آزاد شدن ارزهای مسدودی ایران در برخی کشورها

سخنگوی دولت اعلام کرد که در ستاد اقتصادی بحث قیمت مسکن و اجاره آن مورد بررسی قرار گرفت.
به گزارش ایسنا، علی ربیعی در نشست هفتگی خود با خبرنگاران با بیان اینکه امروز در ستاد اقتصادی بحث قیمت مسکن و اجاره آن مورد بررسی قرار گرفت، گفت: غیر از سیاست‌هایی که به بخش مسکن مربوط می‌شود، سایر سیاست‌هایی که مستقیماً به بخش مسکن بازمی‌گردد مورد بررسی قرار گرفت و همچنین مطرح شد که ۱۲۰ مقصد صادراتی برای تولیدات کشورمان در نظر گرفته شود که از این منظر بتوانیم  بیش از ۴۰ میلیارد دلار ارز برای کشورمان را تامین و  تولیدات‌مان را افزایش دهیم.
وی اظهار کرد: تصمیم و مصوبه مهم جلسه گذشته هیئت وزیران  در حوزه سیاست گذاری، پیش نویس نهایی برنامه ۲۵ ساله همکاری‌های ایران و چین بود که به تصویب رسید و این امر پیشرفت بزرگی در تعمیق روابط با چین محسوب می‌شود.
ربیعی با بیان اینکه این طرح اثبات‌کننده شکست‌های امریکا و سیاست‌های این کشور برای منزوی کردن ایران و قطع ارتباط ایران با جامعه بین‌المللی است، تاکید کرد: عزم جمهوری اسلامی بر توسعه روابط با دیگر کشورها است. این راهبرد با اتخاذ رویکرد برد - برد و تاکید بر سیاست‌های متوازن جهت تامین منافع متقابل، نوید بخش همکاری‌های طولانی مدت هم است.


وی ادامه داد: این برنامه به اعتقاد ما فصل جدیدی در سپهر ارتباطات دو تمدن بزرگ چین و ایران باز خواهد کرد و گام مشترک در تعمیق روابط خواهد بود. بخش مهمی از آن با تفاهم صورت گرفته و مذاکرات انجام شده به زودی به مرحله اجرا خواهد رسید.
ربیعی ادامه داد: مفاد مهمی مانند گسترش همکاری‌های دوجانبه اقتصادی و تجاری، گسترش همکاری‌های دانشگاهی در بخش فناوری و علم، ‌ تقویت و اجرای قانون و همکاری‌های امنیتی در حوزه‌های مختلف از جمله تروریسم، حمایت از یکدیگر در مجامع بین اللملی و گسترش همکاری‌های نظامی در این برنامه گنجانده شده است.
سخنگوی دولت افزود: در زیربخش هر یک از این موارد، طیف متنوعی از حوزه‌های همکاری مانند نفت خام، پتروشیمی، راه آهن، اتصالات دریایی با هدف ارتقای جاده ابریشم و مباحثی در کنار توسعه مانند ریشه کردن فقر و بهبود معیشت مردم در مناطق کمتر توسعه یافته مورد توجه قرار گرفته است. نحوه عملکرد و اجرا آن در مذاکرات جداگانه‌ای انجام خواهد شد.
ربیعی ادامه داد: این یک نمونه است و باید به عنوان سرآغازی برای گسترش چشم‌انداز همکاری‌های دوجانبه با ملت‌های دوست و پایه‌ریزی روابط استراتژیک در جهت تامین منافع بلندمدت و متقابل با همه کشورهایی که تمایل به همکاری دارند مورد توجه قرار بگیرد.
قطعنامه سه کشور اروپایی قطعاً بی پاسخ نمی‌ماند
سخنگوی دولت در پاسخ به این پرسش که موضع دولت دربرابر سکوت اروپا در زمینه اقدامات آمریکا علیه ایران چیست، تاکید کرد: آنچه که به عنوان قطعنامه  به امضای سه کشور اروپایی علیه ایران در ماه‌های اخیر رسیده است، نشان از عدم پایبندی به تعهدات از سوی آنان در برابر برجام دارد و ضعف حیرت‌آور آنان دربرابر آمریکا را نشان می‌دهد. این قطعنامه قطعاً بی پاسخ نمی‌ماند و در حال بررسی همه گزینه‌های موجود در این زمینه هستیم و پاسخ حقوقی ایران به زودی اعلام می‌شود.
ربیعی در ادامه گفت: ظاهراً سه کشور اروپایی تصمیم دارند به دلجویی مصیبت‌بار خود از رژیم آمریکا ادامه دهند که به نفع اروپا در آینده جهان نیست. جهانیان رفتار اروپا مقابل یک ظلم و زور را نظاره می‌کنند. آنان در مذاکرات ادعا می‌کنند این ظلم را  قبول ندارند، اما برابر خطرات یک رژیم یاغی که مقابل صلح و امنیت جهانی است به این شکل عمل می‌کنند. در آینده این ظلم و فشار فقط علیه ایران نخواهد بود، بلکه علیه خود اروپایی‌ها هم اعمال خواهد شد که شواهد آن نیز قابل مشاهده است.
وی اظهار کرد: این قطعنامه موجب نخواهد شد بدون درنظر گرفتن ملاحظات قانونی و رویه‌های سازمان‌های بین المللی خود را به توهم توطئه رژیم صهیونیستی و آمریکا پاسخگو بدانیم. تبدیل کردن امر جاسوسی به یک امر سیاسی، بدعتی تازه است که سازمان‌های جاسوسی با ادعای جاسوسی می‌خواهند سندهای معتبر بین المللی تولید کنند.
هرچه پیش برویم بهانه‌جویی‌ها علیه دولت
 و شخص رئیس جمهوری بیشتر می‌شود
وی در پاسخ به پرسشی درباره ماجرای ساخت ملکی در جماران متعلق به نهاد ریاست‌جمهوری و علت انجام چنین کاری از سوی دولت و نیز از میان بردن ظرفیت محیط زیست آن ملک، اظهار کرد: هرچه پیش برویم بهانه‌جویی‌ها علیه دولت و شخص رئیس جمهوری بیشتر می‌شود. من نه این را به نفع مردم و نه به نفع کشور ارزیابی می‌کنم. نظارت کردن بر هر کاری قابل قبول است اما این ماجرا از این جنس نیست.
ربیعی تصریح کرد: اول از همه میان رئیس‌جمهوری و ریاست‌جمهوری قلب معنا کردند و چند دروغ بزرگ در این میان مطرح شد. این یکی از املاک مربوط به دولت است نه شخص رئیس‌جمهوری. این ملک چون برای دولت است قابل واگذاری نیست و دولت‌های قبل هم از این ملک استفاده کردند و در سال ۸۳ شورای شهر رای به غیرباغ بودن این ملک داده و حتی گودبرداری به عمق ۱۸ متر انجام شده که چون مشکلاتی برای اهالی ایجاد کرده بود کار ساخت این ملک آغاز شد.
سخنگوی دولت یادآور شد: ضمن اینکه این ملک ۴۰۰۰ متر نیست ۱۴۰۰ متر است که با بازبینی‌ها و اصلاحات به ۸۱۰ متر کاهش یافته که اگر با سرعت برق هم در این دولت آن را بسازیم، نمی‌توانیم از آن استفاده کنیم. اگر این ملک ساخته شود هم به دولت بعدی می‌رسد و آنان از این ملک استفاده خواهند کرد.
ربیعی تاکید کرد: این دولت خودش درخواست استفاده تغییر کاربری این ملک از مسکونی به اداری را داشته است و حتی اگر این ملک ساخته شود هم اصلأ استفاده از آن ملک به دولت فعلی نمی‌رسد. اما در مورد آن که چند اصله درخت قطع شده به هرحال در ساخت برخی از  املاک این ماجرا پیش می‌آید و بعد هم طبق قانون هرکسی که این اقدام را انجام دهد موظف به کاشت مجدد و جایگزینی است.
وی افزود: اما آنچه در این میان نادرست بوده است بحث ساخت یک نیم‌طبقه است که آن را هم باید خود مدیر پروژه برود و با شهرداری صحبت کند و مشکل را رفع کند.
وی در پاسخ به پرسش ایسنا، مبنی بر اینکه دستگیری افرادی همچون سلطان سکه چه تاثیری بر بازار طلا و سکه گذاشته است آن‌هم درحالی که روند افزایشی قیمت سکه را در روزهای اخیر شاهدیم، اظهار کرد: اعتقاد اقتصاددانان این است که روند بالارفتن قیمت‌ها در بازار سکه به صورت گذرا است و نیز به دلیل  تاثیر کرونا است که از اول سال اخیر به علاوه آخرین ماه سال گذشته این روند آغاز شده است.
سخنگوی دولت تاکید کرد: دوستان ما در بانک مرکزی برای اعمال مدیریت در شرایط ضروری بر بازار کاملاً آماده هستند و در عین حال ما واگذاری‌ها را هم ادامه خواهیم داد که بخشی از نقدینگی را جمع کنیم که البته در این زمینه نیازمند همکاری همه هستیم و به یک اهتمام ملی در این باره نیازمندیم.
ربیعی تاکید کرد: ارز ما هم در برخی از کشورها آزاد شده که وزارت خارجه به زودی آن را اعلام می‌کند. صادرات نفتی ما هم دارد بهتر می‌شود و صادرات غیرنفتی ما هم در بهترین دوران می‌رسد و کاهش قیمت ارز را تجربه خواهیم کرد.
وی افزود کرد: سال گذشته اسامی ۱۵۰ نفر که حدوداً ۷.۲ میلیارد دلار را پس نداده‌اند به قوه قضائیه معرفی کردیم. بانک مرکزی نیز بر بازار، تمرکز مدیریت دارد و فکر می‌کنم ما سیاست‌های درستی را در این خصوص داریم.
هر چه به پایان دولت نزدیک می‌شویم شایعات بیشتر می‌شود
ربیعی در پاسخ به پرسشی درباره ریشه شایعه‌ استعفای برخی مسئولان و اعضای کابینه و اینکه آیا در زمینه مقابله با کرونا اختلافی در دولت وجود دارد؟ تصریح کرد: هر چه به پایان دولت نزدیک می‌شویم شایعات بیشتر می‌شود. متاسفانه عده‌ای با مقاصد ناچیز با دامن زدن به شایعه موجب تضعیف دولت می‌شوند اما واقعیت این است که هیچ یک از مواردی که گفته شد، بستر واقعی در دولت ندارد، نه استعفایی از آقایان دژپسند و نمکی سراغ داشتیم و نه طرح مسئله شده است.
وی یادآور شد: البته در مبارزه با کرونا همواره دو دیدگاه بخش سلامت و اقتصاد را داشتیم و اختلاف‌نظرهای فنی در اجرا وجود داشته است، اما خوشبختانه دولت آنقدر یک پارچه است که وزرا و سازمان‌ها در این شرایط در کنار هم قرار داشته و هر شایعه‌ای در این زمینه را
 تکذیب می‌کنم.