دادستان کل کشور با بازگشایی انجمن صنفی روزنامه نگاران مخالف است

شهروند| با گذشت بیش از ۱۱ ماه از اعلام موجودیت انجمن صنفی روزنامه‌نگاران استان تهران، تشکیل نخستین مجمع عمومی این انجمن در دی ۹۵ و انتخاب اعضای هیأت‌مدیره، همچنان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی حاضر به ثبت این انجمن نشده تا این موضوع بار دیگر و در جلسات حضور وزرای پیشنهادی کابینه دوازدهم در مجلس، مطرح شود. تعدادی از نمایندگان فراکسیون امید مجلس دهم که پیش از این و در تذکراتی به وزیر کار از او درباره دلیل ثبت‌نشدن این انجمن توضیح خواسته بودند در جلسه دو روز پیش خود با گزینه پیشنهادی رئیس‌جمهوری برای وزارت کار، بار دیگر درباره انجمن صنفی روزنامه‌نگاران استان تهران توضیح خواستند که این‌بار پاسخ متفاوتی از «علی ربیعی» دریافت کردند. ربیعی در این جلسه و در پاسخ به پرسش نمایندگان گفت: «درخصوص بازگشایی انجمن صنفی روزنامه نگاران ایران باید گفت که بنده 4 مرتبه با دادستان کل در این خصوص ملاقات کردم و ایشان گفت اجازه بازگشایی این انجمن را نمی‌دهیم.» ربیعی که عزم خود را جزم کرده تا برای بار دوم قبای وزارت را برتن کند می‌گوید که با وجود مخالفت دادستان راهکاری برای این مسأله دارد: «البته نامه رسمی از سوی دادستان تهران ارسال شد که نمی‌توان آن انجمن صنفی را بازگشایی کرد، اما بنده راهکار دیگری را دنبال کردم به نحوی که اکنون انجمن روزنامه‌نگاران استان‌ها آماده ثبت و فعالیت است.» محتوای این جلسه برای نخستین‌بار و به‌طور اختصاصی در خبرگزاری «خانه ملت» وابسته به مجلس شورای اسلامی منتشر شده و در متن آن توضیحی از ربیعی درباره دلیل ثبت‌نشدن انجمن صنفی روزنامه‌نگاران استان تهران نیامده است.
درباره این سخنان ربیعی، «شهریار شمس‌مستوفی»، عضو هیأت موسس انجمن صنفی روزنامه‌نگاران استان تهران به «شهروند» می‌گوید: «سخنان آقای ربیعی نکته تازه‌ای ندارد و آقای اژه‌ای هم قبلا درباره انجمن ایران این موارد را بیان کرده بود. آقای اژه‌ای گفته بودند که اگر روزنامه‌نگاران انجمن می‌خواهند باید انجمن تازه‌ای ثبت کنند و امکان بازگشایی انجمن سابق وجود ندارد.» این روزنامه‌نگار ادامه می‌دهد: «برای تشکیل انجمن تازه، با توجه به تغییری که در قوانین در دولت احمدی‌نژاد ایجاد شد و تشکیل انجمن‌های صنفی به صورت کشوری امکان‌پذیر نبود و باید انجمن‌ها به صورت استانی تشکیل می‌شدند و بعد این انجمن‌های استانی کانون‌های عالی را تشکیل دهند. پس تشکیل انجمن سراسری امکان‌پذیر نبود. این باعث شد که تلاش برای تشکیل و ثبت انجمن صنفی روزنامه‌نگاران استان تهران شروع شود که درنهایت نخستین مجمع آن تشکیل، اساسنامه تصویب و اعضای هیأت‌مدیره انتخاب شدند.» رئیس نخستین مجمع انجمن صنفی روزنامه‌نگاران استان تهران درباره دلایل ثبت‌نشدن این انجمن می‌گوید: «روال قانونی پس از تشکیل مجمع عمومی طی شد اما چند ماه پیش وزارت کار اعلام کرد که تعدادی از کسانی که در مجمع رأی آوردند شرایط لازم برای عضویت در هیأت‌مدیره را ندارند؛ چون در اساسنامه و قوانین بالادستی شرایطی لحاظ شده بود. این روند سه چهار ماهی طول کشید تا به این‌جا رسید. اما وزارت کار نه مکتوب این موضوع را اعلام کرد و نه حتی توضیح داد که براساس کدام شرایط بعضی اعضا شرایط ندارند.» شمس‌ مستوفی درباره پیشنهاد کنونی وزارت کار هم می‌گوید: «پیشنهاد وزارت کار این است که افرادی که شرایط را ندارند از هیأت‌مدیره حذف شوند و گزینه‌های بعدی به ترتیب آرای نخستین مجمع، جایگزین شوند. بعضی از دوستان در این شرایط معتقدند که بعد از طی شدن تمام مراحل قانونی، وزارت کار حق ندارد بعضی از افراد را برای عضویت در هیأت‌مدیره فاقد شرایط بداند. پیشنهاد دیگری هم که مطرح می‌شود این است که یک مجمع دیگر تشکیل شود و افراد دیگری انتخاب شوند که این کار هم مشکلات قانونی دارد چون هنوز انجمن ثبت قانونی نشده و تشکیل مجمع دوم با مشکلات قانونی ازجمله نبود مقام قانونی برای برگزاری مجمع روبه‌رو ‌شود.»
 البته شمس مستوفی مشکلات ثبت را قائم به یک فرد نمی‌داند: «اتفاقاتی که درباره انجمن می‌افتد احتمالا خیلی قائم به فرد نباشد و حساسیت از جایگاه‌های متفاوتی وجود دارد. من فکر می‌کنم این‌که وزیر آینده چه فردی باشد تفاوت اساسی در این زمینه ایجاد نکند.»