پایان ایده پارلمان؛ شورای عالی سکان دار اصلاحات می ماند

یک عضو شورای مشورتی رئیس دولت اصلاحات با اشاره به نتایج رایزنی‌های اخیر موسوی لاری و خاتمی گفت: «قرار شد همین ساختار شورای عالی سیاست گذاری اصلاح طلبان بماند و در نهایت اصلاحاتی در ساختار و ترکیب انسانی آن صورت بگیرد و نهاد ناظر هم به جای پارلمان اصلاحات همان شورای مشورتی آقای خاتمی باشد.» براساس آن چه عبدا... ناصری روایت کرده ظاهرا ایده پارلمان اصلاحات به پایان خود رسیده است، این درحالی است که حسین کمالی رئیس خانه احزاب ایران هفته گذشته در گفت و گو با مهر، از آغاز به کار «پارلمان اصلاحات» طی دو ماه آینده خبر داده بود. ایده پارلمان اصلاحات نخستین بار در آذر سال گذشته توسط «مصطفی کواکبیان» دبیرکل حزب مردم‌سالاری طرح شد. به گزارش مهر، عبدالواحد موسوی لاری نایب‌رئیس شورای عالی سیاست گذاری اصلاح‌طلبان، خردادماه امسال درباره این طرح گفته بود: پارلمان اصلاحات، در حقیقت تشکیلاتی است که پس از شکل‌گیری شورای سیاست‌گذاری، به‌عنوان «نهاد بالادستی» شورا کارش را آغاز خواهد کرد. با این حال آن طور که ناصری روایت می‌کند ظاهرا این ایده به پایان رسیده است.  به گزارش ایلنا، عبدا... ناصری عضو شورای مشورتی رئیس دولت اصلاحات با اشاره به برخی اظهارنظرها مبنی بر شکل‌گیری جبهه اصلاحات خارج از محوریت سید محمد خاتمی گفت: جریان اصلاح‌طلبی اگر حول محور رئیس دولت اصلاحات به عنوان صاحب این گفتمان  نباشد، پا نخواهد گرفت. این را نه تنها احزاب اصلاح‌طلب و شخصیت‌های حقیقی بلکه اجماع جریان اصلاحات تایید می‌کند. وی در این باره افزود: عملا با جمع‌بندی اتفاقات سال‌های اخیر می‌توان متوجه شد یک ائتلاف و اجماع فراگیر در جریان اصلاحات، عملا حول محور شخصی غیر از آقای خاتمی تشکیل نمی‌شود. احزاب و جریان‌های اصلاح‌طلب در محور بودن سید محمد خاتمی اختلاف‌نظر ندارند حتی دوستان ما که دنبال تشکیل پارلمان اصلاحات هستند معتقدند کار به دست شورای هماهنگی جبهه اصلاحات با محوریت رئیس دولت اصلاحات پیش برود.
این عضو شورای مشورتی رئیس دولت اصلاحات در خصوص پارلمان اصلاحات و امکان جایگزینی آن با شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان هم گفت: احزاب مطرح اصلاح‌طلب که عضو شورای عالی سیاست گذاری هستند معتقدند با فرایندی که در سال 94 شکل گرفت و شورای هماهنگی در کنار شورای راهبردی برآمده از شورای مشورتی قرار گرفت، در تشکیل یک جبهه فراگیر در جبهه اصلاحات تجربه موفقی ایجاد شده است. بنابراین قرار شد همین ساختار بماند و در نهایت اصلاحاتی در ساختار و ترکیب انسانی آن صورت بگیرد و نهاد ناظر هم به جای پارلمان اصلاحات همان شورای مشورتی آقای خاتمی باشد. ناصری افزود: در جلساتی که موسوی لاری و  خاتمی داشتند به همین جمع‌بندی رسیدند و محمد خاتمی کار را به هیئت رئیسه واگذار کرد تا ساختار و ترکیب اصلاح شده را به ایشان ارائه دهد و در نهایت قبل از آغاز زمستان فعالیت خودشان را برای نقش آفرینی در انتخابات سال 98 آغاز کنند. البته در گزارشی که آقای موسوی لاری و برخی دیگر از هیئت رئیسه به آقای خاتمی و شورای مشورتی داده‌اند، اعلام کردند که هسته اصلی شکل گرفته است اما برخی اختلاف‌نظرها هنوز وجود دارد. تردیدی ندارم که جبهه اصلاحات در آینده هم با محوریت همین شورا خواهد بود.
حزب اتحاد ملت و حزب کارگزاران بار ستادها، تشکیلات و مسائل مالی انتخاباتی را برعهده دارند
ناصری در بخش دیگری از این مصاحبه تأکید کرد: بعضی از دوستان ما این واقعیت را نمی‌خواهند بپذیرند که برخی احزاب جریان اصلاحات،  احزاب فراگیر هستند و در انتخابات سال‌های اخیر بار تشکیلات و بار مالی انتخابات عمدتا بر دوش این‌ها بوده است؛ چه در گذشته که حزب مشارکت و سازمان مجاهدین انقلاب و حزب کارگزاران بار ستادها، تشکیلات و در نهایت مسائل مالی را به عهده داشتند و چه امروز که حزب اتحاد ملت و حزب کارگزاران این دو وظیفه را انجام می‌دهند. این احزاب کارکرد و فراگیری‌شان با احزاب دیگری که نمی‌خواهم نام ببرم کاملا متفاوت است پس این واقعیت را باید بپذیرند که به میزان تاثیرگذاری اجتماعی و منابع مالی از ظرفیت درون شورای عالی سیاست گذاری برخوردار باشند.