مرحله نخست اتصال فیبرنوری به منازل اجرا شد

گروه فناوری - با حضور معاون اول رئیس جمهوری، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات طرح فاز اول اتصال فیبر نوری به منازل با عنوان «تانوما» (تارهای نوری مخابرات ایران) که افزایش سرعت ارتباطات اینترنتی را همراه دارد صبح روز 4 اردیبهشت افتتاح شد.
مبارزه با فساد با دولت الکترونیک
‌در این مراسم اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری با بیان اینکه جهان امروز، جهان نوآوری و خلاقیت است، گفت: گزارشی که مسئولان شرکت مخابرات ایران از دستاوردهای اخیر ارائه کردند بسیار خوشحال‌کننده بود و اگر بخواهیم نوآوری و خلاقیت را به صورت جدی در کشور دنبال کنیم باید به دنبال کانون اصلی که بتواند اقتصاد کشور را متحول کند باشیم.
معاون اول رئیس جمهوری در ادامه کانون اصلی دانش بنیان کردن اقتصاد را دانشگاه‌های کشور دانست و افزود: نگاه به دانشگاه‌ها باید متحول شود و نباید برخی محدودیت‌های اجباری از بیرون، دانشگاه‌ها را محصور کند؛باید مسیر فعالیت برای دانشگاه‌ها در جهت توسعه کشور فراهم شود.


جهانگیری ادامه داد: ایران ظرفیت‌های فراوانی دارد و قادر هستیم اقتصاد کشور را از اتکا به منابع طبیعی به سمت دانش جوانان کشور سوق دهیم تا علم، عالم دانشگاه، پژوهش و فناوری جایگاه واقعی خود را در کشور پیدا کند.
معاون اول رئیس جمهوری یکی از جهت گیری‌های اصلی اقتصاد کشور را حرکت به سمت دانش بنیان شدن خواند و گفت: باید بیشترین استفاده و بهره‌برداری از فناوری اطلاعات صورت گیرد اما متأسفانه عده‌ای می‌خواهند به بهانه اعمال محدودیت برای جلوگیری از انحرافات، در مسیر استفاده از فناوری‌های ارتباطی ایجاد محدودیت ‌کنند که اشتباه است.
وی با اشاره به اینکه امروز ابزارها متحول شده است و در دنیای متفاوتی زندگی می‌کنیم، اظهار داشت: با ابداع روش‌های نوین، روش‌های سنتی کنار گذاشته می‌شود و ما باید از ویژگی‌های منحصر به فرد فناوری اطلاعات برای توسعه آینده ایران، اشتغالزایی و دانش بنیان کردن اقتصاد کشور استفاده کنیم.
 این مقام مسئول با اشاره به اقدامات دولت تدبیر و امید در جهت ایجاد دولت الکترونیک و دستاوردهای حاصل شده در این زمینه گفت: در جلسه شورای فناوری که هفته گذشته برگزار شد گزارشی از پیشرفت کارها در ایجاد دولت الکترونیک ارائه شد که بسیار رضایتبخش بود.
معاون اول رئیس جمهوری با تأکید بر اینکه هدف اصلی از اجرای دولت الکترونیک این است که خدمات ارزان‌تر و ساده‌تر در اختیار مردم قرار گیرد، افزود: یکی دیگر از دلایل ایجاد دولت الکترونیک مبارزه با موضوع نگران‌کننده فساد است.
 وی ادامه داد: روش های مقابله با فساد باید متحول شود و باید از طریق شفاف‌سازی و دسترسی آزاد به اطلاعات با فساد مبارزه کنیم.
جهانگیری افزود: هیچ اطلاعاتی بجز اسناد محرمانه نباید ممنوع باشد و باید اطلاعات لازم در اختیار مردم قرار گیرد.
دسترسی به شبکه‌های اجتماعی جزو حقوق شهروندی
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، در آیین بهر‌ه برداری از افتتاح فاز اول اتصال فیبر نوری به منازل گفت: حلقه مفقوده شبکه ملی اطلاعات با بهره‌برداری از این طرح ایجاد شد؛ بنابراین تانوما می‌تواند تحول اساسی در دسترسی و شبکه ملی اطلاعات به وجود آورد.
محمود واعظی در ادامه گفت: امروز دیگر نگاه تشریفاتی و فانتزی به فناوری‌های ارتباطی وجود ندارد و کارایی‌های این تکنولوژی‌های ارتباطی در دنیا، گسترش یافته است.
وی با تأکید بر اینکه سیاست دولت رویکرد توسعه است ادامه داد: با تمام محدودیت ها، تلاش کرده‌ایم اعتماد بخش خصوصی را جلب کنیم و دولت باید حمایتگر و ناظر بخش خصوصی باشد.
عضو کابینه دولت یازدهم با اشاره به اینکه ما باید نه فقط در حوزه ICT بلکه در نگاه کل کشور نگرش دانش بنیان داشته باشیم افزود: آنچه در این دولت، مد نظر بوده، نگاه تحولگرا است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دسترسی آزاد به اطلاعات را مهم ارزیابی کرد و گفت: این دولت حقوق شهروندی را حق همه مردم می‌داند و بر اساس این حقوق برخورداری از شبکه‌های اجتماعی بجز موارد غیراخلاقی و آنچه علیه امنیت کشور و اسلام است جزو حقوق مردم است.
واعظی در آیین افتتاح فاز اول اتصال فیبر نوری به منازل ادامه داد: برخی که سرمایه‌گذاری زیادی برای خرید کانال‌ها و شبکه‌های اجتماعی کرده‌اند، امروز زمزمه بستن این شبکه‌ها را مطرح می‌کنند، اما مردم بدانند دولت تدبیر و امید دسترسی به اطلاعات و شبکه‌های اجتماعی را جزو حقوق شهروندی می داند و اکنون برخلاف همه فشارها فعالیت شبکه‌های اجتماعی تداوم یافته است.
به گفته واعظی یکی از سیاست های این وزارتخانه کاهش شکاف دیجیتالی در کشور است که همواره توجه دولت یازدهم به مناطق محروم بوده است.
وی ایجاد 100 هزار شغل در حوزه ICT را حائز اهمیت بر شمرد و افزود: لازم است دولت و مرکز ملی فضای مجازی موانع کسب و کارهای نو را رفع کنند.
وزیر ارتباطات تصریح کرد: برای گسترش شبکه ملی اطلاعات حلقه گمشده در شبکه ملی اطلاعات داشته‌ایم که همان فیبر نوری بود و امروزه با افتتاح مرحله نخست اتصال فیبر نوری این مانع بر طرف شد تا بتوانیم از طریق فیبر به تمام منازل، دانشگاه‌ها و بنگاه های تجاری خدمات ارائه دهیم.
واعظی اظهارکرد: از همه همکاران در شرکت مخابرات ایران که مدت ها است این فعالیت را آغاز کرده‌اند تشکر می‌کنم و امیدوارم با این بهره‌برداری تحول اساسی در بخش دسترسی و شبکه ملی اطلاعات ایجاد شود.
وی درباره شبکه ملی اطلاعات گفت: این شبکه بعد از ١٤ سال تصویب و گنجانده شدن در اسناد بالادستی در دولت تدبیر و امید اجرایی شد که همواره مورد نظر مقام رهبری بود،امابرخی افراد به دنبال تخریب دولت هستند و می‌خواهند دستاوردهای آن را نادیده بگیرند. کسی که خودش وزیر ارتباطات بوده و مسئولیت راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات را داشته است حالا می‌گوید کاری که صورت گرفته، بزرگ نیست و این تنها ١٠ درصد کار بوده است که انجام شده؛ اما من خوشحالم که اعلام کنم کار بزرگی صورت گرفته است.
واعظی خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم نسبت به آنچه که از ابتدای ورود مخابرات و آی تی به کشور طی سه سال و نیم گذشته رخ داده است مقایسه‌ای صورت گیرد باید بگوییم شبکه انتقال کشور در این مدت ١١ برابر شده، شبکه پهن باند نیز افزایش ١٥ برابری یافته است و 27 هزار روستا به اینترنت تجهیز شده‌اند.
گفتنی است در مراسم افتتاح شبکه فیبر نوری منازل ۵ تفاهمنامه همکاری با دانشگاه‌های شریف، امیرکبیر، تبریز، اصفهان و فنی و حرفه‌ای با حضور معاون اول رئیس جمهوری و وزیر ارتباطات مسئولان مخابرات ایران و رؤسای دانشگاه‌های اعلام شده به امضا رسید.
این تفاهمنامه‌ها با هدف تربیت نیروی انسانی در دانشگاه‌ها و بومی‌سازی دانش شبکه دسترسی فیبر نوری منعقد شد؛ همچنین تفاهمنامه‌ای با سازمان نظام مهندسی کشور برای استانداردسازی این تکنولوژی و نیز تفاهمنامه همکاری با سندیکای صنعت مخابرات برای تولید تجهیزات مرتبط با این شبکه امضا شد.