وحیدی: در مبارزه با فساد مهارت روایت‌سازی نداریم

جوان آنلاین: ما هم با فساد مبارزه می‌کنیم و هم این مبارزه را اعلام می‌کنیم، اما شاید به دلیل تبحر نداشتن در روایت‌سازی، دشمنان نقطه قوت ما را تبدیل به نقطه ضعف می‌کنند.
احمد وحیدی، وزیر کشور روز گذشته در «همایش مدیران کل روابط عمومی استانداری‌ها و سازمان‌های تابعه» که در وزارت کشور برگزار شد، اظهار کرد: موضوع اطلاع‌رسانی، به امری مستمر و همیشگی تبدیل شده و در نتیجه از سویی انتظارات جدیدی به همین خاطر درباره آن، شکل گرفته است. اطلاع‌رسانی و روایت هر اتفاق، بخش زیادی از فضای سیاسی، اقتصادی و اداره کشور را به خود اختصاص داده است، اما به نظرم باید متناسب با تغییر شرایط و چگونگی ذهنیت‌سازی درست، صورت بگیرد.
‌وحیدی تأکید کرد: دشمن مدام در حال تغییر سطح خط‌دهی اذهان در جنگ شناختی است و در این زمینه در حال تلاش است. ظاهراً کار دشمنان ارائه خبر است، اما آن را در قالب بسته‌ای ارائه می‌کنند تا در جامعه اثرگذاری داشته باشند.
وزیر کشور ادامه داد: رهبر انقلاب فرمودند اینکه ما مبارزه با فساد را انجام می‌دهیم، امر بسیار مبارکی است، اما دشمنان این نقطه قوت را به گونه‌ای مطرح می‌کنند که گویا نقطه ضعفی وجود دارد. ما هم با فساد مبارزه می‌کنیم و هم این مبارزه را اعلام می‌کنیم، اما شاید به دلیل تبحر نداشتن در روایت‌سازی، دشمنان نقطه قوت ما را تبدیل به نقطه ضعف می‌کنند. می‌خواهند ما را درگیر مسائل حاشیه‌ای کنند


وزیر کشور در ادامه این همایش در جمع روابط عمومی استان‌های وزارت کشور گفت: روابط عمومی دارای دانش مردم شناسی، جامعه شناسی، روانشناسی و ادبیات بوده و نیز از طرفی دارای هنر، خلاقیت و ابتکار است که در کنار هم تعریف می‌شوند تا به مخاطب‌های حقیقی و مختلف پاسخ مناسب دهند. وی افزود: دشمنان می‌خواهند ما را درگیر مسائل حاشیه‌ای کنند تا مسائل اصلی به فراموشی سپرده شود. به عنوان مثال دشمنان حضور مسئولان بین مردم را پوپولیستی مطرح می‌کنند، در حالی که این امر هم مردم‌داری است و هم موجب شنیدن حرف‌های مردم و مشکلات آن‌ها می‌شود و نشانه این است که مردم محور هستند، اما این موضوعات و حاشیه‌سازی‌ها موجب می‌شود که انرژی‌های زیادی گرفته و تلف شود.
وزیر کشور تصریح کرد: از مسئولیت‌های روابط عمومی‌ها انتقال دقیق اخباری است که حاصل آن روایت صحیح است. به عنوان مثال باید گفت فعالیت‌های اقتصادی دولت، بسیار خوب است. طرح‌هایی با ۱۵ تا ۲۰ سال سابقه کلنگ‌زنی تکمیل و افتتاح می‌شوند. ازسویی نرخ رشد ۲/۴ درصدی اقتصادی کشور که از سوی سازمان‌های جهانی اعلام شده در جای خودش که با همه فشار‌ها و تحریم‌ها صورت می‌گیرد، بسیار مهم است، اما دیدیم که دشمنان در اخبار خیلی عادی از کنار این نرخ رشد گذشتند، در حالی که برای رسیدن به این عدد کار بسیار زیادی انجام شده و کلی از دستگاه‌ها و وزارتخانه‌ها برای آن فعالیت انجام دادند.
وحیدی ادامه داد: در حال حاضر ظرفیت‌های بزرگ و کار‌های بزرگی در کشور انجام می‌شود، مثل همین نرخ رشد اقتصادی، نهضت ملی مسکن و رشد در حوزه نفت ولی این‌ها بیان نمی‌شود و یک موضوع دیگر مثل قیمت گوشت مهم‌ترین خبر روز می‌شود؛ البته قیمت گوشت هم مهم است و دوستان در دولت در حال کار برای حل آن هستند، ولی آیا باید همه چیز را پوشش بدهد؟! این‌جاست که باید روابط عمومی‌ها موضوعات را بیان کنند. روابط عمومی‌ها باید بتوانند اخبار را مدیریت کنند
وزیر کشور در ادامه گفت: گاهی اتفاقی در استان می‌افتد که روابط عمومی‌ها درست و صحیح در جریان آن اتفاق قرار نمی‌گیرند. در حالی که روابط عمومی‌ها باید بتوانند اخبار را مدیریت کنند. از سویی گاهی رسانه‌ها علاقه دارند یک مسئله کوچک را تبدیل یک موضوع ملی کنند که البته این از خصوصیت فضای مجازی است ولی نباید اجازه بدهیم چنین اتفاقی بیفتد. انجام کار‌های تبیینی می‌تواند ترمیم‌کننده بعضی از برداشت‌های اختلافی باشد و این بسیار اهمیت دارد.
وزیر کشور خطاب به روابط عمومی‌ها تصریح کرد: شما روابط عمومی‌ها تسهیل‌گر اساسی هستید، تا استانداران بتوانند با قشرها، گروه‌ها و جریانات مختلف دیدار داشته باشند و همه به صورت کامل در توسعه استان نقش داشته باشند، لذا این ابتکار وخلاقیت‌ها به عهده شماست زیرا شما بازو‌های رسانه‌ای استانداران هستید. باید تأثیر پول در تبلیغ داوطلبان را به حداقل برسانیم
وی با اشاره به موضوع مشارکت در انتخابات، بیان کرد: دشمن تلاش دارد که مشارکت در انتخابات به حداقل برسد. کسانی که ادعای دموکراسی دارند، تبلیغ عدم مشارکت می‌کنند. این‌ها با هم تناقض دارند در حالی که مردم‌سالاری با حضور همه مردم شکل می‌گیرد. برخی چطور می‌توانند ادعا کنند که ما طرفدار دموکراسی هستیم و از طرف دیگر انتخابات را تحریم می‌کنند یا مردم را دعوت به عدم مشارکت می‌کنند و می‌گویند ما نماینده نداریم! در حالی که باید روی برنامه‌ها رقابت کرد و رقابت روی افراد نیست. وزیر کشور در ادامه گفت: از وظایف قطعی ما در بحث مشارکت در انتخابات این است که باید همه ظرفیت‌های رسانه‌ای را آماده‌سازی کنیم. باید امکانات جمعی دستگاه‌ها را در این زمینه جمع کرده و به طور مساوی بین همه داوطلبان انتخابات تقسیم کنیم. در واقع تقسیم عادلانه امکانات در قانون جدید انتخابات آمده و ظرفیت خوبی است. روابط عمومی‌ها نیز باید این امکانات را شناسایی کرده و مشخص کنند تا این امکانات به صورت مساوی در اختیار داوطلبان قرار گیرد. وی ادامه داد: در حال حاضر حدود ۲۰۰ کانال درصدا و سیما برای ارائه به داوطلبان قرار گرفته است تا حداکثر استقاده عادلانه برای حضور داوطلبان در انتخابات انجام شود. وحیدی تأکید کرد: باید کاری کنیم داوطلبان سقف هزینه‌های خود را کم‌کنند و هزینه زیادی توسط آن‌ها صورت نگیرد تا این‌گونه وامدار عده‌ای که کمکشان کردند، نشوند. از سویی عده‌ای که شایسته هستند ولی پول تبلیغات ندارند نیز بتوانند در انتخابات شرکت کنند و خود را به جامعه معرفی کنند. باید تأثیر پول در تبلیغ داوطلبان را به حداقل برسانیم و این ظرفیت خوبی است که در قانون جدید انتخابات به آن اشاره شده است. اینگونه موضوع و دغدغه‌ای که مورد توجه مردم بود که چرا برخی داوطلبان پول‌های زیادی را در انتخابات خرج می‌کنند، نیز برطرف می‌شود. وی افزود: روابط عمومی‌ها باید این ظرفیت را کامل کنند و برای همه اقشار جامعه از طیف‌های مختلف در این خصوص برنامه‌ریزی داشته باشند.
وزیر کشور اضافه کرد: مشارکت مردم هم برای ریل‌گذاری آینده کشور لازم است و هم موجب مبارزه با توطئه‌های دشمن می‌شود و هم نشان می‌دهد که جمهوری اسلامی از بن دندان به حضور مردم معتقد است و آن را واقعی می‌داند و نه نمایشی و دموکراسی و مردم سالاری واقعی آن چیزی است که در ایران اتفاق می‌افتد. روابط عمومی‌ها باید ظرفیت‌های استانی را بسیج‌کنید که فراوان است و فقط به ظرفیت‌های خود اکتفا نکنند. هر جا به مردم تکیه کردیم موفق شدیم
رئیس شورای اطلاع رسانی دولت هم طی سخنانی در همایش مدیران کل روابط عمومی استانداری‌ها و سازمان‌های تابعه وزارت کشور با تأکید بر ضرورت استفاده روابط عمومی‌ها از همه ظرفیت‌های استانی در تقویت مشارکت انتخاباتی گفت: هر جا به مردم تکیه شد از جنگ هشت ساله گرفته تا برخی مشکلات داخلی، موفق عمل کرده‌ایم.
سپهر خلجی گفت: بحث انتخابات مهم‌ترین دستور کار نظام است و ضروری است همه ظرفیت‌ها را شناسایی و فعال کنیم تا مشارکت پرشور رقم بخورد و این امر، شدنی است. وی با اشاره به رویکرد دولت سیزدهم در ارتباط نزدیک با مردم، تأکید کرد: مشارکت مردم می‌تواند بسیاری از توطئه‌ها را خنثی سازد. رئیس شورای اطلاع رسانی دولت با اشاره به امکان برنامه‌ریزی برای رویداد‌های مختلف از جمله رأی اولی‌ها گفت: رأی دادن یک افتخار ملی است و ضروری است این مسئله به درستی تبیین شود.
خلجی همچنین با اشاره به اهمیت کار رسانه‌ای عالمانه، تأکید کرد هر نوع تصمیم‌گیری در استان‌ها که بر زندگی اجتماعی اثر می‌گذارد باید همراه با پیوست رسانه‌ای باشد. وی با تشریح اینکه برخی پروژه‌ها و دستاورد‌های مرتبط با پیشرفت کشور در استان‌ها ظرفیت بسیار خوبی برای تولید محتوای هنری - تبلیغی دارند، خاطرنشان کرد: با استفاده از ابزار هنر باید مردم را در جریان اقدامات مهم دولت قرار دهیم.