مصر بودم واحد پول ملی تغییر کند تا مردم راحت شوند

رئیس جمهور با بیان اینکه خروج از فصل ۷ شورای امنیت سازمان ملل یک افتخار سیاسی است، گفت: برجام در تاریخ سیاسی کشور ما کم‌نظیر بود.
به گزارش ایسنا، حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی در جلسه دیروز هیئت دولت با اشاره به آغاز تحریم‌های آمریکا علیه ایران در ۱۸ اردیبهشت ۹۷ اظهار کرد: دو سال پیش رئیس جمهور آمریکا بر خلاف همه مقررات بین المللی و با نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل صریحا از برجام خارج شد و خروجش را مکتوب کرد و در برابر دوربین خبرنگاران قرار داد.
وی در ادامه با اشاره به سابقه مذاکره ایران و غرب برای دستیابی به توافق برجام خاطرنشان کرد: ما دو سال و چهار ماه با دنیا مذاکره کردیم. یعنی از اوایل مهر ۹۲ مذاکرات شروع شد و در ۲۶ دی ۹۴ این توافق اجرایی شد. دو سال و چهار ماه هم به این توافق عمل شد. یعنی از آخر دی ۹۴ تا اردیبهشت ۹۷.
رئیس جمهور ادامه داد: اجرای این توافق برکات فراوانی برای کشور داشت و در تاریخ سیاسی کشور کم نظیر بود. با اجرای برجام همه قطعنامه‌ها علیه کشورمان لغو شد. پرونده PMD بسته شد و مشخص شد تحریم‌های تسلیحاتی کی برداشته می‌شود. حساب‌های بانکی و اموال ما آزاد شد. تمام قطعاتی که در بنادر متوقف شده بود، آزاد شد. رشد اقتصادی ایران به ۱۲.۵ درصد در سال ۹۵ که در سطح جهان بی‌نظیر بود رسید. نفت از ۹۰۰ هزار بشکه به دو میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه رسید و طرح‌های


نیمه تمام، تمام شد. در واقع ما بهره کافی از تلاش مجدانه خود بردیم اما تحمل این دستاوردها برای مخالفان جمهوری اسلامی ایران بسیار سخت بود که یک کشور به تنهایی پای میز مذاکره بنشیند و خطرات پیش روی خود را از بین ببرد.
روحانی همچنین تصریح کرد: عراق از سال ۹۱ به زیر فصل ۷ شورای امنیت سازمان ملل رفت. آمریکا این کشور را اشغال کرد و دولت و سایر نهادها را در آنجا تشکیل داد اما عراق هنوز از فصل ۷ خارج نشده است. اما ایران ظرف دو سال و چهار ماه از این فصل خارج شد و این یک افتخار سیاسی در تاریخ کشورمان است.
رئیس‌جمهور با بیان اینکه یکی از آثار این تلاش‌ها و مذاکرات برداشته شدن تحریم تسلیحاتی بود، خاطر نشان کرد: در برجام دو مقطع داریم که یکی ۵ ساله است که بر اساس آن تحریم‌های تسلیحاتی برداشته می‌شود و در حال نزدیک شدن به آن مقطع هستیم. مقطع دیگری که در برجام وجود دارد ۸ الی ۱۰ ساله است که با فرارسیدن آن تحریم‌ها برداشته می‌شوند.
وی افزود: آمریکایی‌ها ۱۸ اردیبهشت ۹۷ تحت فشار تندروهای داخلی آمریکا، اسرائیل و عربستان و لجبازی که ترامپ با رئیس جمهور قبلی داشت دست به دست هم داده کار بسیار احمقانه‌ای انجام دادند و از این توافق بصورت یکجانبه خارج شدند؛ ذهنیت آنها این بود که با خروج آنها ما هم از برجام خارج می‌شویم و پرونده به شورای امنیت میرود و در نهایت ما هرآنچه بدست آوردیم را از دست می‌دهیم.
این خواب آشفته ترامپ با تدبیر نظام تعبیر نشد و من ۱۸ اردیبهشت ۹۷ که ترامپ از برجام خارج شد، جلوی دوربین ایستادم و ضمن تقبیح و محکوم کردن کار آمریکا، گفتم فعلا در توافق ما و ۴+۱ چند هفته‌ای به طرفین خود مهلت میدهیم و منتظریم ببینیم آن‌ها می‌توانند منافع مارا تامین کنند یا خیر:؛ با این اقدام اولین تیر ترامپ به سنگ خورد؛ همه مشاوران او گفته بودند که ایران شبانه از برجام خارج می‌شود و صبح فردای خروج از برجام پرونده ایران به شورای امنیت می‌رود.
رئیس جمهور خاطر نشان کرد: ایران مجموعا یکسال به اروپایی‌ها مهلت داد تا تعهدات خود را عملیاتی کند اما ۱۸ وقتی به اردیبهشت ۹۸ رسیدیم، چون این اتفاق نیفتاد در ۵ مرحله ایران بصورت پلکانی تمام آنچه لازم بود کاهش دهد را کاهش داد؛ امروز مجددا در میزان و ترازویی برابر قرار گرفته ایم؛ ما پای از تعهدات خود عقب کشیدیم؛ آمریکایی که کلا خارج شده و ۱+۴ هم تا حدودی تعهدات خود را کاهش داده است؛ هر زمان که آنها حاضر شوند به تعهدات کامل برجامی عمل کنند، ما هم همان روز به اجرای کامل تعهدات برجامی باز می‌گردیم.
روحانی با بیان اینکه آمریکا طی دو سال گذشته تلاش‌های بسیاری کرد تا اروپایی‌ها را به سمت خود بکشاند و توافق جدیدی برقرار شود و در مجموع در هرکاری که به دنبال انجام آن بود، ناموفق شد، اظهار کرد: امروز در مقطعی هستیم که آمریکا احساس می‌کند که تا ماه‌های آینده ما به یک پیروزی میرسیم و تمام تحریم‌های تسلیحاتی برداشته می‌شود؛ آمریکایی‌ها یکی دو ماه است که از خواب غفلت بیدار شده و فهمیدند که چه اشتباه بزرگی کردند که از برجام خارج شدند و چه خطای بزرگی کردند که برجام را به هم زدند؛ الان نیز نه راه پیش دارند و نه راه پس؛ اگر همین مسیر راطی کنند، تحریم‌های تسلیحاتی برداشته می‌شود و همان اسرائیل، عربستان و تندروهای عربستان که به ترامپ گفته بودند که از برجام خارج شود، همان‌ها به ترامپ خواهند گفت که ما ۴ گروه کار اشتباهی کردیم.
رئیس جمهور تصریح کرد: برای آمریکا دیگر برجام تمام شده است مگر آنکه مجددا درخواست کنند و ما بپذیریم و تمام خطاهای خود را جبران کنند و تمام تحریم هارا بردارد.
وی گفت: آنچه امروز آمریکایی‌ها درباره تحریم تسلیحاتی بحث می‌کنند، باید بدانند جز لاینفک برجام است و اگر بنا باشد که این تحریم‌ها تحت هر شرایطی بازگردد، پاسخ ما پاراگراف آخر نامه‌ای است که من به سران ۴+۱ نوشتم. آنها می‌دانند که اگر چنین خطایی را مرتکب شوند چه عواقب وخیمی برای آنها دارد و چه شکست تاریخی برای آنها خواهد بود.
روحانی در ادامه صحبت‌های خود با تاکید بر نقش مردم در پشتیبانی از سیاست‌های نظام خاطر نشان کرد: اگر حضور، پشتیبانی و تظاهرات مردم نبود ما موفق نمی‌شدیم؛ آن‌زمان که مذاکره بود من سفر استانی زیاد داشتم. یکی از مقامات در این باره گفته بود که ما می‌بینیم دولت با ملت
هم نظرند و کل ملت پشتیبان دولت هستند. اگر مردم به صحنه نمی‌آمدند و حمایت نمی‌کردند و بعداً در مسئله برجام، رهبری ما را هدایت نمی‌کردند و مجلس و شورای نگهبان و شورای‌عالی امنیت ملی دولت را کمک نمی‌کرد، ما به هدف نمی‌رسیدیم. در یک نقطه حساس همه دست به دست هم دادیم و ما توانستیم موفقیت را
به‌دست بیاوریم.
وی افزود: در ۲ سال و ۴ ماهی هم که ما از برجام استفاده کردیم باز هم مردم به صحنه آمدند و یک تحول اقتصادی در کشور آغاز شد. در دو سال اخیر نیز که فشاری شدید و بی‌نظیر در تاریخ ایران بر ما وارد شد، مردم خم به ابرو نیاوردند. امروز هم باز اگر در مقابله با کرونا بطور نسبی و قابل قبول در مقایسه با دنیا موفق هستیم، باز هم کار مردم است.
روحانی با اشاره به توانایی کشور برای صادرات تجهیزات پزشکی گفت: این دستاورد حاصل تلاش‌های شرکت‌های دانش بنیان، مهندسان و ملت ماست. ما در وسط میدان جنگ با یک دشمن خطرناک می‌توانیم تجهیزات هم به دنیا صادر کنیم.
روحانی در ادامه تاکید کرد: ایران به هیچ عنوان تخطی از قطعنامه 2231 را نمی‌پذیرد و حق مسلم ایران است که از تحریم تسلیحانی در چارچوب قطعنامه 2231 خارج شود. البته ما چه سلاح بخریم چه بسازیم، برای دفاع از خود و ملت‌ها از آن استفاده می‌کنیم. سلاح ما بنزین بر آتش نیست بلکه آبی بر آتش است. ما نمی‌گذاریم جنگ شعله ور شود. راه عاقلانه آمریکا هم این است که به برجام باز گردد. غرامت بدهد و از ملت ایران عذرخواهی کند اما از این جماعت چنین عقلی دیده نمی‌شود.
وی در ادامه درباره تغییر واحد پول ملی کشور گفت: واحد پول ملی ما در نوشتار ریال و در گفتار تومان بود. بسیاری از اشتباهات بانکی هم به خاطر همین مسئله ریال و تومان بود. واحد رسمی پول ملی ما ریال است اما اصلا در زندگی مردم حضور ندارد. من مصر بودم واحد پول ملی تغییر کند تا مردم راحت شوند. زیرا تمام معاملات با تومان انجام می‌شود. در واقع ما خواستیم یک مشکل فرهنگی اجتماعی را حل کرده و محاسبات مردم را تسهیل کنیم.
روحانی درپایان با بیان اینکه ما رقم را کوچک کردیم گفت: تغییر واحد پول ملی هم به لحاظ وجهه بین المللی و در مقایسه پول ملی با مثلا یورو بهتر است و بعید هم می‌دانم تاثیری بر تورم یا رشد اقتصادی داشته باشد بلکه بیشتر کمکی است برای تسهیل حسابگری.
سایر اخبار این روزنامه
شتاب نماینده‌های جدید برای وعده‌خوش! غلامعلی رجائی در گفتگو با «آفتاب یزد» درباره اختلافات اصولگرایان و تلاش برای تقسیم مناصب تولید خوب، اقتصاد را در مقابل ویروس‌های مهاجم ایمن می‌کند مصر بودم واحد پول ملی تغییر کند تا مردم راحت شوند به زودی یک تبادل زندانی دیگر میان ایران و آمریکا رخ می‌دهد. آفتاب یزد با مروری کوتاه به برخی از تبادلات زندانی مشابه به این سوال پاسخ می‌دهد که آیا این تبادل‌ها به مسیری هموار در عرصه سیاسی ختم خواهد شد؟ مهریه میترا را همسر اول نجفی داد احتمال بازگشت خوزستان به محدودیت‌های کرونایی دهک‌های پایین فاقد سهام عدالت شناسایی شوند نرگس آبیار، کارگردان«شبی که ماه کامل شد» و «شیار143» در گفت و گوی اختصاصی با آفتاب یزد با موضوع تخریب باغ‌ها و بناهای تاریخی در یزد: سال دیگر همین موقع: یادش بخیر پراید 100 میلیون تومان بود! مشکل دخالت در مجلس از بیرون سلبریتی‌هایی که رشد نیافته مشهور شدند دروغ علمی: «فرار مغزها» ضربه به دو تیم تروریستی در غرب و شمال غرب کشور دلمان برای زندگی قبل از کرونا تنگ می‌شود