هر کس مردم را از انتخاب کردن باز دارد حتماً از راه امام فاصله دارد

روز گذشته رئیس جمهوری و اعضای هیأت دولت در آستانه چهل و یکمین سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی با حضور در حرم مطهر امام خمینی(ره)، با آرمان‌های بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی و شهیدان تجدید میثاق کردند. حجت‌الاسلام حسن روحانی و اعضای هیأت وزیران در این مراسم که حجت‌الاسلام والمسلمین سید حسن خمینی تولیت حرم مطهر امام خمینی(ره) نیز حضور داشت، با قرائت فاتحه و اهدای تاج گل، یاد و خاطره معمار کبیر انقلاب، یادگار امام و همچنین آیت‌الله‌ هاشمی رفسنجانی رئیس فقید مجمع تشخیص مصلحت نظام را گرامی داشتند.
رئیس جمهوری در این مراسم تأکید کرد که امام خمینی(ره) نه تنها پدر اسلام خواهی، بلکه پدر جمهوریخواهی در تاریخ ایران بود و جمهوریتی که با دیانت و اسلامیت پیوند نخورد، باقی نمی‌ماند و به استبداد تبدیل می‌شود. او با اشاره به اینکه امام می‌دانست عدالت و اصلاح جامعه بدون حضور مردم امکان پذیر نیست، اظهار کرد: انتخاب کردن حق مردم است و هر کس مردم را از این انتخاب بازدارد و نگذارد در میان سلایق مختلف برگزیند و مردم را دلسرد کند، حتماً از مشی و راه امام فاصله دارد.
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست جمهوری، روحانی با ابراز خرسندی از فرصت تجدید عهد و پیمان با امام خمینی(ره) در آغازین روزهای دهه فجر انقلاب اسلامی، اظهار کرد: امام در طول این 10 روز، گذار بسیار مهمی را از استبداد و استعمار به مردمسالاری و استقلال انجام داد.
او اضافه کرد: نهضتی که به همراهش تغییر هست، وقتی آرام می‌نشیند که به نظام منتهی شود. حرکت و انقلابی که پایانش استقرار یک نظام نباشد به آشوب بیشتر شباهت دارد و امام عزیز و بزرگوار ما توانست 2 یادگار بزرگ را برای تاریخ و کشور ما به ارمغان بیاورد و آن جمهوریت و اسلامیت بود.


رئیس جمهوری با اشاره به اینکه امام به خوبی احساس کرده بود که با وجود سلطنت، مردم‌سالاری امکانپذیر نیست، اضافه کرد: انتخاباتی که در روزهای اول مشروطه توسط آرا و رأی مردم بود کم کم به جایی رسید که در میان جمعی  درباری، افراد منتخب می‌شدند و آنگاه تشریفات انتخاباتی در کشور انجام می‌گرفت. از قبل همه می‌دانستند چه کسانی به مجلس شورای ملی خواهند رفت و نمایندگان همه حوزه‌های انتخابیه روشن و مشخص  بود و لذا امام به این نتیجه رسید که با وجود سلطنت و دیکتاتوری، دموکراسی و مردم سالاری امکانپذیر نیست.
روحانی با بیان اینکه بسیاری به امام پیشنهاد می‌کردند نظام مشروطه‌ای بماند با سلطانی ضعیف یا نظام مشروطه‌ای بماند بدون سلطان یا نظامی تأسیس شود برمبنای خلافت اسلامی، تصریح کرد: اما امام هیچ یک از آنها را نپذیرفت و در میان همه مشورت‌ها «جمهوری اسلامی» را برگزید.
رئیس جمهوری، امام را پدر اسلام‌خواهی و پدر جمهوریخواهی در تاریخ ایران توصیف و تأکید کرد: جمهوریتی که با دیانت و با اسلامیت پیوند نخورد، آن جمهوری هم باقی نمی‌ماند و تبدیل به استبداد می‌شود. به همین دلیل بود که امام بر این نکته اصرار داشت که «جمهوری اسلامی» نه یک کلمه کم  و نه یک کلمه زیاد.
او اضافه کرد: آنچه هدف امام بود آنکه حکومت در چارچوب اسلام به دست مردم باشد و امام می‌دانست که عدالت و اصلاح در جامعه و رشد و توسعه بدون حضور مردم امکان پذیر نیست.
رئیس جمهوری ادامه داد: اینکه امام فرمود میزان رأی ملت است این را به عنوان یک شعار نگفت. امام می‌دانست که اگر در هر صحنه ای مردم حضور داشته باشند پیروزی نهایی همانجاست و اگر مردم غایب باشند بی تردید ما به موفقیتی دست نخواهیم یافت اگر هم بیابیم ماندگار نخواهد ماند.
او با اشاره به اینکه تاکید امام بر این بود که در همه انتخابات‌ها مردم شرکت کنند، گفت: تأکید امام بر این بود که انتخاب کردن حق مردم است و هر آن کس که مردم را از انتخاب کردن بازدارد و نگذارد در میان سلایق مختلف آنکه می‌خواهند برگزینند و هرآن کسی که مردم را برای حضور پای صندوق آرا دلسرد کند، حتماً از مشی و راه امام فاصله دارد.
رئیس جمهوری با بیان اینکه امام به ما یاد داد که در کنار مردم می‌توانیم مردم‌سالاری اسلامی را پا برجا سازیم، ادامه داد: امام به ما آموخت که با تکیه بر مردم می‌توان با ابرقدرت‌ها مبارزه و ایستادگی کرد. اما مردم‌سالاری امام و اسلامیت مورد نظر امام فقط به یک صحنه و انتخابات و یک سال و یک روز ختم نمی‌شود، ما همیشه باید مردم خواه باشیم، همیشه باید به نظرات مردم احترام بگذاریم.
روحانی گفت: در سیاست داخلی و خارجی مان و در سیاست‌های اقتصادی، فرهنگی خود، نظرات و اعتقادات و تفکرات و سلایق مردم نباید از یاد برود. این را باید بدانیم اقامه دین و عدل به دست مردم امکانپذیر است. این را باید بدانیم که شرع از عرف فاصله ندارد و ما کاری باید بکنیم که فرهنگ اجتماعی ما در چارچوب مقررات اسلام همان عرف متشرعه ما باشد.
رئیس جمهوری با بیان اینکه اگر راه امام را ادامه دهیم امروز هم که در سخت‌ترین شرایط تاریخ اقتصادی و سیاسی هستیم، از این مسیر به خوبی عبور خواهیم کرد، تصریح کرد: اگر امروز بعد از 2 سال در برابر تحریم‌های بی سابقه، ملت ما به خوبی ایستادگی و مقاومت کرده به آن دلیل است که مردم باور کرده اند ظلم و تجاوز از ناحیه ستمگران است باور کرده اند که نظام اسلامی ما در مسیر صحیح و درست قرار دارد، باور کرده‌اند که سیاست ما نباید سیاست ذلت و تسلیم باشد گرچه ما سیاست تنش و تقابل را هم قبول نداریم مردم ما می‌دانند که امروز راهی جز استقامت و ایستادگی در برابر متجاوزین وجود ندارد.
روحانی در ادامه، طرح امریکا موسوم به «معامله قرن» ننگی بزرگ در تاریخ دانست و تأکید کرد: در برابر متجاوز راهی جز استقامت و ایستادگی و وحدت پیش روی ما نیست.
او با بیان اینکه امید و وحدت و نشاط را از مردم نگیریم، اضافه کرد: امام هیچگاه و در هیچ مقطعی نسبت به آینده روشن انقلاب ناامید نشد و همین امید امام بود که در جنگ تحمیلی و در همه فراز و نشیب‌های انقلاب ما را به پیروزی رساند.
رئیس جمهوری گفت: امروز هم به وحدت و اتحاد و امید برای موفقیت نیاز داریم و ما تردیدی نداریم تا روزی که جمهوریت و اسلامیت هست، ملت ما در برابر همه توطئه‌ها پیروز خواهد شد.
او در فراز پایانی سخنان خود، با بیان اینکه دولت جمهوری اسلامی ایران باز هم در کنار مرقد امام بزرگوار تعهد می‌کند که همه توان خود را برای اجرای فرامین و راه امام، با هدایت‌های مقام معظم رهبری ادامه دهد، گفت: مردم ما به خوبی در این روزها نشان داده‌اند که انقلاب و امام زنده است. آن روزی که برای یک شاگرد مکتب امام یعنی شهید سردار سلیمانی همه به خیابان‌ها آمدند و به استقبال جنازه او آمدند و بدن او را بدرقه کردند، نشان دادند که راه امام زنده است، مسیر امام پررهرو است، آن اسلامیت در میان مردم حضور دارد و آن جمهوریت حضور دارد و وقتی مردم کسی را به عنوان نشانه امنیت و عزت کشور بدانند همه در کنار او هستند و او را به عنوان سمبل ملی می‌دانند، امام مکتبش و راهش امروز هم برای ما راهگشاست.
جهانگیری: باید زمینه حضور امیدوار مردم در همه صحنه‌ها را فراهم کنیم
معاون اول رئیس جمهوری روز گذشته در حاشیه مراسم تجدید میثاق با آرمان بنیانگذار انقلاب اسلامی که در سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی برگزار شد، با اشاره به اینکه رمز موفقیت امام خمینی(ره) تأکید بر وحدت کلمه میان امت اسلام و مردم ایران بود، اظهارکرد: اگر مردم به‌طور منسجم در همه صحنه‌های انقلاب حضور داشته باشند و کاری کنیم که زمینه حضور شاداب، بانشاط و امیدوار آنها در همه عرصه‌ها فراهم شود، حتماً خواهیم توانست آرمان‌های انقلاب را محقق کنیم.
به‌گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی معاون اول رئیس جمهوری، اسحاق جهانگیری با بیان اینکه امام(ره) آرمان‌های بزرگی برای انقلاب اسلامی و ملت ایران در نظر گرفتند که همه آن آرمان‌ها قابل تحقق هستند، افزود: آرمان‌هایی که ملت بزرگوار ایران اسلامی را در وضعیت مطلوبی از نظر مادی و معنوی قرار می‌دهد و امیدوارم بتوانیم این اهداف را برای آینده ایران و منطقه محقق کنیم.
معاون اول رئیس جمهوری با بیان اینکه استقلال و آزادی جزو اصلی‌ترین شعارها و آرمان‌هایی بود که امام راحل به‌دنبال تحقق آنها بودند، تصریح کرد: استقلال به معنای عدم وابستگی در زمینه‌های مختلف اعم از سیاسی، فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و آزادی به معنای حاکمیت مردم برسرنوشت خودشان است. مردم ایران می‌خواستند خودشان برای اداره کشورشان تصمیم بگیرند و تصمیماتشان در تمام شئونات کشور ساری و جاری باشد و باید همه برای تحقق این آرمان‌ها تلاش کنیم.

بـــرش
سیدحسن خمینی: هیچ راهی جز پیمودن مسیر آغازین انقلاب وجود ندارد

حجت‌الاسلام سیدحسن خمینی، تولیت حرم امام خمینی(ره) هم در این مراسم، با بیان اینکه هیچ راهی برای ما جز پیمودن همان مسیر نورانی آغازین انقلاب وجود ندارد، گفت: باور کنیم که با هیچ مصلحت‌اندیشی کودکانه‌ای نمی‌شود آرمان‌های بزرگ انقلاب را تحلیل و تضعیف کرد. به گزارش ایرنا، او با بیان اینکه هر عملی که این عوامل را تضعیف کند حرکتی ضدانقلابی است، افزود:  ۱۲بهمن دو قهرمان داشت یکی مردم و دیگری یک رهبر که فریادگر سخنان و نظرات همه ما بود. این دو در کنار هم توانستند در برابر دنیا بایستند. اگر این حضور جامع ملی ما که تا به امروز هم با همان اندیشه و پتانسیل توانستیم تا اینجا برسیم به هر علتی تضعیف شد، نمی‌توانیم این جامعه را با صلابت و قدرت پیش بریم. سید حسن خمینی با بیان این که باید همان معنویتی که ریشه در تفکر دینی ما داشت امروز هم مورد توجه باشد، ابراز امیدواری کرد که روزهای بزرگ پیش رو روزهای تلاطم جامعه ما به سمت معنویت و دینداری با صلابت ملی باشد و دوستان ما در دولت و در سایر ارکان نظام بتوانند این کشتی را مدیریت کنند. در پایان این مراسم رئیس جمهوری و اعضای هیأت دولت با حضور بر مزار شهیدان رجایی، باهنر، بهشتی، شهدای دولت و هفتم تیر و گلزار شهدای بهشت زهرا(س) به مقام شامخ شهدای انقلاب اسلامی و دفاع مقدس ادای احترام کردند.