رئیس جمهوری فرمانده جنگ اقتصادی است

رئیس جمهوری روز گذشته سفر خود را به گیلان با حضور در اجتماع پرشور مردم این استان در شهرستان لاهیجان آغاز کرد. استانی که انتظار تاریخی آنان روز گذشته به ثمر رسید و نخستین قطار از این استان به مشهد مقدس، با حضور رئیس جمهوری حرکت خود را آغاز کرد. افتتاح راه آهن رشت-قزوین، تنها خبر روز گذشته این سفر نبود، هرچند دستاوردی تأثیرگذار برای کشور و کشورهای منطقه به شمار می‌رود. رئیس جمهوری در سخنرانی خود در جمع مردم استان، اعلام کرد که به تأکید رهبر معظم انقلاب، رئیس جمهوری فرمانده جنگ اقتصادی با دشمن خواهد بود، جنگی که هدف آن به عقب راندن دولت و ملت ایران است، اما مردم ایران چه پس از تحریم‌ها و چه در راهپیمایی 22 بهمن، نشان دادند که اهل عقب‌نشینی نیستند. رئیس شورای عالی امنیت ملی اضافه کرد که امروز ایستادگی مقابل امریکا، نقطه مورد توافق همه جریان‌ها و ارکان در کشور است.
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست جمهوری، حجت‌الاسلام حسن روحانی در این سخنرانی، با اشاره به برگزاری جلسات متعدد با مقام معظم رهبری درباره شرایط کنونی جنگ اقتصادی و روانی گفت: در این جلسات به رهبر معظم انقلاب گفتم که در این مرحله نیاز به یک فرمانده داریم تا همه مردم و ارکان نظام با یک فرماندهی واحد دشمن را شکست دهند و پیشنهاد دادم که ایشان به عنوان رهبر نظام، فرماندهی جنگ اقتصادی را برعهده بگیرند و همه مسئولان و قوای کشور در خدمت ایشان و پشت سر ایشان باشند تا مسیر و راه را آن گونه که ایشان هدایت می‌کنند، ادامه دهیم، اما فرمودند فرمانده این جنگ باید رئیس جمهوری باشد.
وی ادامه داد: مقام معظم رهبری گفتند الان شرایط جنگ است و نیاز به فرمانده این جنگ داریم که باید فرمانده آن رئیس جمهوری باشد و این تأکید مقام معظم رهبری بود و بر این مبنا دستور دادند تا دولت و قوای دیگر در چارچوب مقررات در کنار دولت باشند و من نیز در آن جلسه اعلام آمادگی کردم که دولت و رئیس جمهوری به شرایط حساس کنونی کشور کمک کنند.
رئیس شورای عالی امنیت ملی با تأکید بر اینکه حسن روحانی بدون نمایندگی ملت ایران یعنی هیچ، اما با ملت ایران یعنی قدرت ملت ایران، تصریح کرد: امروز روز ایستادگی یکپارچه ملت ایران در برابر دشمنان است، چرا که فکر می‌کنند ملت ایران را می‌توانند به زانو دربیاورند و من با همان عهد سال 92 و 96 اعلام می‌کنم که دولت به عنوان خدمتگزار ملت از شرایط جنگ اقتصادی و روانی نمی‌هراسد چرا که ملت را یکپارچه در کنار خود دارد و دولت نیز با تمام توان از ملت ایران حمایت می‌کند و نسبت به دغدغه و مشکلات آنان آگاهی دارد.


پیروزی‌های ملت ایران
روحانی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه دشمنان می‌خواستند ۹۷ سال شکست ملت ایران باشد، اما مردم در برابر تحریم آنان ایستادند، ادامه داد: از اردیبهشت که فریاد تحریم‌های امریکا علیه جمهوری اسلامی ایران شروع شد، تا مردادماه که اولین مرحله تحریم‌ها علیه ایران را اعمال کردند و تا آبان‌ماه که تحریم‌های مرحله بعدی اجرا شد، مردم مقاومت و رشادت خود را در برابر دشمنان اسلام و ایران نشان دادند.
رئیس جمهوری با بیان اینکه از لحاظ آمار اقتصادی و تورم ماهانه، سخت‌ترین ماه‌های سال جاری، شهریور، مهر و تا حدودی بهمن بود و در آذرماه و دی‌ماه بهترین‌ماه‌هایی بود که مردم مقاومت خود را نشان دادند، تأکید کرد: اما 22 بهمن‌ماه روز شهامت و ایستادگی ملت ایران در برابر دشمنان سرسخت این سرزمین بود.
وی با اشاره به اینکه دشمن درصدد بود در اولین مرحله توطئه خود تحریکاتی انجام دهد تا بار تعهد آنان نسبت به پیمانی را که در برابر سازمان ملل متحد و ملت ایران داشتند، به گردن ملت ایران بگذارند، اضافه کرد: اما در این مرحله نیز ناموفق بودند و هیچ یک از قدرت‌های جهانی و متعهدین امریکا در برابر نقشه کاخ سفید سر فرود نیاوردند.  رئیس جمهوری با تأکید بر ایستادگی ملت ایران دربرابر امریکا و شکست‌های متوالی این کشور در جلسه شورای امنیت سازمان ملل و نشست ورشو، افزود: ما در یک شرایط عالی نیستیم، بلکه در شرایط جنگ اقتصادی و روانی هستیم که باید به این باور برسیم در میدان نبرد با دشمن باید ایستادگی کنیم.
ملت ایران به عقب بر نمی گردد
روحانی تأکید کرد: همه ملت ایران می‌دانند که عقب‌نشینی در این مرحله به معنای از دست دادن همه دستاوردهای تاریخی از مشروطه تا انقلاب اسلامی است چرا که سردمدار نهضت مشروطه، ملت ایران و در رأس آن آذربایجان و گیلان بود که در دفاع مقدس و انقلاب اسلامی نیز مردم این خطه در خط مقدم مبارزه بودند.
رئیس جمهوری با تأکید بر اینکه اختلاف ما با امریکا بر این است که آنان می‌گویند ایران باید به 40 سال قبل بازگردد و ما می‌گوییم به عقب بازنمی‌گردیم و مسیر پیشرفت و استقلال، آزادی و مردمسالاری را ادامه می‌دهیم، تصریح کرد: امریکا می‌گوید که ایران امروز باید به ایران 56 تبدیل شود و ما می‌گوییم ملت ما مسیر خود از بهمن 57 یعنی مسیر آزادگی و استقلال و مردمسالاری را ادامه می‌دهد.
روحانی افزود: در یک اختلاف ‌نظری نیستیم که با امریکا مذاکره و مصالحه کنیم، بلکه باید دشمن را به عقب برانیم و ملت ایران راه عزت خود را ادامه دهد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود، با اشاره به مشکلات کنونی و بحق زندگی مردم و اینکه دولت به عهد خود با آنان ادامه خواهد داد، دستاوردهای دولت را نیز برشمرد.
روحانی، خودکفایی در تولید گندم طی سه سال، خودکفایی در تولید بنزین و گازوئیل و حتی صادرات آن‌ها و قطع واردات سالانه گاز را از دستاوردهای دولت در زمینه اقتصاد برشمرد و ادامه داد: در 31 سفر استانی حدود 26 هزار میلیارد تومان برای پیشبرد پروژه‌ها اعتبار در نظر گرفتیم، اما امروز 42 هزار میلیارد تومان پرداخت شده است و این بیش از آن وعده‌ای بود که برای تکمیل و اتمام پروژه‌ها به مردم وعده داده بودیم.
دولت در برابر وعده ها خود را مسئول می داند
رئیس جمهوری با اشاره به اینکه به مردم ایران در دولت یازدهم قول دادم تا  چهار استان بزرگ کشور به راه‌آهن سراسری متصل شود که  دو استان در سال 96 و دو استان در سال 97 به خط راه آهن سراسری کشور متصل شدند، گفت: همدان، کرمانشاه، ارومیه و امروز گیلان به راه‌آهن سراسری متصل شدند و دولت خود را در حد توان به وعده‌هایی که به مردم می‌دهد، مسئول می‌داند و امروز سوت قطار راه‌آهن سراسری در رشت به صدا در خواهد آمد.
روحانی با بیان اینکه امروز گیلان سرسبز و دیار جلگه، جنگل و کوه با مردمانی بزرگ و عظیم به راه‌آهن سراسری متصل خواهد شد، افزود: در آغاز دولت یازدهم در بررسی طرح راه‌آهن قزوین به رشت 32 درصد تکمیل شده بود که در حدود هزار و 850 میلیارد تومان هزینه داشت و دولت یازدهم باید هزار و 300 میلیارد تومان اعتبار متقبل می‌شد که در دولت یازدهم و دوازدهم این اعتبار تخصیص یافت تا راه‌آهن مهم و استراتژیک به ثمر برسد و امروز این مسیر ریلی فعال است.
وی با اشاره به آغاز عملیات اجرایی طرح راه‌آهن رشت به آستارا به عنوان طرح بسیار مهم ملی و بین‌المللی گفت: با تکمیل این مسیر ریلی، ده‌ها و حتی صدها کشور در آفریقا، آسیا، شرق و شمال اروپا و آسیای مرکزی به یکدیگر متصل خواهند شد. روحانی همچنین به سازمان برنامه و بودجه و وزارت راه دستور داد تلاش کنند تا راه‌آهن رشت به بنادر دریای خزر متصل شود که اتصال راه‌آهن رشت به کاسپین و انزلی به جز مسیر آستارا می‌تواند موجب تحولات فراوانی شود.
2000 میلیارد تومان اعتبار برای گیلان
رئیس جمهوری در ادامه به مسائل محیط زیستی این استان از جمله تالاب انزلی اشاره و اظهار کرد: برای حل مسأله فاضلاب بیش از 300 میلیارد تومان اختصاص داده‌ایم و طرحی تصویب شد که انزلی و تالاب آن از شرایط فعلی نجات یابد، ضمن اینکه باید با دقت‌های محیط زیستی آب‌های استان نیز مهار شود تا این استان زرخیز که بیشترین میزان باران سالانه را دارد، برای تأمین آب نیاز به استان‌های دیگر نداشته باشد و در این زمینه خودکفا شود و به دیگر استان‌ها نیز کمک کند.
وی در ادامه یکی از نکات مهم در پیام مقام معظم رهبری را حضور جوانان و اشتغال و مدیریت دانست و افزود: طبق اعلام استاندار تاکنون 10 مدیر جوان از زنان استان مشغول به کار شده‌اند که این مایه خوشحالی است و باید نسل جوان در این شرایط حساس مهارت و دانش لازم را بیاموزند و بار مسئولیت‌های مدیریتی را به دوش بگیرند. روحانی با اشاره به اینکه در سفر استانی قبلی برای 36 طرح و پروژه مبلغ 796 میلیارد تومان در نظر گرفته شد اما تا الان هزار و 240 میلیارد تومان و بالاتر از وعده قبلی پرداخت کردیم، افزود: در طول 4 سال دولت یازدهم
2هزار و 296 میلیارد تومان اعتبار برای بودجه عمرانی استان گیلان اختصاص داد که عملیاتی شد و در این سفر نیز 66 طرح و پروژه به ارزش هزار و 913 میلیارد تومان برای استان در نظر گرفته شده است.