خبر تکان‌دهنده برای ورزشکاران ایران!

آرمان‌ملي: پرداخت پاداش به قهرمانان کشورمان در عرصه‌هاي بين‌المللي هميشه جاي گله و اعتراض داشته است.وزير ورزش و جوانان اعلام کرد که به قهرمانان سکه به‌عنوان پاداش پرداخت نمي‌شود.
تغيير رويه و اعتراضات
ارديبهشت‌ماه سال گذشته بود که وزارت ورزش و جوانان مطابق گذشته پاداش مدال‌آوران بازي‌هاي آسيايي 2018 جاکارتا - پالمبانگ را اعلام کرد. براي مدال‌آوران طلا، نقره و برنز در اين دوره از بازي‌ها به ترتيب 160، 80 و 40 سکه در نظر گرفته شد و ورزشکاران نيز دلخوش به اين پاداش‌ها در تلاش بودند بهترين نتايج را کسب کنند. در حالي که ورزشکاران مدال‌آور بازي‌هاي آسيايي و پاراآسيايي انتظار داشتند مراسم تجليل از قهرمانان اواخر سال 97 برگزار شود، اين اتفاق به‌دليل عدم تامين منابع و افزايش ناگهاني قيمت سکه رخ نداد. ژاله فرامرزيان معاون مالي و توسعه منابع انساني وزارت ورزش در گفت‌وگويي که داشت در اين‌باره گفته بود: قهرمانان بايد اين فرصت را بدهند چيزي که هميشه متداول بوده اين است که پاداش يک‌سال در بودجه سال آينده پيش‌بيني مي‌شود. الان هم فقط پاداش سال 97 باقي مانده است. واقعيت برنامه و بودجه کشور اين است که سال آينده پاداش سال 97 پرداخت شود. شرايط امسال کشور تا به حال اتفاق نيفتاده بود، سکه 4، 5 برابر شده است ما هم بايد تعهدات را انجام بدهيم. چون تعهد داشتيم و احساس مسئوليت کرديم پاداش سال 95 و 96 يک جا پرداخت شد. بايد سال 97 تمام شود، در سال 98 اعتبارات پاداش سال 97 را به ما بدهند تا بتوانيم پاداش‌ها را پرداخت کنيم. براي پاداش سال 97 مبلغ 17 ميليارد تومان پيش‌بيني شده است به همين دليل بايد از بخش‌هاي ديگر کمک بگيريم. بعد از مدتي وزارت ورزش اعلام کرد نمي‌تواند به مدال‌آوران سکه بدهد و مبلغ ريالي به‌عنوان پاداش به آنها داده خواهد شد. بعد از اين صحبت‌ها، ورزشکاران مدال‌آور رشته‌هاي مختلف واکنش‌هاي منفي داشتند به‌طوري‌که بارها در فضاهاي مجازي اعتراض خود را با هشتک «مدال نقد - پاداش نسيه» اعلام کردند. اعتراض تند قهرمانان واکنش دوباره معاونان وزارت ورزش را به‌دنبال داشت.محمدرضا داورزني معاون حرفه‌اي و قهرماني وزارت ورزش در گفت‌وگويي که با سايت وزارتخانه داشت، در اين باره گفته بود: هيچ مشکلي براي پاداش سکه‌اي بازي‌هاي آسيايي و پاراآسيايي جاکارتا نداريم و انشاءا... با تامين منابع بسرعت انجام مي‌شود. ژاله فرامرزيان نيز در اين‌باره گفت: ما در پرداخت پاداش سکه‌اي قهرمانان تا بازي‌هاي آسيايي و پاراآسيايي جاکارتا مطابق وعده‌اي که داديم در صورت تامين منابع هيچ مشکلي نداريم. البته توجه داشته باشيد پاداش هر سال در اعتبارات لايحه بودجه سال بعد پيش بيني مي‌شود و از اين جهت هيچ تاخيري نداريم. آيين‌نامه پاداش قهرمانان بعد از بازي‌هاي آسيايي و پاراآسيايي جاکارتا تغيير کرده است و از مبناي سکه طلا خارج شد و از اين به بعد مبناي پاداش قهرمانان به‌صورت امتياز خواهد بود.
آيين‌نامه جديد


وزير ورزش و جوانان گفت: قرار است آيين‌نامه‌ جديدي براي پاداش مدال‌آوران با توجه به نوسانات سکه و ارز ارائه شود که در اين آئين‌نامه ميزان پاداش مدال‌آوران براي مسابقات آينده تعيين خواهد شد. سلطاني‌فر در پاسخ به اين پرسش که يکي از دغدغه ملي‌پوشان ناشنوا يکسان نبودن پاداش آنها با ساير ورزشکاران است، اظهارکرد:‌ با توجه به نوسانات نرخ سکه در سال‌هاي گذشته ديگر امکان پرداخت پاداش به قهرمانان و مدال‌آوران در تمام رشته‌ها به‌صورت سکه وجود ندارد. ما در حال بازنگري آئين‌نامه‌ پاداش مدال‌آوران در بازي‌هاي آينده هستيم تا تکليف را براي تمام ورزشکاران مشخص کنيم که متکي به سکه نباشند. ناشنوايان نيز انتظار دارند که پاداش برابري با ساير ورزشکاران از جمله جانبازان و معلولان داشته باشند، اما متاسفانه با توجه به نوسانات نرخ سکه ما با محدوديت منابع مالي مواجه بوديم و ديگر قادر به پرداخت سکه به مدال‌آوران خود نيستيم. وزير ورزش و جوانان در پايان گفت:‌ بايد در آئين‌نامه جديد بررسي کنيم که چقدر امکان پرداخت پاداش به مدال‌آوران خود داريم و شرايطي ايجاد کنيم که از نظر تامين اعتبارات، پاداش مدال‌آوران را بتوانيم پرداخت کنيم.