طی مراسمی رسمی و با حضور خانواده آیت‌الله هاشمی ؛ بزرگراه نیایش به آیت‌الله هاشمی رفسنجانی تغییر نام داد

مراسم تغییر نام بزرگراه نیایش به نام آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی روز گذشته و با حضور خانواده آیت‌الله هاشمی، حجت‌الاسلام سید حسن خمینی، شهردار تهران، برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی و اعضای چهارم و پنجم شورای اسلامی شهر تهران برگزار شد.
به گزارش خبرنگار ما، در این مراسم که در ایوان شمس برگزار شد مهندس محسن هاشمی با گرامیداشت یاد و خاطره شهید محسن حججی اظهار داشت: اخلاق خوش آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی ورد زبان همه است و اعتبار ما هر چه هست از اوست.
فرزند آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی با تشکر از کمیته نامگذاری شورای‌چهارم ادامه داد: از شورای‌چهارم که مصوبه نامگذاری را در آخرین روزهای فعالیت تصویب و همچنین محمدباقر قالیباف که دستور موکد اجرای این مصوبه را دادند تشکر می‌کنم.
نفر نخست منتخب مردم تهران در شورای‌شهر پنجم با بیان اینکه آیت‌الله هاشمی از 14 سالگی که به سمت قم، روستا را ترک کرد همواره برای سعادت و آبادانی ایران تلاش کرد، گفت: همه دوستان آیت‌الله هاشمی معتقدند اگر او در حوزه می‌ماند و به دروس علمی می‌پرداخت الان مقام بسیار عالی داشت اما آیت‌الله هاشمی برای حفظ مسئولیت و برای گریز از ساواک، قم را به سمت تهران ترک کرد و تقریبا 50 سال است در تهران سکونت داشت.


محسن هاشمی با بیان اینکه امروز نام یک خیابان به نام یک شهروند مسئولیت‌پذیر تهران می‌شود، خاطرنشان کرد: مسائل تهران از دید آیت‌الله هاشمی غافل نبود و زمانی که در مجلس حضور داشتند مجمع نمایندگان تهران را تشکیل و مسائل تهران را بررسی و برای آن تصمیم‌گیری می‌کردند.
وی متذکر شد: از مهمترین اقدامات این مجمع متروی تهران است که امروز یکی از بزرگترین مشکلات تهران را حل کرده است. همچنین این مجمع به فاضلاب و جمع‌آوری آب‌های سطحی در تهران توجه داشت و با کمک دولت‌وقت این مسائل را دنبال می‌کرد.
عضو پنجمین شورای اسلامی شهر تهران خاطرنشان کرد: آیت‌الله هاشمی تا پایان عمر اهتمام زیادی به آبادانی تهران داشت و حضور چند میلیونی مردم در مراسم تشییع پیکر او نشان از قدرشناسی مردم نسبت به او بود.
وی ادامه داد: آیت‌الله هاشمی فردی بود که علاقه وافری به اعتدال و میانه‌روی و توجه به پیشرفت و آبادانی ایران داشت.
همچنین، حجت‌الاسلام سید حسن خمینی با بیان اینکه امروز روز مبارکی است، اظهارکرد: جلسه به نام یکی از بزرگترین شخصیت‌های سیاسی ایران به همت شهرداری شکل گرفته است.
وی با اشاره به اینکه هفته آینده درباره خدمات محمدباقر قالیباف صحبت خواهم کرد، ادامه داد: یکی از شهردارهای تاریخ ایران غلامحسین ابتهاج است که در دو مقطع اوایل دهه 20 و بعد از 28 مرداد شهردار شده است. او برادر ابوالحسن ابتهاج است.
سید حسن خمینی در ادامه گفت: داستان نامگذاری اگر صرفا تکریم یک فرد باشد به همین‌جا ختم نمی‌شود. بهتر بود قبل از رحلت خیابان به نام او نامگذاری می‌شد نه اینکه هاشمی این کار خواب را از چشم او ببرد. او در هر حالتی خواب آرامی داشت.
حجت‌الاسلام سید حسن خمینی با بیان اینکه شاهد حوادث تلخ و شیرین زیادی در ده سال آخر زندگی آیت‌الله هاشمی بودیم، گفت: چرا باید نام هاشمی را در جامعه زنده نگه داریم؟ ویژگی‌های او و علل آن بسیار زیاد است اما جامعه به دو درس از زندگی آیت‌الله هاشمی احتیاج دارد. او زمان مرگ 82 ساله بود اما جوان‌اندیش بود و فرزند زمان خویش بود.
وی متذکر شد: یک روحانی تحصیلکرده اندیشمند فقیه که مربوط به گذشته نبود و به امروز جامعه شناخت داشت و برای فردای جامعه تلاش می‌کرد.
سید حسن خمینی با تاکید بر اینکه ما نیاز داریم امروز را بشناسیم، گفت: مرحوم آیت‌الله هاشمی از گذشته جدا نمی‌شد. می‌دانست اگر حال از گذشته خود منفک شود فرو می‌غلتدد اما در گذشته نمی‌ماند. ما حتی به خطای پیشینیان نیاز داریم که دوباره تکرار نکنیم. او فرزندی بود که در زمانه خود می‌زیست، درد جامعه را می‌شناخت و همتی برای بهتر شدن فردای جامعه داشت.
وی با اشاره به ویژگی دوم آیت‌الله هاشمی گفت: مرحوم هاشمی عمل می‌کرد به آنچه می‌شناخت و صرفا سخن نمی‌گفت. سخن‌ها را می‌شنید و گامی به سوی حل بر می‌داشت. ایشان شجاعت حرکت داشت، چیزی که ما امروز به آن احتیاج داریم.
نوه امام(ره) همچنین خاطرنشان کرد: ما امروز احتیاج داریم دردها و نیازهایمان را بشناسیم اما شناخت فقط کافی نیست و باید به سوی آنها حرکت کنیم. قدرت تصمیم‌گیری در آیت‌الله هاشمی در سال 92 زمانی که برای ثبت‌نام انتخابات ریاست‌جمهوری رفت، دیده شد. او در آن زمان همه زندگی سیاسی خود را با این کار عرضه کرد.
وی یادآور شد: زمان حمایت از حجت‌الاسلام حسن روحانی همه یافته‌های خود را برای کاندیدایی قرار داد که احتمال داشت پیروز نشود. ما باید از او یاد بگیریم که همه چیز را بشناسیم و در راه ساختن جامعه و سعادتمند کردن فرزندان حاضر شویم و هر هزینه‌ای را بدهیم.
سید حسن خمینی تاکید کرد: اینکه امروز بر دیوار شهر نام آیت‌الله هاشمی را قرار می‌دهیم و این را نیاز برای جامعه می‌دانیم برای این است که به این درس نیاز داریم و باید مرور کنیم که برای سعادت فردای این مردم هر هزینه‌ای را باید داد. آبروی یک رجل سیاسی به درد قبرش نمی‌خورد؛ باید برای مردم مصرف شود. باید تصمیم گرفت و با شجاعت برای بهروزی این جامعه هزینه داد. گاهی اوقات این تصمیم صبر است و گاهی اوقات جوش و خروش است. آیت‌الله هاشمی هر دو حالت را داشت.
محمدباقر قالیباف نیز در این مراسم با بیان اینکه این توفیق نصیب مدیریت‌شهری شد و اعضای شورای‌چهارم این سنت حسنه را برجا گذاشته و مکان‌هایی را به نام افراد خاص جامعه برای یادآوری و حفظ این سرمایه‌های بزرگ پایه‌گذاری کردند.
وی ادامه داد: روزهای آخر شورای‌چهارم توفیقی نصیب ما شد تا مراسم نامگذاری اتوبانی را به‌نام یکی از بزرگ‌ مردترین مردان تاریخ انجام دهیم. ما هر جای تاریخ ایران را نگاه کنیم رد پایی از آیت‌الله هاشمی دیده می‌شود.
شهردار تهران با اشاره به خاطرات مبارزات آیت‌الله هاشمی گفت: آنقدر این مرد در تاریخ ایران نقش دارد که هرروز می‌توان به داستانی از آن تاریخ اشاره کرد. من زمان انقلاب 16 ساله بودم. همان روزها بود که با نام هاشمی آشنا شدم و این توفیق نصیب من شد با کسی که چندین سال تنها نامش را می‌شناختم از نزدیک در جبهه‌های حق علیه باطل آشنا شوم. آن زمان آیت‌الله هاشمی ماهی یک بار و یا هر هفته بنا به مسئولیتی که در میدان جنگ داشتند به جبهه می‌آمدند.
قالیباف نقش آیت‌الله هاشمی را در دفاع مقدس بسیار برجسته دانسته و گفت: از آن روز با تیزهوشی، مدیریت و دقت آیت‌الله هاشمی آشنا شدم. زمان ورود آزادگان نیز آیت‌الله هاشمی با نامه‌نگاری‌های زیادی که به رژیم بعث داشتند تلاش بسیاری برای بازگشت اسرا به کشور داشتند.
وی تاکید کرد: آیت‌الله هاشمی بسیار پیگیر موضوع بازگشت اسرا بود و تلاش می‌کرد این مسیر به‌طور کامل باز شود و اسرا با دقت و سلامت به وطن بازگردند.
قالیباف با اشاره به نقش آیت‌الله هاشمی در حوزه سازندگی گفت: زمان سازندگی هنگامی که بحث بازسازی مناطق جنگی آغاز شد آیت‌الله هاشمی رئیس دولت بود و من توفیق داشتم آن دوران و در کل این 8 سال در حوزه سازندگی برای بازسازی مناطق فعالیت کنم. آیت‌الله هاشمی این دوره نیز به شدت و با وسواس خاصی موضوع را پیگیری می‌‌کردند.
شهردار تهران خاطرنشان کرد:‌ در هر یک از آثار مدیریتی و تصمیمات آیت‌الله هاشمی که نگاه می‌کنیم تلاش و پیگیری‌های شبانه‌روزی او در آنها دیده می‌شود. به یاد دارم زمانی که قرار بود تونل توحید احداث شود فضای سیاسی در تهران بر علیه اجرای این تونل ایجاد شده بود. روزی آیت‌الله هاشمی از من خواست به دفترشان بروم. گفت زمانی که در شورای‌انقلاب بودیم یکی از موضوعات مهم ما رفع ترافیک این منطقه بود. همچنین در دهه 70 نیز بسیار بر این موضوع توجه داشتیم اما محقق نشد حال از اینکه شما این پروژه را انجام دادید بسیار خوشحالیم و بدانید برای کسی که کار سازندگی می‌کند همیشه فشار و سختی وجود دارد.
قالیباف خاطرنشان کرد: آیت‌الله هاشمی هر موقع که سر هر پروژه‌ای حاضر می‌شد خستگی از تن او می‌رفت. من در بیش از 100 پروژه با او بودم و همیشه این شور و نشاط را در چهره آیت‌الله هاشمی مشاهده می‌کردم و همان‌طور که رهبر انقلاب فرموده‌اند: «آیت‌الله هاشمی از استوانه‌های این نظام است».
وی با اشاره به یادداشتی با دست‌خط آیت‌الله هاشمی گفت: من هم مانند آیت‌الله هاشمی یک روستازاده هستم و به این مردم خدمت کردم، البته هم خطا کردم و هم خدمت و امیدوارم دیگران اینها را تجربه خود قرار داده و خطاها و اشتباهات ما را تکرار نکنند.
همچنین شاکری عضو چهارمین دوره شورای‌شهر تهران در این مراسم گفت: نامگذاری معابر و خیابان‌ها به نام بزرگان موقعیتی است تا بتوانیم از وجود آنها و تلاش‌هایی که داشتند درس بگیریم. در این نامگذاری همه افرادی که در شورای‌شهر حضور دارند نقش داشته و این تغییر نام در صحن شورا به تصویب رسید. مردم از امروز هنگام گذر از این بزرگراه همان تعابیر بلندی را مرور می‌کنند که هنگام شنیدن نام آیت‌الله هاشمی رفسنجانی به ذهن‌شان می‌رسد.
در ادامه مراسم نامگذاری بزرگراه نیایش به آیت‌الله هاشمی رفسنجانی، سید محمود دعایی ضمن تقدیر از اقدام شایسته در نامگذاری بزرگراه به نام شخصیت برجسته انقلاب، آیت‌الله هاشمی رفسنجانی با ذکر چند خاطره یاد ایشان را گرامی داشت.