جنگ ترامپ با فرمانداران ایالات متحده

دونالد ترامپ که هرگز تصور نمی‌کرد ویروس کرونا به خاک آمریکا رسیده و این کشور را به کانون نخست بیماری در جهان تبدیل کند، برای احیای «اقتصاد» دچار بحران شده‌ای که آن را برگ برنده تمدید حضور در کاخ سفید می‌داند، با مخالفت‌ فرمانداران برخی ایالت‌ها مواجه شده و تلاش دارد از طریق معترضان به پا خاسته علیه قرنطینه، با فرمانداران مخالفش به جنگ نیابتی بپردازد.
اعتراض‌ها علیه قرنطینه که به منظور پیشگیری از همه‌گیری ویروس کرونا در آمریکا اعمال شده، در روزهای اخیر در ۱۴ ایالت تگزاس، مریلیند، میشیگان، نوادا، ویسکانسین، ایندیانا، کالیفرنیا، ورمانت، اوهایو، کنتاکی، مینه‌سوتا، آیوا، کارولینای شمالی و نیوهمپشایر رخ داده است.معترضان که بیشترشان طرفدار ترامپ هستند، پایان قرنطینه از سوی فرمانداران را خواستارند.
به گزارش نیویورک تایمز در شهر آستین، مرکز ایالت تگزاس که یکی از قطب‌های مهم اقتصاد آمریکا به شمار می‌رود در ۲۴ ساعت گذشته شاهد اعتراض‌های افرادی است که ماندن در خانه و ادامه قرنطینه در این ایالت را محکوم کرده، اغلب دستور العمل‌های بهداشتی برای پیشگیری از ویروس کرونا را رعایت نکرده، ماسک بر چهره نداشته و فاصله اجتماعی را هم رعایت نکرده بودند؛ آنها شعار می‌دانند «بگذارید کار کنیم، شما نمی‌توانید آمریکا را تعطیل کنید». 
هدایت معترضان از سوی ترامپ


اعتراض‌ها در روزهای اخیر در ایالت‌های آمریکا بخصوص در میشیگان با شدت بیشتری همراه بود که با حمایت دونالد ترامپ نیز همراه شد. به نوشته نیویورک تایمز، ترامپ در توئیت‌هایی به تهییج مردم علیه فرمانداران ایالت‌های مخالف رفع قرنطینه، پرداخت و با نوشته‌هایی همچون «ایالت‌های ویرجینیا، مینه‌سوتا و میشیگان را آزاد کنید»، به تحریک و هدایت معترضانی پرداخت که بیشترشان از طرفداران او هستند و در این تجمع‌ها با خود سلاح گرم حمل می‌کنند. بسیاری از این اعتراض‌ها در برابر ساختمان‌های فرمانداری‌ها برپا می‌شود. 
ترامپ همچنین مدعی شد که از نظر او برخی فرمانداران ایالت‌های آمریکا در اعمال محدودیت قرنطینه «زیاده‌روی» کرده‌اند. 
«اندرو کومو» فرماندار ایالت نیویورک که بالاترین میزان ابتلا به ویروس کرونا در این ایالت است، نسبت به فشار و جنگ نیابتی که ترامپ از طریق این اعتراض‌ها در پیش گرفته است، انتقاد کرد و این اقدامات را «سیاسی کردن» قرنطینه در آمریکا از سوی رئیس  جمهوری دانست.
منع قانون اساسی برای رفع قرنطینه 
ترامپ در این جنگ نیابتی با توجه به شرایط ملتهب اجتماعی بوجود آمده تلاش می‌کند فرمانداران ایالت‌های آمریکا را تحت فشار بازگشایی فعالیت‌های اقتصادی قرار دهد؛ اما بسیاری از فرمانداران که با موج جدید اعتراض‌های حمایت و هدایت شده از سوی ترامپ برای رفع قرنطینه مواجه‌اند می‌گویند مطابق قانون اساسی، خود را مسئول حفظ سلامت و ایمنی شهروندان می‌دانند و  قصد ندارند در لغو قرنطینه‌ها تعجیل کنند زیرا از بازگشت موج دیگر شیوع کووید-۱۹ بسیار نگرانند.
افزایش جهشی مبتلایان در ایالت‌های بی‌توجه به قرنطینه
در حالی که دونالد ترامپ تلاش دارد از موج به پاخاسته برای رفع قرنطینه حمایت کند، شاهد جهش در شمار مبتلایان به ویروس کرونا در ایالت‌هایی است که دستورالعمل‌های قرنطینه را نادیده گرفتند.
شبکه سی‌ان‌ان روز گذشته(شنبه) گزارش داد، ایالت‌های اوکلاهما، آرکانزاس، نبرسکا، آیوا و داکوتای جنوبی در روزهای اخیر به دلیل رعایت نکردن قرنطینه، با جهش شمار مبتلایان به ویروس کرونا مواجه شدند. 
ایالت اوکلاهما با ۵۳ درصد، آرکانزاس ۶۰ درصد، نبرسکا ۷۰ درصد و آیوا ۸۲ درصد افزایش شمار مبتلایان به کووید-۱۹ داشته و در ایالت داکوتای جنوبی این میزان با افزایش انفجاری ۲۰۵ درصدی همراه بوده است. 
اکنون شمار مبتلایان به ویروس کورنا در جهان به بیش از ۲ میلیون و ۳۴۰ هزار نفر رسیده که از این تعداد نیز نزدیک به ۱۶۰ هزار نفر نیز جان باخته‌اند. 
شمار مبتلایان به ویروس کرونا در آمریکا نیز در حال حاضر به مرز۷۳۹ هزار مبتلا رسیده که از این تعداد ۳۹ هزار نفر جان باخته‌اند؛ میزان مبتلایان به ویروس کرونا در آمریکا حدود یک سوم مبتلایان در جهان است.
سایه کرونا بر انتخابات
منهای جنگ ترامپ با فرمانداران ، یکی از اولین پیامدهای سیاسی شیوع بیماری همه گیر «کووید ۱۹» در آمریکا تسریع روند انتخاب نامزد حزب دموکرات بود. برنی سندرز، سناتور چپگرای ایالت ورمونت که احتمالا در حالت عادی کارزار خود را تا چند ماه دیگر ادامه می‌داد به دلیل شیوع ویروس جدید کرونا و تبعات اقتصادی آن در ایالات متحده ترجیح داد تا کارزار انتخاباتی خود را متوقف کند. بسیاری از ایالت‌ها پیش از کناره گیری برنی سندرز تاریخ رقابت انتخاباتی حزب دموکرات را به دلیل شیوع کرونا به تعویق انداخته بودند.
کناره گیری زودهنگام برنی سندرز به جو بایدن که اکنون در عمل نامزد حزب دموکرات در انتخابات پیش رو محسوب می‌شود زمان بیشتری برای جمع آوری کمک‌های مالی، برنامه ریزی برای کنوانسیون حزب و انتخاب معاون خود می‌دهد. معاون پیشین باراک اوباما همچنین به جای اینکه وقت و انرژی خود را صرف رقابت با برنی سندرز کند، می‌تواند در گردهمایی‌ها و مصاحبه‌ها و سخنرانی‌ها خود بر انتقاد از دونالد ترامپ متمرکز شود.
از سوی دیگر جمهوری‌خواهان نگران هستند که انتخابات ریاست جمهوری ماه نوامبر (آبان) به یک همه پرسی در مورد نحوه مدیریت بحران شیوع نوع جدید ویروس کرونا از سوی دونالد ترامپ تبدیل شود.
شیوع بیماری همه گیر «کووید ۱۹» در عمل برنامه دونالد ترامپ برای تاکید بر وضعیت اقتصادی مطلوب در آمریکا در جریان کارزار انتخاباتی را مختل کرد. این بیماری نه تنها تاکنون جان بیش از ۳۰ هزار آمریکایی را گرفته است بلکه باعث بیکاری میلیون نفر نیز شده است.
برای بررسی تاثیر شیوع ویروس کرونا در آمریکا بر انتخابات ریاست جمهوری باید با توجه به سیستم انتخاباتی این کشور (کالج الکترال) وضعیت ایالت‌هایی را مدنظر داشت که رقابت بین دموکرات‌ها و جمهوریخواهان در آنها فشرده است.
رقابت در تعدادی از ایالت‌هایی که دونالد ترامپ با پیروزی در آنها توانست مانع راهیابی هیلاری کلینتون به کاخ سفید شود در انتخابات سال جاری فشرده خواهد بود. ایالت پرجمعیت فلوریدا یکی از این ایالت‌ها است. ران دسنتیس، فرماندار فلوریدا که متحد دونالد ترامپ محسوب می‌شود به دلیل عدم واکنش سریع به شیوع ویروس جدید کرونا به شدت مورد انتقاد قرار گرفته است.
ایالت ویسکانسین یکی دیگر از ایالت‌هایی است که دونالد ترامپ در سال ۲۰۱۶ در آن به پیروزی دست یافت. با این حال جمهوری‌خواهان هفته گذشته در انتخابات ایالتی ویسکانسین از دموکرات‌ها شکست خوردند. عملکرد دموکرات‌ها در جریان انتخابات ایالتی هفته گذشته به مراتب بهتر از نتیجه‌ای بود که هیلاری کلینتون در سال ۲۰۱۶ در ویسکانسین به دست آورد.
سقوط محبوبیت ترامپ
تازه‌ترین نظرسنجی موسسه گالوپ نشان می‌دهد که میزان محبوبیت دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا با کاهشی ۶ درصدی بیشترین افت را در دوران ریاست جمهوری‌اش داشته است. براساس گزارش گالوپ، این نتایج نشان داد که فقط ۴۳ درصد آمریکایی ها عملکرد ترامپ به عنوان رئیس جمهوری را قبول دارند که در مقایسه با نتایج نظرسنجی گالوپ که ۵ فروردین (۲۴ مارس) انجام شد، کاهشی ۶ درصدی را نشان می دهد. در نظرسنجی حدود یک ماه پیش گالوپ عملکرد ترامپ مورد قبول ۴۹ درصد آمریکایی ها بود.
گالوپ گزارش داد: کاهش ۶ درصدی شدیدترین افت در میزان پذیرش عملکرد ترامپ است که تاکنون در  دوران ریاست جمهوری اش ثبت شده است زیرا به طور معمول رتبه مقبولیت ترامپ بسیار ثابت بوده هرچند که هنوز به میانگین تاریخی برای رئیسان جمهوری آمریکا از سال ۱۹۴۵میلادی تاکنون به میزان ۵۳ درصد نرسیده است.
مقبولیت ترامپ در نظرسنجی ماه مارس گالوپ و همزمان با همه گیری کرونا به ۴۹ درصد رسید. متوسط پذیرش عملکرد ترامپ در نظرسنجی های گالوپ ۴۰ درصد بوده است. گالوپ نتیجه گرفت که این کاهش در مقبولیت ترامپ می تواند نتیجه ارزیابی ها درباره عملکرد ترامپ و افزایش نرخ بیکاری و شمار جان باختگان ناشی از شیوع ویروس کرونا در آمریکا باشد.