده است و در اين راستا بايد تقسيم مسئوليت شود و با حساسيت دنبال شود.