واشنگتن فری‌بیکن مطرح کرد

دولت ترامپ قصد دارد با اعلام عدم پایبندی ایران به کنوانسیون‌های تسلیحات شیمیایی، چرخشی آشکار را از مواضع دولت اوباما که در تلاش برای دستیابی به توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ از صدور چنین بیانیه‌ای امتناع می‌کرد، نشان دهد.
چندین منبع آگاه تایید کردند که دولت ترامپ قصد دارد برای نخستین بار نقض کنوانسیون منع به‌کارگیری تسلیحات شیمیایی از سوی ایران را اعلام کند.
به گزارش جامعه ایرانی به نقل از واشنگتن فری‌بیکن، دولت ترامپ قصد دارد با اعلام عدم پایبندی ایران به کنوانسیون‌های تسلیحات شیمیایی، چرخشی آشکار را از مواضع دولت اوباما که در تلاش برای دستیابی به توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ از صدور چنین بیانیه‌ای امتناع می‌کرد، نشان دهد.
این اقدام دولت ترامپ در حالی صورت خواهد گرفت که کاخ سفید به همراه وزارت خارجه آمریکا اقدامات گسترده‌ای را علیه فعالیت‌های ایران در عرصه جهانی انجام داده‌اند. اوایل ماه جاری میلادی بود که مجموعه‌ای از تحریم‌های اقتصادی علیه ایران اعمال شد و اقدام تسلیحات شیمیایی نیز احتمالا با هدف تشدید فشارها علیه ایران به‌عنوان بخشی از آنچه دولت ترامپ «فشارهای حداکثری» علیه تهران خوانده، انجام خواهد شد.


این ایده در جامعه جهانی وجود دارد که رژیم بشار اسد در سوریه که از حمایت ایران برخوردار است، با استفاده از همین حمایت تسلیحات شیمیایی خود را گسترش داده است.
چندین منبع آگاه تصدیق کرده‌اند که دولت ترامپ هفته آینده قصد دارد یافته‌های رسمی خود را در ارتباط با عدم پایبندی ایران به کنوانسیون‌های تسلیحات شیمیایی که انبار و استفاده از این تسلیحات مرگبار را ممنوع کرده به کنگره ارائه دهد.
دولت پیشین آمریکا در زمان ریاست جمهوری باراک اوباما اعلام عدم پایبندی ایران به کنوانسیون‌های تسلیحات شیمیایی را متوقف کرد اما به کنگره اطلاع داده بود که قادر نیست پایبندی ایران به این کنوانسیون‌ها را نیز تایید کند.
یکی از مقامات ارشد کنگره‌ای که از وجود چنین اعلامیه رسمی در خصوص ایران آگاه بود به واشنگتن فری‌بیکن گفت که این تشخیص مدت‌هاست صورت گرفته است.
این منبع آگاه در ادامه مدعی شد: «هر کسی که واقعا بالغ باشد از شنیدن این خبرها متعجب نخواهد شد. ایرانی‌ها هرگز به توافقنامه کنترل تسلیحات پایبند نبوده‌اند. آژانس بین‌المللی انرژی اتمی آنچه اجازه دارد تایید کند را تایید می‌کند. دولت ترامپ باید به یک نتیجه منطقی برسد و اروپایی‌ها را مجبور به خروج از توافق هسته‌ای کند و آنها تاکنون از انجام این کار سر باز زده‌اند.»
بر اساس گزارشی که دبلیو ای‌سی‌تی‌نیوز در این‌باره منتشر کرد، این یافته‌ها مدعی نیستند که ایران از تسلیحات شیمیایی استفاده می‌کند بلکه این کشور را متهم می‌کنند که تجهیزات لازم برای تولید آنها را در اختیار دارد.
این تصمیم تنبیه‌های فوری آمریکا را به دنبال نخواهد داشت اما می‌تواند به‌عنوان مستنداتی برای طرح شکایت علیه ایران در سازمان منع تسلیحات شیمیایی، یک نهاد ۱۹۳ عضوی در لاهه که بر این پیمان نظارت دارد، مورد استفاده قرار گیرد.
به گفته منابع آگاه قانونگذاران روز جمعه از وجود این مدارک آگاه شدند و انتظار می‌رود تا روز دوشنبه اعلام عمومی شود.