روزنامه مردم سالاری
1398/03/30
جزئیات مرگ تعمدی «مرسی»
مصر دیروز (چهارشنبه) درخواست کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل برای انجام تحقیقات مستقل درباره دلایل مرگ محمد مرسی هنگام حضورش در دادگاه را محکوم کرد.به گزارش رأی الیوم،« احمد حافظ» سخنگوی وزارت خارجه مصر در بیانیهای اعلام کرد که شدیداً اظهارات رابرت کولویل، سخنگوی دفتر کمیساریای عالی حقوق بشر پیرامون مرگ محمد مرسی، رئیس جمهور پیشین مصر را محکوم میکند.وی افزود، اظهارات کولویل تلاشی عامدانه برای سیاسی کردن مرگ طبیعی مرسی است که البته این اظهارات شایسته سخنگوی رسمی یک سازمان بینالمللی بزرگ نیست. کولویل روز سهشنبه گفته بود، درباره هرگونه مرگ ناگهانی حین بازداشت، باید هر چه سریعتر و به شکل بیطرف و شفاف تحقیقاتی از سوی یک هیئت مستقل انجام شود تا دلیل مرگ روشن شود.
در همین حال یک روزنامه انگلیسی نوشت، پلیس مصر محمد مرسی را در حالی که بیش از ۲۰ دقیقه در جلسه دادگاه روی زمین افتاده و هوشیاری خود را از دست داده بود، به حال خود رها کرد و به این دلیل پلیس مصر متهم است که موجب مرگ او شده است.
به گزارش ایسنا، این روزنامه انگلیسی به نقل از دوستان محمد مرسی، رئیس جمهور پیشین مصر نوشت، پلیس مصر زمانی که مرسی در جلسه دادگاه هوشیاری خود را از دست داد، نتوانست کمکهای اولیه را با سرعت و اثربخشی لازم برای او فراهم کند.
مرسی که با بیماری دیابت و فشارخون و مشکلات کبدی دست و پنجه نرم میکرد عصر دوشنبه در جلسه دادگاه در داخل قفس شیشهای بر زمین افتاد و هوشیاری خود را از دست داد.
در مقابل دادستانی کل مصر با انتشار بیانیه کوتاهی تاکید کرد، مرسی بلافاصله به بیمارستان منتقل شد که پس از آن، فوت او اعلام شد و علت مرگ سکته قلبی عنوان گشت.
ایندیپندنت به نقل از عبدالله الحداد که پدر و برادرش همراه با مرسی در دادگاه محاکمه میشدند، گفت: شاهدان عینی به من اطلاع دادند هیچیک از نگهبانان و نیروهای امنیتی بابت اتفاقی که برای مرسی رخ داد، ناراحت نشده و هیچ گونه تمایلی برای کمک به او نشان ندادند.
الحداد افزود: دیگر زندانیان زمانی که دیدند مرسی روی زمین افتاده شروع به فریاد زدن کرده و درخواست کمک کردند. برخی از آنها که پزشک بودند درخواست کمکهای اولیه کردند اما مرسی همچنان روی زمین رها شده بود و در نهایت نگهبانان زندان او را از جلسه دادگاه بیرون بردند. ماشین آمبولانس نیز نیم ساعت بعد رسید.
او افزود: رها کردن مرسی بر روی زمین به حال خود عامدانه بود. اولین کاری که نگهبانان زندان پس از فریادهای دوستان مرسی انجام دادند این بود که خانواده او را از سالن دادگاه بیرون کردند.
الحداد در ادامه نسبت به وضعیت جسمانی پدر خود در زندان که چندین بار دچار ایست قلبی شده و به او اجازه عمل جراحی ندادهاند، ابراز نگرانی کرد.
این روزنامه انگلیسی در ادامه نوشت: گفتههای الحداد از سوی شخص دیگری نیز تأیید شده است، اما این شخص نخواست به دلایل امنیتی هویتش فاش شود.
این منبع به ایندیپندنت گفت: پس از حدود ۲۰ دقیقه که مرسی روی زمین افتاده بود دوستانش شروع به کوبیدن دیوار قفس شیشهای کرده و فریاد زدند که او بیهوش شده است و نیاز به کمک دارد. پلیس با وجود فریادهای دوستان مرسی و درخواستهای آنها برای کمک بیش از ۲۰ دقیقه هیچ اقدامی انجام نداد. همچنین عمرو دراج که به عنوان وزیر همکاریهای بینالمللی در دولت مرسی فعالیت داشت، این اظهارات را تایید کرد و گفت: مرسی برای حدود نیم ساعت کف قفس شیشهای افتاده بود و رسیدگی پزشکی لازم برای او انجام نشد.
ایندیپندنت همچنین نوشت: وزارت خارجه مصر تا این لحظه واکنشی نسبت به اتهامات مطرح شده علیه پلیس و نگهبانان دادگاه نداشته است.
سازمان ملل و دیگر نهادهای حقوق بشری آغاز تحقیقی مستقل در پرونده مرگ مرسی و شرایط او در زندان را خواستار شدهاند.
سایر اخبار این روزنامه
نبود انسجام فکری در ساختار ورزش
اهل سنت ایران، سفیران صلح و راویان برادری ایرانیان با جهان اسلام
دفاع غلط از حجاب
به جای اینستکس درباره «افایتیاف» صحبت کنیم
تسهیلات ساکنان محدوده طرح ترافیک و زوج وفرد با طرح جدید
قاچاق انرژی الکتریکی با استخراج پنهانی «رمز ارزها»
فیلمهای آمریکاییها از نفتکشها سندیتی ندارد
سفر گردشگران به ایران از این پس بدون ثبت در پاسپورت خواهد بود
از آغاز تیرماه شاهد تحولات قابل توجهی در فضای مجازی خواهیم بود
توقف برخی اقدامات در چارچوب بندهای ۲۶ و ۳۶ برجام، حداقل اقدام تهران است
جزئیات مرگ تعمدی «مرسی»
چشم انداز سیاست انتخاباتی ترامپ درباره ایران
طرح جدید اروپا برای حفظ برجام