چالش صداقت در انتخابات نظام پزشكي

روز جمعه پزشكان ايران براي انتخاب هيئت‌مديره نظام پزشكي يا پارلمان حرفه‌اي‌ خود پاي صندوق‌هاي رأي رفتند. با تأييد صلاحيت تقريبا تمام كانديداها (برخلاف دوره قبل)، چشم‌اندازي از مشاركت گسترده پزشكان در اين انتخاب، پيش‌رو قرار گرفت. وزارت بهداشت هم با اعلام اينكه انتخابات، هم حضوري و هم از طريق اينترنت امكان‌پذير خواهد بود، بر شور و شعف اين انتخابات افزود؛ چرا كه بسياري از پزشكان و به‌ویژه پزشكان جوان و دستياران، ممكن بود نتوانند حضوري شركت كنند يا شيوه اينترنتي را مدرن‌تر و راحت‌تر بدانند. به‌هرحال با اطميناني كه شخص وزير تا دو روز قبل از انتخابات درباره اين شيوه رأي‌گيري داد، تعداد بسياری براي حضور برنامه‌ريزي نكردند. متأسفانه با لغو ناگهاني انتخابات اينترنتي، بعد از گذشت نيمي از زمان انتخابات، مسائل و مشکلات زیادی ایجاد شده و احتمالا بيش از اينها ايجاد خواهد شد:
* حق انتخاب تعداد بی‌شماری از همکاران که به این وعده اطمینان کردند، زائل شد.
- بخش عمده‌ای از این گروه بی‌شمار،‌ دستياران و پزشکان عمومی هستند که قاعدتا باید بیشترین تأثیرات را در تصمیم‌گیری‌ها داشته باشند.
- میزان کاهش فاحش مشارکت پزشكان در مقایسه با انتخابات گذشته و آنچه را از این انتخابات با اوضاع کشور می‌شد انتظار داشت، می‌توان حدس زد.
- در جو موجود، گفت‌وگو، تردید و بحث در میان پزشكان ادامه خواهد یافت و نظام پزشكي برآمده، آن‌طور که باید، مقتدر نخواهد بود.
- اطمینان به سیستم اجرائی کشور و تعهدات مسئولان به‌ویژه در نظر جوانان، سست خواهد شد.
پزشكان بیش از هر صنفي قادر هستند بروز عوارض ناخواسته را بپذیرند؛ اما بیش از آن، نحوه برخورد با عوارض را ارزیابی می‌کنند. بنابراین انتظار مي‌رود مسئولان اعم از مسئولان وزارت بهداشت، هيئت نظارت و به‌خصوص هيئت‌مديره‌اي كه برايند اين انتخابات است، در جلب اعتماد همكاران خود تدابير مناسبي بينديشند، به‌ویژه كه اين هيئت‌مديره در برابر اولين چالش خود در حفظ حقوق پايمال‌شده بخشي از اعضای سازمان قرار دارد.