ابهام در سرنوشت ۲۰ هزار میلیارد تومان در شهرداری تهران

پیشنهاد تشکیل کارگروه پیگیری تخلفات شهرداری
ابهام در سرنوشت 20 هزار میلیارد تومان در شهرداری تهران
احمد مازنی: پیگیر تفحص از شهرداری تهران هستیم
آرمان: گزارش اخیر شهردار تهران در ارتباط با تخلفات شهرداری سابق به حدی تکان دهنده بود که بسیاری را در مقام سخن برآورد. از سویی شورای شهر نسبت به تفحص از عملکرد شهردار سابق و زیرمجموعه او اصرار دارد و از سوی دیگر نمایندگان مجلس دوباره می‌خواهند طرح تحقیق و تفحص از شهرداری سابق را به جریان بیندازند. در این راستا باید دید که قضیه تحقیق و تفحص از شهرداری تهران به‌کجا خواهد رسید و در صورت اثبات تخلفات ذکر شده قانون چه برخوردی با متهمان خواهد داشت.


مشابه آن نداشته‌ایم
رئیس کمیسیون بودجه شورای شهر تهران با اشاره به گزارش سند تحویل و تحول شهرداری تهران، اظهار داشت: پایه گزارش بسیار خوب بود چرا که شورای شهر در مصوبه‌ای خواهان آن بود که شهرداری تهران گزارشی ارائه دهد که به طور دقیق و شفاف بدانیم شهر را در چه وضعیتی تحویل گرفته‌ایم و کجا ایستاده‌ایم؟ تا بتوانیم بر اساس آن برای چهار سال پیش رو برنامه‌ریزی و تصمیم‌گیری کنیم. مجید فراهانی در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه گزارش ارائه شده تحویل و تحول یک سند خاص است، چرا که گزارش مشابهی از آن در شهرداری طی سال‌های متمادی گذشته مشتمل بر چالش‌های پیش رو هنگام تحویل و تحول وجود ندارد، گفت: با بررسی‌هایی که داشتم معلوم شد در دوره‌های طولانی فعالیت شهرداری در دهه‌های گذشته مشابه چنین گزارشی نداشته‌ایم، هرچند گزارش‌های تبلیغی تهیه شده شهردار قبلی برای مدیران آینده وجود دارد که البته جای تعجب دارد چرا که هر مدیری باید بداند چه چیزی را دقیقا تحویل گرفته و بر اساس آنچه که تحویل گرفته باید بتواند برنامه‌ریزی کند تا دقیقا چشم‌انداز مشخصی در خصوص وضعیت شهرداری تهران به دست بیاید.
می‌توانست بهتر باشد
وی با بیان اینکه البته این گزارش می‌توانست بهتر ارائه شود گفت: به عنوان مثال در قسمت ابتدایی که شهردار گزارشی در خصوص فساد در شهرداری ارائه کرد توقع این بود که شهردار محترم تنها به سوء استفاده در یک قرارداد حدود یک میلیاردی اکتفا نکند. چرا که همه ما می‌دانیم که وضعیت فساد در قراردادهای شهرداری با این رقم‌های کوچک قابل مقایسه نیست و مشکلات ما در قراردادهای خارج از تشریفات مناقصه بسی بیش از اینهاست. مشکل قراردادهای صوری یک میلیارد و 10 میلیارد و 100 میلیارد نیست و با اخباری که از بازداشت نفر دوم شهرداری گذشته به گوش می‌رسد موضوع حیف و میل اموال در شهرداری در میان افکار عمومی نباید در حد یک میلیارد تقلیل یابد. رئیس کمیته بودجه شورای شهر تهران با بیان اینکه طی جمع‌بندی دوازده سال از سال 84 تا 96 در بررسی بودجه و ردیف هزینه‌ها و درآمدها متوجه شدیم که فاصله بین مجموع درآمدهای مکتسبه تا مجموع هزینه‌های ثبت شده رقم بالایی حدود 20 هزار میلیارد تومان است، تصریح کرد: وقتی مجموع درآمدهای حاصله را از مجموع هزینه‌های انجام شده کسر می‌کنیم به یک شکاف 20 هزار میلیارد تومانی طی مجموع 12 سال گذشته می‌رسیم و معلوم نیست این 20 هزار میلیارد تومان کجا رفته و باید این رقم گمشده تعیین تکلیف شود. هر چند که برخی می‌گویند این پول برای پرداخت بدهی و دیون صرف شده اما جای سوال است که مگر حساب و کتاب نداریم که در هیچ کجا قید نشده است که این 20 هزار میلیارد تومان کجا رفته؟ هر چند که برخی‌ها هم معتقدند این رقم به‌خاطر حسابرسی تعهدی ایجاد شده اما این تعهدات باید در سال‌های بعد جبران می‌شد. البته این رقم بر اساس گزارش شهردار محترم 5200 میلیارد تومان است به هر حال باید دستگاه قضائی و سازمان بازرسی کل کشور به این موضوع ورود کند و تکلیف 20 هزار میلیارد یا 5200 میلیارد تومان گمشده روشن شود.
ادامه صفحه 16