ظریف در حاشیه جلسه ستاد نقشه جامع علمی کشور: اخراج دو دیپلمات ایرانی از هلند غیرقانونی است

محمدجواد ظریف وزیر خارجه کشورمان روز گذشته در بخشی از صحبت‌های خود در حاشیه یکصد و شانزدهمین جلسه ستاد نقشه جامع علمی کشور با موضوع دیپلماسی علم و فناوری با اشاره به اخراج دو دیپلمات ایرانی از هلند توضیح داد: براساس این موضوع ابلاغ شد که اخراج دو دیپلمات ایرانی از هلند غیرقانونی است و همچنین مقامات هلندی نیز اعلام کردند که درخصوص اقدامات در مورد دیپلمات‌های ایرانی، شواهد و سندی وجود ندارد و این اقدام صرفاً سیاسی بوده است.
وی اضافه کرد: ما نیز سفیر را برای مشورت فرا خواندیم و اقدامات لازم را انجام خواهیم داد. ظریف با بیان اینکه فرمایشات مقام معظم رهبری روز گذشته منتشر شده است، گفت: از ابتدا در همه صحبت‌هایم گفته‌ام که ما مطالبه از اروپایی‌ها و غرب داریم و آنها وظایف خود را انجام دهند ولی ما منتظر آنها نخواهیم ماند. وی اضافه کرد: از ابتدا و در زمان تصویب برجام ارتباطات گسترده‌ای با همه دنیا برقرار کردیم چراکه اعتقاد داریم در دنیا باید همه‌جانبه‌نگری حاکم باشد نه اینکه نگاه صرفاً به یک طرف معطوف شود. وزیر امور خارجه با تاکید بر اینکه ما این سیاست را داریم و ادامه خواهیم داد، افزود: فرمایشات مقام معظم رهبری چراغ راه ما است و از زمانی که ایشان فرمودند، توجه بیشتری صورت گرفت و همواره تاکید من بر این بوده که ما منتظر اروپایی‌ها نخواهیم ماند. ظریف با تاکید بر اینکه ما همواره به اروپایی‌ها و فرانسه نسبت به حضور تروریست‌ها اعتراض کردیم، گفت: فرانسوی‌ها نیز به ما اعلام کردند که هیچ ارتباطی با گروه‌های تروریستی ندارند ولی متاسفانه برخی از اعضای پارلمان را دعوت می‌کنند ولی این امر به معنای محبوبیت این گروهک‌ها نیست. وزیر امور خارجه با اشاره به جریانات کشور ونزوئلا اظهار کرد: ما از ابتدای گسترش دخالت آمریکا در ونزوئلا اعلام کردیم که باید با این روند برخورد شود و تعدادی از کشورها نیز با ما در این زمینه همراه بوده‌اند. ظریف کشور روسیه را یکی از کشورهای همسو با ایران در این خصوص نام برد و افزود: امروز مدیرکل وزارت امور خارجه ایران به روسیه می‌رود تا با مقامات روسیه در این زمینه گفت‌وگو کند. به گفته وی، در این مذاکرات درخصوص چگونگی هم‌افزایی در سطح بین‌المللی بحث و تبادل‌نظر خواهد شد. وزیر امور خارجه اضافه کرد: کشورهای همفکر ما بسیار زیاد هستند. کشورهایی که اعتقاد دارند آمریکا چنین حقی ندارد که در اوضاع داخلی کشورها مداخله کند.
اقتدار کشور را مدیون مردم هستیم
وی همچنین روز گذشته طی نشست بررسی تحولات منطقه‌ا‌ی و تاثیر آن بر امنیت جمهوری اسلامی ایران که در دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش برگزار شد، اقتدار کشور را مدیون مردم دانست و گفت: به لطف خدا و برکت مردم سرافراز ایران و حضور مقتدرانه نیروهای مسلح، چهل سالگی انقلاب را جشن گرفتیم. حضور پررنگ مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن نشان داد که با وجود مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم ما همچنان پای انقلاب و دستاوردهای آن ایستاده‌اند. وی تصریح کرد: دشمنان معتقد بودند که ما چهل سالگی انقلاب را نخواهیم دید، این در حالی است که از همان ابتدا نیز با برافروختن آتش جنگ سعی در براندازی انقلاب داشتند و معتقد بودند که انقلاب دو سالگی خود را تجربه نخواهد کرد! ظریف در ادامه افزود: چیزی که این انقلاب را با چنین اقتداری در دنیا نگهداشته است استقلال آن و پافشاری مردم بر این استقلال بوده است. دستاوردی که بعد از سال‌ها استعمار قدرت‌های جهانی در ایران به وجود آمد.


اتفاق نادری در دنیا رخ داده است
وزیر امور خارجه، امنیت کشور را درون‌زا توصیف کرد و افزود: ترامپ بارها کشورهای منطقه را تحقیر کرده و امنیت آن‌ها را به خاطر وجود آمریکا می‌داند، این در حالی است که کشور ما بدون وابستگی به دیگران و با تکیه بر داخل کشور امنیت مثال زدنی را در منطقه به وجود آورده است. وی افزود: ما به لطف انقلاب اسلامی در هیچ زمینه‌ای وابسته به دیگران نیستیم و به همین دلیل سلطه‌گری را نخواهیم پذیرفت در حالی که سلطه‌طلب نیز نیستیم. ظریف بیان کرد: ما براساس آیات قرآن اصالتا نخواهیم پذیرفت که شخص یا قدرت دیگری را به عنوان سرپرست و بالادست خود بپذیریم.
ظریف تصریح کرد: در دنیا اتفاق نادری رخ داده است و جهان پساغربی شکل گرفته و به نوعی سلطه‌گری در دنیا به پایان رسیده است. به عنوان مثال، رئیس ایالات متحده آمریکا گفت ما با هزینه هفت تریلیون دلار با چراغ خاموش به عراق سفر می‌کنیم و دلیل این چیزی جز پایان سلطه آمریکا بر جهان نیست. وی در ادامه افزود: محل قدرت نیز در دنیا متکثر شده و تصمیم‌گیری‌های مهم تنها در غرب اتفاق نمی‌افتد و ما امروزه شاهدیم که تحولات دنیا در جای جای این جهان اتفاق می‌افتد. برای مثال در منطقه ما آمریکا به عنوان قدرت نظامی به ظاهر خواستار کاهش تنش در سوریه شد ولی نتوانست با تمام ابزاری که در اختیار دارد این مهم را به وقوع برساند و این سه کشور ایران، روسیه و ترکیه بودند که تنش‌ها را در سوریه به کمترین حد ممکن رساندند و این نشان دهنده به هم خوردن قدرت و متکثر شدن آن است. ظریف به قدرت ایران در حوزه نظامی و دیپلماسی اشاره و بیان کرد: در دنیا کسی برای ما تصمیم نمی‌گیرد و این خود ما هستیم که در منطقه پرتلاطم خاورمیانه برای سرنوشت خود با بهره‌گیری از قدرت میدانی که شامل توان مردمی، فرهنگ ایثار و شهادت و اقتدار نیروهای مسلح و قدرت موثر دیپلماسی است تصمیم می‌گیریم و به نوعی بعد از انقلاب به خودباوری رسیده‌ایم طوری که در مقابل قدرت‌های جهانی در زمینه‌های مختلف مقتدرانه ایستاده‌ایم.
موشک خودمان را با اتکا به متخصصین داخلی می‌سازیم
وزیر امورخارجه در پایان گفت: دلیل عصبانیت آمریکا و برخی از کشورهای غربی این است که ما موشک را خودمان با اتکا بر متخصصین داخلی می‌سازیم و به آنها وابسته نیستیم. البته زمانی که ما برای دفاع از حریم کشورمان نیازمند به موشک برای دفاع بودیم هیچ کشوری به ما موشک نداد. باید گفت فقط در زمینه موشک نیست که ما به این حد از پیشرفت رسیده‌ایم، متخصصین ما هرجا در تنگنا قرار گرفتند آن را به فرصتی برای پیشرفت تبدیل کرده‌اند و ساخت موشک تنها نمونه‌ای از آن است.
سایر اخبار این روزنامه
مدیران آبی تا چه اندازه بر توان بارورسازی برای حل مشکل آب تمرکز کرده‌اند؟ 20 سال بارورسازی ابرها جلال‌خو ‌ش چهره بانیان پنهان یک بیانیه « ابتکار» کشمکش‌های کشورهای عربی برای بازگشت سوریه به اتحادیه عرب را بررسی می‌کند داریوش قنبری در گفت‌وگو با «ابتکار» از قانون ممنوعیت کاندیداتوری بیش از سه دوره متوالی می‌گوید در نشست عملکرد سال 97 صندوق اعتباری هنر در پاسخ به «ابتکار» مطرح شد آموزش ضامن حفظ کارآفرینان هنر است، نه ما «ابتکار» از مصوبات انتخاباتی نمایندگان مجلس گزارش می‏دهد «تجسس» کمتر در احوال کاندیداهای مجلس حواشی دومین جلسه دادگاه حسین هدایتی وقتی گردن هدایتی از مو هم نازک‌تر می‌شود رهبر انقلاب اسلامی: اقتصاد کشور را به بسته‌ اروپایی موکول نکنید معاون پارلمانی رئیس‌جمهوری: دولت با استانی‌شدن انتخابات مجلس موافق است ظریف در حاشیه جلسه ستاد نقشه جامع علمی کشور: اخراج دو دیپلمات ایرانی از هلند غیرقانونی است حواشی دومین جلسه دادگاه حسین هدایتی وقتی گردن هدایتی از مو هم نازک‌تر می‌شود