خطر پیک دوباره کرونا در مشهد

نوید زنده روحیان/ معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در شورای اداری شهرستان مشهد با اشاره به تغییر در شرایط فاصله گذاری اجتماعی و تردد بیشتر مردم در شهر و بازگشایی ورودی شهرستان گفت: هفته آینده احتمال یک پیک دیگر بیماری کرونا در مشهد وجود دارد.
به گزارش خراسان رضوی، اولین جلسه شورای اداری شهرستان مشهد در سال 99 با حضور مدیران دستگاه های اجرایی شهرستان در آمفی تئاتر جمعیت هلال احمر مشهد برگزار شد. محمدرضا هاشمی فرماندار شهرستان مشهد در این جلسه گفت: اگر همراهی و کمک مردم در شهر مشهد وجود نداشت مشکلات و فجایعی پیش می آمد که ما نمی توانستیم آن را مدیریت کنیم اما حضور مردم در کنار مسئولان باعث شد آسیب های کرونا در این شهرستان به حداقل برسد.
فرماندار مشهد همچنین اظهار کرد: تاکنون پیش بینی توزیع 250 هزار بسته معیشتی در مشهد انجام شده که از سوی بسیج، کمیته امداد، شهرداری و آستان قدس رضوی تهیه شده است که بخشی از آن توزیع شده و ادامه دارد.
محمدرضا کلایی شهردار مشهد نیز در این نشست گفت: با توجه به حمایت های خوب مدیریت استان از برنامه های شهرستان آینده روشنی در انتظار این شهر خواهد بود و با وجود مشکلاتی که در زمینه شیوع بیماری کووید 19 وجود داشته و آثار و تبعات حاصل از آن در زمینه اقتصادی نیز ادامه دارد، شهر مشهد می تواند پهنه متفاوتی از کشور باشد.


وی با اشاره به راهبردهای تعیین شده برای سال 99 ، مبارزه با آسیب های اجتماعی، گسترش حمل و نقل عمومی و برقی سازی حمل و نقل و رسیدگی به مناطق کم برخوردار را چهار راهبرد اساسی دانست و تصریح کرد: مبارزه با بیماری کرونا نیز در دستور کار جدی قرار خواهد داشت که از همه دستگاه ها و مجموعه ها می خواهیم برای تحقق این برنامه ها با ما همراه شوند.
مهدی قلیان اول، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز تصریح کرد:  مجموعه اقدامات صورت گرفته به وضعیت فعلی مشهد که در مقایسه با دیگر کلان شهرها نسبتا وضعیت مناسب و خوبی است منجر شده است اما مردم باید بدانند که بازگشایی مجتمع های تجاری و پاساژها به منزله اتمام برنامه کرونا نیست و بیماری کرونا تقریبا یک بیماری هم زیست و بومی شده ما محسوب شده و باید فعلا با آن زندگی کنیم.
وی تاکید کرد: شاید هفته آینده با توجه به این که فاصله گذاری اجتماعی پس از 15 فروردین تغییر یافته و رفت و آمد مردم بیشتر شده است و همچنین باز شدن راه های ارتباطی که همه مسئولان از جمله فرماندار مشهد  تاکید زیادی روی آن داشتند پیکی از شیوع این بیماری را ملاحظه کنیم  و بسته بودن حرم مطهر از بازگشایی مهمانسراها و مراکز اقامتی جلوگیری کرده است و اگر روزی حرم مطهر به عنوان مکانی ملی بازگشایی شود، با حضور مردم از دیگر شهرهای کشور خدای نکرده مشهد به عنوان یک کانون آلودگی معرفی می شود و از شهری به شهر دیگر انتقال می یابد.
قلیان اول ادامه داد: هنوز ما در مرحله کنترل این ویروس وحشی و ناشناخته که نه علایم بالینی مشخص و نه داروی مشخصی دارد قرار نداریم و نیازمند آموزش های بیشتر درخصوص فاصله گذاری اجتماعی در ادارات مانند اصناف هستیم.
وی با ارائه آماری نیز گفت: از 2 اسفند تا دیروز(دو روز گذشته) در مجموعه مشهد و شهرستان های تابعه دانشگاه علوم پزشکی مشهد شش هزار و 764 نفر با علایم بیماری حاد تنفسی در بیمارستان های این دانشگاه بستری شده اند که پنج هزار و 138 مورد از آن ها با حال عمومی خوب مرخص شده اند و 1680 مورد مثبت کووید 19 داشتیم که البته این توضیح لازم است که ما تا چند وقت قبل امکان انجام تست در خیلی از موارد را نداشتیم و تا 15 اسفند نمونه ها به تهران منتقل می شد ، اما الان از 19 مرکز درمانی 16 ساعته سطح شهر مشهد در 9 مرکز امکان تست سرپایی کرونا وجود دارد و در بخش خصوصی نیز با هزینه 290هزار تومان به صورت خصوصی آزمایش کرونا انجام می شود و آمار فوتی های زیر مجموعه دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز تا روز گذشته( دو روز قبل) 392 مورد بوده است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد همچنین تاکید کرد: با توجه به این آمار اگر مخرج کسر همان آمار شش هزار نفر قرار گیرد حدود 5 درصد میرایی خواهد بود اما به دلیل محدودیت های انجام تست، آمار مثبت پایین تر بوده است همچنان که در طرح غربالگری از مجموع 700 نمونه ای که ما تا روز گذشته( دو روز قبل) داشته ایم، 132 مورد مثبت وجود داشته است.