بلومبرگ تشریح کرد

سفر روحانی به سوییس و اتریش مهم بود چراکه سوییس منافع آمریکا را برای ایران تشریح می‌کند و اتریش ریاست دوره‌ای اتحادیه اروپا را بر عهده دارد‌.
حسن روحانی، رییس‌جمهور ایران در راستای تحت تاثیر قرار دادن اروپا برای عمل به وعده حفظ توافق هسته‌ای ایران که اخیرا از سوی آمریکا رها شد، به سوییس و اتریش سفر کرد‌.
به گزارش جامعه ایرانی به نقل از بلومبرگ، سفر هفته گذشته به برن و بعد وین احتمالا آخرین سفر اروپایی روحانی پیش از آغاز اعمال مجدد تحریم‌های دونالد ترامپ، رییس‌جمهور آمریکا علیه ایران خواهد بود که ششم آگوست (15 مرداد) آغاز می‌شود‌. ایران اعلام کرده که فعالیت‌های هسته‌ای خود را از سر می‌گیرد و در پی آمریکا از برجام خارج خواهد شد مگر اینکه فرانسه، آلمان و انگلیس تداوم سرمایه‌گذاری و تجارت را تضمین کنند‌.
شش کشور باقی‌مانده در این توافق فردا در وین دیدار خواهند کرد تا بسته اقتصادی که اروپایی‌ها برای مقابله با تاثیر خروج آمریکا از توافق آماده کرده را بررسی کنند‌. روحانی در کنفرانس خبری مشترک با آلن برسه، رییس‌جمهور سوییس گفت ایران تا زمانی که از برنامه جامع اقدام مشترک ۲۰۱۵ سود ببرد، بخشی از آن خواهد بود‌. وی تاکید کرد آمریکا در توقف صادرات نفت ایران موفق نخواهد بود‌.


وی اضافه کرد هر دو کشور بر این باورند که برجام یک دستاورد مهم است که به خاطر صلح و امنیت بین‌الملل باید حفظ شود‌. اما نه او و نه همتای سوییسی‌اش هیچ اشاره‌ای به جزییات روند حفظ آن، در شرایطی که بی‌اعتمادی شرکت‌های اروپایی در مواجهه با برجام رو به افزایش است، نداشتند‌.
از ماه می ‌که آمریکا از توافق خارج شد، معاملات تجاری اروپا به ارزش صدها میلیون دلار با خطر روبه‌رو شده چراکه شرکت‌های اروپایی نگران تحریم‌های احتمالی آمریکا هستند‌.
پاول اینگرام، مدیر اجرایی شورای آمریکایی بریتانیایی امنیت اطلاعات (یک گروه خلع سلاح هسته‌ای) پیش از آغاز سفر روحانی گفت: «در این میان مسایل زیادی در خطر هستند؛ جنگ تجاری، اعتبار و امنیت اروپا‌. روحانی باید از اروپاییان تعهدی بیش از سخنان دلگرم‌کننده بخواهد‌.»
سفر به سوییس و اتریش مهم بود چراکه سوییس منافع آمریکا را برای ایران تشریح می‌کند و اتریش ریاست دوره‌ای اتحادیه اروپا را بر عهده دارد‌.
سرنوشت این توافق که اکثر بخش‌های حساس برنامه هسته‌ای ایران را در ازای لغو بسیاری از تحریم‌ها محدود کرده، با تصمیم ترامپ برای خروج از توافق نامعلوم مانده است‌. آمریکا ایران را متهم می‌کند که به‌واسطه فعالیت‌هایش در خاورمیانه، روح برجام را نقض کرده است‌.
ایران به توافق پایبند است
بخش قابل‌توجهی از درآمد نفتی و روابط بانکی ایران به خطر می‌افتد اگر از سوی اتحادیه اروپا نیز محافظت نشود‌. روحانی که در داخل تحت فشار تندروها قرار دارد و او را به دلیل اعتماد به آمریکا سرزنش می‌کنند، در صورت عدم حمایت اروپا انگیزه چندانی برای ماندن و پایبندی به بندهای برجام نخواهد داشت‌.