اسكان حدود 77 هزار نفر از زلزله‌زدگان و ارسال محموله ٢٤٠ تنى بسته غذايى به خوى

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی جمعیت هلال احمر، پیرحسین کولیوند با اعلام این خبر اظهارداشت: تاکنون ٢٥ هزار بسته غذایی ۷۲ ساعته در بین متاثرین از زلزله ۸ بهمن ماه توزیع شده است و امروز نیز ۲۴۰ تن مواد غذایی از تهران بارگیری شده و در راه شهرستان خوی است. کولیوند افزود: تا ظهر سه شنبه(دیروز) تعداد ۱۹ هزار و ۲۰۰ تخته چادر توزیع و ۴۰ اردوگاه اسکان اضطراری در شهر خوی و روستاهای آسیب‌دیده برپا شده که براین اساس ٧٦ هزار و ٨٠٠ زلزله زده اسکان داده شدند. وی ادامه داد: تاکنون ٢٨ هزار و ٣٤٠ تخته پتو و ١٩ هزار و ٨٥٠ تخته موکت ۶ متری در اختیار زلزله زدگان قرار گرفته است. رئیس‌جمعیت هلال احمر تاکید کرد: ٣٨٨ نیروی عملیاتی هلال احمر به طور شبانه‌روزی در حال امدادرسانی به زلزله زدگان هستند و تیم‌های واکنش سریع از جمعیت‌های هلال احمر تهران، اردبیل، قزوین، زنجان و آذربایجان شرقی از روز اول سانحه در منطقه حضور یافته و در حال ارائه خدمات هستند.
حضور جهادی طلاب در مناطق زلزله‌زده خوی
مسئول دفتر حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان امدادونجات از آمادگی گروه‌های جهادی طلاب برای اعزام به مناطق زلزله‌زده خوی خبر داد.
حجت‌الاسلام والمسلمین صادقی با اشاره به هماهنگی صورت گرفته برای مشارکت طلاب در طرح حمایت‌های روانی از حادثه‌دیدگان بر ضرورت بهره‌گیری از مشارکت کانون‌های طلاب در این طرح تاکید کرد.


اسکان موقت زلزله‌زدگان خوی
در دانشگاه‌ها و مساجد
رئیس‌بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گفت: عملیات امدادرسانی و آواربرداری به زلزله‌زدگان توسط نیروها و ماشین‌آلات بنیاد مسکن در حال انجام است و زلزله‌زدگان به طور موقت در دانشگاه‌ها، مساجد و ساختمان‌های عمومی اسکان داده شدند.
به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهر‌سازی، اکبر نیکزاد اظهارداشت: ارزیابی‌های زمین‌لرزه خوی توسط نیروهای مستقر در مناطق زلزله‌زده در حال انجام است. هم‌اکنون برای سرعت دادن به عملیات آواربرداری و امدادرسانی به زلزله زدگان نیروهای بنیاد مسکن از استان‌های همجوار شامل آذربایجان شرقی، اردبیل، کردستان و زنجان به همراه ماشین‌آلات در منطقه حضور دارند. نیکزاد با تاکید بر تسریع در انجام عملیات‌آواربرداری در همکاری با مردم گفت: عملیات آواربرداری در مناطق مختلف زلزله‌زده اولویت‌بندی شده و پس از ارزیابی‌ها تا روز شنبه ۱۵ بهمن آمار نهایی تخریب و تعمیر به مسئولان ارشد برای اخذ تصمیم ارائه می‌شود. وی با اشاره به اینکه عملیات آواربرداری کاری دشوار است و در همکاری با مردم انجام خواهد شد، افزود: همکاری مردم در عملیات آواربرداری مناسب است و با توجه به بسیج تمامی نیروها و امکانات پیش‌بینی می‌شود تا اسکان موقت و امدادرسانی تسریع شود. رئیس‌بنیاد مسکن انقلاب اسلامی درباره روند اسکان موقت زلزله‌زدگان خوی، توضیح داد: اسکان موقت زلزله‌زدگان از جمله وظایف اصلی جمعیت هلال‌احمر است که ما در جریان فعالیت‌ها هستیم. در حال حاضر هلال احمر و وزارت کشور در همکاری با بسیج، سپاه، ارتش، استانداری، فرمانداری و بنیاد مسکن و سایر نهادها در حال این کار هستند و با توجه به اینکه همه مسئولان پای کار هستند امیدواریم کار با سرعت مناسب‌تری پیش برود.
نیکزاد گفت: عموما برخی از ساختمان‌های عمومی و دولتی در مناطق زلزله‌زده از جمله مسجد، بیمارستان و سایر ساختمان‌ها که مقاومت بالاتری داشته‌اند محل اسکان برخی از زلزله‌زدگان شده است. همچنین کسب و کارها در خوی و اطراف مناطق زلزله زده به منظور خدمات رسانی کار را از سر گرفته‌اند. نانوایی‌ها، مراکز تولیدی، مراکز خدماتی از جمله این مراکز هستند که فعالیت را از سر گرفته‌اند و شهر در حال بازگشت به حالت عادی است.
وی بیان داشت: وزیر کشور نیز مرتب پیگیر امدادرسانی، اسکان موقت و باز‌سازی هستند. استاندار آذربایجان شرقی نیز در مناطق زلزله زده خوی حضور یافت و اعلام کرد که هر کمکی لازم باشد برای استان‌ آذربایجان‌غربی و امدادرسانی به زلزله‌زدگان انجام خواهد داد.
بنابراین گزارش، زلزله‌ای به بزرگی ۵.۹ ریشتر در ساعت ۲۱ و ۴۴ دقیقه شنبه ۸ بهمن شهرستان خوی را برای چندمین بار در طول یک ماه گذشته لرزاند. این زلزله در عمق هفت کیلومتری از سطح زمین رخ داده و در مناطق مختلفی از استان‌های آذربایجان غربی و شرقی احساس شده است. تاکنون مرگ ۳ تن، مصدومیت صدها نفر و خساراتی به برخی ساختمان‌ها و منازل مسکونی گزارش شده است. شهرستان خوی در تاریخ ۲۸ دی ماه نیز زلزله‌ای ۵.۴ ریشتری را از سر
گذرانده بود.